Záhreb – HC Slovan 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
KHL Medveščak Záhreb
3:4 (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
HC Slovan Bratislava
Piatok 13.09.2013, 19:30 • Dom Sportova Záhreb • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo nám dnešné hokejové predstavenie, HC Slovan zaslúžene získava dva body a za výkon, ktorý predviedol v prvej tretine, nooo, buďme vďační aj za tie dva..... Konečne sa chlapci chytili aj strelecky, dnešný výkon všetkých hráčov v bielom drese bude vzpruhou na prvý domáci zápas, keď v utorok privítame Nižnij Novgorod. Pomer striel 26:35 hovorí za strelecký potenciál belasých výsledok 3:4 v predĺžení za krásne umenie oboch gólmanov, ako Janus v bránke hostí, tak Dekanich v domácej bránke predviedli krásne zákroky. Ja sa s Vami lúčim a už teraz Vás pozývam na sledovanie zápasu v utorok, od 19:00 vypredaná Slovnaft Aréna poženie svojich vpred a ja Vám aj z tohto duelu prinesiem písmom dôležité okamihy z ľadovej plochy. Dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak. (22:02:12)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:43
    Slovan Bratislava dal gól!
    Konenčne!!! Do brejku sa dostali Bartovič s Bližňákom, Milan Bartovič z ľavej strany vystrelil, Dekanich betónom puk vyráža na opačnú stranu pred seba a rovno na hokejku MÁRIA BLIŽŇÁKA, ktorý trafil odkrytú bránku domáceho tímu! Je dobojované a prvé dva body pre Slovan! Asistencia: Milan Bartovič.
     
    61:09
    Puk na hokejkách belasých, mužstvá hrajú opatrne, zrejme si pozrieme tie nájazdy.
     
    60:05
    Predĺženie hráme štyria proti štyrom, čo môže byť výhodou pre dobre hrajúcich hostí alebo aj dobre korčuľujúcich zámorskych hráčov v domácom drese, no uvidíme.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    V tretej tretine sa podarilo hosťom dotiahnúť na domácich a v závere zápasu mohli aj rozhodnúť, nepodarilo sa a tak si diváci v Záhrebe pozrú prvé predĺženie svojho tímu v KHL. Ako to dopadne? Pôjdeme na nájazdy? O chvíľku začíname predĺženie a nechajme sa prekvapiť.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    59:57
    Obrovský závar pred Dekanichom, Miklíkovu strelu z ľavého kruhu Dekanich vyrazil vpravo od seba, Bližňák na dvakrát dorážal, no nepodarilo sa, Dekanich zázračne chytá!
     
    59:18
    Zdá sa, že toto už len dohráme, oba tímy sa zrejme uspokoja s minimálne jedným bodom, a hostia zo svojim prvým v tejto sezóne.
     
    58:49
    Zakázané uvoľnenie domácich, hra sa vráti pred Dekanicha.
     
    58:24
    Domáci získali puk a hneď ho posielajú von zo svojho pásma, bránia ako môžu.
     
    58:20
    Dnešné stretnutie sleduje 6.400 divákov.
     
    58:16
    Vondrka vystrelil, jeho strela bola zblokovaná, Slovan dohráva svoju akciu.
     
    57:11
    Hudáček bol v krásnej šanci, vystrelil z ľavého kruhu a triafa len do dobre postaveného Dekanicha, Slovan siahal na tri body.
     
    56:07
    Slovan Bratislava dal gól!
    A je to tu!!! Sersen zasadil strom hráčovi domácich. Slovan si následne rozobral domácu obranu ako údenú makrelu a po akcii ako z hokejovej učebnice padol vyrovnávajúci gól. Ölvecký poslal puk na voľného Hudáčka do rohu, ten našiel pred bránkou voľného TOMÁŠA NETÍKA a Tomáš nemohol nedať. Asistencie: Libor Hudáček a Peter Ölvecký.
     
    55:17
    Slovan aktívnejší, domáci začali s defenzívou, bránia svoje vedenie a už len vyhadzujú puk zo svojho pásma, no umne, bez zakázaného uvoľnenia.
     
