Omsk – A. Mytišči 4:3 (kon.) | Barys – Petrohrad 2:5 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čerepovec 3:1 (kon.)
Jekaterinburg – Jaroslavľ 0:4 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Novgorod – Nižnekamsk 0:2 (kon.)
Viťaz – Ufa 2:3 (kon.) | S.Moskva – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Doneck – Riga 2:4 (kon.)
Dinamo Minsk – Lev 1:3 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:3 (2:2, 1:1, 1:0)
Atlant Mytišči
Štvrtok 12.09.2013, 14:00 • Omsk-Arena, Omsk (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine tohto zápasu mali oba tímy na svojich hokejkách niekoľko skvelých gólových šancí, no napokon dokázali skórovať len hokejisti domáceho Avangardu Omsk, ktorí sa v 49. minúte po góle Valentina Pjanova dostali v zápase poprvýkrát do vedenia napokon si ho dokázali aj udržať. Atlant hral v posledných minútach zápasu v šestici, no ani to nedokázalo zneškodniť pozorného gólmana Lassilaho.

    Hokejisti Avangardu si do tabuľky zapisujú ďalšiu výhru, zatiaľčo hokejisti Atlantu sú zatiaľ bez výhry.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:13:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    V závere zápasu od modrej ešte tvrdo pálil Rukavišnikov, no jeho delovka skončila len zblokovaná domácimi obrancami do bezpečia.
     
    59:41
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal hosťujúci Igor Radulov spolu s Arťjuchinom, no prvý menovaný napokon v páde nedokázal trafiť odkrytý priestor domácej brány!
     
    59:07
    Hosťujúci Niskala zaviezol puk do útočného pásma a následne chcel niečo vymyslieť pri bočnom mantineli, no tam domáci puk pritlačili a hru očividne zdržujú.
     
    58:46
    Hokejisti Avangardu Omsk hrajú už v plnom počte a snažia sa vyhodiť puk von z obranného pásma. Od modrej tentokrát pálil Sanguinetti, no jeho delovka skončila len vo výstroji gólmana Lassilaho.
     
    58:15
    Po vhadzovaní pred bránou Atlantu sa gólman Galimov opäť odsťahoval na striedačku a hostia hrajú v šestici. Uvidíme, čo sa im podarí vymyslieť.
     
    57:33
    O výsledku tohto zápasu mohol rozhodnúť domáci Perežogin, no ten napokon nedokázal trafiť prázdnu bránu Atlantu! Hosťom sa v presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí.
     
    56:57
    Je tu poweplay hostí!
    Hokejisti Atlantu hrajú momentálne v šestici, keďže gólman Galimov ostal na striedačke.
     
    56:25
    Tréner Atlantu Mytišči si vyžiadal oddychový čas!
     
    56:25
    Napokon sa bude vylučovať na strane domáceho tímu. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Ivan Baranka.
     
    56:16
    Tomáš Záborský bol po tvrdom súboji zložený k ľadu na úrovni útočnej modrej čiary, no hlavní rozhodcovia nechávajú plynúť hru, čo je viac než nelogické!
     
    55:55
    Aťjušov nahodil puk na domácu bránu a ku gólovej dorážke sa mohol dostať Trubačjov, no ten napokon trafil len betóny gólmana Lassilaho!
     
    55:14
    Arťjuchin to skúšal aj tentokrát, no strelou z hranice ľavého kruhu. Jeho nedôrazný projektil však gólman Lassila videl dobre a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    54:41
    Arťjuchin chcel preveriť gólmana Lassilaho strelou z pravej strany, no pozorný ochranca omskej svätyne puk zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    53:57
    Tentokrát si však hokejisti Atlantu mierne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Galimovom.
     
    53:22
    Hokejisti domáceho Avangardu Omsk hrajú už v plnom počte a momentálne sa bránia už pohodlne. Hostia nemajú síce veľa času, no na vyrovnanie to ešte bohato stačí.
     
    52:59
    Niskala tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Lassila úspešne vyrazil do bezpečia svojimi betónmi, ktoré úspešne presunul.
     
    52:18
    Hostia sa stále snažia, no tentokrát si mierne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii. Následne domáci vyhodili puk do bezpečia cez všetky čiary.

    Góly a asistencie: 14. Záborský (Perežogin, Kuljaš), 15. Záborský (Kuljaš, Perežogin), 40. Kuljaš (Popov, Ljamin), 49. Pjanov (Badjukov) – 4. Kolcov (Sanguinetti), 7. Haataja (Kablukov), 39. Kadeikin (I. Radulov)


    Avangard Omsk: Lassila (Kostin) – Ljamin, Kuljaš, Blaťák, Pivcakin, Jegoršev, Baranka, Lukjančikov, Miljukov – Popov, Perežogin, Záborský – Kosticyn, Ivanov, Badjukov – Kvaša, Pjanov, Mozer – Kalinin, Kazionov, Semjonov.
    Atlant Mytišči: Galimov (Borisov) – Batyršin, Rukavišnikov, Sanguinetti, Niskala, Velikov, Atjušov, Dyblenko, Petrov – Kablukov, Kolcov, Jašin – Engqvist, Haataja, Šmeljov – Trubačjov, I. Radulov, Ševčenko – Michnov, Arťjuchin, Kadeikin.

    Rozhodca: Pavel Komarov, Roman Ščenjov – Andrei Matjuša, Roman Šichanov

    Diváci: 6980