Žilina – Košice 1:2 (kon.) | Nitra – Poprad 4:2 (kon.) | Martin – Zvolen 2:1 (kon.)
B. Bystrica – Skalica 1:3 (kon.) | Trenčín – Piešťany 6:2 (kon.)
koniec
MHA Martin
2:1 (1:0, 1:1 , 0:0)
HKM Zvolen
Utorok 17.09.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    V druhom kole Tipsport extraligy privíta tím zo srdca Turca, MHC Mountfield Martin, majstrovský HKM Zvolen, ktorý v nadpriemernom stretnutí dvoch popredných tímov uplynulej sezóny urval víťazstvo vo svoj prospech v poslednej tretej časti. Domáci tréner Daniel Babka musí byť taktiež spokojný s plným bodovým ziskom, Martinčania ukoristili tri body na ľade kvalitnej Skalice a naladili tak svojich priaznivcov na prvý domáci zápas, v ktorom sa hráči MHC pokúsia prekonať skúsený tím zo stredného Slovenska. Martin nastúpi už s kompletnými štyrmi formácia, v Skalici hrali zverenci Daniela Babku na tri päťky. Favoritom je jednoznačne Zvolen, no v Martine sa udiali pozitívne zmeny, ktoré pomohli k dobrej aktuálnej atmosfére v mužstve, a tak môžeme byť svedkami kvalitného a vyrovnaného stretnutia.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:15
    Martinčania začínajú lepšie, dokázali sa prepracovať do útočnej polovice avšak Marek Šimko je stále bez zákroku, tak ako aj domáci brankár Šúrek.
     
    01:25
    Martinčania potvrdzujú predpoklady, ktoré načrtol domáci tréner Babka, že sa budú snažiť viac tlačiť, napádať a celkovo hrať útočný hokej, domáci hrajú s veľkým nasadením.
     
    03:07
    Prvá obrovská šanca MHC, Markovič našiel staronového hráča Martina, Ivana Ďatelinku a ten bol v poslednej chvíli pozastavený brániacim hráčom Zvolena, čo si však možno chcel nevšimnúť rozhodca, ktorý v kritickom rozhodne nezapískal.
     
    04:20
    Themárov ďalší pokus, Šimko má veľa práce.
     
    04:20
    Aj hostia mali svoju prvú šancu, rýchlu nahrávku spoza bránky Ďaloga nezúžitkoval.
     
    06:00
    Obrovský tlak z Martina, teraz vidíme chybu na časomiere, kedy sa čas zastavil, Pokrivčák a ani Ďatelinka neprekvapili Mareka Šimku.
     
    06:45
    Patrik Huňady v dobrej príležitosti, Šúrek vybehol a pokryl jeho dobrý pokus, no musíme dodať, že to bolo aj z veľkého uhla.
     
    07:49
    Hostia pohrozili Martinčanom, Zuzin sa pekne odvážne pustil do pásma MHC, našiel si voľný priestor medzi kruhmi a vystrelil, brankár Šúrek reflexívne sklopil chrániče a stav je v úvode stretnutie nerozhodný.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek (Dzubina) – Tupý, Matejka – Ďatelinka, Novotný – Brcko, Imrich – Fillo, Pacalaj – Važan, Galamboš, Markovič – Jurášek, Beran, Themár – Pokrivčák, Fujerík, Perniš – Dírer, Murček, Žáčik

    HKm Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Pokovič, Juraško – Hertl, Hraško – Mucha, Ťavoda – Pichnarčík M., Pospíšil – Baláž, Brabenec, Zuzin Peter – Ďaloga, Podkonický A., Škvaridlo – Sikela, Jurík Milan, Zuzin Lubor – Puliš, Huňady, Čanky

    Rozhodca: Konc Daniel – Gavalier Róbert, Tornay Juraj, Martinko Vladimír.
     
    07:49
    Čas sa bude logicky posúvať na nižšiu časovú hodnotu, pretože sa určitý úsek hral iba podľa odhadu, keďže nefungovala časomiera. Teda obidve mužstvá vyšli na ľad, aby neboli bez pohybu, asi 4 minúty sa nehralo.
     
