Čeljabinsk – Novokuzneck 5:1 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.) | Ufa – Vladivostok 4:1 (kon.)
Nižnekamsk – Chabarovsk 6:2 (kon.) | Čerepovec – Záhreb 6:2 (kon.) | Jaroslavľ – S.Moskva 1:2 (1:2 po s.n.)
A. Mytišči – Doneck 1:0 (kon.) | Petrohrad – Dinamo Minsk 5:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Lokomotiv Jaroslavľ
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Spartak Moskva
Streda 18.09.2013, 17:30KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Vítam vás pri online prenose zo zápasu KHL medzi Lokomotivom Jaroslavľ a Spartakom Moskva.

    Miernym favoritom tohto duelu sú práve hostia z Moskvy, v zostave aj so Slovenským útočníkom Rasťom Špirkom. Spartak z úvodných piatich duelov vyhral až štyri, naposledy zvíťazil v sobotu na domácom ľade s pražským Levom 4:3. Jedinú prehru sezóny Moskovčania utrpeli pred vlastným publikom od Rižanov, ktorým podľahli v treťom kole 1:3. S 12 bodmi je Spartak Moskva na štvrtej priečke tabuľky Západnej konferencie.

    Čo môže tešiť oko slovenského priaznivca hokeja je, že najproduktívnejším hráčom tohto tímu je doposoliaľ 29-ročný odchovanec martinského hokeja Rastislav Špirko. Ten má na konte päť kanadských bodov za 3 góly a 2 asistencie. V útoku zaujme najmä meno Vjačeslava Kozlova. Síce je to už 41-ročný veterán, do starého železa ešte určite nepatrí a svojimi bohatými skúsenosťami z NHL môže byť správnym ťahúňom. Spartak má v doterajšom priebehu sezóny aj obrovskú istotu v bráne. Kanaďan Jeff Glass má po piatich zápasoch úspešnosť zásahov vyše 95 %, k tomu aj dve vychytané nuly.

    Lokomotiv Jaroslavľ v tejto sezóne trochu zaostáva za svojím štandardom. Z piatich zápasov získali hokejisti Jaroslavľu len štyri body, čo je žalostne málo. Vo štvrtom kole vyhrali v Jekaterinburgu hladko 4:0, jeden bod získali tiež v ostatnom dueli na domácom ľade za prehru po predĺžení s Doneckom. Lokomotiv tápa predovšetkým v defenzíve, veď proti Astane aj Omsku inkasovali až päťkrát, proti spomínanému Donecku prešli za chrbát brankára Curtisa Sanforda štyri puky. A to v obrane majú takých hráčov ako Staffan Kronwal – švédsky reprezentant, starší brat slávnejšieho Niklasa, Jonas Holos – nórsky reprezentant či 36-ročný Vitalij Višnevskij, ktorý má odohraných osem sezón v NHL.

    Spartak Moskva to v stredu podvečer bude mať ťažké. Určite pomýšľa na víťazstvo, ale prebudiť sa bude chcieť už aj Lokomotiv Jaroslavľ, veď vlastne len v posledných dvoch zápasoch Lokomotiv bodoval, to značí, že toto stretnutie môže byť veľmi zaujímavé, vyrovnané a dramatické až dokonca. Nechajme sa prekvapiť od 17.30 hod.
     
    Úvodné zostavy:

    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford – Vasiljev A., Gorochov, Holos, Kronwall, Višněvskij, Pašnin, Jakovlev – But, Plotnikov, Averin – Černikov, Ullström, Petrov – Apalkov, Galimov, Kručinin – Dixon, Kapustin, Malcev, Romancev

    Spartak Moskva: Glass – Quint, Sergejev, Kulik, Bodrov, Vasiljev V., Megalinskij, Černych, Mamkin – Špirko, Adnerson, Wandell – Kozlov, Nikulin, Krutov – Nesterov, Junkov, Volkov – Sorokin, Bobrov, Medvedev

    Rozhodca: Nalivajko, Tsyplakov – Goljak, Dedjulja.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:47
    Hosťujúci Kozlov sa šikovne presadil spoza bránky, no domáci gólman Sanford si s jeho pokusom poradil.
     
