Jyväskylä – HC Slovan 3:4 (kon.)
koniec
JYP Jyväskylä
3:4 (1:1, 0:0, 2:3)
HC Slovan Bratislava
Piatok 23.08.2013, 17:30 • Synergia-areena, Jyväskylä • European Trophy
Partner:
     
    Je dobojované, HC Slovan dnes predviedol v Jyväskylä krásne brejky a ukázal domácim divákom, v čom je sila účastníka KHL. HC Slovan po výbornom výkone berie domácim všetky tri body, a to ešte Michal Vondrka nepremenil trestné strieľanie. Janus bol opäť mužom číslo jedna a podržal svojich v ťažkých situáciách. Domácim už nepomohlo ani záverečné power-play, Slovan sa presunie do mesta Kuopio, kde hráva zápasy klub KalPa, ktorý je z formy a veru, zajtra by sme mohli k dnešným trom bodom pridať ďalšie tri. Čo poviete? Je to viac ako len reálne. Ešte pekný večer a dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak. (19:52:18)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:02
    Tarkki opäť vykorčuľoval na striedačku, domáci skúsia v poslednej minúte riadneho hracieho času power – play.
     
    58:37
    Tuomas Tarkki už stojí pred svojou svätyňou, vykorčuľuje ešte von na striedačku?
     
    58:37
    Jyväskylä dala gól!
    Domáci tím využíva presilovú hru, Janusa v bránke HC Slovan prekonal strelou ERIC PERRIN. Asistencie: Jani Tuppurainen a Ramzi Abid. Tarkki sa vráti do bránky a snáď to Slovan dotiahne do víťazného konca.
     
    58:01
    Tuomas Tarkki zostáva na striedačke, domáci budú mať teda výhodu o dvoch hráčov v poli.
     
    58:01
    Oddychový čas domácich. Pokúsia sa o vyrovnanie aj hrou bez brankára?
     
    58:01
    Martin Štajnoch, ktorý si pred chvíľkou pripísal asistenciu, dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    54:53
    Slovan dal gól!
    Rýchly brejk hostí, v prečíslení troch na jedného prestrelil Tarkkiho MÁRIO BLIŽŇÁK. ASistencie: Tomáš Netík a Martin Štajnoch.
     
    54:40
    Hostia v plnom počte, HC Slovan tentokrát využil brejk v oslabení, vďaka kapitánovi Bartovičovi ide do vedenia.
     
    53:32
    Slovan dal gól!
    MILAN BARTOVIČ potrestal chybu na modrej čiare, ktorú vyrobili dvaja obrancovia domácich. Milan nakorčuľoval vpred a nedal Tarkkimu žiadnu šancu. Bez asistencií.
     
    52:40
    Martin Bakoš dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    49:55
    Dve šance na oboch stranách, Janus chytá odrazenú strelu od mantinelu a Tarkki zasa vychytal brejk hostí.
     
    44:10
    Opäť brejk domáceho tímu, na Janusa sa znova rútili dvaja domáci hráči, no tentokrát si nedokázali dobre prihrať a HC Slovan si môže na čas vydýchnuť.
     
    42:53
    Jyväskylä dala gól!
    Brejk domácich hráčov pri dohrávaní presilovky, pred Janusom sa ocitli naraz dvaja hráči a MIIKA LAHTI nedal Jaroslavovi šancu. Asistencie: Max Wärn a Ossi Louhivaara.
     
    42:46
    Hostia v plnom počte.
     
    41:35
    Domáci v plnom počte, teraz sú oni v početnej výhode, na lavici hanby sedí Bližňák.
     
    40:46
    Za seknutie odchádza von na dve minúty Mário Bližňák, je po presilovke.
     
    40:16
    Slovan dal gól!
    A je to tu, HC Slovan využíva presilovú hru, v rekordnom čase rýchla akcia a JURAJ MIKÚŠ prestrelil Tarkkiho. Asistencie: Martin Škoula a Milan Bartovič. Budeme pokračovať v hre piatich proti štyrom ešte 79 sekúnd!
     
    40:02
    Slovan má početnú výhodu o dvoch mužov na ľade, bude gól?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19:04.
     
