Zenit – CSKA Moskva 2:0 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
2:0 (2:0)
CSKA Moskva
cz Piatok 18.10.2013, 18:00 • Stadion Petrovskij, Petrohrad (kapacita: 21 838 míst) • Ruská Premier Liga
     
    90+2
    Zenit mohl přidat ještě třetí gól, ale CSKA tentokrát podržel Čepčugov, jenž si dokázal poradit jak se Šatovovou střelou, tak i následnou dorážkou Bystrova.
     
    87
    Domácí trenér Luciano Spalletti využívá ošetřování Neta ke střídání. Ze hřiště stahuje Dannyho, jehož nahradí Vladimir Bystrov.
     
    80
    Na hřišti se nám v poslední době poněkud přiostřilo. Dalším napomenutým hráčem se stal hostující středopolař Pontus Wernbloom.
     
    78
    Na hřišti se nám poprvé v zápase zažlutilo. Za nedovolený zákrok na Neta byl potrestán Vitinho.
     
    74
    Oleg Šatov mohl definitivně rozhodnout, jenže tváří v tvář Čepčugovovi neuspěl. Hostujícího gólmana se snažil přelobovat, ale míč poslal asi metr vedle.
     
    70
    Ze hry odešel střelec prvního gólu Roman Širokov, jeho místo nově zaujal Viktor Fajzulin.
     
    69
    Snad poprvé v zápase vypadala střela z dálky v podání hostů alespoň trochu nadějně. S pokusem Musy si ale Lodygin nadvakrát poradil.
     
    63
    Střídá se. Trávník opouští ve druhé půli zcela nevýrazný Zoran Tošić, jehož nahradí Vitinho.
     
    59
    Domácí obrana nyní úplně zapomněla na Keisukeho Hondu, který mohl z úrovně penalty nikým neobtěžován zakončit. Obrovskou šanci ovšem nevyužil; mířil totiž přesně do středu brány, kde stál Lodygin.
     
    56
    Exekuce přímého kopu se už tradičně ujal Hulk, který tentokrát mířil přesně, jeho střela umístěná k tyči ale postrádala větší razanci, a proto míč lapil Čepčugov.
     
    54
    Hned vzápětí střídají také domácí. Ze hry odešel Andrej Aršavin, přišel Oleg Šatov.
     
    53
    Je tu hostující střídání. Ze hry překvapivě odchází aktivní Steven Zuber, místo kterého si zahraje útočník Seydou Doumbia.
     
    45
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Zenit přežil předcházející šance CSKA a nyní navyšuje své vedení! HULK si našel prostor k zakončení a krásnou technickou střelou do levého horního rohu hostující brány nedal Čepčugovovi šanci – 2:0.
     
    42
    I přes územní převahu Zenitu dokážou hosté hrozit, což nyní předvedl Steven Zuber, jenž využil prostoru, který mu domácí obrana poskytla, a nebezpečně vypálil. Jeho rána šla pár centimetrů vedle vzdálenější tyče.
     
    40
    Jurij Lodygin si připisuje první těžký zákrok v utkání. Po přiťuknutí Zubera jej střelou z otočky zaměstnal Ahmed Musa. Petrohradský gólman míč vyrazil do strany.
     
    37
    Obrovská smůla pro CSKA! Tošićovu střelu z hranice vápna, která očividně měla gólové parametry, nešťastně zablokoval na malém vápně stojící Musa.
     
    29
    Zničehonic mohlo být srovnáno. V obdobné situaci, jako byl před malou chvíli Danny, se nyní ocitl Musa, ani on ale nevystřelil podle představ. Lodygin ukryl míč ve svém náručí.
     
    28
    Po přihrávce Širokova zakončoval v gólové příležitosti Danny. Ke své smůle ale měl míč na dlouhou nohu, a proto jeho střela nebyla ideální. Šepčugov balon lapil.
     
    16
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Andrej Aršavin vyslal nádherný pas za obranu, míč si zpracoval záložník ROMAN ŠIROKOV, jenž následně obešel vyběhnuvšího brankáře Šepčugova a zakončil do prázdné brány – 1:0.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 16. Širokov, 45. Hulk

    Karty:   78. Vitinho (CSK), 80. Wernbloom (CSK)


    Zenit Petrohrad: (4-3-3) Lodygin – Smolnikov, Neto, Lombaerts, Criscito – Witsel, Širokov (70. Fajzulin), Zyrjanov – Hulk, Aršavin (54. Šatov), Danny (87. Bystrov).
    Náhradníci: Vasjutin, Malafejev – Ansaldi, Bucharov, Keržakov, Hubočan, Šatov, Fajzulin, Anjukov, Luković, Bystrov, Tymoščuk.

    CSKA Moskva: (4-4-1-1) Čepčugov – Nababkin, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Tošić (63. Vitinho), Wernbloom, Milanov, Zuber (53. Doumbia) – Honda – Musa.
    Náhradníci: Akinfejev – González, Vasin, Rahimić, Vitinho, Bazeljuk, Doumbia, A. Berezuckij.

    Rozhodca: Meškov – Kulalajev, Glot – Bogač.