Tisková konference HC Vítkovice Steel (kon.) | Tisková konference Rytířů Kladno (kon.)
Tisková konference Salith Šumperk (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Salith Šumperk

cz Štvrtok 05.09.2013, 16:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u svého konce, představenstvo klubu se rozloučilo s přítomnými diváky. (17:14:47)
     
    Radek Kučera: Celá následující sezóna je finančně pro klub zajištěná. S městem Šumperk máme úmluvu, že musíme skončit minimálně na nule, abychom měli možnost další podpory.
     
    Radek Kučera: Cílem klubu před sezónou je určitě i nadále bavit diváky i naše partnery hokeje, prioritou je určitě udržet i nadále první hokejovou ligu, která do Šumperka patří.
     
    Jaroslav Svoboda: Pořadatelé nemohou disponovat pouze silou, ale také komunikací, která je v jejich případě velice důležitá.
     
    Radek Kučera: Pokuty za problémech na stadionech jsou opravdu vysoké, v případě větších konfliktů v hledišti by mohly být pro klub i likvidační.
     
    Radek Kučera: Zapracovat se samozřejmě budeme snažit i na pořadatelské službě, zejména pak pro již zmiňované rizikové zápasy.
     
    Jaroslav Svoboda na dotaz ohledně webových stránek klubu: Určitě se chceme snažit zatraktivnit obsah webu, ale není v dnešní době není lehké sehnat pracující redaktory, kterých je v tuto chvíli nedostatek. Ale budeme se usilovně snažit udělat co nejvíce rozhovorů s hráči i během sezóny.
     
    Radek Kučera: Kapitánem pro novou sezónu bude i tentokrát Aleš Holík, jeho asistenty se pak stanou Jakub Hulva a Karel Plášek.
     
    Radek Kučera: S úočníkem Danielem Vrdlovcem jsme v telefonickém kontaktu. Ve Slavii nemá tak velký prostor si zahrát, tady by případně mohl naskočit v rámci střídavých startů. Vše ale uvidíme až v průběhu sezóny. Se Slavií Praha jsme jednali už před sezónou.
     
    Radek Kučera: Přestože se snažíme sehrávat, není to jednoduché, jelikož stále se objevují nepříjemnosti a jiná zranění, která situaci komplikují.
     
    Radek Kučera: Tomáš Štůrala bude během sezóny určitě chytat v Šumperku, ve Zlíně působí aktuálně jako záskok za zraněného Luboše Horčičku.
     
    Radek Kučera: Naši mladí hráči mají do budoucna ale velice dobrý základ, rozhodně to není tak, že by byli na soupisce navíc.
     
    Radek Kučera: Mladé hráče, kterých v nové sezóně musí být na soupisce zapsáno více, máme dostatek. Někteří z nich mohou hrát v klubu v rámci střídavých startů.
     
    Patrik Moskal: S Alešem Staňkem jsme spolu hráli už v Kometě Brno, budeme se určitě snažit navázat na svou spolupráci a snad se nám nakonec povede vybojovat s týmem vytoužené play-off.
     
    Lukáš Žálčík: Působení v Šumperku rozhodně neberu jako krok zpět. Hraje se první liga, ve Spartě jsem v poslední době navíc moc nehrál, takže tady bych měl alespoň dostat příležitost.
     
    Dotaz padl ohledně Libora Kašíka, minulou sezónu chytající v konkurenční Olomouc. Radek Kučera: Libor Kašík je v Šumperku zapsán v rámci střídavých startů.
     
    Prostor na dotazy teď dostávají přítomní diváci.
     
    Jaroslav Svoboda: Teď už k zápasu s Olomoucí. Tradičně budou připraveny zvýšené bezpečnostní opatření, která jsou nevyhnutelná. Olomouc je ale určitě pro všechny šumperské fanoušky velice dobrý soupeřem hned k prvním domácímu klání, tenhle duel by měl skvěle nastartovat novou sezónu.
     
    Jaroslav Svoboda: Poděkování patří zcela jistě i fanklubu, který fandí za každé situace.
     
    Jaroslav Svoboda: Zmínit můžeme i pro fanoušky připravené flash disky. Možná nebudou zajimavé samy o sobě, ale jejich obsah se naplní různými daty, jenž mohou být pro fanoušky velice zajímavá.

    Martin Schwarz