Williamsová – Azarenková 2:1 (kon.)
koniec
Serena Williamsová
Serena Williamsová (1)
2
7 66 6  
Viktoria Azarenková
Viktoria Azarenková (2)
1
5 7 1  
cz Nedeľa 08.09.2013, 22:51US Open - ženy - US Open (tvrdý povrch)
     
    Tolik tedy z pavouka ženského turnaje US Open. S konstatováním, že zvítězila Serena Williamsová a obhájila tím tak loňský triumf, se s vámi loučím a přeji krásný týden. Děkuji za pozornost. (01:47:55)
     
    "Je to pro mě velká čest, že jsem mohla hrát tady v New Yorku. Díky všem. Měla jsem těžkou a dobrou soupeřku, která bojovala až do konce. Jistotu jsem získala až po závěrečném míčku," vypráví nadšená Serena Williamsová.
     
    "Dala jsem tomu všechno. Myslím, že jsme ukázaly, že umíme hrát tenis naplno a Sereně musím pogratulovat. Vítězství si zasloužila," skromně hodnotí Azarenková.
     
    Williamsová si navíc pořádně obohatí své finanční konto. Kromě triumfu na US Open také dostane tučnou odměnu za vítězství na US Open series. Celková suma se tak vyšplhá až někam k 3,6 milionům dolarů.
     
    Podle statistik celého zápasu, které máme k dispozici předčila Serena Williamsová svou soupeřků především ve statistice vítězných míčů. V těch vyhrála celkovým poměrem 36:17 a podobně svou soupeřku deklasovala také co se týče počtu vstřelených es.
     
    Obě tenistky předvedly navíc ukrutně dlouhou tenisovou bitvu, která nakonec trvala necelé tři hodiny. Přesně tedy dvě hodiny a osmačtyřicet minut. Byly tak rozprášeny černé chmury, že závěrečný zápas ženského turnaje bude jasnou a jednostrannou záležitostí. Sledovali jsme skutečně výživný tenisový maraton.
     
    Vítězství Williamsové se ovšem nerodilo vůbec lehce. Američanka měla celý zápas ve druhé sadě rozjetý tak, aby ho rychle zakončila. Vedla 4:1, pak 5:4 a podávala na výhru. Neuspěla ale ani za stavu 6:5 a nakonec celou sadu v tiebreaku ztratila. Azarenková byla na koni, ale několik nadějných stavů z počátku třetí sady nedotáhla do úspěšného konce. Williamsová ukázala zkušenost a pevnější nervy. Zaslouženě vyhrála, ale klobouky smekáme také před výkonem Victorie Azarenkové.
     
    Konec zápasu
     
    6:1
    Ten už je proměněný! Serena Williamsová vítězí na letošním US Open a obhajuje loňský triumf. Azarenková posílá na závěr return z druhého servisu soupeřky daleko mimo dvorec.
     
    40-30
    Azarenková to nebalí ani za této situace. Vrátila několik razantních úderů soupeřky a nakonec se dočkala i jejího zaváhání. Ještě je tu však druhý mečbol.
     
    40-15
    Serena Williamsová má přece jenom dva mečboly! Dnešní maratón se blíží nezadržitelně ke svému konci.
     
    30-15
    To je absolutně neuvěřitelné. Po výborném returnu měla Běloruska na síti nahraný míč, který by zakončil asi každý malinký žáček, ale Azarenková si zvolila špatnou stranu a obranný úder Williamsové se snesl na základní čáru.
     
    15-15
    Nepřidává. Azarenková nám opět ukazuje příkladnou bojovnost. Vložila do vítězného forhendu všechnu sílu a trefila se.
     
    15-0
    Další chyba Azarenkové, tentokrát z bekhendu. Když teď přidá Williamsová další bod, bude hotovo.
     
    5:1
    Serena Williamsová je v tuto chvíli už opravdu blízko. Vede 5:1 a jde podávat na vítězství v zápase. Zdá se, že definitivně odrazila odpor své soupeřky.
     
    40-30
    To se naplno potvrdilo i v tomto případě. Nalitý úder na síti a opět jeho odkopnutí do autu. Brejkbol na 5:1 pro americkou světovou jedničku.
     
    30-30
    Příliš dlouhý forhend z rakety Azarenkové. Té momentálně schází trpělivost.
     
    15-30
    Opět chyba z returnu na straně Williamsové.
     
    15-15
    Jakoby měla Serena Williamsová v těchto fázích hry přesnější ruku a možná také lepší fyzičku. Přece jen není tak unavená jako její soupeřka, která v průběhu úvodních dvou setů naběhala stovky metrů.
     
    0-15
    Azarenková musí uhrát tento gem. Williamsová začíná nevynucenou chybou z returnu.

    Radek Barkman

    Serena Williamsová
    Štát: USA
    Dátum narodenia: 26.09.1981
    Vek: 42 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 175 cm
    Hmotnosť: 71 kg
    Nasadený: 1

    Viktoria Azarenková
    Štát: WTA
    Dátum narodenia: 31.07.1989
    Vek: 35 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 183 cm
    Hmotnosť: 70 kg
    Nasadený: 2