    08:01
    Andrej Podkonický za pomoci svojej skvelej techniky, povyzvŕtlal martinskú obranu a takmer ju aj vyšachoval, posledného panáčika v hre však neprelstil, Šúrek dobre zasiahol.
     
    09:20
    Milan Jurík v momente, kedy Zvolenčania pomaly preberajú iniciatívu stretnutia do vlastných rúk, zaútočil a vystrelil, Martinčania sa s menšou námahou ubránili.
     
    10:10
    Tomáš Pokrivčák 2. min. hákovanie, zbytočný útočný faul MT útočníka.
     
    10:59
    Zvolenčania v prvej presilovkovej minúte nevymysleli nič, síce vystrelili no bez dosahu martinskej bránky. Zato domáci pozorne a skúsene bránili.
     
    11:30
    Tomáš Škvaridlo už 2x vystrelil na Šúreka, prvá bola veľmi nebezpečná, pretože pred martinským brankárom stálo veľa hráčov, gól však z toho nebol a Martin sa ubránil.
     
    Domáci v plnom počte.
     
    13:20
    Opäť prvá martinská formácia, Themár už vysilený vybojoval v pásme puk a potom nastal veľký kolotoč zásluhou Markoviča či Ďatelinku, hostia neboli ďaleko od inkasovaného gólu.
     
    14:30
    Martin dal gól!
    V Martine sa vo vynikajúcej informáci diváci dočkali vytúženého gólu. Teraz šachová partia aj na domácej strane. Galamboš – Markovič a medzi kruhmi z otočky bleskovo prekonal brankára hostí MICHAL VAŽAN. Asistencie: Jaroslav Markovič, Peter Galamboš.
     
    15:59
    Domáci po krátkom útlme dostali ďalší impulz po góle a teraz aj od divákov, ktorí ich ženú dopredu. Opäť to bol dobre hrajúci Themár, ktorý to teraz so svojou aktivitou trošku prehnal, keď sa sám dostal mimo streleckého uhlu. Ďalší lišiacky Markoviča, ktorý takmer prekonal gólmana Zvolena pokusom spoza bránky.
     
    16:20
    Na čisté gólové šance vedú jednoznačne domáci a premietlo sa to aj v skóre, ktoré praje domácim. Zvolen je v útočnom pásme a snaží sa odpovedať.
     
    17:40
    Výborná práca aj Jána Perniša, ktorý chytil ťažký puk od zvolenského obrancu pre svojho spoluhráča a ohroyil Šimku. .
     
    18:20
    Prvá úderná pätica Zvolena teraz podkúrila martinskej obrane. Bez úspechu.
     
    19:19
    Skúsená práca Ďatelinku, ten v týchto momentoch ukázal svoje prednosti a podržal puk, nahral, bodyčekoval a diváci ho odmenili potleskom a nielen neho, ku koncu tretiny bol hromadný potlesk venovaný aj všetkým hráčom MHC Mountfield Martin, ktorí doposiaľ v tomto zápase odvádzajú skvelú robotu.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:39
    Obrovská šanca Andreja Themára – ten v samostatnom nájazde neprekonal Šimku, aj keď mal mierne sťaženú situáciu, tak mal na hokejke gól.
     
    21:17
    Galamboš Peter takmer zvýšil na 2:0, no v dôležitom okamihu po strele Markoviča, kedy chcel dorážať, sa mu puk nepodarilo doraziť, obranca hostí bol v správny čas na správnom mieste.
     
    21:30
    Matejka Lukáš 2. min. podrazenie – a druhá presilovka hostí, teraz môžu Zvolenčania vyrovnať.
     
    22:24
    Juraško až v druhej presilovkovej minúte razantne vystrelil a Šúrek bol nútený predviesť spoľahlivý zákrok.
     
    23:00
    Martin mal opäť gólovú šancu na hokejke 2:1, no Markovič neprepasíroval na Galamboša.
     
    23:22
    Domáci v plnom počte.
     
    23:22
    Ešte v tejto minúte mal na hokejke gól aj Puliš, keď v priestore medzi kruhmi pekne vystrelil strelu švihom, Šúrek zovrel betóny a nevpustil puk za svoju bránku.
     
