Omsk – A. Mytišči 4:3 (kon.) | Barys – Petrohrad 2:5 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čerepovec 3:1 (kon.)
Jekaterinburg – Jaroslavľ 0:4 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Novgorod – Nižnekamsk 0:2 (kon.)
Viťaz – Ufa 2:3 (kon.) | S.Moskva – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Doneck – Riga 2:4 (kon.)
Dinamo Minsk – Lev 1:3 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:3 (2:2, 1:1, 1:0)
Atlant Mytišči
Štvrtok 12.09.2013, 14:00 • Omsk-Arena, Omsk (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine tohto zápasu mali oba tímy na svojich hokejkách niekoľko skvelých gólových šancí, no napokon dokázali skórovať len hokejisti domáceho Avangardu Omsk, ktorí sa v 49. minúte po góle Valentina Pjanova dostali v zápase poprvýkrát do vedenia napokon si ho dokázali aj udržať. Atlant hral v posledných minútach zápasu v šestici, no ani to nedokázalo zneškodniť pozorného gólmana Lassilaho.

    Hokejisti Avangardu si do tabuľky zapisujú ďalšiu výhru, zatiaľčo hokejisti Atlantu sú zatiaľ bez výhry.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:13:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    V závere zápasu od modrej ešte tvrdo pálil Rukavišnikov, no jeho delovka skončila len zblokovaná domácimi obrancami do bezpečia.
     
    59:41
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal hosťujúci Igor Radulov spolu s Arťjuchinom, no prvý menovaný napokon v páde nedokázal trafiť odkrytý priestor domácej brány!
     
    59:07
    Hosťujúci Niskala zaviezol puk do útočného pásma a následne chcel niečo vymyslieť pri bočnom mantineli, no tam domáci puk pritlačili a hru očividne zdržujú.
     
    58:46
    Hokejisti Avangardu Omsk hrajú už v plnom počte a snažia sa vyhodiť puk von z obranného pásma. Od modrej tentokrát pálil Sanguinetti, no jeho delovka skončila len vo výstroji gólmana Lassilaho.
     
    58:15
    Po vhadzovaní pred bránou Atlantu sa gólman Galimov opäť odsťahoval na striedačku a hostia hrajú v šestici. Uvidíme, čo sa im podarí vymyslieť.
     
    57:33
    O výsledku tohto zápasu mohol rozhodnúť domáci Perežogin, no ten napokon nedokázal trafiť prázdnu bránu Atlantu! Hosťom sa v presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí.
     
    56:57
    Je tu poweplay hostí!
    Hokejisti Atlantu hrajú momentálne v šestici, keďže gólman Galimov ostal na striedačke.
     
    56:25
    Tréner Atlantu Mytišči si vyžiadal oddychový čas!
     
    56:25
    Napokon sa bude vylučovať na strane domáceho tímu. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Ivan Baranka.
     
    56:16
    Tomáš Záborský bol po tvrdom súboji zložený k ľadu na úrovni útočnej modrej čiary, no hlavní rozhodcovia nechávajú plynúť hru, čo je viac než nelogické!
     
    55:55
    Aťjušov nahodil puk na domácu bránu a ku gólovej dorážke sa mohol dostať Trubačjov, no ten napokon trafil len betóny gólmana Lassilaho!
     
    55:14
    Arťjuchin to skúšal aj tentokrát, no strelou z hranice ľavého kruhu. Jeho nedôrazný projektil však gólman Lassila videl dobre a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    54:41
    Arťjuchin chcel preveriť gólmana Lassilaho strelou z pravej strany, no pozorný ochranca omskej svätyne puk zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    53:57
    Tentokrát si však hokejisti Atlantu mierne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Galimovom.
     
    53:22
    Hokejisti domáceho Avangardu Omsk hrajú už v plnom počte a momentálne sa bránia už pohodlne. Hostia nemajú síce veľa času, no na vyrovnanie to ešte bohato stačí.
     
    52:59
    Niskala tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Lassila úspešne vyrazil do bezpečia svojimi betónmi, ktoré úspešne presunul.
     
    52:18
    Hostia sa stále snažia, no tentokrát si mierne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii. Následne domáci vyhodili puk do bezpečia cez všetky čiary.
     
