Vladivostok – Jekaterinburg 2:1 (kon.) | Chabarovsk – Jugra Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 4:3 (kon.)
Novosibirsk – Barys 2:3 (kon.) | Kazaň – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Viťaz – Doneck 4:2 (kon.)
Novgorod – S.Moskva 3:4 (po pr.) | D. Moskva – Záhreb 4:3 (kon.) | Lev – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Metallurg Novokuzneck
4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Avangard Omsk
Sobota 19.10.2013, 12:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:22
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Tak to je nepríjemná situácia pre Omsk. Po chybe v rozohrávke vydoloval ALEXEJ KOSOUROV. Následne si nakorčuľoval bližšie k bránke Mezina, ktorého nepripraveného prepálil strelou k bližšej tyči. Je treba podotknúť, že toto bola chyba hosťujúceho muža v maske. Asistencie: Sergej Jemelin.
     
    40:51
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Je vyrovnané. Kurepanov obkrúžil útočné pásmo. Potom poslal prihrávku do stredu bránkoviska na nabiehajúceho VADIMA MITRJAKOVA. Ten mal dosť času k strele. Vypálil presne medzi betóny Mezina, ktorému puk tesne prepadol. Asistencie: Zachar Armascev, Denis Kurepanov.
     
    29:33
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Domácim sa ale podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu! Galimov našiel svojou prihrávkou od mantinelu korčuľujúceho Lapenkova. Druhý menovaný pálil, avšak Mezin jeho pokus vyrazil. Následne sa ale k dorážke prebil RAFAEL ACHMETOV, ktorý bekhendom poslal puk do prázdnej brány. Asistencie: Ansej Galimov, Evgenij Lapenkov.
     
    25:19
    Avangard Omsk dal gól!
    Po vyhratom vhadzovaní sa celok Omsku presadzuje po tretíkrát. ALEXANDER PEREŽOGIN vyprodukoval delovku, ktorá prepálila všeto, čo jej stálo v ceste a skončila až v sieti Ložkina. Asistencie: Ivan Baranka.
     
    20:13
    Avangard Omsk dal gól!
    Hneď na začiatku druhej časti otáčajú hostia vývoj stretnutia. Semin poslal ďalekonosný pas od svojej bránky až do útočného pásma. Prihrávku obdržal Kosticyn, ktorý si nakorčuľoval za svätyňu súpera, kde následne krásnou zadovkou našiel pred bránkoviskom ALEXANDRA FROLOVA. Ten až na dvakrát dokázal prepasírovať puk za Ložkinov chrbát. Asistencie: Dmitrij Semin, Sergej Kosticyn.
     
    17:43
    Avangard Omsk dal gól!
    Omsk zaslúžene vyrovnáva. Výborná individuálna akcie ALEXANDRA POPOVA, ktorý krúžil s pukom za súperovou bránou. Následne si ale nakorčuľoval spoza svätyne až pred bránkovisko, kde presnou ranou zamieril do ľavého horného rohu. Ložkin si na puk síce siahol, ale ramenom ho zrazil do svojej vlastnej brány. Asistencie: Štefan Růžička.
     
    05:13
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Po útoku z ľavej strany sa Omsk pripravil o puk, do prečíslenia sa dostali Achmetov s Lapenkom. Po prihrávke sa k strele odhodlal práve prvý spomínaný RAFAEL ACHMETOV, ktorý tak otvára skóre zápasu. Asistencie: Evgenij Lapenkov, Konstantin Turukin.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 6. Achmetov (Lapenkov, Turukin), 30. Achmetov (Galimov, Lapenkov), 41. Mitrjakov (Armascev, Kurepanov), 58. Kosourov (Jemelin) – 18. Popov (Růžička), 21. Frolov (Semin, Kosticyn), 26. Perežogin (Barinka)


    Metallurg Novokuzneck: Ložkin – Mantyla, Giroux, Arzamascev, Martynov, Dydykin, Kanarskij, Skutar – Kurepanov, Vyglazov, Mitrjakov – Jemelin, Kosourov, Nurtdinov – Lapenko, Galimov, Achmetov – Nazarof, Žafjarov, Mclean.
    Avangard Omsk: Mezin – Pivcakin, Kuljaš, Blaťák, Baranka, Jegoršev, Vorobjov, Ljamin, Dervjuk – Sjomin, Kosticyn, Frolov – Popov, Perežogin, Růžička – Ivanov, Kalinin, Kazjonov – Pjanov, Mozer, Berdnikov.

    Rozhodca: Dejev, Karabanov – Michel, Čermyšev