Tisková konference PSG Zlín (kon.) | Tisková konference HC AZ Havířov 2010 (kon.)
Tisková konference HC Slavia Praha (kon.) | Tisková konference HC Motor České Budějovice (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC AZ Havířov 2010

cz Pondelok 09.09.2013, 13:00 • K&K Pneu aréna • Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Členové tiskové konference usedají ke společnému stolu a můžeme začít.
     
    Na tiskové konferenci jsou představení členové klubu. Nově je také zastoupena pozice pro jednání s médii.
     
    Slovo si nyní bere prezident klubu Jaroslav Mrowiec: "Udělali jsme maximum proto, abychom se letos do 1.ligy dostali. Situace ve 2.lize nebyla ideální, a tak jsme potřebovali nový impuls. Z hlediska finanční situace se nám podařilo vyjednat s městem solidní spolupráci, díky které budeme schopni hrát v 1.lize důstojnou roli."
     
    Jaroslav Mrowiec dále pokračuje: "Naše filozofie se i nadále opírá o vlastní odchovance a hráče, kteří zde vyrůstají. Na těchto hokejistech chceme v budoucnu stavět, což je věc, která se po třech letech od znovuzrození klubu nezměnila. Samozřejmě budeme v 1.lize spolupracovat s týmy z extraligy. Konkrétně s nedalekým Třincem a Vítkovicemi."
     
    Ke slovu se nyní dostává manažer Patrik Rimmel, který děkuje hráčům, kteří pomohli AZetu postoupit do 1. ligy. A prezentuje soupisku na novu sezonu.
     
    Patrik Rimmel:"Přes léto se nám podařilo získat řadu důležitých hráčů, od kterých očekáváme výrazné posílení kádru. Mezi opory týmu řadíme Jaroslava Komu, od kterého si slibujeme hodně. Dále se těšíme ze spolupráce s Lubomírem Vosátkem. Jsme navíc rádi, že z loňské sezony nám v týmu zůstal Petr Kanko, Jan Kolařík a Robert Říčka." Patrik Rimmel postupně vyjmenoval všechny jména na soupisce a ke každému z nich řekl pár slov.
     
    Se změnou ligy změnil klub AZ Havířov i dresy. Přítomní si nyní fotí nové dresy, které jsou představeny. Navíc bude hrát Havířov i s novými puky, na kterých bude klubové logo.
     
    Fanshop je doplněn o nové předměty. Bude se pravděpodobně měnit i přestávkový program, jelikož přestávky v 1. lize trvají 18 minut. "Uvidíme, co nám dovolí technika" skončila paní ing. Karasová.
     
    Prostor nyní dostávají dotazy.
     
    "Jak moc budete na startu soutěže nervózní"? Jan Daneček odpovídá. "Já nervózní nejsem, taková věc by týmu ani nepomohla. Většina našich hráčů sice nemá zkušenosti z 1.ligy, ale jsou zvyklí hrát vyrovnané zápasy s týmy, které kvalitativně patří na hranici 1.ligy. Navíc máme čtyři vyrovnané pětky, což si myslím, že je velké plus."
     
    Je jasno o dvou jménech, které by mohly alternovat z extraligy? "Ty jména jsou víceméně jasné. Hráči jsou slíbeni z Třince, ale zatím nejsou potvrzeni papírově. Jména se uveřejní až přijdou hlášenky na střídavé starty. Jsou to jména, která už v některých rozhovorech probíhaly. Jsou to mladí hráči, ale s velkým potenciálem a zkušenostmi z extraligy."
     
    Už si šatna vybrala svého kapitána? Odpovídá manažer týmu Patrik Rimmel. "Kapitán týmu zůstává i nadále stejný – Jiří Krisl."
     
    Dojde ke změně časů středečních zápasů ze 17 hodin na 18? "Sobotní zápasy zůstanou od 17 hodin. Pondělní a středeční zápasy ještě uvidíme. Dnes proběhne ještě schůzka s fanoušky, kde se domluvíme. Zítra časy definitivně potvrdíme a sdělíme. Určitě ale nechystáme kompromis 17:30. Bude se hrát od 18 nebo 17" odpověděl Jaroslav Mrowiec.
     
    Kolik kusů permanentek se už prodalo? Odpovídá Jaroslav Mrowiec. "250 kusů, což je velký posun vpřed. Loni touto dobou jsme měli prodaných zhruba 80 kusů."
     
    Jak jste zvažovali postup do 1. ligy, jak je ta liga ekonomicky těžší? Druhou ligu jsme hráli s rozpočtem kolem 8 milionů. První ligu budeme hrát s rozpočtem 12 milionů. Město Havířov nám dává 6 milionů. Chceme to vracet městu tím, že to budeme dělat poctivě. Budeme mít radši více malých partnerů než jednoho velkého. Rozpočet je vyšší, ale budeme patřit finančně pravděpodobně ke středu tabulky.
     
    Paní Ing. Jana Karasová: "Těšíme se ze spolupráce na charitativních akcích. V létě jsme se zúčastnili akce u Dona Bosca. V posledním přípravném zápase s Porubou zase putoval výtěžek z utkání na slezskou Diakonii Hannah Orlová."
     
    Jaroslav Mrowiec dále pokračuje. "1.liga tady na Moravě chybí. Proto jsme strašně rádi, že se nám podařilo do druhé nejvyšší soutěže postoupit. u nás na hokej chodilo spoustu lidí, jednoznačně nejvíce z celé 2.ligy, ale při zápasech s méně atraktivnějšími soupeři už to nebylo ono a ten zájem pomalu začal upadat. "
     
    Dnešní tisková konference je u konce. Paní Ing. Jana Karasová ještě děkuje městu a partnerům za spolupráci a podporu. "Vstupujeme do něčeho nového. Nečeká nás nic lehkého a doufejme, že projdeme 1. ligou se vztyčenou hlavou." (13:34:48)

    David Motloch

    Josef Nudera