    V druhej tretine sa nám diali na ľade veci, Vondrka bol faulovaný v brejku, no trestné strieľanie nepremenil. Potom si zahrali presilovku domáci a Janus podržal hostí krásnym zákrokom – vychytal Perrina. Na rad prišli aj fauly hráčov v domácom tíme, no Slovan ani jednu početnú hru nevyužil. Na začiatku tretej tretiny však bude mať možnosť HC Slovan hrať presilovú hru piatich na troch v trvaní 62 sekúnd, veríme, že to bude trvať kratšie. Tréner Čada v šatni isto niečo svojim hráčom naordinuje. Pomer striel v druhej časti hry 11:14.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:35
    Ďalšia nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou, von odchádza na dve minúty Louhivaara. Slovan si zahrá presilovku piatich proti trom.
     
    37:31
    Slovan má možnosť ísť do vedenia, čaká ho 4 minútová presilová hra, snáď nejaký ten gól v početnej výhode dnes uvidíme, najlepšie v sieti domáceho tímu.
     
    37:02
    Dve + dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostáva Mika Lahti, ktorý si neustrážil svoju palicu a teraz si to odniesol výborný Michal Vondrka.
     
    35:53
    Domáci v plnom počte, ani táto presilová hra hosťom nevyšla podľa predstáv. Stav naďalej 1:1, pôjde zápas do predĺženia?
     
    33:53
    Markus Pokkula to teraz zbabral, padla mu helma z hlavy a Markus neodkorčuľoval na striedačku, no hral ďalej a hlavný správne píska. Dve minúty za hru bez povoleného výstroja. Slovan si zahrá druhú presilovú hru.
     
    31:53
    HC Slovan má rozhodne na viac, táto početná výhoda im nevyšla, domáci ubránili a pokračujeme v hre s plným počtom hráčov na oboch stranách.
     
    29:53
    Tak konečne sme sa dočkali, presilovku si zahrá aj HC Slovan, dve minúty za faul lakťom vyfasoval Ramzi Abid.
     
    27:33
    Hostia v plnom počte, Slovan prežil vďaka Janusovi tretie oslabenie v dnešnom zápase.
     
    27:20
    Krásna akcia domáceho tímu, diagonálnu prihrávku cez celé pásmo zachytil pri bránkovisku dobre stojaci voľný Eric Perrin, no Janus sa stihol včas presunúť a Perrinov puk chytá!!!
     
    26:14
    Domáci roztočili svoju akciu v pásme HC Slovan, čo nevyrieši obrana hostí, s tým si doposiaľ poradil Janus, aj túto "oslabovku" zdá sa, Slovan, prežije.
     
    25:33
    Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza von na dve minúty Milan Kolena. Tretia presilová hra domácich je tu.
     
    23:49
    Gólman domáceho tímu Tuomas Tarkki zmenu skóre nepripúšťa, Michal Vondrka svoju šancu pri trestnom strieľaní nepremenil, gólman ho vychytal.
     
    23:49
    Nariadené trestné strieľanie pre HC Slovan Bratislava, Michala Vondrku v brejku hákoval Eric Perrin.
     
    23:12
    Domáci sa tlačia dopredu pred Janusa, iste by sme neboli proti, keby nejaký ten brejk hostia predviedli a samozrejme, s úspešným zakončením.
     
    21:08
    Slovan začal dobre druhú časť hry, nepúšťa hráčov domáceho tímu do tempa, do konca riadneho hracieho času však ešte ďaleko.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:15.
     
    Máme za sebou úvodnú tretinu pekného a rýchleho hokeja. Pomerom striel 11:5 prestrieľali domáci hostí, no treba podotknúť, že hrali dve presilové hry a tak počet striel tomu zodpovedá. No bol to HC Slovan, ktorý mal väčšie strelecké príležitosti, a keďže v prvej tretine im vyšiel len jeden brejk, verme, že v ďalšej časti hry bude úspešných brejkov viac.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:46
    Hostia v plnom počte a bol to práve Slovan, ktorý mohol v oslabení vsietiť, nepodarilo sa.
     