    00:50
    Prvé vylúčenie v tomto stretnutí na strane Lokomotivu Jaroslavľ, na trestnú lavicu odchádza Anderson.
     
    02:43
    Znovu Kozlov v akcii, jeden z domácich obrancov ho natlačil na vlastného brankára a otrasený Sanford sa porúča do šatne. Strieda ho už v tretej minúte Kolesnik.
     
    04:07
    Na puk si siahol aj brankára Spartaku Moskva, Jeff Glass, ktorého pozornosť vyskúšal domáci Kručin.
     
    04:30
    Ďalšie vylúčenie pre Jaroslavľ, na lavicu hanby putuje Ullström.
     
    05:34
    Jaroslavľ sa znovu veľmi dobre bráni. Moskovčania sa nevedia usadiť v útočnom pásme.
     
    06:30
    Domáci hokejisti už v plnom počte. Spartak si počas celej presilovky nevypracoval žiadnu príležitosť.
     
    06:56
    Spartak bude hrať v krátkom slede už tretiu početnú výhodu. Na trestnú lavicu tentoraz Malcev.
     
    07:22
    Spartak Moskva dal gól!
    Tak konečne hostia využili jednu z presilových hier. Po dorážke spomedzu kruhov sa presadil Matt ANDERSON. Asistencie: Rastislav Špirko, Deron Quint.
     
    08:50
    Po inkasovanom góle sa Lokomotiv zobudil. Domáci hokejisti začali lepšie korčuľovať a Spartak pritlačili to vlastného pásma, vypracovali si aj zopár šancí, no zatiaľ bez úspechu.
     
    10:04
    Domáci Galimov pri strele z prvej zlomil hokejku a okamžite upaľoval striedať.
     
    11:40
    Pekný pokus o samostatný prienik od Dixona, dokonca sa mu podarilo aj zakončiť z otočky bekhendom, Glass však potvrdzuje svoje kvality.
     
    11:47
    Spartak môže zvýšiť svoje vedenie v ďalšej početnej výhode. Pre hráčov Jaroslavľu to bude už štvrté oslabenie v prvej tretine. Menší trest si vyslúžil opäť Malcev.
     
    10:13
    Až na konci presilovej hry sa hostia usadili v útočnej tretine, Kozlov sa znovu snažil prekvapiť spoza bránky, Kolesnik to čakal. Lokomotiv s piatimi hráčmi.
     
    14:35
    Tak teraz si zahrajú prvú presilovku v tomto dueli aj hokejisti Lokomotivu, pretože Bobrov fauloval.
     
    15:50
    Domáce mužstvo síce vytvorili tlak, no chýbala častejšie streľba.
     
    16:34
    Pár sekúnd výhody o dvoch hráčov pre Jaroslavľ. Onedlho však bude pokračovať výhoda o jedného muža, na trestnú lavicu tentoraz slovenský reprezentant Rastislav Špirko.
     
    17:00
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Práve pri vylúčení slovenského hokejistu Špirka Lokomotiv vyrovnáva na 1:1. Strela Kronwalla od modrej ešte skončila na betónoch Glassa, potom sa dostal k puku Holos, perfektnou zadovkou našiel Alexeja KRUČININA, ktorý sa už do odkrytej bránky nemýlil. Asistencie: Jonas Holos, Staffan Kronwall
     