    51:53
    Hostia sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Velikov nahadzoval puk na domácu bránu, no gólman Lassila opäť dobre zapracoval svojimi betónmi.
     
    51:16
    Atlant Mytišči si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť domáci Ivanov.
     
    50:56
    Hokejisti Atlantu sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Domáci sa zatiaľ veľmi dobre bránia a Lassila nemá veľa práce.
     
    50:13
    Niskala tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka bola napokon neúspešná, keďže ju zblokoval svojimi nohami jeden z domácich obrancov.
     
    49:54
    Hokejisti domáceho Avangardu Omsk si mierne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lassilaom.
     
    49:23
    Semjonov preveril gólmana Galimova strelou z ľavej strany, no napokon jeho tvrdá strela skončila len zblokovaná dobre osadenými betónmi hosťujúceho brankára.
     
    48:58
    Gólman Lassila si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil puk po strele od Niskalu z pravej strany. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku.
     
    48:12
    Avangard Omsk dal gól!
    Domáci sa poprvýkrát v zápase dostávajú do vedenia! Spoza astanskej brány nahodil puk pred gólmana Galimova domáci Badjukov, ktorý týmto nahodením našiel VALENTINA PJANOVA! Ten pekným volejovým zakončením nedal gólmanovi hosťujúceho Atlantu žiadnu šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Alexej Badjukov.
     
    47:58
    Galimov si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď zneškodnil strelu z ľavej strany od aktívneho Popova. Domáci sú však stále pri puku.
     
    47:20
    Batyršin tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho prízemná delovka napokon minula priestor domácej svätyne. Gólman Lassila tentokrát zasahovať nemusel.
     
    46:57
    Pri puku sú momentálne hokejisti Atlantu Mytišči, ktorí si ho však prihrávajú len pri svojej bráne. Uvidíme, čo sa im podarí vymyslieť v najbližšom priebehu zápasu.
     
    46:18
    Domáci Kazionov si potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma a následne tvrdo vystrelil, no gólman Galimov jeho strelecký pokus zblokoval svojou výstrojou napravo od seba.
     
    45:49
    Z medzikružia tentokrát pálil domáci Kalinin, no jeho delovka bola ešte pred bránou Atlantu zblokovaná jedným z hosťujúcich obrancov len na ochrannú sieť.
     
    44:56
    Hosťujúci Velikov tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka skončila len tesne vedľa domácej brány. Gólman Lassila teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    44:24
    Kvaša sa chcel s pukom dostať spoza hosťujúcej brány pred gólmana Galimova a zakončovať, no pozorný obranca Niskala ho napokon od puku odstavil.
     
    43:57
    Z medzikružia tvrdo pálil hosťujúci Kolcov, no jeho delovku gólman Lassila dobre videl a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    43:10
    Atlant sa usadil s pukom v útočnom pásme a snaží sa niečo vymyslieť. Domáci obrancovia sa však zatiaľ bránia veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu.
     
    42:34
    Momentálne sa puk nachádza prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Aktívnejší sú momentálne domáci hokejisti, no nedarí sa im ofenzívne presadiť.
     
    41:42
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Pjanov, no jeho delovka napokon skončila len mimo hosťujúcej brány. Galimov teda zasahovať nemusel.
     
    40:55
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Arťjuchin, no jeho tvrdá dleovka napokon skončila len tesne vedľa domácej brány. Lassila zasahovať nemusel.
     
    40:08
    V úvode tretej tretiny sa k vhadzovaniu dostali hokejisti Atlantu Mytišči, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Domáci sa bránia už na začiatku veľmi dobre.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 6980 divákov.
     
    V úvode druhej tretiny boli opäť aktívnejší hokejisti hosťujúceho Atlantu Mytišči, ktorí sa snažili niečo zaujímavé vymyslieť, no napokon sa im nedarilo nájsť ten správny recept na gólmana Lassilaho. Atlant sa napokon však dostal do gólového vedenia v 39. minúte, keď po rýchlej útočnej kombinácii skóroval Alexander Kadeikin, no už po 63 sekundách bolo opäť vyrovnané, keď sa svojou delovkou z pravej strany gólovo presadil Denis Kuljaš

    Podarí sa jednému z tímov vyhrať v riadnom hracom čase, alebo uvidíme v tomto zápase aj predĺženie?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:54
    V závere druhej tretiny sa do skvelej gólovej šance dostal domáci Perežogin, no v samostatnom úniku napokon nedokázal svojim bekhendovým zakončením prekonať gólmana Galimova.
     
