Omsk – Jaroslavľ 5:2 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – A. Mytišči 4:1 (kon.) | Jekaterinburg – Petrohrad 4:6 (kon.)
Barys – Čerepovec 10:1 (kon.) | Novgorod – Čeljabinsk 3:4 (kon.) | Kazaň – Ufa 3:3 (1:0 po s.n.)
Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 4:5 (kon.) | D. Moskva – Nižnekamsk 4:0 (kon.) | S.Moskva – HC Slovan 5:0 (kon.)
Dinamo Minsk – CSKA Moskva 1:2 (po pr.) | Doneck – Lev 3:2 (po pr.) | Záhreb – Riga 1:5 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
4:6 (0:1, 1:4, 3:1)
SKA Petrohrad
Nedeľa 08.09.2013, 13:00 • Uralets, Jekaterinburg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine tohto zápasu zabrali domáci hokejisti Avtomobilistu naplno, keď sa najskôr vsietili gól v 43. minúte Fjodor Malychin po efektívnej dorážke puku. Následne v 48. minúte znižoval na 3:5 domáci Anton Lazarev, ktorý prekvapil gólmana Ježova strelou spoza jeho obrancov. V 50. minúte však domáci gólový kolotoč zastavil hosťujúci Artemij Panarin, ktorý zachytil puk po nepresnej rozohrávke a prekonal gólmana Kovářa. Domáci sa nevzdávali a v 56. minúte po góle Fjodora Malychina dokázali znížiť na 4:6, no to bola ich posledná gólová bodka zápasu.

    Petrohradčania si teda po skvelom výkone pripisujú na svoje konto prvé tri body, no treba pochváliť aj hokejistov Jekaterinburgu, ktorí sú v tomto zápase bez bodu, no ukázali, že sa nevzdávajú ani za nepriaznivého výsledku.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (15:23:35)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Už sa hrá len v strednom pásme, kde sa domácim nedarí. Ich nevýhodou je tentokrát už aj minimálny čas.
     
    59:40
    Po skvelej prihrávke od Lepista tvrdo pálil Žmakin, no jeho delovku z medzikružia gólman Ježov úspešne zachytil vo svojej výstroji!
     
    59:33
    Je to neuveriteľné, no Petrohradčania svojim vyhodením opäť netrafili domácu bránu a previnili sa zakázaným uvoľnením.
     
    59:27
    Domácim sa pred gólmanom Ježovom zatiaľ veľmi nedarí. Hokejisti Petrohradu sa opäť oslobodili vyhodením puku za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    59:20
    Jekateringburčania stratili puk v útočnom pásme a následne ho Petrohradčania vyhodili cez všetky čiary. Nepodarilo sa im trafiť domácu bránu, a tak je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    58:55
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil domáci Lepisto, no jeho delovku gólman Ježov zblokoval svojou vyrážačkou len na zadný mantinel.
     
    58:38
    Tréner Jekaterinburgu si vyžiadal oddychový čas, po ktorom ostáva domáca brána prázdna bez gólmana Jakuba Kovářa!
     
    58:13
    Po nepresnej prihrávke od hosťujúceho Kalinina sa k puku na pravej strane dostal Krikunov, ktorý tvrdo pálil, no gólman Ježov jeho delovku vyrazil pred seba. Následne chcel ešte dorážať Toluzakov, no ten pretel cez gólmana Ježova a zhodil mu prilbu.
     
    57:55
    Hosťujúci Ketov zaviezol puk do útočného pásma a podržal ho pri zadnom mantineli. Tam získal dôležité sekundy, ktoré robia domácim na čele poriadne vrásky.
     
    57:23
    Černov zaviezol puk do útočného pásma, no následne ho stratil a už nemohol zaútočiť. Petrohradčania sa opäť oslobodili vyhodením puku aspoň do stredného pásma.
     
    56:59
    Petrohradčania boli opäť pritlačení pred vlastnú bránu a následne sa oslobodili len vyhodením puku za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Ježovom.
     
    56:25
    Petrohradčania sú stále v dvojgólovom vedení a snažia sa už neinkasovať. Hokejisti Jekaterinburgu sú však ešte odhodlaní poriadne potrápiť svojich dnešných súperov.
     
    55:36
    Jekaterinburg dal gól!
    Domáci napokon dokázali svoj ofenzívny tlak pretaviť do gólovej podoby! Černov si potiahol puk za petrohradskú bránu, následne sa dostal na úroveň bránkoviska a skvelou prihrávkou našiel pred hosťujúcou bránou pozorného FJODORA MALYCHINA, ktorý vymietol medzeru medzi Ježovovými betónmi. Asistenciu si pripisuje Artjom Černov.
     
    55:21
    Domáci si pred bránou Petrohradu vytvárajú enormný útočný tlak, keď sa usadili pred gólmanom Ježovom, kde si puk veľmi dobre prihrávajú a tvrdo strieľajú.
     
    54:57
    Domáci sa s pukom opäť usadili pred petrohradskou bránou, kde si ho dobre prihrávajú. Z pravej strany pálil Vasilij Strelcov, no jeho projektil napokon jeden z hosťujúcich obrancov zblokoval na zadný mantinel.
     
    54:17
    Následne sa k zakončeniam dostala aj dvojica Lewandowski a Krikunov, no ani jeden z nich nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Ježova, ktoré puk vyrazili do bezpečia.
     
    53:42
    Na ľavej strane sa k odrazenému puku dostal domáci Trjamkin, no jeho delovku gólman Ježov svojou hruďou vyrazil do bezpečného rohu klziska.

    Góly a asistencie: 27. Černov (Lazarev), 43. Malychin (Lazarev, Černov), 48. Lazarev (Malychin), 56. Malychin (Černov) – 3. Šipačjov (Ketov), 21. Thoresen, 26. Tichonov (Kučerjavenko, Panarin), 32. Kučerjavenko (Semenov, Panarin), 35. Skačkov (Chudinov), 50. Panarin


    Avtomobilist Jekaterinburg: Lobanov (32. Kovář) – Lepisto, Rybnicky, Viklund, Žilin, Gusev, Trjamkin, Selujanov, Teterin – Lewandowski, Krikunov, Toluzakov – Simakov, Belanger, Žmakin – Lazarev, Černov, Malychin – Golyšev, A. Strelcov, V. Strelcov.
    SKA Petrohrad: Ježov (Nalimov) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Rjasensky, Semenov, Chudinov, Judin – Martensson, Thoresen, Červenka – Kovalčuk, Ketov, Šipačjov – Tichonov, Kučerjavenko, Panarin – Ponikarovsky, Sigarjov, Skačkov.

    Rozhodca: Alexej Anisimov, Jevgeny Romasko – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov

    Diváci: 5570