    54:41
    Kukumberg z ľavej strany vystrelil, chcel zasunúť, no nepodarilo sa, puk končí mimo priestor Dekanichovej bránky.
     
    54:01
    Janus opäť vyráža puk pred seba po strele Murraya od modrej, obrana belasých puk vyváža z pásma von.
     
    53:18
    Hráme vo vysokom tempe, puk sa prelieva zo strany na stranu, Slovan musí niečo vymyslieť, ak chce uspieť. Tej smoly bolo už naozaj až dosť!!!
     
    52:37
    Kutlák opäť výborne zasiahol v obrannom zákroku, zmaril akciu domácim a Slovan pôjde s pukom vpred.
     
    52:01
    Slovan vyrovnal hru v poli, Záhreb však umne hrá s časom, Slovan si musí dávať pozor na zadné dvierka.
     
    51:28
    Akcia hostí, od modrej tvrdo pálil obranca Sersen, Dekanich puk nemal až tak pod kontrolou, Bližňákovi sa však už nepodarilo puk doklepnúť do bránky.
     
    50:53
    Willsie sám pred Janusom mohol skórovať, opýtať sa Janusa, kam to chce, vystrelil, Janus výborne chytááá!!!
     
    50:14
    Domáci tím hrá naďalej útočný hokej, Slovan vedomý si svojej šance bráni zubami, nechtami, chcelo by to jeden brejk so šťastným koncom, nádej stále žije a je veľmi reálna.
     
    49:34
    Zakázané uvoľnenie Medveščak, opäť pásmo pre HC Slovan.
     
    48:24
    Puk končí po strele hostí a teči na ochrannej sieti za Dekanichom, Slovan vybojoval aspoň pásmo.
     
    47:52
    Slovan zdramatizuje pokojnú hru domácim, uvidíme, či začne Medveščak brániť svoje už len jednogólové vednie, alebo znovu odkryje obranu a vytvorí priestor na brejky pre hosťujúcich hráčov.
     
    47:05
    Slovan Bratislava dal gól!
    Výborne HC Slovan, MILAN BARTOVIČ posiela puk do ľavej strany bránky Dekanicha. Chalani výborne zahrali, dohrávali akciu a spoza bránky dostal Milan puk na medzikružie od Juraja Mikúša, odkiaľ prestrelil gólmana Dekanicha. Asistencia: Juraj Mikúš.
     
    46:36
    Brejk hostí, tvrdú strelu od modrej Dekanich vyrazil vľavo od seba, o dorážku sa snažil Sersen, nepodarilo sa.
     
    46:20
    Z ľavej strany od modrej vypálil obranca domácich, Janus jeho puk vyráža pred seba a obrana hostí puk získala pod kontorlu.
     
    46:16
    Zakázané uvoľnenie hostí, opäť sa vrátime s pukom pred Janusa, čas ubieha.
     
    46:09
    Cheechoo z pravej strany, z vnútornej strany kruhu vystrelil, Janus jeho pokus kryje v náručí! Obrovská šanca domácich!!!
     
    45:30
    Daňo ohrozil Dekanicha v bránke po rýchlej akcii hostí, no Mark Dekanich je bezchybný a drží dvojgólové vedenie svojho tímu, puk vyráža do boku k mantinelu.
     
    44:50
    Puk stále na hokejkách domáceho tímu, Slovan sa bude zrejme snažiť o rýchle brejky.
     
    44:33
    Slovan mal dve strelecké príležitosti, no nijak moc neohrozil Dekanicha v bránke, veru, ešte niečo viac ako 15 minút.....
     
    44:11
    Opäť zakázané uvoľnenie HC Slovan, vhadzujeme po pravici Janusa.
     
    43:48
    Výborne bránili hráči hostí svoju modrú čiaru, ofsajd domácich, hráme veru v slabšom hokejovom tempe, domáci akoby to chceli len dohrať a Slovan sa nevie nakopnúť.
     
    43:20
    Slovan poslal puk k Dekanichovi, domáci pomaly rozohrajú svoju akciu a pôjdu vpred.
     
