Tisková konference HC Vítkovice Steel (kon.) | Tisková konference Rytířů Kladno (kon.)
Tisková konference Salith Šumperk (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Mountfieldu HK

cz Štvrtok 05.09.2013, 17:00Tlačové konferencie
     
    To je z tiskové konference z autosalonu Olfin Car vše. Připomínám, že Mountfield HK odstartuje nový ročník příští pátek 13. září zápasem na Spartě, o dva dny později přivítá na svém ledě Třinec.

    Pro dnešek se s Vámi loučím a těším se někdy příště na počtenou. (17:43:53)
     
    Přání průměrné návštevnosti podle Aleše Kmoníčka je plný barák. To je ale pochopitelně nereálné přání. Zmínil, že návštěvy kolem 3-4 tisíc by byly příjemné, bude ale záležet na výkonnosti hráčů a předvedené hře. Kmoníček si uvědomuje, že to je nejdůležitější.
     
    Namátkou – Jan Berger s Tomášem Kolafou budou působit v Havlíčkově Brodě, Patrik Moskal v Šumperku, Petr Haluza se přesunul do Polska. David Švagrovský zahájí ročník v Litoměřicích. Filip Luňák s Jiřím Hendrichem přerušili svou profesionální hráčskou kariéru. V Budějovicích zůstali pouze Lukáš Chmelíř a Miroslav Třetina.
     
    Další otázka směřuje na působení původních hráčů Královských lvů. Jak Aleš Kmoníček podotýká, klub byl se společností HC Motor, která chtěla v Budějovicích prvoligový hokej provozovat, domluven na postoupení hráčů. Provozovat ho ale bude jiný subjekt, který sice hráče "přebral", nicméně je v drtivé většině postupně vyřadil z kádru. Z toho, že spousta hokejistů nemá kde hrát, je velmi rozčarován a zklamán.
     
    Jak říká Aleš Kmoníček, Český svaz ledního hokeje byl v závěru srpna s kontrolní návštěvou na stadionu spokojen. Je tu ale jedna výjimka – hráči by neměli chodit s rozhodčími ze šaten na led jednou cestou, což se však stihne řešit až před příští sezónou.
     
    Pan Schön znovu zdůrazňuje, že 50 % akcií drží město a 50 % klub. Firma tedy nikam jinam bez souhlasu města prostě odejít nemůže. Neexistuje žádná zlatá akcie či jedna desetina procenta ve prospěch jedné strany.
     
    Smlouva o spolupráci mezi městem a společností Mountfield je uzavřena na 6 let.
     
    Permanentních vstupenek je nyní prodán necelý tisíc.
     
    Jak upřesňuje Jiří Jiroušek, rozpočet by se měl pohybovat kolem 70 milionů korun.
     
    První dotaz směřoval na rozpočet klubu. Miroslav Schön však konkrétní číslo neprozradí. Klub měl nějakou škálu sponzorů, ti regionální ho v drtivé míře opustili. S řadou dalších však jedná, kromě toho převzal sponzory po Královských lvech. Je zpracováno několik variant rozpočtu, mzdy hráčů jsou absolutní prioritou a musí je dostávat včas.

    Co vše si bude moci klub dovolit, se uvidí. Klubu se ale podle Miroslava Schöna daří.
     
    Nyní už je prostor pro dotazy novinářů.
     
    Prodej permanentních vstupenek je pro velký zájem prodloužen do čtvrtka 12. září.
     
    Nyní dochází na představení zápasových dresů pro sezónu 2013/14. Budou mít tuto podobu:







    Základní domácí barvou bude bílá varianta. V prvních dvou zápasech, tedy na Spartě a v Třinci, nastoupí tým v jedinečných dresech s nápisy, které budou připomínat právě tato utkání. Půjde pak o velmi cenné klubové relikvie.
     
    Ptáček také podotýká, že jeho tým je oproti předchozí sezóně ještě sehranější. Manšaft se stále posouvá dopředu. Doma se cítí tam, kde je jeho rodina – odstěhoval se tedy do Hradce Králové, a proto je doma tady.
     
    Rekordman české extraligy, co se zápasových startů týče, hovoří o motivaci. František Ptáček si váží toho, že je stále kvalitním hokejistou a drží krok s mladými hráči.
     
    Příprava podle něj proběhla solidně, týmu "ulétl" jen zápas proti Kometě Brno. V mužstvu funguje něco více, něco méně, ale o tom je příprava. Ještě je stále co zlepšovat.
     
    Podle trenéra je celý přesun z Českých Budějovic do Hradce Králové velkou výzvou.
     