    39:28
    Avangard Omsk dal gól!
    Domáci nenechali na seba dlho čakať a dokázali vyrovnať už po niekoľkých sekundách! Svoju hokejku napriahol na pravej strane DENIS KULJAŠ, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Galimovi žiadnu šancu na úspešný zásah. Asistencie si pripisujú hráči Alexander Popov a Kirill Ljamin.
     
    38:55
    Hokejisti Avangardu Omsk sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme. Uvidíme, či sa podarí domácim predsalen niečo vymyslieť.
     
    38:25
    Atlant Mytišči dál gól!
    Hostia sa po dobrej útočnej akcii napokon dostávajú opäť do vedenia! Igor Radulov obdržal puk na ľavej strane, následne ho nahodil na bránu gólmana Lassilaho, kde si nakorčuľoval rýchly ALEXANDER KADEIKIN, ktorý pretlačil puk pomedzi jeho betóny do omskej svätyne. Asistenciu si pripisuje Igor Radulov.
     
    37:46
    Domáci sa v závere druhej tretiny ofenzívne prebudili a momentálne sa snažia prekvapiť svojich súperov. Gólman Galimov bol však v strehu aj po tvrdej strele z hokejky Mozera, ktorý to skúšal z pravej strany.
     
    37:17
    Kuljaš tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Galimov si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk dokázal zachytiť na svojej hrudi.
     
    36:48
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Rukavišnikov, no jeho delovku napokon gólman Lassila svojimi betónmi úspešne vyrazil na zadný mantinel.
     
    36:04
    Kalinin preveril svoju hokejku strelou spoza pravého kruhu, no napokon nebol úspešný. Gólman Galimov zasahovať nemusel, keďže puk tentokrát netrafil priestor jeho brány.
     
    35:20
    Po krátkej komerčnej prestávke v zápase sme späť a momentálne sledujeme puk, ktorý je na hokejkách domácich hokejistov. Tí si ho však zatiaľ prihrávajú len pri svojej bráne.
     
    34:59
    Z medzikružia tvrdo pálil domáci Kalinin a následne skúšal reflexy gólmana Galimova aj domáci Kvaša, no pozorný ochranca antlantskej svätyne napokon puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    34:17
    Igor Radulov sa s pukom natlačil pred bránu domáceho tímu z ľavej strany a následne chcel prekonať betóny gólmana Lassilaho, no nepodarilo sa mu to.
     
    33:49
    Atlant Mytišči hrá už v plnom počte a okamžite sa snaží zaútočiť. Hokejisti Avangardu sú však stále v strehu a dobre sa aj bránia.
     
    33:26
    Kuljaš nahodil puk na hosťujúcu bránu, no gólman Galimov puk len jemne vyrazil pred seba. Tam siahal na hetrik domáci Záborský, no ten napokon trafil len betóny gólmana Galimova!
     
    32:59
    Gólman Galimov si na svoje konto pripísal dobrý zákrok, keď zachytil puk vo svojej výstroji po tvrdej delovke od domáceho Popova. Domáci pridávajú na aktivite.
     
    32:21
    Domácim sa v ich presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Po nepresnej rozohrávke sa hokejisti Avangardu dokonca previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Lassilaom.
     
    31:46
    Hokejisti Avangardu si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť hosťujúci Igor Radulov.
     
    31:15
    Spoza kruhov napriahol svoju hokejku domáci Denis Kuljaš, no jeho delovku gólman Galimov videl dobre a puk zblokoval svojimi betónmi k zadnému mantinelu.
     
    30:36
    Z pravej strany tvrdo pálil hosťujúci Arťjuchin, no jeho delovku gólman Lassila dobre videl a puk po menších problémoch ukryl vo svojej výstroji.
     