    42:15
    Fans hostí rozprestreli na tribúnach svoju veľkú vlajku, domáce publikum pozerá, čo sa to deje, na hracej ploche aktivita na strane domácich.
     
    41:29
    Juraj Mikúš tvrdo narazil hráča domáceho tímu pri plnení obranných povinností, rozhodcovia vylučovať nebudú, puk na hokejkách Záhrebu.
     
    40:53
    Kukumberg prehral vhadzovanie, domáci držia puk a krúžia s ním vo svojom pásme, nikam sa neponáhľajú.
     
    40:38
    Slovan sa zatiaľ dostáva len po stredné pásmo, tam dobre operujú hráči domáceho tímu, teraz však chybovali, zakázané uvoľnenie Medveščak, puk už bol za červenou čiarou, to nemohlo byť nahodenie puku do pásma. Vhadzovať budeme po pravici Dekanicha.
     
    40:19
    Slovan zakázané uvoľnenie, vhadzovať budeme po pravici Janusa.
     
    40:04
    Hostia vyhrali buly a majú celú tretinu na minimálne vyrovnanie v zápase.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 21:11.
     
    V druhej tretine bol aktívnejší Slovan, mal viac z hry, hral dokonca krátko presilovku piatich proti trom, no nepodarilo sa, dokonca aj Hudáčkov nájazd zostal bez radosti hráčov v bielych dresoch a ich fans na tribúnach. No a prišlo k známemu, nedáš – dostaneš. Medveščak odskočil hosťom o gól a aby toho nebolo dosť, v poslednej minúte druhej tretiny inkasoval Slovan ešte raz. Pán tréner Čada vypumpuje svojim v šatni žalúdky a uvidíme, ako bude "Orol" lietať na ľade "Medveďa" v tretej tretine. Ospravedlňujem sa za výpadok servera a technické problémy v prvej tretine zápasu.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:22
    Medveščak Záhreb dal gól!
    JONATHAN CHEECHOO dostal na ľavý kruh milimetrovú prihrávku spoza bránky od Willsieho, namieril a vypálil, Janusovi vymietol pravý horný roh bránky. Obrana hostí teraz veru zaspala, toto by sa stávať nemalo. Asitencia: Bryan Willsie.
     
    38:48
    Hudáček sa už už chystal na strelu, opäť si umne nakorčuľoval vpred, bol sám pred Dekanichom, no obranca domáceho tímu sa hodil na ľad a puk mu vypichol.
     
    37:55
    Hráme dlho bez prerušenia, no nič mimoriadne sa na ľadovej ploche nedeje, snáď len pokus o strelu v podaní Vondrku, ktorý úspešný nebol.
     
    36:47
    Tak toto asi málokto čakal, Slovan bude musieť opäť doťahovať vedenie svojho súpera.
     
    35:52
    Medveščak Záhreb dal gól!
    IVAN ŠVARNÝ doklepol v neprehľadnej situácii puk za Janusov chrbát, ktorý nevidel puk. Bjorkstrandovu strelu zblokovalo klbko hráčov pred Janusom. Škoda pre belasých. Bez asistencií.
     
    36:32
    Domáci v plnom počte.
     
    36:18
    Slovan drží hráčov v modrých dresoch na dištanc od Janusa.
     
    35:43
    Linglet vystrelil z pravej strany, Janus posiela puk za svoju bránku, aj keď všetci čakali prihrávku na opačnú stranu, Janus bol v strehu a nenechal sa prekvapiť.
     
    35:11
    Domácim sa nedarí usadiť sa v pásme, Slovan pozorne bráni svoju modrú čiaru.
     
    34:54
    Willsie vystrelil nepresne, puk končí na ochrannej sieti a vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    34:32
    Janus dve minúty za posunutie bránky, trest odsedí Daňo.
     
    34:32
    Posunutá bránka Janusa, Perkovich sa síce čuduje, vhadzovať sa bude po ľavici Janusa.
     
    33:57
    Aj domáci sa teraz dostali na chvíľku do pásma, Popovic vystrelil spoza kruhov, Janus jeho strelu vyráža cez betón na ochranné sklo.
     
