Pittsburgh – NJ Devils 3:0 (kon.) | Washington – Calgary 5:4 (2:0 po s.n.) | Boston – Tampa Bay 3:1 (kon.)
Minnesota – LA Kings 2:3 (0:2 po s.n.) | St. Louis – Nashville 4:2 (kon.) | Dallas – Florida 2:4 (kon.)
Arizona – NY Rangers 4:1 (kon.) | San Jose – Vancouver 4:1 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Vancouver Canucks
cz Piatok 04.10.2013, 04:15NHL
Partner:
     
    59:36
    Poslední vteřiny stráví San Jose zřejmě ve čtyřech. Za katr totiž putuje Matt Pelech (SJO), který je vyloučen za držení.
     
    57:33
    Tlak San Jose přináší zasloužené ovoce. Nedovoleným zákrokem si počínal Garrison (VAN), střelec jediné branky Vancouveru tak putuje na trestnou lavici.
     
    55:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Kde nyní byli obránci Vancouveru to opravdu netuším. Parádní akci dva na nikoho sehráli a do prázdné branky Andrew Desjardins a zakončující TOMMY WINGELS, kterému pouze stačilo nastavit čepel své hole – 4:1! Asistence: Andrew Desjardins.
     
    54:39
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Zřejmě rozhodující branka dnešního duelu je tady! Vše znovu vyplynulo po zmatcích Vancouveru v rozehrávce, když hosté přenechali kotouč Couturemu, ten z otočky našel volného PATRICKA MARLEAUA, který z první našel skulinku u bližší tyče – 3:1! Asistence: Logan Couture.
     
    50:26
    A znovu Ryan Kesler ve stoprocentní příležitosti! Nyní již z mezikruží dokázal zamířit do prostoru tří tyčí, radost a úsměv z tváře mu reflexivním zákrokem sebral Antti Niemi!
     
    49:03
    Ryan Kesler měl před sebou poloprázdnou branku, v pádu však na brankovišti nedokázal uklidit puk do sítě!
     
    48:03
    Jedno vyloučení nám v tuto chvíli střídá druhé. Na trestnou lavici Sheppard (SJO), jeho trest definován jako podražení.
     
    44:55
    Joe Pavelski uháněl do protiútoku s Marleauem, první jmenovaný to nakonec vzal na sebe, zvolil střelu, ale přikovaného Luonga na brankové čáře neprostřelil!
     
    44:46
    Trestná lavice se nám znovu zaplní, tentokrát však na straně Žraloků. Střelec zatím rozdílového gólu Justin Braun (SJO) si pomohl držením a nabízí tím soupeři početní výhodu.
     
    41:33
    Tlak San Jose bude ještě umocněn. Daniel Sedin (VAN) je pro hru vysokou holí na Irwina poslán s menším trestem na lavici hanby.
     
    38:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A domácím se dvě minuty před koncem druhé části daří zvrátit skóre na svoji stranu! Vlasicovu přihrávku skvěle zužitkoval JUSTIN BRAUN, který přesnou ranou překonal Luonga – 2:1! Asistence: Marc-Édouard Vlasic a Logan Couture.
     
    36:39
    A Ryan Kesler hned z trestné lavice vyrazil ohrozit branku Sharks. Byl k ní sice zády, ale i přesto dokázal dvakrát za sebou dorážet a vystrašil tím do hráče i fanoušky. Naštěstí pro ně se Niemi roztáhl na brankové čáře a pohromě zabránil!
     
    34:30
    Ryan Kesler (VAN) u mantinelu loktem sundal Pavelskiho a je po právu poslán na trestnou lavici. Přesilovka Canucks tak končí ještě dříve, než stihla pořádně začít.
     
    34:18
    Rázem přichází další vyloučení, tentokrát však na straně Sharks. Se sklopenou hlavou míří za katr za nedovolené bránění domácí Matthew Nietto (SJO).
     
    31:59
    Vancouver se v současné době bude muset znovu bránit. Za hru v šesti totiž půjde do čtyř. Podaří se Žralokům strhnout skóre poprvé v zápase na svoji stranu?
     
    28:23
    Velká nepříjemnost pro Vancouver! Hned dva hráči zároveň odchází na trestnou lavici, konkrétně se jedná Garrisona (VAN), který se provinil podražením a Ryana Keslera (VAN) za nedovolené bránění. Důležité je, že San Jose hraje přesilovou hru pět na tři!
     