    19:02
    Do prečíslenia sa dostali dvaja hráči hostí, Jyrki Välivaara však úmysel hráčov Slovana vystihol a puk zneškodnil. Škoda tejto akcie, mohlo byť na Slovensku veselšie.
     
    18:23
    Slovan zatiaľ veľmi dobre bráni svoje pásmo, hráči domáceho tímu čakajú na vhodnú streleckú pozíciu, tu im však hráči hostí zatiaľ nedopriali.
     
    17:46
    Opäť vylúčenie a zbytočný faul v podaní Marka Daňa, ktorý dostáva dve minúty za hákovanie. Opäť presilová hra domáceho tímu.
     
    15:19
    Slovan dobre vykrýva svoju modrú čiaru, nepúšťa hráčov hostí do vážnejších šancí a ohrozenia Janusa v bránke.
     
    13:58
    Hostia v plnom počte, HC Slovan ubránil prvé oslabenie v dnešnom dueli.
     
    13:05
    Domáci ostrostrelci sa snažia, no puky končia u dobre pozične hrajúcich hráčoch hostí, Slovan by to už mohol ubrániť.
     
    11:58
    Mojžíš dostáva dve minúty za seknutie, domáci majú príležitosť v podobe prvej presilovej hry v zápase.
     
    11:15
    Slovan 34 sekúnd po inkasovanom góle našiel zbraň na domácu obranu, to čo sa nepodarilo Michalovi Vondrkovi v úvode zápasu, to využil s krásnym zakončením a radosťou pre fans hostí kapitán belasých Milan Bartovič.
     
    10:05
    Máme za sebou prvú polovicu úvodnej tretiny, hrá sa vo vysokom tempe, zo strany na stranu, videli sme už aj dva góly, po jednom na oboch stranách.
     
    06:30
    Slovan dal gól!
    HC Slovan bleskovo odpovedal na úvodný gól domácich, MILAN BARTOVIČ dostal krásnu prihrávku do brejku od Škoulu a Milan sa nemýlil, vymietol pravý horný roh Tarkkiho bránky. Asistencia: Martin Škoula.
     
    05:56
    Jyväskylä dala gól!
    V skrumáži pred Janusom sa najlepšie zorientoval PETR HUBÁČEK, ktorý prestrelil Janusa v bránke hostí. Asistencie: Markus Poukkula a Mikko Kalteva.
     
    02:35
    Hostia hrajú s dobre zabezpečenou obranou, dnešný súper je v úvode sezóny rozbehnutý, snáď si HC Slovan nejaký ten bod z dnešného zápasu odvezie späť domov na Slovensko, samozrejme, cez zajtrajšie Kuopio.
     
    00:50
    Vondrka dostal kolmú prihrávku z obranného pásma do brejku, nakorčuľoval na Tarkkiho bránku, vystrelil, gólman domáceho tímu Michalovu strelu zneškodnil. Mohli sme vidieť rýchly gól v podaní hostí, škoda.
     
    00:02
    V domácej bránke sa v dnešnom zápase predstaví Tuomas Tarkki, v bránke hostí Jaroslav Janus.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Príjemný podvečer v závere pracovného týždňa, o už ani nie celých dvadsať minút vykorčuľujú borci k zahájeniu ďalšieho zápasu "South" skupiny o European Trophy. HC Slovan sa predstaví na ľade Synergia-areena v Jyväskylä. Stretnutie bude rozhodovať domáca rozhodcovská štvorica, hlavný Favorin, Salonen, na čiarách Sourmunen a Neva. No a 20 hodín po skončení dnešného duelu odohrá Slovan ďalší zápas, na ľade KalPa Kuopio. Želám všetkým príjemný hokejový zážitok, takto písmom na diaľku z ďalekého Fínska.
     