    33:26
    Slovan hrá v pásme domácich, na tribúnach počuť len fans belasých, domáci sú zaskočení hrou hostí.
     
    32:54
    Bartovič poslal puk Mihálikovi, no prihrávka nebola ideálna, puk sa len obtrel o konštrukciu Dekanichovej bránky.
     
    32:22
    Pomer striel do týchto chvíľ 14:20, po prvej tretine bolo 12:14, Slovan jednoznačne lepším tímom, chcelo by to dať gól a ukľudniť hru, každopádne majú belasí na zisk všetkých troch bodov.
     
    32:22
    Rozhodcovia pískajú trochu neskoro ofsajd domácim, každopádne Mihálik výborne pracoval za bránkovou čiarou a puk získal pod svoju kontrolu.
     
    31:43
    Aj domáci tím sa snaží v pásme čo to vymyslieť, obrana hostí dnes hrá veľmi, veľmi dobre.
     
    31:17
    Rýchly brejk, do ktorého sa dostal Hudáček, chcel to na blafák, Dekanich si ľahol na ľad a puk posiela za svoju bránku, obrovská šanca HC Slovan, škoda Libor.
     
    30:44
    Domáci v plnom počte, podarilo sa im vyhodiť puk z pásma a oslabenie dohrali v obrannom pásme hostí.
     
    29:50
    Slovan tlačí, ani Sersen, ani Škoula sa však na listinu strelcov nateraz nezapíšu, Dekanich ich strely zlikvidoval, obe vyráža späť do hry.
     
    29:27
    Štajnoch od modrej vystrelil, avšak cez hokejku domáceho hráča končí puk na ochrannej sieti.
     
    29:13
    Slovan sa snaží v pásme, dostal domácich pod tlak, no zatiaľ si nevypracoval streleckú pozíciu.
     
    28:44
    Seknutie Lingleta, Kolena dostal náraz na mantinel od Willsieho a následne sme videli seknutie, Willsie však dostáva dve minúty, Linglet nič, arbitri teraz veru pomohli domácemu tímu!
     
    27:54
    Hráme vo vysokom tempe, hra je teraz vyrovnaná, hra sa prelieva zo strany na stranu.
     
    27:35
    Slovan sa postaral o menšiu skrumáž pred Dekanichom, no Kukumbergovi sa nepodarilo vsietiť.
     
    26:29
    Škoula zblokoval strelu Cheechooa, Slovan vyváža puk von z pásma a získava tak cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    26:05
    Domáci v plnom počte a teraz budú hrať presilovku muži v modrých dresoch.
     
    26:05
    Vesce sa zbytočne rozčuľuje, čiarový mu odpískal ofsajd.
     
    25:31
    Záhreb sa snažil vpredu niečo vymyslieť, no Slovan získava v pásme puk a pôjde vpred, hráme štyria proti štyrom.
     
    25:20
    Ölvecký dostal dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, škoda, že si Peter neustrážil svoju hokejku.
     
    24:59
    Domáci so štyrmi hráčmi, pokračuje však presilovka hostí.
     
    24:54
    Sersen triafa len do Murraya, Záhreb bude hrať so štyrmi hráčmi.
     
    24:19
    Záhreb posiela puk až k Janusovi, Slovan rýcjhlo korčuľuje vpred, hrá presilovku o dvoch hráčov.
     
    24:05
    Bjorkstrand dostáva dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    24:02
    Janus vykorčuľoval z bránky, bude sa opäť vylučovať.
     
    23:47
    Juraj Mikúš vystrelil, jeho puk končí cez hokejku domáceho hráča na tribúne, vhadzovať budeme po pravici Dekanicha.
     
    23:21
    Slovan sa nevie usadiť v pásme domáceho tímu, opäť puk na chvíľku v strednom pásme.
     
    22:59
    Montador odchádza na dve minúty na trestnú lavicu za vyhodenie puku, Slovan si zahrá presilovú hru.
     
