Elche – Sociedad 1:1 (kon.) | Espanyol – Valencia 3:1 (kon.) | Villarreal – Valladolid 2:1 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
3:1 (1:1)
Valencia CF
Sobota 24.08.2013, 21:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Z mojej strany je to dnes všetko, príjemný zvyšok večera a dnešného dňa vám praje Tomáš Batiz. (22:50:27)
     
    90
    V závere žltá karta pre Abrahama.
     
    Skončil sa nám zápas medzi Espanyolom a Valenciou výsledkom 3:1.

    V dnešnom zápase sme videli vyrovnaný zápas, lenže všetko sa začalo lámať v druhej časti zápasu, keď sa navrch dostali hráči domáceho tímu. Viaceré dobré akcie sa skončili dvoma gólmi čím si aj zabezpečili výhru 3:1.
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Záverečný roh hostí, končí u brankára, vyzerá to tak že sa nebude ani nastavovať.
     
    88
    Espanyol Barcelona dala gól! Vyzerá to tak, že je rozhodnuté. Pár sekúnd pred koncom zápasu prichádza tretí gól a rozdiel sa tým pádom zvyšuje. Prechod po pravej strane, lopta do 16-tky a presné zakončenie THIEVY BIFOUMA, ktorý zvyšuje na 3:1.
     
    87
    Odkop od brány domácich čo vyhovuje najlepšie hráčom Espanyolu. Odkop od brány trvá dlhšie a hlavný rozhodca upozornil brankára, zatiaľ bez karty.
     
    87
    Záver sa nám pomaly blíži a stav je stále lepší pre domácich hráčov. Do konca zápasu sú ešte nejaké minúty, lenže Valencia sa nevie dosať do zakončenia.
     
    84
    Valencia sa stále motá okolo veľkého vápna súpera, ale zakončenie nie a nie prísť. Teraz je hra prerušená, domáci budú vhadzovať.
     
    83
    Striedanie aj v tíme hostí, ktorí sa snažia ešte s dnešným zápasom niečo spraviť. Do hry nastupuje Guardano, z ihriska odchádza Matieu.
     
    82
    Skoro v posledných minútach idú dopredu hráči Valencie. Pár prihrávok a znovu je tu faul, avšak rozhodca ponechal výhodu. Prerušená hra – striedanie.
     
    81
    Stále pokračuje náš prenos aj kvôli výpadkom servera sme tu s vami neboli. Teraz však sledujeme útok domácich, ktorí to viac skúšajú cez dlhé centre.
     
    76
    Po pravej strane sa to nepodarilo a do útoku ide súper, ten taktiež neuspel a hra sa prelieva na druhú stranu. Valencia sa snaží kombinovať, ale súper napáda do tela.
     
    75
    Do útoku na teraz postupujú hostia. Center z pravej strany vyrazil brankár, ale v hre sa pokračuje ďalej. Valencia sa na polovici súpera ešte zmocnila lopty a plánuje ďalší útok.
     
    71
    Hra je prerušená po tom čo na ihrisku ostal ležať Mathieu, ktorý má isté problémy s pracou nohou.
     
    70
    Striedanie v tíme hostí. Ihrisko opúšťa Fegouli, na jeho miesto prichádza Cannales.
     
    69
    Valencia dlhšie kombinuje v strede ihriska a zrejme čaká na nejaký pohyb súpera a potom príde signál. Tentokrát sa hra otočila na ľavú stranu, kde sa v 16-tke snaží presadiť dvojica hráčov.
     
    67
    Po nejakých minútach kombinácie sa Valencia dostala cez pravú stranu do útoku. Prihrávka pred 16-tku a zakončenie, ktoré likviduje brankár Casila do svojho náručia.
     
    65
    Po krátkom výpade sme tu späť. Valencia je pri lopte a snaží sa v strede ihriska rozbehať súpera. Pomaly sa však dostáva do útoku, takže uvidíme či niečo z toho bude.
     
    59
    Valencia to skúša viacerými hráčmi v útoku. Prechod cez stred však bol zavŕšený nepresnou prihrávkou, ktorá skončila u súpera. Následne domáci nevyužili svoju šancu.
     
    58
    Hostia so stálou kombináciou okolo súperovej 16-tky. Napádanie však netrvalo dlho a domáci idú do protiútoku. Jedna lastovička leto nerobí, to si môže povedať útočník domácich, ktorý sám nemal šancu prejsť cez štyroch hráčov.
     
