ELITE PRAHA – Liberec 3:4 (kon.)
koniec
ELITE PRAHA
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Crazy girls FBC Liberec
cz Piatok 04.10.2013, 20:00 • SH Děkanka • ČEZ Extraliga žen (CZ)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Příjemný dobrý večer, srdečně vás vítám u sledování textového online přenosu z extraligy žen, ve kterém v rámci pátého kola domácí ELITE PRAHA vyzve Crazy Girls FBC Liberec.
     
    Liberecké florbalistky mají za sebou zápas z minulého týdne v rámci Poháru České Pojišťovny, kde v České Lípě pohodlně přešly přes tamní FBC.

    V tabulce extraligy se Liberec drží na sedmém místě a případnou výhrou v základní hrací době by se dotáhl na Tempish Olomouc, který má šest bodů.
     
    Pražský celek má za sebou pouze jednu výhru a po čtyřech kolech se drží na deváté příčce tabulky. Florbalistky ELITE slavily po domácí výhře nad Brnem Židenicemi, které přehrály v poměru 6:3.
     
    Úvodní sestavy:

    ELITE PRAHA: Gécová (Bryllová) – Chvátalová, Šindelářová, Mrázková, Vranová, Zimina, Marešová, Kalecká, Nosková, Kinkalová, Zittová, Veselá, Velechovská, Baráková, Stará, Domonkosová, Havlíková

    Crazy girls FBC Liberec: Nikodýmová (Vokatá) – Bartošová, Dostalíková, Bečková, Urbanová, Leierová, Koníčková, Hubáčková, Kultová, Krauskopfová, Imlaufová, Helmová, Šípová, Mlejnková, Kabeláková, Zikmundová

    Rozhodčí: Tomáš Kostinek a Martin Reichelt.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní buly vyhrálo pražské ELITE.
     
    01:00
    Gólmanka Liberce Markéta Nikodýmová si již připsala první zákrok. Střílela na ni Lucie Veselá.
     
    01:30
    Florbalistka domácích Kristýna Vranová dorážela střelu své spoluhráčky, na brankařku Markétu Nikodýmovou si však nepřišla.
     
    03:50
    První závažnější šance tohoto utkání je na světě. Pražanka Lucie Veselá orazítkovala svou střelou tyč branky Markéty Nikodýmové.
     
    05:30
    Tempo hry nabírá na obrátkách a značně graduje. Znát je to samozřejmě i při osobních soubojích, při kterých hráčky často padají na zem.
     
    06:30
    Ofenzivní síla pražského ELITE Gabriela Marešová vyzkoušela pozornost Markéty Nikodýmové. Liberecká gólmanka má za jedna.
     
    08:20
    Působivou ranou se blýskla Hana Koníčková, která pořádně protáhla brankařku pražského celku Martinu Gécovou.
     
    10:30
    Hra se přestala kouskovat a sledujeme nepřetržité snažení hráček o zacloumání s dosavadním stavem skóre. Blíže ke skórování zatím měly hráčky pražského celku.
     
    11:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberecké florbalistky otevírají stav skóre tohoto utkání a jdou do vedení! Úvodní branku dnešního klání vsítila parádní ranou KLÁRA ŠÍPOVÁ. Asistence: Hana Koníčková.
     
    13:10
    Pražská florbalistka Karla Kalecká se výtečně zapojila do defenzivní činnosti. Svým tělem zablokovala nebezpečnou střelu libereckých hráček, která mohla být pro Martinu Gécovou opravdovým nebezpečím.
     
    14:00
    Další hráčkou na listině neúspěšně střílejících je Lucie Šindelářová. Mladá Pražanka se dostala k míčku a okamžitě pálila, vymezený prostor mezi třemi tyčemi však netrefila. Markéta Nikodýmová nemusela vůbec zasahovat.
     
    14:25
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Prvním gólem domácích se srovnává stav utkání. Veselou hráčkou je LUCIE VESELÁ, která využila své šance skórovat. Potvrdilo se nám i jedno známé rčení – ,,Nedáš – dostaneš!'' – neboť hráčky Liberce nevytěžily nic z přečíslení, po čemž musela Markéta Nikodýmová lovit míček z branky. Asistence: Kristýna Vranová.
     
    17:00
    Do konce první třetiny zbývají tři minuty a tempo hry značně graduje. Utkání se přiostřuje a dochází k ostřejším zákrokům. Sudí však zatím nemuseli vylučovat.
     
    17:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeské florbalistky si své vedení berou zpět! Vedení na stranu hostujícího celku přelévá KLÁRA ŠÍPOVÁ, která skvostnou střelou prostřeluje Martinu Gécovou. Asistence: Martina Dostalíková.
     
