Omsk – A. Mytišči 4:3 (kon.) | Barys – Petrohrad 2:5 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čerepovec 3:1 (kon.)
Jekaterinburg – Jaroslavľ 0:4 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Novgorod – Nižnekamsk 0:2 (kon.)
Viťaz – Ufa 2:3 (kon.) | S.Moskva – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Doneck – Riga 2:4 (kon.)
Dinamo Minsk – Lev 1:3 (kon.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Neftechimik Nižnekamsk
Štvrtok 12.09.2013, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Stretnutie sa skončilo výsledkom 0:2. Spokojnejší odchádzajú hostia, ktorí si domov odvážajú plný bodový zisk. Záver zápasu bol vyhrotený na oboch stranách a nezaobišlo sa to ani bez potýčiek, ba dokonca ani úderu do jedného z arbitrov...

    To je od nás pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás niekedy nabudúce. (19:25:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Domáci v samom závere obsadili útočné pásmo, ale už sa zrejme nič nestane.
     
    59:12
    Kuljomin bol zrazený k zemi a kĺzajúc sa po ľade v rýchlosti napálil do mantinelu! Nevyzerá to príjemne, z ľadu mu museli pomôcť lekári.
     
    59:12
    Skvelý forčeking súperovej rozohrávky umožnil Nižnekamsku vyhodiť puk do strednej tretiny.
     
    58:47
    Oddychový čas domácích.
     
    58:40
    Domáci gólman je opäť na striedačke.
     
    58:26
    Pokračuje sa. Domáci sa pokúsia o takmer nemožné.
     
    58:05
    Ľad je plný všelijakých predmetov, ktoré naň prileteli z tribún. Hrať sa bude až po pozbieraní odpadkov najrôznejšieho druhu.
     
    58:05
    Rozhodcovia majú čo robiť aby emócie na ľade upokojili! Paršin si dokonca dovolil strčiť do jedného z arbitrov, za čo dostáva osobný trest a okamžite smeruje do šatní.
     
    57:55
    Viac ako dve minúty pred koncom domáci gólman opúšťa bránu.
     
    55:18
    Domáci v plnom počte.
     
    55:09
    Denisov neputoval na trestnú lavicu, ale svoju prítomnosť na ľade v tutovej príležitosti nevyužil! Sudnicin ostal po zákroku mimo priestoru bránkoviska, ale spomínaný obranca nedokázal puk usmerniť do odkrytej siete.
     
    54:33
    Dlhé diskusie z domácej strany priniesli veľmi prekvapivé rozhodnutie! Denisov z lavice hanby odchádza, nahradí ho dokonca hosťujúci Cibák.
     
    54:33
    Denisov oslabí Novgorod. Previnil sa podrazením.
     
    53:15
    Na ľade si hráči nič nedarujú a sledujeme ďalšiu tvrdú strkanicu...
     
    53:14
    Hosťom síce snahu uprieť nemožno, ale do zakončenia sa bezhlavo nehrnú. V útočnej tretine pálil Anisin, mieril však vedľa a puk po mantineli skĺzol až do stredu klziska.
     
    52:00
    Nižnekamsk sa nemá kam ponáhľať. Jeho hráči ostávajú v útočnej tretine a pokúšajú sa ohroziť Gelašviliho.
     
    51:20
    Žarkov je už na ľadovej ploche, Torpedo hrá so štyrmi hráčmi.
     
    50:45
    Domáci sa bránia v trojici proti plnému počtu súperových hráčov. zatiaľ však úspešne.
     
    50:18
    Chomickij dostáva za nešportový zákrok 5 minút + DKZ.
     
    50:18
    Poriadne vzrušenie na ľade! Po tvrdom vrazení na mantinel a údere o plexisklo ostal na zemi ležať jeden z hosťujúcich hráčov, čo nemohlo ostať bez povšimnutia... Vzápätí sa strhla hromadná potýčka, s ktorej upokojením mali rozhodcovia plné ruky práce.
     
    49:20
    Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hru vysokou hokejkou Žarkov. Domáci sa budú brániť.
     
    49:01
    Ale tentokrát sa už ohrozenie Gelašviliho podarilo! Hostia naďalej okupovali útočné pásmo, až si rozhodili obranu a jeden z hokejistov v tmavomodrom drese z uhla netrafil odkrytú svätyňu Torpeda.
     
