1. etapa: Aspen/Snowmass okruh 1. Peter Sagan (kon.) | 2. etapa: Aspen - Breckenridge 1. Mathias Frank (kon.)
koniec udalosti
2. etapa: Aspen - Breckenridge

1. Mathias Frank

(2. Lachlan Morton, 3. Lawson Craddock)

Utorok 20.08.2013, 18:10US Pro Racing Challenge
     
    Mathias Frank sa stáva víťazom dnešnej etapy! Na druhom mieste finišoval Morton a na treťom Sagan.
     
    1
    Frank je už vo finiši!
     
    3.6
    Sagan stráca už len 30 sekúnd!
     
    4.4
    Sagan sa vydal dopredu stíhať Franka! Pelotón je úplne roztrhaný a Sagan je spolu s van Garderenom a ďalšími dvoma jazdcami asi 50 sekúnd za Frankom.
     
    17.5
    Lachlan Morton ich takticky počkal a teraz budú pelotónu unikať v trojici.
     
    27
    V čelnej skupine sme zaregistrovali útok v podaní austrálskeho jazdca Lachlana Mortona, ktorý jazdí za Garmin. Tento jazdec vyhral na nedávnom Tour of Utah dres pre najlepšieho mladého jazdca a aj jednu etapu.
     
    35
    Na čele pelotónu nepochopiteľne pracujú tímy, ktoré majú vpredu svojich jazdcov. Saxo, Radioshack a BMC majú v úniku svojho lídra a napriek tomu sa náskok zmenšuje práve vďaka ich práci.
     
    41.3
    Výsledky zo šprintérskej prémie: 1. Greg Van Avermaet (5 bodov), 2. Andy Schleck (3 body), 3. Chad Beyer (1 bod).
     
    43
    Greg Van Avermaet zvíťazil na tejto prémii, keď ho ostatní jazdci z úniku pustili pred seba a vôbec neprotestovali. Belgičan v službách BMC sa tak virtuálne oblieka do zeleného trička.
     
    61.3
    Vpredu máme 14 jazdcov! Andy Schleck, Tiago Machado, Greg Van Avermaet, Mathias Frank, Rohan Dennis, Lachlan David Morton, Bruno Pires, Davide Villella, Chad Beyer, Chris Jones, Phil Gaimon, Lawson Craddock, Tyler Wren a Jessen Anthony sú v tejto skupine, ktorá si razom vytvorila dvojminútový náskok.

    Stíhať sa ich rozhodol Jason McCartney, ktorý na nich stráca minútu. Až potom je pelotón, v ktorom sme videli Chrisa Froomea v roli domestika.
     
    72.9
    Vpredu máme až 14 jazdcov! Táto skupina je veľmi silná, pretože sa v nej nachádza Andy Schleck, Michael Rodgers, Alessandro De Marchi či trojica jazdcov z tímu Jelly Belly Cycling – Kenda. Práve teraz sa začalo jazdiť už aj o celkové poradie, kedže Andy Schleck je jeden z najlepších vrchárov cyklistického sveta a na tomto preteku je líder svojho tímu. Michael Rodgers zase ukázal na Tour de France, že sa s ním musí počítať aj v ťažkých stúpaniach. Záver dnešnej etapy bude fantastický!
     
    75.3
    Ďalší piati jazdci sa pokúšajú o únik!
     
    103.1
    Únik už má za sebou šprintérsku prémiu v Buene Viste. Ako prvý ju prešiel Luis Lemus nasledovaný Michaelom Schärom, Davidom Millarom, Kanstantsinom Siutsovom a Mattom Cookeom.
     
    119
    Vpredu už máme päticu jazdcov. Siutsou a Millar už dostihli trojicu a tak máme na čele závodu dosť silnú skupinu jazdcov.
     
    129.3
    David Millar (Garmin) a Kanstantsin Siutsou (SKY) sú tí dvaja jazdci, ktorí sa pokúšajú dobehnúť čelo pretekov. Táto dvojica stráca 3:20.
     
    138.5
    Dvojica prenasledovateľov ešte nebola identifikovaná, no na Cookea, Schära a Lemusa stráca štyri minúty.
     
    159.2
    Americká réžia pretekov má v dnešnej etape veľký chaos. Pred chvíľou informovala o tom, že Cooke vyhral stúpanie na Independence Pass, no teraz vypustila oficiálne poradie na tomto vrchole.

    1. Michael Schär, 2. Matt Cooke, 3. Luis Lemus, 4. Tylen Wren, 5. Ben Jacques-Maynes, 6. Craig Lewis, 7. Brent Bookwalter, 8. Carson Miller, 9. Jens Voigt, 10. Joseph Lloyd Dombrowski.
     
    165
    Matt Cooke vyhral stúpanie na Independence Pass a pripísal si do boja o červený dres ďalších 12 bodov. Momentálne ich má dohromady 28. Na druhom mieste prešiel cez pásku na prémii Schär a Lemus ako tretí.
     
    168.5
    Máme tu už tretieho jazdca, ktorý sa rozhodol skončiť ešte v stúpaní na Independence Pass. Je ním Fu Shiu Cheung z tímu Chamion System Pro Cycling.
     
    171
    Máme tu ďalšieho jazdca, ktorý sa rozhodol v pretekoch skončiť. Je ním argentínsky špurtér Juan José Haedo, ktorý včera stratil až 14:12.
     
    182
    Peter Kennaugh z tímu SKY sa rozhodol, že v pretekoch USA Pro Challenge skončí. Včera navyše Chris Froome, líder tímu SKY, prišel za Saganom o 4:59 a stratil kontakt s najväčšími favoritmi na celkové umiestnenie.
     
    191
    Michael Schär z tímu BMC si za chvíľu vypracoval 25 sekundový náskok a vyzerá, že on môže byť prvým utečencom dnešnej kráľovskej etapy!
     
    196
    Jazdci sú opäť pokope. Pelotón si nedovolil pustiť dopredu tak početnú skupinu.
     
    199
    Tesne pred pelotónom sa teraz nachádza Jens Voigt (Radioshack), Andrew Talansky (Garmin), Danny Pate (SKY), Tiago Machado (Radioshack), Mathias Frank (BMC), Lawrence Warbasse (BMC), Jesper Hansen (Saxo – Tinkoff), Alessandro De Marchi (Cannondale), Christopher Jones (United Healthcare Pro Cycling) a Marsh Cooper (Optum – Kelly Benefit Strategies).
     
    202
    Koniec dnešnej etapy sa očakáva niekedy okolo polnoci. Dovtedy budeme svedkami veľmi náročnej etapy, ktorá bude patriť najlepším vrchárom.

    Roland Hric