    29:55
    Po krátkej komerčnej prestávke sme späť v zápase. Momentálne sú pri puku hokejisti domáceho Avangardu, ktorým sa však nedarí ohroziť hosťujúcu bránu.
     
    29:16
    Tomáš Záborský nemal k hetriku v tomto zápase ďaleko, no napokon sa spoza hosťujúcej brány rozhodol prihrávať. Na ľavej strane našiel Perežogina, no jeho projektil skončil len v náručí pozorného gólmana Galimova.
     
    28:38
    Do útoku sa po dlhej dobe dostali aj hokejisti Avangardu Omsk. Z pravej strany tvrdo pálil domáci Kalinin, no jeho projektil gólman Galimov videl a puk zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    27:54
    Momentálne sa puk nachádza prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia presadiť. Aktívnejší sú momentálne hostia, ktorým sa očividne nepáči, že za 34 sekúnd prišli o svoje dvojgólové vedenie.
     
    27:16
    Na pravej strane tentokrát napriahol svoju hokejku hosťujúci Igor Radulov, no jeho delovku gólman Lassila s prehľadom zachytil vo svojej lapačke. Následne puk stihol ešte aj rozohrať.
     
    26:50
    Momentálne sú pri puku hokejisti Atlantu Mytišči, ktorí sa snažia niečo vymyslieť pred bránou Avangardu. Pozorná domáca obrana je však zatiaľ v strehu a dobre sa bráni.
     
    26:02
    Arťjuchin tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil bol napokon zblokovaný jedným z domácich obrancov len na bezpečný zadný mantinel.
     
    25:38
    Hokejisti Avangardu Omsk sa v druhej tretine do útoku neponáhľajú a opäť sa previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie sa teda presúva pred Lassilaeho.
     
    24:58
    Hosťujúci Kablukov sa chcel s pukom natlačiť pred gólmana domáceho Avangardu, no napokon bol odstavený dvojicou omských obrancov.
     
    24:15
    Domáci predviedli ďalšie zakázané uvoľnenie a vhadzovanie sa teda opäť presúva pred gólmana Lassilaeho. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    23:58
    Hosťujúci útočníci zachytili nepresnú rozohrávku gólmana Lassilu a následne si puk prihrávali po obvode útočného pásma. Napokon si však mierne nerozumeli a stratili puk zo svojich hokejok.
     
    23:13
    Domáci si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a aktívny Blaťák sa previnil len zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Lassilovej ľavici.
     
    22:27
    Domáci hokejisti Avangardu Omsk vyhodili puk cez všetky čiary a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred Lassilom.
     
    21:52
    Z pravej strany tvrdo pálil Aťjušov, no jeho projektil gólman Lassila s veľkým prehľadom vyrazil k bočnému mantinelu. Následne sú pri ňom hostia.
     
    21:18
    Na ľavej strane predvádzal veľmi dobre kľučky hosťujúci Ševčenko, no ten napokon už nedokázal trafiť odkrytý priestor domácej brány. Lassila teda zasahovať nemusel.
     
    20:55
    Domáci Kosticyn nahodil puk do útočného pásma, no následne nebol až taký úspešný, keďže nedokázal toto nahodenie dokorčuľovať. Atlant je teda opäť pri puku.
     
    20:16
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky hokejisti hosťujúceho Atlantu, ktorí sa okamžite vybrali smerom do útoku, no tam ich po malej chvíli domáci od puku odstavili.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Prvá tretina tohto zápasu priniesla divákom poriadne gólové hody, keď v úvode boli oveľa lepší hokejisti Atlantu Mytišči, ktorí sa po góloch Kolcova v 4. minúte a Haataju v 7. minúte dostali do dvojgólového vedenia. Následne však svoju silu ukázal slovenský hráč Tomáš Záborský, ktorý dokázal po skvelých prihrávkach svojich kolegov Perežogina a Kuljaša vyrovnať na 2:2. Celá jeho gólová fazóna trvala presne 34 sekúnd.

    Ktorý z tímov bude lepší v druhej tretine? Pripíše si Tomáš Záborský na svoje konto hetrik v tomto zápase?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:55
    Kadeikin sa dostal s pukom na hranicu pravého kruhu a následne chcel tvrdo zakončovať, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže ho od puku odstavili pozorní obrancovia Avangardu.
     