    48:35
    Hostia sa usadili v pásme, podržali puk a pokúsili sa ohroziť Gelašviliho. Od mantinelu posielal puk do medzikružia Ščitov, no nik z jeho spoluhráčov sa k nemu nedostal.
     
    47:10
    Sudnicin nenecháva nič na náhodu. Hráči Novgorodu puk iba poľahky nahodili pred súperovu bránu a pokúsili sa ho dokorčuľovať, ale to už nestihli. Gólman včas všetko vyriešil lapačkou.
     
    45:36
    Po rýchlom korčuliarskom súboji jeden proti jednému zakončoval Tolpeko, ale iba veľmi nepresne. Puk sa ku Gelašvilimu ani nedostal.
     
    44:25
    Na Gelašviliho letela ľahká strela z kategórie propagačných. Brankár Torpeda nenechal nič na náhodu a puk schoval v lapačke.
     
    42:59
    Hokej v tejto časti hry stratil tempo. Doposiaľ síce vidíme snahu, ale najmä zo strany Nižnekamsku je to už podstatne opatrnejšia hra než doposiaľ.
     
    42:16
    Domáci sa pokúšajú o vyrovnanie, ale na útočnej modrej čiare ich zastavil ofsajdový verdikt.
     
    41:49
    Hostia sa usadili pred Gelašvilim, domáci celok sa oslobocdzuje iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    40:57
    Do zakončenia sa proti dvojici súperov pokúšal predrať Mnacjan, ale bez úspechu. Bránu Gelašviliho nedokázal ohroziť.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:38
    Hosťujúci gólman si stretnutie užíva. Domáci naňho síce posielajú strelu za strelou, no v bráne pôsobí sebaisto a zastavuje puk za pukom.
     
    37:23
    Wolski sa nakorčuľujúc pred bránu neulakomil na zbytočnú strelu, ale spätnou prihrávkou našiel ešte niektorého zo svojich spoluhráčov. Tomu ale do cesty vletel obranca, a tak sľubná strela Sudnicina neohrozila.
     
    35:00
    Do konca strednej časti hry už ostáva jediná päťminútovka. Na ľade stále sledujeme rýchly hokej, no najmä zo strany hostí je to už o trochu opatrnejšia hra.
     
    33:36
    A už sa tak stalo! Po rýchlom brejku sa Torpedo natlačilo pred Sudnidina, z pbezprostrednej vzdialenosti zakončoval Krasnoslobodcev, ale puk bol vyrazený až k modrej čiare. Odtiaľ pálil Immonen, ale ani tento projektil do siete neprešiel.
     
    32:40
    Domácim druhý presný zásah trošíčku vzal vietor z plachiet. Uvidíme, ako dlho bude trvať, kým sa znovu dostanú do tempa spred niekoľkých minút.
     
    32:00
    Nižnekamsk dal gól!

    A Torpedo sa neubránilo! Hostia sa okamžite nasťahovali do útočnej tretiny, kde roztočili presilovkový kolotoč. Na jeho konci letela na Gelašviliho strela od útočnej modrej čiary, ktorú síce domáci gólman vyrazil, ale iba na hokejku voľného protihráča s menom OSKAR OSALA, ktorý zvyšuje na rozdiel dvoch presných zásahov. Bez asistencií.
     
    31:26
    Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty Chomickij. Previnil sa hákovaním, Torpedo sa teda bude musieť brániť.
     
    29:34
    Hosťujúci Taraťuchin vypálil zo sľubnej pozície, ale bez úspechu. Gelašvili puk videl a bez väčších ťažkostí zneškodnil. Stretnutie sa pomaly ale isto prelieva do druhej polovice.
     
    26:30
    Hosťujúci Ščitov mal na hokejke druhý presný zásah v stretnutí: Po prečíslení dvoch proti jednému po prihrávke zo strany tvrdo vypálil, ale priestor brány minul o niekoľko centimetrov.
     
    25:49
    Stále sledujeme rýchly útočný hokej na oboch stranách. O niečo aktívnejší sú v týchto chvíľach domáci hokejisti, ktorí sa pokúšajú o vyrovnanie, ale stále márne. Sudnicin za svoj chrbát nič nepúšťa.
     