    18:50
    Najprv sa do dobrej šance dostali domáci, Glass znovu zachraňoval, vzápätí sa na opačnej strane rútili dvaja hráči Spartaku do prečíslenia, no neuspeli.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Úvodná tretina súboja medzi Jaroslavľom a Spartakom Moskva bola v znamení vylúčení. Najprv mal výhodu štyroch presiloviek Spartak, ktorý využil len jednu a vďaka Andersonovi šiel do vedenia. Potom však domáci hokejisti zvýšili obrátky, začali viac korčuľovať, z čoho vyplynuli aj nedovolené zákroky Moskovčanov. Práve pri vylúčení nášho reprezentanta Rasťa Špirka sa Kručininovi podarilo vyrovnať na 1:1.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18.23 hod.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:00
    Mužstvá ako keby sa od úvodu druhej tretine trochu viac zamerali na defenzívu. Samozrejme, nikto nechce inkasovať zbytočný gól, ktorý by súpera poslal do vedenia.
     
    23:58
    Druhý útok Spartaku teraz poriadne podkuruje domácej obrane. Najväčšiu šancu mal Ullström, no nedočiahol na puk.
     
    24:14
    A práve vďaka aktivite druhej formácie si zahrá Lokomotiv presilovku. Dve minúty za hákovanie si odchádza odpykať Quint.
     
    26:14
    Moskva na ľade v plnom počte. Hosťujúci hráči prežili oslabenie bez väčších problémov.
     
    27:23
    Kozlov (MOS) mal opäť príležitosť, ale minul Sanfordovu bránku.
     
    28:10
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, puk lieta okolo mantinelov, na ľade je množstvo osobných súbojov.
     
    29:47
    Špirkova strela švihom takmer Kolesnikovi prepadla. Dravý Slovák ešte šiel za dorážkou, to si však už ochranca domácej svätyne ustrážil a puk prikryl.
     
    30:24
    Zakončoval Malcev, gólman Spartaku pohotovo zareagoval a prerušil hru.
     
    31:02
    Višnevskij vypálil tvrdý projektil od modrej, Glass opäť potvrdzuje, prečo stojí medzi troma žrďami v bránke Spartaku Moskva. Pôsobí veľmi isto.
     
    32:33
    Hokejisti Jaroslavľu pekne zakombinovali, no na konci to už prehnali, a tak do rýchleho protiútoku vyrazili hostia. Aj tí však bez úspechu.
     
    33:49
    Optickú prevahu Lokomotivu teraz určite zmenší presilová hra pre Moskovčanov. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Kronwall, 2 minúty za podrazenie
     
    34:32
    Spartak už nasťahovaný v útočnom pásme.
     
    34:39
    A početná výhoda hostí sa končí. Anderson hákoval, takže viac ako minúty sa bude hrať 4 na 4.
     
    35:40
    Väčšiu technickú zdatnosť pri hre štyroch proti štyrom ukazujú Moskovčania. Nič im to nie je platné, nahodený puk na Kolesnika nebol ani presný.
     
    35:49
    Začína skrátená presilovka Jaroslavľu.
     
    36:39
    Už aj Moskva na ľade v plnom počte.
     
    37:56
    Malcev sa šikovne uvoľnil medzi kruhami, jeho strelu však Glass vyrazil na ochrannú sieť. Vhadzovanie po pravici hosťujúceho brankára.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej časti hry, Spartak si vytvoril tlak, zatiaľ je to však bez strely.
     
    39:31
    Strela prišla, resp. výzva na teč od Quinta, puk sa poodrážal a chvíľu ležal osamotený v bránkovisku za chrbátom Kolesnika. Zadáci Lokomotívu všetko raz dva upratali.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Tak ako som avizoval v úvode druhej tretine, tímy sa trochu viac zamerali na defenzívu a, samozrejme, na disciplínu. Aj to zapríčinilo, že sme nevideli až taký otvorený hokej ako v úvodnej tretine, v ktorej sa hralo prevažne v nerovnovážnom stave. V treťom dejstve bude dôležité, ktorému celku sa podarí streliť druhý, vedúci gól. Ten tím môže dnes pokojne zvíťaziť aj celý zápas.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19.09 hod.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:00
    Prvý útok Lokomotivu si vytvoril menší tlak, nič však z neho nevyťažil.
     