    24:28
    Baláž sa prezentoval dobrým pohybom pred bránkou Martina, hostia však z toho nevyťažili nič.
     
    25:41
    Strelecký pokus Michala Važana. Potom sme boli svedkami nešetrného zákroku na Jaroslava Markoviča – Jaroslav Hertl použil nedovolene koleno a na ľade sa dlho zvíjal v bolestiach Jaro Markovič.
     
    26:19
    Veríme, že bude martinský útočník v poriadku, vyzeralo to veľmi nebezpečne. Zatiaľ prvá polovica presilovky Martina bez ohrozenia hosťujúcej bránky.
     
    27:33
    Hostia v plnom počte.
     
    27:45
    V posledných sekundách presilovky Martina mohol streliť druhý gól Lukáš Matejka, no poloprázdnu bránku z veľkého uhla netrafil.
     
    29:10
    Doposiaľ sa Markovič na ľade neobjavil, to by bola pre domácich veľká streta, pretože tento martinský odchovanec je mozgom nielen prvého útoku Martina, ale aj celého tímu.
     
    30:00
    Presne v polovici stretnutia už s prvou formáciou, a tak sa najhoršie nepotvrdilo.
     
    31:10
    Neuveriteľný Marek Šimko, najprv Michal Beran neprekonal 3m pred Šimkom a potom Michal Murček strieľal do prázdnej bránky, no vo vzduchu predviedol fantastický reflexívny zákrok mladý brankár Zvolena.
     
    31:40
    Tlak MHC pokračuje aj v presilovej hre. Podkonický 2. min. za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    33:00
    Viaceré strely – viaceré nepresnosti. Zatiaľ najväčšia šanca v početnej výhode na hokejke Michala Berana.
     
    33:26
    Martin dal gól!
    Domáci využili svoj ďalší veľký tlak. Opäť pekný gól po ešte krajšej kombinácií. Markovič našiel obrancu Tupého, ktorý posunul puk dobre postavenému Michalovi Važanovi a ten nezaváhal a je 2:0 pre Martin. Asistencie: Tomáš Tupý, Jaroslav Markovič.
     
    35:04
    Naozaj nadpriemerný hokejový duel, z obidvoch strán, i keď je Martin aktívnejší, tak v Martine vidíme rýchly hokej, kde nechýba tvrdosť, nasadenie a hokejový um.
     
    36:09
    Hostia spod Pustého hradu sú čoraz viac nervóznejší, nielen že nestačia hokejovo, ale domáci Martin ich zdoláva aj v osobných súbojoch pri mantineli aj mimo neho.
     
    37:04
    Zvolen dal gól!
    Rýchly kontra hostí. Domáci hokejista nestíhal na unikajúceho Škvaridla, ktorý v prečíslení dva na jedného vystrelil a prichádzajúci hráč ANDREJ PODKONICKÝ už pomerne jednoduchú situáciu zvládol a znížil. Asistencia: Tomáš Škvaridlo
     
    38:38
    Tomáš Pokrivčák dostal peknú spätnú prihrávku od kolegu a nebyť dobiedzajúceho obrancu Zvolena, mohol Martin opäť vyhrávať o dva góly.
     
    39:26
    Zvolen má šancu vyrovnať ešte v druhej tretine. 2. min. pre Ivana Ďatelinku, ktorý zovrel puk v ruke v obrannom pásme Martina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:36.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:19
    Pokračuje presilová hra Zvolena. Už zostáva iba pár sekúnd.
     
    41:22
    Peter Galamboš spoza hráča skúsene vystrelil v závere oslabenia. Šimko pozorný.
     
    41:30
    Domáci v plnom počte.
     
    43:11
    Martinčania vstúpili do poslednej tretiny už s nie tak agresívnym útočným ťažením. Viac sa prirodzene zameriavajú aj na obranu a udržiavanie stredného pásma. Hostia si žiadne veľké šance doposiaľ v tretej tretine ne vypracovali a skôr sú opäť nebezpečnejší domáci z rýchlych protiútokov.
     