    19:18
    Perežogin tvrdo pálil z pravej strany, no pozorný gólman Galimov bol napokon úspešnejší, keď puk zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    18:56
    Momentálne sú pri puku hokejisti Avangardu, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Atlant sa bráni veľmi dobre, čo je momentálne pochopiteľné.
     
    18:14
    Domáci Pivcakcin nahodil puk na hosťujúcu bránu z pravej strany, no gólman Galimov bol v strehu a dokázal toto zakončenie svojou hruďou zblokovať za svoju bránz.
     
    17:41
    Hosťujúci Kablukov podržal puk v útočnom pásme, no následne ho nahodil len na zadný mantinel, kde sa k nemu dostali pozorní domáci obrancovia, ktorí zakladajú útok Avangardu.
     
    16:50
    Oba tímy sa chcú dostať do vedenia, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Hrá sa prevažne v strednom pásme, kde sa o puk tuho bojuje, no uvidíme, ako dlho to ešte potrvá.
     
    16:12
    Kablukov sa už vrátil z trestnej lavice a hostia hrajú teda v plnom počte. Momentálne sú pri puku vo vlastnom obrannom pásma, zatiaľčo domáci sa sťahujú k svojej bráne.
     
    15:40
    Domáci dokázali vsietiť dva rýchle góly, no momentálne sa im veľmi nedarí, keďže hokejisti Atlantu sa v týchto chvíľach bránia naozaj veľmi dobre.
     
    14:55
    Momentálne sa však hokejistom Avangardu veľmi nedarí. Hokejisti Atlantu sa bránia veľmi dobre a puk posielajú pohodlne von zo svojho obranného pásma.
     
    14:30
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Hosťujúci Kablukov si odpyká dvojminútový trest za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy.
     
    14:10
    Avangard Omsk dal gól!
    Tak toto je gólové vyrovnanie domácich ako hrom! Po skvelej prienikovej prihrávke od Kuljaša sa k puku na ľavej strane dostal TOMÁŠ ZÁBORSKÝ, ktorý svojou delovkou našiel medzeru medzi betónmi gólmana Galimova. Ten už úspešne zasahovať nedokázal. Asistencie si pripisujú hráči Denis Kuljaš a Alexander Perežogin.
     
    13:46
    Avangard Omsk dal gól!
    Domáci napokon dokázali po kurióznej situácii vsietiť kontaktný gól. Hosťujúca obrana poriadne zabrala a gólman Galimov napokon nedokázal úspešne zasahovať, keď puk od modrej čiary nahodil na jeho bránu Perežogin a pozorný TOMÁŠ ZÁBORSKÝ dokázal odrazený puk zblokovať svojou nohou do odkrytej brány Atlantu. Asistencie si pripisujú hráči Alexander Perežogin a Denis Kuljaš..
     
    13:02
    Domáci sa snažili dostať do útoku po rýchlom prieniku, no domáci Pjanov stál v postavení mimo hry. Následne sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    12:58
    Pri puku sú momentálne hokejisti hosťujúceho Atlantu, ktorí sa snažia ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Domáci Avangard sa v týchto chvíľach bráni veľmi dobre.
     
    12:19
    Niskala preveril gólmana Lassilu tentokrát aj delovkou spoza ľavého kruhu, no pozorný ochranca avangardskej svätyne puk videl dobre a následne ho ukryl vo svojej výstroji.
     
    11:54
    Hosťujúci Kablukov sa dostal do dobrej šance na hranici ľavého kruhu, no jeho projektil napokon minul priestor domácej brány. Následne gólman Lassila nemusel zasahovať ani po rýchlej dorážke.
     
    11:21
    Z pravej strany tentokrát skúšal páliť Popov, no jeho delovka napokon skončila len mimo hosťujúcej brány. Obrancovia Atlantu následne prebrali puk na svoje hokejky a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    10:55
    Domáci Lukjančikov sa s pukom natlačil spoza hosťujúcej brány pred gólmana Galimova a následne ho preveril bekhendovým zakončením, no pozorný ochranca atlantskej svätyne puk vyrazil a následne zblokoval aj dorážku Semjonova!
     
