Tisková konference HC Vítkovice Steel (kon.) | Tisková konference Rytířů Kladno (kon.)
Tisková konference Salith Šumperk (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Vítkovice Steel

cz Štvrtok 05.09.2013, 12:00Tlačové konferencie
     
    Přeji Vám příjemný den. (12:48:25)
     
    Já se s Vámi loučím a dovoluji si Vás pozvat na dnešní přípravné utkání s týmem Popradu, které se odehraje v ČEZ aréně od 17:00 a my Vám jako vždy toto utkání zprostředkujeme pomocí onlajnů.
     
    Oficiální část tiskové konference se pomalu chýlí ke konci, nastává prostor k individuálním rozhovorům.
     
    Petr Husička:"Škoda, že jsem se loni nevdasil s Frantou Černíkem, že se na Spengler cup podíváme dříve než za dvacet let..".
     
    Je samozřejmé, že také "prize money" jsou zajímavou součástí tohoto turnaje.
     
    Pan Husička se ujímá slova a předesílá, že si vítkovičtí této příležitosti velmi cení. Pořadatelé sestavu účastníků mění přibližně co dva roky, výjimku tvoří tým Kanady a Davosu.
     
    Manažer Janiurek připomíná, že letos se vítkovičtí již potřetí za sebou zúčastní prestižního turnaje Spengler cup.
     
    Další dotaz padá na hlavu trenérů, a to, jestli by Patrik Valčák mohl hrát první lajnu? Začne hrát druhou...
     
    Z pohledu pana Husičky stály v loňské sezóně vítkovické mnoho sil právě zápasy s Českými Budějovicemi v předkole play-off, a i to mohlo nakonec stát mužstvo lepší umístění.
     
    Na ambice pro letošní sezónu odpovídá pan Husička – z této pozice je těžké něco předjímat, vítkovičtí by určitě rádi naskočili do play-off z co nejvyšších pater. Sezona je ale dlouhá, a když někomu uteče začátek, je to špatné.
     
    Letošní rozpočet vítkovického klubu je okolo 90 miliónů, tato částka je momentálně naplněna z 90%.
     
    Na otázku, jak velký problém bylo domluvit se na nové smlouvě s Evrazem odpovídá František Černík se slovy, že taková jednání jsou vždy složitá, ale naštěstí byla i letos úspěšná a dokonce dříve, než tomu bylo v loňském roce.
     
    Momentálně je dán prostor novinářské obci, aby vznesla své dotazy.
     
    Trenér Oremus ve zkratce shrne letní přípravu. V té si pochvaluje hlavně zdraví, žádný z vítkovických hráčů si nepřivodil vážnější zranění. Většinu zápasů se hrálo na čtyři lajny a mladí hráči v nich dostávali velký prostor. Právě touto cestou – tedy dávat hodně příležitosti mladým hráčům – by se trenéři letos rádi vydali.
     
    Nepříjemným překvapením až zklamáním je odchod Patrika Zdráhala do zámoří, který se jevil velmi perspektivně a s jeho výkony během letní přípravy panovala velká spokojenost.
     
    Dále se do kádru zapojil také odchovanec Martin Dudáš, který přichází z Polska.
     
    Na místa těchto hráčů nastoupili např. Michael Vandas, který už loni hrál za reprezentaci Slovenska, nebo Patrik Valčák, který je sice odchovancem Vítkovic, ale nikdy za tento klub nehrál, zkoušel to na Slovensku, v Polsku a trenéry zaujal svými výkony v přípravě.
     
    S hráči jako Denis Rehák, Radim Hruška nebo Marek Bartánus se do další sezóny nepočítalo, proto jim nebyla nabídnuta smlouva na pokračování.
     
    Vítkovičtí se přes léto rozloučili s oporami jako Viktor Ujčík, Marek Malík; finanční nároky naopak nedokázali uspokojit pro hráče jako Lukáš Klimek nebo Tomáš Voráček.
     
    Pan Husička je však spokojen, vítkovičtí mají z čeho brát, v posledních letech získala jak juniorka, tak starší dorost několik medailí, tito hráči neustále dorůstají a pomalu ale jistě si do budoucna říkají o místo v A-týmu.
     
    Kádr naopak prošel obrovskou změnou, vítkovické vedení bylo pod tlakem, bylo těžké domlouvat nějaké opory, když si nebyli jisti hlavním sponzorem. Dále také museli pracovat s pravidlem, že v extraligovém kádru nesmí být více jak 15 hráčů narozených před rokem 1991.
     
    Změna v realizačním týmu je jen jediná, opustil jej Ladislav Svozil a místo něj přišel Roman Šimíček, který ukončil hráčskou kariéru.
     
    Generální manažer Husička provede krátký souhrn dění ve vítkovickém klubu.
     
    Slova se ujal Zdeněk Janiurek a dochází k představování hlavních aktérů.
     
    Dnešní tiskovou konferenci povede manažer pro komunikaci Zdeněk Janiurek, přitomni budou generální manažer klubu Ing. Petr Husička, prezident klubu František Černík a trenéři Peter Oremus a Roman Šimíček.
     
    Ještě jednou mi dovolte přivítat Vás při sledování tiskové konference klubu HC Vítkovice Steel, který se odehraje v příjemném prostředí Clarion Congress Hotelu Ostrava.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Monika Baloghová