    19:00
    Do konce úvodní hrací části zbývá posledních šedesát vteřin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v první třetině:

    ELITE Praha: 11

    Liberec: 15
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:30
    O první rozruch se ve druhé třetině postarala Hana Koníčková, avšak ta si na výbornou Martinu Gécovou nepřišla.
     
    24:00
    Simona Kabeláková se rozhodla pro střelu z dálky, ale gólmanku Martinu Gécovou neohrozila.
     
    24:20
    Pokus Leierové nebyl ten z kategorie úspěšných. Míček po jejím napálení letěl hodně vysoko.
     
    27:50
    Chvátalová před brankou zaspala a míček netrefila.
     
    29:10
    Nejzávratnější událost zápasu. Liberecká florbalistka propasírovala míček za brankovou čáru, ale při skrumáži se míček prošlápl a branka, kterou hráčky libereckého FBC vstřelily, neplatí.
     
    33:01
    A máme tu první vyloučení v utkání. Pražské florbalistky si po nemilém počínání Kláry Leierové zahrají přesilovou hru. Liberecká hráčka byla vyloučena za sekání a odsedí si svůj dvouminutový trest.
     
    34:26
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    A je podruhé vyrovnáno! Hráčky pražského výběru se znovu dotahují na soupeře a srovnávají s ním krok. Vedení libereckým soupeřkám uzmula LUCIE VESELÁ, která se prosadila tvrdou ránou při přesilové hře. Asistence: Veronika Zittová.
     
    36:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vedení se překlápí zpátky na sever Čech. Liberecké florbalistky se dostávají potřetí v zápase do vedení. Své vyloučení odčinila Klára Leierová, která našla ANNU KULTOVOU, která pohodlně dostala míček za záda Martiny Gécové. Asistence: Klára Leierová.
     
    39:01
    Do konce druhé hrací části zbývá posledních devětapadesát vteřin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve druhé třetině:

    ELITE Praha: 13

    Liberec: 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:45
    Tereza Chvátalová trefila tyč branky Markéty Nikodýmové!
     
    43:31
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    A je znovu vyrovnáno, tentokráte už potřetí v zápase! Třetí branku vsítila LUCIE VESELÁ, která zároveň dovršila hattrick a útočí na kandidování pro nejlepší hráčku utkání. Asistence: Veronika Zittová,
     
    46:55
    Liberecká hráčka Marcela Urbanová trefila břevno branky Martiny Gécové!
     
    49:10
    Vranová neuspěla pi svém několikátém pokusu, gólmanka soupeře byla úspěšnější a míček odrazila do bezpečí.
     
    50:35
    Tereza Urbanová v další šanci, tentokráte však opět mimo.
     
    52:30
    Po standardní situaci pálila Kabeláková, branku však netrefila.
     
    54:20
    Další střela Kabelákové, ale opět mimo branku.
     
    55:40
    Další spolupráce Veroniky Zittové a Lucie Veselé, která končí střeleckým pokusem druhé jmenované. Míček mohl v klidu letět do odkryté branky, ale Veselá jej poslala nazdařbůh – úplně mimo branku.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je tam! Počtvrté v tomto zápase jdou hráčky libereckého výběru do vedení. Vždy se jim soupeřky dotáhly, dokáží to i teď přesto, že na to mají jen devětatřicet vteřin? Dost možná rozhodující gól vstřelila SIMONA KABELÁKOVÁ. Bez asistence.
     
    59:21
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:58
    Chybělo opravdu málo a míček mohl vklouznout do opuštěné branky domácích.
     
    60:00
    Konec zápasu. (21:49:39)

    Góly a asistencie: 15. Veselá (Vranová), 35. Veselá (Zittová), 44. Veselá (Zittová) – 12. Šípová (Koníčková), 18. Šípová (Dostalíková), 37. Kultová (Leierová), 60. Kabeláková


    ELITE PRAHA: Gécová (Bryllová) – Chvátalová, Šindelářová, Mrázková, Vranová, Zimina, Marešová, Kalecká, Nosková, Kinkalová, Zittová, Veselá, Velechovská, Baráková, Stará, Domonkosová, Havlíková
    Crazy girls FBC Liberec: Nikodýmová (Vokatá) – Bartošová, Dostalíková, Bečková, Urbanová, Leierová, Koníčková, Hubáčková, Kultová, Krauskopfová, Imlaufová, Helmová, Šípová, Mlejnková, Kabeláková, Zikmundová

    Rozhodca: Tomáš Kostinek a Martin Reichelt