    10:21
    Niskala to skúšal aj podruhýkrát v rade z pravej strany, no ani tentokrát nedokázal uspieť. Pozorný gólman Lassila puk videl dobre a svojou lapačkou ho stečoval na zadný mantinel.
     
    09:58
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Niskala, no jeho delovku gólman Lassila videl dobre a puk svojimi betónmi vyrazil len do bezpečného rohu klziska.
     
    09:14
    Domáci sa snažili zaútočiť, no ani tentokrát nedokázali vážnejšie ohroziť priestor Galimovovej svätyne. Následne sa do útoku hrnú domáci.
     
    08:40
    Hra sa začína mierne kúskovať. Momentálne sa bude opäť vhadzovať v strednom pásme, keďže postavenie mimo hry predviedli aj hokejisti Avangardu.
     
    08:12
    Hokejisti Atlantu sa snažili dostať do útočného pásma, no napokon si mierne nerozumeli pri prechode cez útočnú modrú čiaru, kde sa previnili postavením mimo hry.
     
    07:59
    Na rad prichádza krátka komerčná prestávka, po ktorej sa bude vhadzovať pred gólmanom Galimovom. Atlant sa ešte pred touto prestávkou predviedol zblokovaním puku na ochrannú sieť.
     
    07:13
    Domáci prehrávajú v prvej tretine už dvojgólovým rozdielom, čo je pre nich viac než nepríjemné. Zatiaľ sa však nevzdávajú a snažia sa ukázať svojim súperom, že ak oni vedia zabojovať.
     
    06:41
    Atlant Mytišči dál gól!
    Domáci hokejisti Avangardu Omsk opäť poriadne zaváhali v defenzíve a inkasujú! K puku sa na ľavej strane dostal Kablukov, ktorý tvrdo vystrelil, no gólman Lassila jeho strelecký pokus vyrazil pred seba. Tam sa však k puku dostal JUHA-PEKA HAATAJA, ktorý nedal svojim zasunutím puku domácemu gólmanovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Ilja Kablukov.
     
    06:03
    Arťjuchin sa dostal s pukom na hranicu pravého kruhu a následne tvrdo vystrelil, no gólman Lassila si na svoje konto pripísal dobrý zákrok, keď puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    05:40
    Domáci Avangard systematicky forčekuje, no zatiaľ sa mu veľmi nedarí. Atlant je v strehu, bráni sa veľmi dobre a popri tom stíha ešte aj útočiť.
     
    04:53
    Kuljaš nahadzoval puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len obrancovia Atlantu, ktorí upokojujú tempo hry a následne sa snažia zaútočiť.
     
    04:20
    Domáci sa snažia gólovo odpovedať, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí. Sú s pukom usadení v útočnom pásme, no pred bránou gólmana Galimova sa hostia veľmi dobre bránia.
     
    03:51
    Atlant Mytišči dál gól!
    Hokejisti Atlantu sa po rýchlej útočnej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke spoza domácej brány od Sanguinettiho sa k puku pred gólmanom Lassilom dostal KONSTANTIN KOLCOV, ktorý svojou strelou k pravej žŕdke nedal ochrancovi domácej svätyne žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Bobby Sanguinetti.
     
    03:07
    Momentálne sa puk presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov sa nedokáže ofenzívne presadiť. Je vidno dobre prihrávky, no zatiaľ chýbajú potrebné strely.
     
    02:36
    Domáci sa snažili dostať pred gólmana Galimova, no napokon sa im to nepodarilo. Pozorní hokejisti Atlantu sa zatiaľ bránia veľmi dobre a predvádzajú aj príkladný forčeking.
     
    01:50
    Po pravom krídle sa s pukom presúval Igor Radulov, ktorý chcel následne páliť z pravého kruhu, no nepodarilo sa mu to. Pozorní obrancovia Avangardu ho do puku rýchlo odstavili.
     
    01:04
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil Ševčenko, no gólman Lassila bol v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi. Následne ho stihol ešte aj rozohrať.
     