    20:20
    Janus výborne zachránil pred Willsiem, aj Jaroslavovi teraz pomohla žrď. Ospravedlňujem sa priaznivcom onlajnov za technické problémy na serveri, všetko podstatné, čo sa udialo v prvej tretine postupne dopíšem v časovom harmonograme podľa sledu udalostí tak, ako sa odohrali.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Po prvej tretine bol pomer striel 12:14, hostia hrali dobre kombinančne, pozične vykrývali hráčov Medveščaku a hlavne dobre korčuliarsky disponujúcich zámorských hráčov, HC Slovan chýbal opäť kúsok šťastia, snáď nejaký ten bod na ľade v metrpole Chorvátska Slovan vybojuje.
     
    Technika opäť ukázala svoju silu a ozrejmili sme si fakt, aké je ľudstvo bez techniky.....stratené. V prvej tretine sme videli vyložené šance hostí, postupne ich zhrniem do tohoto bloku:

    12:32

    Bartovič prevetral lapačku Dekanichovi, opäť krásna strela v podaní hráčov v bielych dresoch!

    13:33

    Ölvecký spracoval puk na ľavom kruhu, spoza obrancu švihom vystrelil, no Dekanich aj túto Petrovu strelu kryje. Slovan jednoznačne lepším tímom!

    13:36

    Ihneď po buly dostal prihrávku Daňo, spoza kruhov vystrelil a Dekanich znovu kryje. Slovan si urobil v pásme domáceho tímu hotovú strelnicu!

    16:41

    Teraz sa predviedol Janus, ktorý vykryl strelu z ľavej strany v podaní Willsieho.

    17:27

    Kutlák vytiahol pekný obranný zákrok, zmaril hokejkou v ľahu na ľade akciu domáceho tímu, výborne, Slovan pôjde vpred.

    17:51

    Vondrka krásne prihral Bližňákovi a aj Máriov puk končí u gólmana v modrom drese, Slovan je pri chuti a to je veľmi, veľmi dobré.

    18:30

    Janus likviduje pokus vyslaný z medzikružia, na domácich útočníkov si dáva Slovan pozor a čo nepokryje obrana, končí u výborného Janusa.

    19:24
    Zakázané uvoľnenie domácich, budeme vhadzovať po ľavej ruke Dekanicha.

    19:48

    Linglet po ľavici Dekanicha tvrdo atakoval Ölveckého, vylučovať sa však nebude.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    15:58
    Slovan Bratislava dal gól!
    ROMAN KUKUMBERG dostal prihrávku od Bartoviča, spoza pravého kruhu napriahol a prestrelil popod ľavú ruku Dekanicha. Asistencie: Milan Bartovič a Jonathan Sigalet.
     
    12:09
    Daňo pekne vystrelil príklepom spoza modrej čiary, Dekanich chytá do lapačky!
     
    11:40
    Bakoš poslal projektil na Dekanicha, no jeho strela končí na ochrannom skle. Slovan stále útočí.
     
    10:55
    Slovan síce prehráva 0:1 po šťastnom góle domáceho tímu, no teraz má viac z hry a kontroluje puk na ľadovej ploche.
     
    10:19
    Dekanich chytá do lapačky strelu od modrej čiary z pravej strany, mám pocit, že pálil Kukumberg.
     
    09:45
    Linglet posiela spoza pravého kruhu strelu na Janusa, Jaroslav jeho puk vyráža späť do hry a Slovan pôjde vpred.
     
    08:44
    Janus chytá strelu z diaľky domácich a ukľudnuje hru.
     
    08:26
    Slovan aktívnejší, teraz vystrelil Kolena, tesne minul domácu bránku.
     
    07:51
    Ďalšia šanca Sersena, Dekanich však pekne stiahol betóny k sebe a zrazený puk si potiahol k sebe, skóre sa nemení.
     
    07:42
    Hudáček z pravého kruhu krásne vystrelil, Dekanichovi puk opečiatkoval spojnicu hornej a pravej žrde, Slovan dohráva akciu!!!
     
    07:22
    Škoula poslal puk do pásma, zakázané uvoľnenie tento krát HC Slovan, vrátime sa pred Janusa.
     
    06:48
    Hostia v plnom počte. Slovan sa ubránil prvej presilovej hre domáceho tímu, ktorý však dohráva svoju akciu v pásme.
     