    57
    Valencia ide do protiútoku, lenže samotný prechod sa spomalil a obrana sa stihla vrátiť. Všetko však zakončil Postiga, ktorý vo vnútri veľkého vápna prestrelil v páde tesne nad brvno.
     
    56
    Do útoku na teraz postupujú hráči Valencie. Ich prechod je však veľmi kľudný a pomalý cez krátke prihrávky. Postupne však prešli do útoku cez pravú stranu lenže prihrávka Postigu nikoho nenašla.
     
    55
    Sledujme však akciu domácich. Prechod po pravej strane skončil až pri rohovej zástavke. Po aute sa k lopte znovu dostali domáci, lenže Sánchez to prehnal s kľučkami a stratil loptu.
     
    55
    Dlhý výkop od brány Valencie skončil niečo za polovicou, následne sa však lopty zmocnili domáci hráči. Pár prihrávok a je tu faul na Pereiru v súboji o loptu. Ak sa mi dobre zdá bol tam lakeť na chrbát.
     
    53
    Do útoku sa pomaly dostávajú aj hráči domáceho tímu. Autové vhadzovanie a následná strata lopty. Týmto spôsobom však ďalší gól nepríde. Akcia sa nepodarila ani Valencii, takže domáci znovu pri lopte na vlastnej polovici.
     
    52
    Valencia mala dobrý štart do tohoto útoku, ale všetko zastavilo zranenie a žltá karta, ktorý v sklze bol až príliš razantný.
     
    48
    Espanyol Barcelona dala gól! Štandardné situácie to je kľúčom k úspechu v podaní domácich. Prvý gól prišiel po rohu, tentokrát center a hlavička CHRISTIANA STUANIHO roztiahla po druhýkrát sieť za chrbátom Alvesa.
     
    47
    Hra sa nám posunula smerom k bráne hostí. Brankár Alves si k priamemu komu vyžiadal dvoch do múru.
     
    46
    Pred pár sekundami nám začal aj druhý polčas. V úvode pri lopte hráči Valencie, ktorí si rýchlo prihrávajú. Otočenie hry na ľavú stranu a vzápätí strata lopty, po tom ako center Jonasa bol príliš dlhý.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Druhý polčas začne približne o 22:05.
     
    Skončil sa nám tak prvý polčas stretnutia medzi Espanyol Barcelona – Valencia CF výsledkom 1:1.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+2
    Ubehol nám aj nadstavený čas a s tým prichádza aj žltá karta pre domáceho hráča. Ako sa tak pozerám do tribún, diváci s týmto verdiktom hlavného rozhodcu nie sú spokojný. Spomeňme si, že žltú dostal Simao.
     
    45+1
    Posledné sekundy a atmosféra sa trošku graduje, keď hráči sa navzájom do seba strkajú a hlavný rozhodca ako keby dáva voľno tejto šarvátke. Všetko to začalo faulom na ľavej strane ihriska, keď do tváre zasiahli Ramiho, ten všetko vyvolal.
     
    45
    Nastavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Rohový kop z pravej strany skončil na prednej tyči, tam si to však Espanyol postrážil a loptu poslal mimo 16-tky. Valencia v závere prvého polčasu sa sťahuje späť na polovicu ihriska.
     
    45
    Lopta skončila pred malým vápnom ako sme avizovali. V súboji však ostal na trávniku ležať Lopéz, ktorý sa drží za hlavu. Hra je na pár minút prerušená, po krátkej pauze bude nasledovať roh Valencie.
     
    44
    Naďalej pokračuje kombinácia Valencie. Tri či štyri prihrávka a tá posledná po odovzdávke končí faulom na Postigu. Priamy kop vo väčšej vzdialenosti zrejme zahrajú hostia ako center pred malé vápno.
     
    43
    Valencia stále pri lopte. Postupne sa dostali do útoku, lenže center z pravej strany zachytil súper, ktorý však iba odrazil loptu. Hostia naďalej v kombinácii, lenže ďaleko od priestoru domácej brány.
     
    43
    Pokračujeme teda ďalej... V posledných sekundách si Valencia na vlastnej polovici vybojovala loptu. Prvý náznak o útok vytlačil súper naspäť na ich polovicu, kde sa práve hostia aktuálne zdržiavajú cez krátke prihrávky.
     