    26:41
    Pavelskiho ránu mohl z velké blízkosti dorážet Tommy Wingels, puk proklouzal kolem brankové čáry, ale za ní se nedostal! Obrovská smůla pro San Jose!
     
    26:23
    Hosté se samozřejmě snaží strhnout vedení znovu na svou stranu, Alexander Burrows zůstal naprosto osamocen na pravé straně a ranou z voleje orazítkoval tyč branky Žraloků!
     
    25:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Nejaktivnější střelec Žraloků se přece jen dočkal a odčiňuje tím svá dvě vyloučení v dnešním duelu! BRENT BURNS totiž dostal puk do jízdy od Tomáše Hertla na pravou stranu, udělal tři kroky a ranou na bližší tyč překonal Luonga – 1:1! Asistence: Tomáš Hertl a Joe Thornton.
     
    24:11
    Srovnat mohl Desjardins, jenže domácí hráč těsně před brankou nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče!
     
    23:45
    Obrovská šance Vancouveru mohla znamenat pohromu pro domácí! Spolupráce švédských bratrů nabídla zajímavou příležitost pro Daniela Sedina, který ale ležícího Niemiho překonat nedokázal!
     
    19:24
    Úžasnou práci předvedl Patrick Marleau, který vybojoval pro San Jose již úplně ztracený kotouč a zadovkou ho naservíroval na najíždějícího Coutureho! Útoční Sharks ale z bezprostřední blízkosti Luonga nepřekonal!
     
    15:11
    Nyní přijde přesilovka také pro domácí. Alexander Edler (VAN) si totiž odsedí dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    14:03
    Obrana Canucks nyní naprosto propadla, do samostatného úniku se naprosto jednoduše dostal Joe Pavelski! Útočník San Jose v úniku volil střelu mezi betony brankáře soupeře, Luongo je však stihl sklapnout včas!
     
    12:48
    Velká škoda pro San Jose. Útočným faulem se nyní provinil Brent Burns (SJO), který dnes podruhé míří na trestnou lavici. Znovu fauloval Dalpeho, tentokrát je trest definován jako krosček.
     
    12:44
    Nečekaná křižná přihrávka skončila střelou Burnse, jehož pokus přesouvající se Luongo na poslední chvíli vytěsnil mimo tři tyče!
     
    12:03
    Pohledná a hlavně bleskurychlá akce San Jose byla zatím tím nejnebezpečnějším, co domácí v dnešním duelu předvedli! Joe Pavelski namazal na kruhy na střelu Scottu Hannanovi, který příklepem protáhl Roberta Luonga!
     
    09:04
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté nyní ukázali Žralokům, jak se využívá přesilová hra! Daniel Sedin dostal kotouč na levý kruh, místo uspěchané střely ještě našel čepel JASONA GARRISONA, který z první tvrdou ranou propálil vše před sebou – 0:1! Asistence: Daniel Sedin a Henrik Sedin.
     
    08:29
    Dalpe byl při střele vyrušen Brentem Burnes (SJO), který za svůj přestupek odchází na lavici hanby. Bude si muset odsedět menší trest za sekání.
     
    04:19
    Nejaktivnějším střelcem San Jose je prozatím Joe Thornton, nejprve poslal puk do lapačky Lounga, o několik sekund později po křižné přihrávce tahem trefil pravou tyč branky Canucks!
     
    03:44
    Dnes poprvé se bude vylučovat. Dale Weise (VAN) se totiž provinil držením, za což již sedí u trestoměřičů. Sharks mají slušnou šanci dostat se do vedení.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 26. Burns (Hertl, Thornton), 39. Braun (Vlasic, Couture), 55. Marleau (Couture), 56. Wingels (Desjardins) – 10. Garrison (Sedin D., Sedin H.)


    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Demers, Boyle, Hannan, Vlasic, Irwin, Braun – Pavelski, Desjardins, Marleau, Sheppard, Thornton, Couture, Pelech, Hertl, Wingels, Kennedy, Nieto, Burns
    Vancouver Canucks: Luongo (Lack) – Hamhuis, Bieksa, Garrison, Tanev, Stanton, Edler – Booth, Burrows, Richardson, Kesler, Higgins, Dalpe, Sedin D., Santorelli, Sestito, Weise, Sedin H., Hansen