    05:56
    Sersen zobral puk Thomasovi a opäť ho posiela až k Dekanichovi, Slovan veľmi dobre bráni.
     
    05:30
    Slovan posiela puk cez všetky čiary von, domáci začnú ďalší svoj útok.
     
    05:10
    Domáci hráči točia Slovan v pásme, hostia pozorne bránia, nateraz sa ubránili, rozhodcovia pískajú posunutú Janusovu bránku.
     
    04:48
    Miklík dostal za hákovanie dve minúty.
     
    04:21
    Medveščak Záhreb dal gól!
    RYAN VESCE stál povedľa bránkoviska, spoza bránky mu prihrával Thomas, Ryan puk umne posiela za Janusov chrbát. Asistencie: Bill Thomas a Charles Linglet.
     
    03:53
    Slovan mohol ísť do prečíslenia troch proti dvom, Kukumberg však podržal puk na palici a Slovan sa vystavil ofsajdu, škoda tejto akcie.
     
    03:08
    Kutlák dostal krásny puk na modrú, ihneď vypálil a Dekanichovi pomohla žrď jeho svätyne!
     
    03:05
    Opäť zakázané uvoľnenie domácich, vhadzovať budeme po pravici Dekanicha.
     
    02:59
    Miklík poslal pekný puk na Bližňáka, ktorý posunul puk na Sersena, Michal spoza obrancu vystrelil, Dekanich jeho puk chytá.
     
    02:35
    Slovan v pásme prišiel o puk, domáci ihneď korčuľujú s pukom pred Janusa.
     
    02:29
    Zakázané uvoľnenie Záhrebu, vrátime sa pred Dekanicha.
     
    02:20
    Škoula rozohrával a jeho puk v strednom pásme končí cez hokejku hráča domáceho tímu mimo hraciu plochu.
     
    01:50
    Videli sme dve strely domácich hráčov, Janus si s oboma bez problémov poradil, Slovan pozorne bráni.
     
    01:00
    Zatiaľ hráme v tréningovom tempe, súperi sa oťukávajú, bez vážnejších ohrození gólmanov.
     
    00:30
    Po strele jedného z domácich hráčov končí puk cez hokejku obrancu hostí na ochrannej sieti.
     
    00:08
    Miklík sa dostal pred bránkoviskom k zakončeniu, skôr prekvapenie ako strela, ktorá by nejak ohrozila domáceho gólmana.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Zápas bude mať zvláštnu príchuť pre "exslovanistu" Ivana Švarného.
     
    Dom Sportova, hala v Záhrebe s kapacitou 6.400 divákov je úplne plná, aj v Chorvátsku je o hokejovú KHL veľký záujem.
     
    Zaznejú nám hymny oboch krajín a môžme začať. Pri tónoch hymny Slovenskej republiky na tribúnach verní Slovanu spievajú jej slová.
     
    Bránky budú hájiť na strane hostí s číslom 32 Jaroslav Janus, v drese domácich s číslom 31 Mark Dekanich.
     
    V Záhrebe je už všetko prichystané na vykorčuľovanie hráčov na ľadovú plochu, najskôr hostia v bielych dresoch, ich prvá päťka. Potom prídu na rad domáci hráči, ktorí nastúpia v modrých dresoch.
     
    Príjemný podvečer v tento pekný deň, piatok trinásteho. Slovan dnes večer nastúpi na svoj štvrtý zápas na ľade súpera, tento krát sa predstaví na ľade nováčika, v chorvátskom Záhrebe. Nálada v kabíne je dobrá, belasí by dnes radi konečne bodovali.
     
    Úvodné zostavy:

    KHL Medveščak Záhreb:

    Dekanich – Katic, Popovic, Foster, Švarný, Letang, Montador – Jessiman, Murray, Walker – Vesce, Thomas, Linglet – Willsie, Murley, Cheechoo – Perkovich, Bjorkstrand, Kane

    HC Slovan Bratislava:

    Janus – Škoula, Sersen, Kutlák, Mihálik, Sigalet, Štajnoch, Mráz, Kolena, – Vondrka, Bližňák, Miklík – Kukumberg, Bartovič, Juraj Mikúš – Netík, Daňo, Ölvecký – Tomáš Mikúš, Bakoš, Hudáček

    Rozhodca:

    Hofman, Rogachev – Metalnikov, Sirotkin.
     