    41:35
    But (LOK) vystrelil zápästím rovno na hruď brankára Glassa.
     
    42:20
    Domáce mužstvo si v úvode tretej tretiny zahrá presilovú hru. Na trestnej lavici už sedí Anderson.
     
    42:34
    Hokejisti Jaroslavľu vyhrali vhadzovanie a okamžite roztočili kolotoč.
     
    43:02
    Ešte stále sa držia v útočnom pásme, stále si len prihrávajú. Jeden pokus o zakončenie prišiel, ale Plotnikov netrafil puk.
     
    44:20
    Moskva prežila oslabenie a hrnie sa do útoku.
     
    44:22
    Snaženie hostí zastavil dobrým prečítaním hry Dixon, ktorý naštartoval do brejku a Glassa ohrozil spoza obrancu.
     
    45:39
    Jaroslavľ pokračuje v tlaku, je to nápor bez šancí, takmer bez zakončenia.
     
    46:34
    Bodrov (MOS) odviedol dobrú prácu a protihráča tlačiaceho sa do bránky telom odstavil. Menšie strkanice pred Glassom, nervozita sa začína stupňovať.
     
    47:54
    Aj Spartak dokazuje, že si vie vytvoriť tlak. Defenzívy oboch tímov sú však veľmi pozorné a súperovi nedovolia takmer ani vystreliť.
     
    48:15
    Ullström vyskúšal zakončiť spoza obrancu, minul.
     
    50:44
    Tak teraz prídu horúce chvíľky pred Kolesnik. Domáci Višnevskij už sedí na lavici hanby.
     
    51:44
    Minúta presilovky Spartaku je už preč, zatiaľ sa hostia nedostali ani k strele.
     
    52:21
    Krutov predviedol parádny samostatný prienik. Kolesnik sa vyznamenal.
     
    52:21
    Krutov bol však faulovaný, a to znamená, že Spartak bude hrať 22-sekundovú presilovku o dvoch mužov. Na trestnú lavicu Gorochov.
     
    52:44
    Lokomotiv už vo štvorici.
     
    53:43
    Kolesnik v poslednej chvíli zachránil pred dorážujúcim protihráčom.
     
    54:21
    Lokomotiv v plnom počte. Zrejme sa chystá k záverečnému tlaku.
     
    55:57
    Nápor domáceho celku aj prišiel. Domáci hráči si vybojovali presilovú hru, keď sa Wandell previnil podrazením.
     
    56:10
    Fanúšikovia Jaroslavľu skandujú "šajbu, šajbu", teda po slovensky "gól, gól".
     
    57:02
    But (LOK) si veľmi dobre narazil puk s obrancom a z prvej vypálil, no rovno do Glassa.
     
    57:14
    Cez prerušenie hry ešte doplním, že v Jaroslavli dnes prišlo na tento duel 9000 divákov.
     
    57:35
    Obrovská trma-vrma pred Glassom, nikto nevedel, kde je puk, nakoniec Lokomotiv pokračuje v tlaku.
     
    57:45
    Obrovské šance počas presilovej hry mal najmä druhý útok. Ullström netrafil bránky, keď strieľal z prvej spomedzi kruhov, Černikov aj Petrov sa zase najaktívnejšie zúčastnili spomínanej neprehľadnej situácie pred Glassom.
     
    58:39
    Oddychový čas pre Jaroslavľ.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    V závere tretine sa už nič vážne nestalo, a tak aj tretia dvadsaťminútovka skončila bezgólovým stavom. O chvíľu sa bude v Jaroslavli pokračovať predĺžením.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:54
    Domáci sa už dostávali do sľubnej príležitosti, no zaznela píšťalka, pretože jeden z útočníkov Lokomotivu bol príliš dlho v bránkovisku a znemožnil pohyb Glassovi.
     
    61:37
    Zdá sa, že Jaroslavľ by oveľa radšej rozhodol toto stretnutie ešte v predĺžení. Spartak sa už veľmi do útoku netlačí.
     