    Nyní dostal slovo hlavní trenér Peter Draisaitl. Nemůže sice říci, na které přícče jeho tým skončí, ale zajímá ho především, kam se mužstvo může posunout. Co se hráčského složení týče, už se tým dal dohromady v Budějovicích, kde měl loni relativně úspěšnou sezónu.
     
    Generální manažer klubu Aleš Kmoníček si uvědomuje, že jeho i ostatní pracovníky klubu čeká ještě spousta práce. Připomíná, že včera se klub poprvé zúčastnil jednání Asociace profesionálních klubů.
     
    Pokud se prý hráči ještě necítí ve městě jako doma, jistě se tak brzy stane. Miroslav Schön věří v úspěšný ročník.
     
    Poděkování také směřuje k městu, bez nějž by k přesunu nikdy nedošlo. Miroslav Schön přirovnává rozdíl mezi Budějovicemi a Hradcem, co se podmínek pro hokej týče, k poušti a oáze.
     
    Miroslav Schön, zástupce firmy Mountfield, se už nechce pitvat v důvodech přesunu z Českých Budějovic do Hradce Králové. Rozhodnutí však považuje za správné. Tým zde našel profesionální zázemí, Schön děkuje vedení Královských lvů, které převzalo veškerou činnost i v novém klubu.
     
    Změnily se i různé podmínky na stadionu, tak, aby byl připraven pro mnohem vyšší návštěvy než dosud. Řeč je o turniketech či občerstvení. Na vše ale nebylo moc času, takže i Jiří Jiroušek věří, že začátek soutěže proběhne bez potíží.
     
    Jiroušek hovoří také o propagaci klubu, která je v plném proudu. Vznikly nové sociální sítě, ve městech jsou plakáty, do všech schránek by měly dorazit propagační letáčky.
     
    Další místopředseda přestavenstva Jiří Jiroušek na tato slova navazuje:

    V tuto chvíli jsou ve městě dva hokejové kluby, Mountfield HK a Královští lvi Hradec Králové. Druhý jmenovaný provozuje mládež a z 98 procent ho vlastní město, Mountfield je z poloviny vlastněn městem a z druhé poloviny společností Mountfield a.s.
     
    Udělalo se však maximum, aby svaz odsouhlasil start extraligy v Hradci Králové. Snad se všechny kroky podařily, ladění ale ještě trvá. Soukup je přesvědčen, že diváci i hráči budou spokojeni. Město podmínky připravilo, teď už to je na hráčích.
     
    Jak Soukup dodává, zimní stadion je na extraligu připraven. Musely ovšem proběhnout nutné úpravy. Musely se například nainstalovat turnikety, proběhla rekonstrukce šaten. "Nějakou korunu" už to podle něj stálo, což se pochopitelně některým zastupitelům města úplně nelíbilo.
     
    Martin Soukup, místopředseda představenstva:

    Měli jsme štěstí, že jsme v minulých letech byli schopni připravit zimní stadion pro extraligu. Čekali jsme, až se objeví někdo jako Mountfield, aby nám s extraligou pomohl.
     
    Jako první promluvil primátor města Zdeněk Fink:

    Město přistupuje k budoucnosti hokeje velmi vstřícně. Snažíme se udělat všechno pro solidní podmínky pro hráče, od toho, jak se jim bude dařit, se budou odvíjet návštěvy. Fanoušci se ale na extraligu těší. Pokud se bude dařit, o návštěvnost nemám obavy.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Hosté tiskové konference:

    Ing. Miroslav Schön – předseda představenstva klubu
    Ing. Aleš Kmoníček – generální manažer klubu
    MUDr. Zdeněk Fink – primátor města
    Ing. Martin Soukup – místopředseda představenstva klubu
    Ing. Jiří Jiroušek, MBA – místopředseda představenstva klubu
    Peter Draisaitl – hlavní trenér A-mužstva
    František Ptáček – obránce A-mužstva
     
    Hokejový klub Mountfield HK, který bude od sezóny 2013/14 hrát Tipsport extraligu v Hradci Králové, na dnešek připravil předsezónní tiskovou konferenci. Koná se v autosalonu Olfin Car v ulici Na Rybárně.

    Před novináře předstoupí zástupci města, klubu i samotného A-týmu. Hovořit se bude například o sportovních cílech pro nadcházející ročník a o změnách, které v posledních měsících v klubu a na zimním stadionu proběhly. Rovněž budou představeny zbrusu nové zápasové dresy pro extraligu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.

    Martin Voltr