    45:39
    Krásny bodyček Tomáša Pokrivčáka, mantinelom to len tak zatriaslo po efektnom narazení hosťujúceho hráča na mantinel.
     
    45:44
    Zuzin v dobrej šanci po chybe Petra Galamboša, Šúrek vyšiel z bránky, vykryl strelecký uhol a v pohode chytil.
     
    46:50
    Martin už účelovo bráni hosťom v prechode do ich obranného pásma, Zvolen sa snaží zrýchliť kombináciu, no je to zatiaľ na úkor presnosti, keďže sú domáci hráči Martina dobre postavení a zachytávajú ataky hráčov Zvolena.
     
    48:02
    Martinský štadión buráca a hostia už vsádzajú všetko na útok, nič iné im nezostáva, pretože ak chcú zastaviť dobre pracujúci vlak MHC, musia zagresívniť hru, spresniť a získavať puky v rohoch, to sa doteraz nedialo.
     
    48:57
    Ďatelinka v útočnom výpade, Šimko musel prikryť puk pred robustným hráčom MHC.
     
    50:16
    Hostia teraz zovreli Martin v ich obrannej tretine, no prehnanú aktivitu ukázal Škvaridlo, ktorý dostal 2. min. za hákovanie a Zvolen sa bráni.
     
    51:32
    Najväčšia gólová šanca v početnej výhode pre Martin zásluhou Galamboša, ktorý naservíroval Tupému ten vo výhodnej pozícii namieril iba do stojaceho obrancu MHC.
     
    52:57
    Hostia už s päticou. Strela Galamboša, ten je dnes veľmi aktívny, Markovič zabránil Šimkovi rozohrať, a tak sa vhadzovalo pred Šimkom.
     
    54:01
    Ďatelinka a Themár skúsene podržali puk a ešte viac tak znepríjemnili potencionálnu útočnú snahu Zvolenčanov.
     
    54:41
    A tí sa dopúšťajú ďalšieho priestupku voči pravidlám. 2. min. pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľade – trest si odsedí Síkela.
     
    55:02
    Opäť "gólovka" pre Tupého, ten z beprostrednej blízkosti trafil len do Šimku.
     
    56:10
    Domáci s dobrými streleckými pozíciami, no bez väčšej presnosti, teraz dobrá obrana Zvolena nedovolila Martinu presadiť sa v početnej výhode.
     
    56:41
    Hostia v plnom počte.
     
    57:30
    Zvolen sa snaží presadiť dlhými prihrávkami, už zostávajú iba dve minúty. Markovič sa pekne natlačil pred Šimku, pravý betón brankára Zvolena bol proti tretiemu inkasovanému gólu.
     
    58:16
    Oddychový čas Zvolen.
     
    58:49
    Martin sa dobre bráni, Zvolen hrá zatiaľ v pätici, aj keď vidíme na ľade pohnútky k hre v šestici.
     
    59:45
    Zvolen v šiestich proti štyrom Martinčanom – 2. min. pre Jaroslava Markoviča za nedovolené bránenie v hre. Diskutabilný zákrok, no Konc sa rozhodol poslať Martinčanov do štyroch. Oddychový čas Martin.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:08:18)

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 15. Važan (Markovič, Galamboš), 34. Važan (Tupý, Markovič) – 38. Podkonický (Škvaridlo)


    MHA Martin: Šúrek (Dzubina) – Tupý, Matejka – Ďatelinka, Novotný – Brcko, Imrich – Fillo, Pacalaj – Važan, Galamboš, Markovič – Jurášek, Beran, Themár – Pokrivčák, Fujerík, Perniš – Dírer, Murček, Žáčik
    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Pokovič, Juraško – Hertl, Hraško – Mucha, Ťavoda – Pichnarčík M., Pospíšil – Baláž, Brabenec, Zuzin Peter – Ďaloga, Podkonický A., Škvaridlo – Sikela, Jurík Milan, Zuzin Lubor – Puliš, Huňady, Čanky

    Rozhodca: Konc Daniel – Gavalier Róbert, Tornay Juraj, Martinko Vladimír

    Diváci: 2600