    42
    V závere prvého polčasu sa hrá futbal zo strany na stranu. Do útoku sa snažia cez stred dostať hráči Espanyolu, ale prihrávku na ľavú stranu zle zachytil jeden z hráčov a lopta sa dostala za bránkovú čiaru.
     
    41
    Viacero rohových kopov pre domáci tím. center z pravej strany skončil pred malým vápnom, lopta sa však odrazila mimo 16-tku a do útoku a dostala Valencia. Rýchle prečíslenie skončilo nepresnosťou Postigu a brankár domácich všetko bezpečne vyriešil.
     
    37
    Domáci hráči stále búšia do plných a príčinu môžme hľadať za viacerými štandardnými situáciami. Tentokrát to bol priamy kop z väčšej diaľky, ktorí však hráči nevyužili. Následný protiútok Valencie však nebol úspešný.
     
    35
    Po poslednom góle sa do útoku viac tlačia práve domáci hráči z čoho je Valencia aj zaskočená. Po nejakom čase tu máme ďalší rok, resp. z tej istej situácie padol aj vyrovnávajúci gól Lopéza na 1:1.
     
    32
    Espanyol Barcelona dala gól! Zápas niekoľko minút pred koncom prvého polčasu naberá ďalší náboj, keď Espanyol využíva rohový kop a hlavičkou pri prednej tyče v podaní DAVIDA LÓPEZA vyrovnáva stav stretnutia na 1:1.
     
    28
    Dobrú šancu sme videli aj v týchto sekundách. Center z hranice 16-tky skončil pred malým vápnom, kde v súboji prišla hlavička, ktorá končila pár centimetrov od ľavej tyče.
     
    28
    Espanyol je v posledných sekundách častejšie pri lopte. V poslednom čase smerujú často do útoku, i keď prehrávajú jednogólovým náskokom.
     
    27
    Ospravedlňujeme sa za doterajší prenos, problémy s internetovým pripojením. Pozrime a už však na akciu Espanyolu, ktorý postupuje do útoku, prihrávka na pravú stranu a následne center, ktorý odráža obrana Valencie.
     
    17
    Strela Pizziho z 25 metrov končí tesne vedľa brány.
     
    15
    Po góle sa hra ukludnila a nič podstatné sa nedeje.
     
    10
    Valencia dala gól! 10 minút nevedela Valencia nič vymyslieť a z jednej jedinej ich šance sa Hélder POSTIGA nemýlil a prekonáva Casillu. 0:1
     
    6
    Veľká chyba v rozohrávke hostí. Rami našiel iba domáceho hráča a z rýchleho protiútoku zahodil gólovú šancu Stuani.
     
    5.
    Priamy kop z 23 metrov pre domácich. Ale žiadnu väčšiu šancu to neprinieslo.
     
    4
    Domáci sú aj naďalej stále aktívnejší.
     
    1.
    Hneď v úvode veľká šanca domácich. Po centri Stuaniho tesne míňa bránu Sergio Garcia.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Colotto, H. Moreno, Fuentes, J. López, David López, Simão, V. Sánchez, Stuani, Pizzi, S. García

    Valencia CF: Diego Alves – Rami, Mathieu, Joao Pereira, R. Costa, Banega, Fuego, Feghouli, Míchel, Postiga, Jonas

    Rozhodca: .
     
    Vítam vás pri pokračovaní najvyššej španielskej futbalovej súťaže, kde a konkrétne dnes pozrieme na zápas medzi Espanyolom a Valenciou.

    Valencia si hneď od úvodu súťaže drží svoje víťazné tempo, keď v posledných štyroch zápasoch všetko vyhrala a týmto spôsobom chce aj naďalej pokračovať. V poslednom zápase vyhrala 1:0 nad Malagou.

    Na opačnej strane Espanyol v poslednom čase odchádza bodovo, lenže zo štyroch zápasov je to šesť bodov, keďže trikrát remizoval a raz vyhral. V poslednom stretnutí prišla remíza 2:2 Celta Vigo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:00.

    Tomáš Batiz

    Góly: 32. López, 48. Stuani, 88. Bifouma – 10. Postiga

    Karty:   45+2. Simao (EBA), 90. Abraham (EBA) – 52. Banegu (VCF)


    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Colotto, H. Moreno, Fuentes, J. López, David López, Simão, V. Sánchez, Stuani, Pizzi, S. García
    Valencia CF: Diego Alves – Rami, Mathieu, Joao Pereira, R. Costa, Banega, Fuego, Feghouli, Míchel, Postiga, Jonas