    Úvodné zostavy:

    JYP Jyväskylä:

    Tarkki (Rajaniemi) – Kalteva, Näkyvä, Välivaara, Salonen, Auvitu, Luoma, Viitanen, Hietanen – Louhivaara, Lahti, Wärn – Abid, Perrin, Tuppurainen – Hubáček, Löfman, Poukkula – Nenonen, Myttynen, Salmio

    HC Slovan Bratislava:

    Janus (Kopřiva) – Sersen, Škoula, Sigalet, Mojžíš, Mihálik, Štajnoch, Brejčák, Kukumberg – Vondrka, Bližňák, Miklík – Bartovič, J. Mikúš, Netík – Hudáček, Ölvecký, Daňo – T. Mikúš, Bakoš, Kolena

    Rozhodca:

    Favorin, Salonen – Sourmunen, Neva.
     
    Ako dopadne druhý duel v rámci European Trophy na ľade súpera pre HC Slovan? Vitajte na onlajnoch, aj z tohto zápasu vám prinesieme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    JYP Jyväskylä odohral v príprave na novú sezónu tri zápasy. Na domácom ľade v priateľskom meraní síl zvíťazil nad Pelicans Lahti 3:2. Ďalšie dva víťazné zápasy sa zrodili už v súťaži o European Trophy, na rad prišli dva švédske tímy. JYP Jyväskylä zvíťazila na domácom ľade nad HV 71 2:1, o dva dni neskôr zobral všetky tri body po víťazstve 5:2 na ľade v Linkopings. JYP hrá vo forme a isto iste sa bude chcieť HC Slovan odplatiť za minuloročnú prehru.
     
    Pred rokom v rámci súťaže European Trophy hostil HC Slovan svojho súpera a v Slovnaft Aréne mu naložil päť kúskov, o ktoré sa postarali dvakrát Ján Lipiansky, ďalej Miroslav Šatan, Marko Daňo a Milan Bartovič. HC Slovan v tohtoročnej edícií zvíťazil doma nad UPC Vienna Capitals jasne 6:2, keď základ víťazstva položil Michal Sersen už v úvodnej tretine svojimi dvomi gólmi pri päťminútovej presilovej hre domácich. V druhom zápase nastúpil Slovan proti HC Sparta Praha a tento zápas sa skončil v riadnom hracom čase 2:2. Slovan prehrával 0:1, dvomi gólmi v priebehu 55 sekúnd otočil zápas, aby pri záverečnom power play hostí inkasoval 49 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. V predĺžení hral Slovan dlho presilovku, bez efektu. Na rad prišli samostatné nájazdy a rozhodla až siedma séria v prospech hostí. V treťom zápase nastúpil Slovan na domácom ľade proti Pirátom z Chomutova. Zápas mal jasný priebeh, Slovan si dlho držal trojgólové vedenie, aby hostia v závere zápasu tento zdramatizovali dvomi rýchlymi gólmi Hrušku a pri záverečnom power play hostí Slovan rozhodol technickým gólom Vondrku o svojom víťazstve. Potom si HC Slovan odskočil k susedom do Viedne, kde na ľade UPC Vienna Capitals prehral 4:1.
     
    European Trophy sa nám rozbehlo, vo fínskej Jyväskylä nastúpi HC Slovan Bratislava už na svoje piate vystúpenie, druhé na ľade súpera.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 6. Hubáček (Poukkula, Kalteva), 43. Lahti (Wärn, Louhivaara), 59. Perrin (Tuppurainen, Abid) – 7. Bartovič (Škoula), 41. Mikúš (Škoula, Bartovič), 54. Bartovič, 55. Bližňák (Netík, Štajnoch)


    JYP Jyväskylä: Tarkki (Rajaniemi) – Kalteva, Näkyvä, Välivaara, Salonen, Auvitu, Luoma, Viitanen, Hietanen – Louhivaara, Lahti, Wärn – Abid, Perrin, Tuppurainen – Hubáček, Löfman, Poukkula – Nenonen, Myttynen, Salmio
    HC Slovan Bratislava: Janus (Kopřiva) – Sersen, Škoula, Sigalet, Mojžíš, Mihálik, Štajnoch, Brejčák, Kukumberg – Vondrka, Bližňák, Miklík – Bartovič, J. Mikúš, Netík – Hudáček, Ölvecký, Daňo – T. Mikúš, Bakoš, Kolena

    Rozhodca: Favorin, Salonen – Sourmunen, Neva