    62:07
    Apalkov vypálil z medzikružia, Glass vyrazil.
     
    63:04
    Tak predsa len, ešte príde obrovská možnosť pre Spartak Moskvu. Na trestnú lavicu odchádza domáci Plotnikov, ktorý je veľmi nahnevaný. Vyslúžil si dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    63:48
    Šikovne vystrelil Wandell, Kolesnik si ale našiel priestor, ktorým puk videl a so zákrokom problém nemal.
     
    64:20
    Záver predĺženia, Spartak sa počas presilovky nevie usadiť v pásme.
     
    64:37
    Domácim sa nepodarilo vyhodiť, posledné sekundy budú pre Lokomotiv ťažké.
     
    64:55
    Hlavný arbiter päť sekúnd pred koncom vylučuje aj na moskovskej strane. Nikulin, 2 minúty za seknutie.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    Dnešné stretnutie medzi Lokomotivom Jaroslavľ a Spartakom Moskva sa nerozhodlo ani po 65 minútach. Po krátkej úprave ľadovej plochy budú nasledovať samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Prvý pôjde Anderson (MOS), v bránke Kolesnik.
     
    Anderson (MOS) si spravil veľký oblúčik do forhandovej strany, Kolesnik ho vychytal.
     
    But za Lokomotiv.
     
    But (LOK) sa snažil Glassa nachytať pomedzi betóny, nevyšlo mu to.
     
    Prvý nájazd premieňa Sergejev (MOS), Spartak vedie 1:0.
     
    Apalkov (LOK) vyrovnáva strelou ponad vyrážačku.
     
    Quint (MOS) nedal, Petrov za Lokomotiv teraz môže rozhodnúť.
     
    Nedal ani Petrov (LOK). Poradie sa obráti.
     
    Kručinin (LOK) nedal, vystrelil ešte spomedzi kruhov.
     
    Sergejev (MOS) už druhý nájazd nepremenil, bol veľmi z uhla.
     
    Galimov (LOK) takisto nedal.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Spartak Moskva. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Matt ANDERSON.
     
    Koniec zápasu.
     
    Vyrovnaný zápas medzi Lokomotivom Jaroslavľ a Spartakom Moskva sa nakoniec rozuzlil až v samostatných nájazdoch. V prvej tretine mali viac hry hostia aj vďaka štyrom presilovkám, no Lokomotiv dokázal vyrovnať v závere takisto v početnej výhode. Od druhej časti hry sa začal hrať disciplinovanejší hokej, najmä čo sa týka defenzívy. Ani jeden tím nechcel urobiť chybu, a tak sa do vyložených šancí oba celky dostávali sporadicky. Nerozhodlo ani predĺženie, takže na rad prišli samostatné nájazdy. Šťastie sa usmialo na Spartak Moskvu, keď si druhý presný zásah v dnešnom dueli pripísal Matt Anderson.

    Ďakujem za pozornosť, dovidenia pri ďalších online prenosoch z KHL. (20:08:33)

    Peter Petráš

    Góly a asistencie: 17. Kručinin (Holos, Kronwall) – 8. Anderson (Špirko, Quint), rozh. náj. Anderson


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (od 3. Kolesnik) – Vasiljev A., Gorochov, Holos, Kronwall, Višněvskij, Pašnin, Jakovlev – But, Plotnikov, Averin – Černikov, Ullström, Petrov – Apalkov, Galimov, Kručinin – Dixon, Kapustin, Malcev, Romancev
    Spartak Moskva: Glass – Quint, Sergejev, Kulik, Bodrov, Vasiljev V., Megalinskij, Černych, Mamkin – Špirko, Adnerson, Wandell – Kozlov, Nikulin, Krutov – Nesterov, Junkov, Volkov – Sorokin, Bobrov, Medvedev

    Rozhodca: Nalivajko, Tsyplakov – Goljak, Dedjulja

    Diváci: 9000