    Ako dopadne štvrtý domáci zápas Medveščaku a štvrtý zápas na ihriskách súperov HC Slovan v piatok trinásteho v chorvátskom Záhrebe? Zaboduje konečne „Orol“ na ľade u „Medveďa“? Poďme sa spolu pozrieť ako sa to v metropole Chorvátska bude odohrávať. Onlajny budú spolu s vami pri tom.
     
    HC Slovan Bratislava je na tom ešte horšie, po vydarenom účinkovaní v European Trophy úvod sezóny v KHL už tak úspešný nebol, prehral všetky tri zápasy, najskôr na ľade Donbass Doneck 2:4, potom prišla prehra v Moskve so Spartakom pomerom 0:5 a naposledy smoliarsky aj v Minsku, domáce Dinamo zvíťazilo 2:0. Na Ukrajine aj v Bielorusku belasým šťastie „neprialo“, inkasovali góly pri hre bez brankára a zohrali vcelku vyrovnané partie. No čo moc kričí, je fakt, že HC Slovan nevsietil už plných 135 minút a 19 sekúnd.
     
    Modro-biely dres KHL Medveščak Záhreb obliekajú len ôsmi domáci hráči. Káder, ktorý vedie hlavný tréner Mark French z Kanady, je vytvorený okrem spomínanej osmičky až dvanástimi hráčmi z Kanady, šesť hráčov má pas USA a po jednom hráčovi majú zastúpenie Dánsko a Slovenská republika – po ľade v Záhrebe sa preháňa „slovanista“ Ivan Švarný. Medveščak hráva svoje domáce zápasy v Dome Športovo, ktorý má kapacitu 6.400 divákov.

    Vstup do sezóny vyšiel Záhrebu skutočne impozantne, na domácom ľade porazil slávny CSKA Moskva 7:1. Potom však prišli dve prehry, najskôr s klubom Dinamo Riga 1:5 a potom s HC Lev Praha pomerom 1:3
     
    Hokejový tím KHL Medveščak Záhreb datuje vznik klubu do roku 1961. Vo svojej histórii sa stal trikrát majstrom ligy SFRJ, Socialistickej Federatívnej Republiky Juhoslávia, alebo ak chcete, tak len Juhoslávie. A to v nedávnej minulosti, v rokoch 1989, 1990 a 1991. Štyrikrát vyhral aj hokejový pohár SFRJ, v rokoch 1988 až 1990. V samostatnej ére Chorvátska hráči Záhrebu 17 x oslavovali titul majstra krajiny, nepretržite v rokoch 1995 až 2013, s výnimkou dvoch sezón, v rokoch 1996 a 2008.
     
    Poradové číslo 53 v tohtoročnej edícii KHL prislúcha zápasu nováčika, chorvátsky zástupca prešpikovaný zámorskými hráčmi, KHL Medveščak Záhreb, privíta na svojom ľade slovenského zástupcu v súťaži, tím HC Slovan Bratislava.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 5. Vesce (Thomas, Linglet), 36. Švarný, 40. Cheechoo (Willsie) – 16. Kukumberg (Bartovič, Sigalet), 48. Bartovič (Mikúš), 57. Netík (Hudáček, Ölvecký), 62. Bližňák (Bartovič)


    KHL Medveščak Záhreb: Dekanich – Katic, Popovic, Foster, Švarný, Letang, Montador – Jessiman, Murray, Walker – Vesce, Thomas, Linglet – Willsie, Murley, Cheechoo – Perkovich, Bjorkstrand, Kane
    HC Slovan Bratislava: Janus – Škoula, Sersen, Kutlák, Mihálik, Sigalet, Štajnoch, Mráz, Kolena, – Vondrka, Bližňák, Miklík – Kukumberg, Bartovič, Juraj Mikúš – Netík, Daňo, Ölvecký – Tomáš Mikúš, Bakoš, Hudáček

    Rozhodca: Hofman, Rogachev – Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 6.400