    24:02
    Už malo byť vyrovnané! Z dobrej pozície vypálil Denisov, ale puk zastavila konštrukcia hosťujúcej brány.
     
    23:15
    Domáci hráči boli už v plnom počte, keď sa na bránu rútil Anisin a prestrelil muža stojaceho v nej! Jeho radosť vzápätí schladil rozhodca, ktorý signalizoval ofsajd. Následne sa za domácou bránou strhla menšia potýčka, ktorú však rýchlo upokojili rozhodcovia.
     
    23:00
    Domáci v plnom počte.
     
    22:40
    A aj v závere vlastného oslabenia sa domáci celok oslobodzuje vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    21:58
    Radivojevič hádzal puk pred bránu s cieľom nabiť niektorému zo spoluhráčov, ale napokon zo situácie nič nebolo. Puk si stiahol gólman Gelašvili.
     
    21:30
    Hosťujúci hráči sa usadili v útočnej tretine, ale kombinácia zatiaľ úspech neprináša. Domáci celok sa navyše veľmi efektívne bráni.
     
    21:00
    Vylúčenie na domácej strane. Chomickij si odpyká dve minúty na trestnej za vrazenie na mantinel.
     
    20:45
    Kuljomin získal puk za bránou, nakorčuľoval si do streleckej pozície a zakončil. Puk sa za čiaru nedostal, proti bol Gelašvili.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Po prvej tretine môžu byť spokojnejší hostia. Rýchlym gólom sa dostali do vedenia už v úvodnej minúte hry, a na to Torpedo do sirény odpovedať nedokázalo. Prenos je poznačený technickými problémami, stream z KHL nie je dnes ani aspoň tak dobrý, ako inokedy..

    Ďalšia tretina začne približne o 17:50.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:55
    Domáce Torpedo malo niekoľko sekúnd pred sirénou ideálnu príležitosť na vyrovnanie! Senťurin si nakorčuľoval do medzikružia, dostal presnú prihrávku a okamžite tvrdo vypálil, ale proti nemu vykorčuľoval gólman a puk zrazil.
     
    19:06
    Hostia v plnom počte.
     
    17:55
    Hostia sa zatiaľ bránia bez väčších problémov Berezin získal puk a vyhadzuje ho cez všetky čiary.
     
    17:06
    Tentokrát sa už ale situácia bez trestu nezaobíde. Vitalij Šulakov sa previnil hákovaním a odchádza na trestnú lavicu. Nižnekamsk tak dáva súperovi skvelú príležitosť na vyrovnanie ešte pred prestávkou.
     
    16:57
    Anisin vypálil na domácu bránu, ale situáciu s prehľadom zvládol Gelašvili. Po prerušení hry sa pred bránou strhla menšia roztržka, ale rozhodcovia vášne rýchlo ukľudnili. Vylučovať sa nebude.
     
    16:35
    Domáci hokejisti sa stále aktívne pokúšajú o vyrovnanie a tlačia sa do zakončenia. Niekedy však až príliš bezhlavo, ako napríklad v tomto prípade. Denisa Tolpeka zastavil ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    O niečo aktívnejším celkom je doposiaľ domáce Torpedo. Jeho hráči vyslali na Sudnicina spolu 7 striel, na domáceho Gelašviliho ich letelo dovedna 6.
     
    11:21
    Denis Paršin predviedol peknú individuálnu akciu. Sám s pukom na hokejke obkrúžil celú obrannú tretinu súpera a vypálil spomedzi kruhov, ale brankára hostí nenachytal. Sudnicin si zatiaľ drží čisté konto.
     
    Vážení diváci, ospravedlňujeme sa za menší technický výpadok. Nájsť funkčný stream z ruskej KHL je náročnejšie, než nájsť ihlu v kope sena...
     
    05:11
    Aj domáci Jarkko Immonen sa pokúsil o vyrovanie. Vypálil z hranice pravého kruhu, ale brankár Sudnicin jeho pokus bez zjavných ťažkostí zneškodnil lapačkou.
     