    00:35
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Kuljaš, no gólman Galimov jeho delovku s veľkým prehľadom vyrazil svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    00:05
    V úvode prvej tretiny vyhrali vhadzovanie puku hosťujúci hokejisti Atlantu Mytišči, ktorí sa nakrátko stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Avangard Omsk: Lassila (Kostin) – Ljamin, Kuljaš, Blaťák, Pivcakin, Jegoršev, Baranka, Lukjančikov, Miljukov – Popov, Perežogin, Záborský – Kosticyn, Ivanov, Badjukov – Kvaša, Pjanov, Mozer – Kalinin, Kazionov, Semjonov.

    Atlant Mytišči: Galimov (Borisov) – Batyršin, Rukavišnikov, Sanguinetti, Niskala, Velikov, Atjušov, Dyblenko, Petrov – Kablukov, Kolcov, Jašin – Engqvist, Haataja, Šmeljov – Trubačjov, I. Radulov, Ševčenko – Michnov, Arťjuchin, Kadeikin.

    Rozhodca: Pavel Komarov, Roman Ščenjov – Andrei Matjuša, Roman Šichanov.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už štvrtom kole Kontinentálne hokejovej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Omsk-Arena v Omsku, kde si od 14:00 SEČ zmerajú sily tímy Avangard Omsk a Atlant Mytišči.

    Avangard Omsk v novej sezóne odohral zatiaľ tri zápasy, v ktorých nazbieral päť bodov za dve výhry a jednu prehru. K tejto štatistike sa pripojilo aj gólové skóre 10:10.
    V prvom kole sa hráči Avangardu predviedli na domácom ľade, kde však podľahli výberu SKA Petrohrad vysoko – 1:5 (1:1, 0:4, 0:0). Druhý zápas sa opäť odohral na omskom ľade, kde sa predviedol tím Lokomotiv Jarosľavl, ktorý však domáci zdolali pomerne hladko – 5:2 (1:0, 3:1, 1:1). V Omsku sa do tretice predviedol aj tím Severstal Čerepovec, ktorý však domáci po samostatných nájazdoch zdolali v pomere 4:3 (2:0, 1:1, 0:2 – 0:0).

    Atlant Mytišči odohral doposiaľ tiež tri zápasy, v ktorých získal len jeden bod za tri prehry. K tejto štatistike patrí aj nepriaznivé gólové skóre 3:9.
    V prvom zápase privítal Atlant na svojom ľade tím Spartak Moskva, ktorý však domácich zdolal výsledkom 2:0 (0:0, 1:0, 1:0). Následne sa hokejisti Atlantu Mytišči predviedli na ľade Jugry Chanty-Mansijsk, kde však vsietili len jeden gól a napokon prehrali výsledkom 1:4 (0:2, 0:1, 1:1). V treťom kole sa Atlant pokúsil o triumf na ľade tímu Avtomobilist Jekaterinburg, no tam získali hostia len jeden bod po prehre po samostatných nájazdoch výsledkom 2:3 (1:0, 0:2, 1:0 – 0:0).

    Podarí sa hokejistom Atlantu Mytišči poprvýkrát v tejto sezóne vyhrať zápas?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.

    Góly a asistencie: 14. Záborský (Perežogin, Kuljaš), 15. Záborský (Kuljaš, Perežogin), 40. Kuljaš (Popov, Ljamin), 49. Pjanov (Badjukov) – 4. Kolcov (Sanguinetti), 7. Haataja (Kablukov), 39. Kadeikin (I. Radulov)


    Avangard Omsk: Lassila (Kostin) – Ljamin, Kuljaš, Blaťák, Pivcakin, Jegoršev, Baranka, Lukjančikov, Miljukov – Popov, Perežogin, Záborský – Kosticyn, Ivanov, Badjukov – Kvaša, Pjanov, Mozer – Kalinin, Kazionov, Semjonov.
    Atlant Mytišči: Galimov (Borisov) – Batyršin, Rukavišnikov, Sanguinetti, Niskala, Velikov, Atjušov, Dyblenko, Petrov – Kablukov, Kolcov, Jašin – Engqvist, Haataja, Šmeljov – Trubačjov, I. Radulov, Ševčenko – Michnov, Arťjuchin, Kadeikin.

    Rozhodca: Pavel Komarov, Roman Ščenjov – Andrei Matjuša, Roman Šichanov

    Diváci: 6980