    03:45
    Jevgenij Belochvostikov si puk hodil okolo hosťujúceho obrancu a prebojoval sa až k zakončeniu. Jeho strelecký pokus ale nebol dostatočne razantný, Sudnicin si s ním bezproblémovo poradil.
     
    03:15
    Domáci v plnom počte.
     
    02:21
    Wojtek Wolski nevyužil vcelku zaujímavú príležitosť. Puk mu perfektne predĺžil priamo na hokejku jeho spoluhráč z útoku Brent, no prvý menovaný v zakončení iba tesne minul hornú žrď brány hosťujúceho gólmana.
     
    01:15
    Vzápätí vidíme vylúčenie na domácej strane. Gólový strelec Ščitov putuje na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    00:41
    Nižnekamsk dal gól!

    Hostia predviedli vstup do zápasu ako hrom! NIKITA ŠČITOV potreboval na otvorenie streleckej listiny iba 41 sekúnd a jeho tím vyhráva rozdielom presného zásahu. Bez asistencií.
     
    00:30
    Zápas ôsmeho kola ruskej KHL sa pred malou chvíľou začal.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Gelašvili (Maškovcev) – Chomickij, Makarov, Hietanen, Valentěnko, Grigorjev, Denisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Senťurin – Galuzin, Potapov A., Kuljomin – Žarkov, Potapov M., Krasnoslobodcev – Jamkin

    Neftechimik Nižnekamsk: Sudnicin (Mamedov) – Bělov, Šulakov, Berezin, Ščitov, Beljakov, Romanov, Mnacjan – Cibák, Osala, Milovzorov – Polygalov, Komaristij, Radivojevič – Tolpeko, Anisin, Koukal – Kulikov, Taratuchin, Chochrjakov – Jakimov

    Rozhodca: Vasiljev, Oskirko – Koršak, Černyšev.
     
    Vitajte pri sledovaní Kontinentálnej hokejovej ligy, konkrétne pri prenose, v ktorom si opíšeme duel medzi domácim Torpedom Nižnij Novgorod a hosťami z Neftechimik Nižnekamsk.

    Torpedo Nižnij Novgorod nezačal tohtoročnú sezónu ideálne. V prvom zápase prehral doma s Ufou po samostatných nájazdoch 2:3. V ďalšom vystúpení na domácom ľade podľahol Traktoru Čeljabinsk 3:4 a zo zápasu vyšiel bodovo naprázdno. Tretí duel už ale Torpedo doma vyhralo a to rozdielom triedy – Metallurg Magnitogorsk rozdrvil 5:0. Novgorod je na šiestej priečke Východnej konferencii.
    Štatistika Torpedo Nižnij Novgorod: 4 body, 1-0-1-1 (V-Vp-Pp-P), skóre 10:7, forma VPPp.

    Neftechimik Nižnekamsk taktiež začal ročník 2013/2014 doma, na rozdiel od svojho dnešného súpera ale víťazne. AK Bars Kazaň pokoril 3:1. Potom ale odišli hráči Nižnekamsku na trip, z ktorého zatiaľ nezískali ani bod – v Moskve podľahli Dinamu 0:4, v Podolsku Vítazu 0:1. Nižnekamsk okupuje 10. pozíciu v tabuľke Východnej konferencie.
    Štatistika Neftechimik Nižnekamsk: 3 body, 1-0-0 -2 (V-Vp-Pp-P), skóre 3:6, forma PPV.

    Kto sa bude radovať zo zisku bodov? Alebo oba celky niečo získajú? Sledujte náš prenos, začíname krátko pred sedemnástou hodinou.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 1. Ščitov, 32. Osala


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Gelašvili (Maškovcev) – Chomickij, Makarov, Hietanen, Valentěnko, Grigorjev, Denisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Senťurin – Galuzin, Potapov A., Kuljomin – Žarkov, Potapov M., Krasnoslobodcev – Jamkin
    Neftechimik Nižnekamsk: Sudnicin (Mamedov) – Bělov, Šulakov, Berezin, Ščitov, Beljakov, Romanov, Mnacjan – Cibák, Osala, Milovzorov – Polygalov, Komaristij, Radivojevič – Tolpeko, Anisin, Koukal – Kulikov, Taratuchin, Chochrjakov – Jakimov

    Rozhodca: Vasiljev, Oskirko – Koršak, Černyšev