Leverkusen – Freiburg 3:1 (kon.) | Hannover – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Augsburg – Dortmund 0:4 (kon.)
Hertha – Frankfurt 6:1 (kon.) | Hoffenheim – Norimberk 2:2 (kon.) | Braunschweig – Brémy 0:1 (kon.)
koniec
Hannover 96
2:0 (1:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 10.08.2013, 15:30 • HDI-Arena, Hannover • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    85
    Hostia sa však nevzdávajú! Schäfer získal loptu po dobrej prihrávke na ľavej strane a tvrdým centrom zakončoval. Napokon však trafil len brvno domácej brány a gólman Zieler môže byť len rád!
     
    84
    Hannover dal gól!
    Domáci sa dlho trápili, no napokon dokázali prekonať tentokrát bezmocný obranný val Wolfsburgu. Po krásnej prihrávke od Hoffmanna sa k lopte dostal SZABOLCS HUSZTI, ktorý si gólmana Benaglia vychutnal pekným zakončením pomedzi jeho nohy. Tentokrát nemal švajčiarský gólman v službách Wolfsburgu žiadnu šancu.
     
    82
    Spoza pokutového územia hostí tentokrát tvrdo zakončoval domáci kapitán Stindl, no gólman Benaglio bol v strehu, po lopte sa skvele hodil a následne ju vyrazil mimo svojej brány!
     
    80
    Na rade je aj posledné striedanie Wolfsburgu. Namiesto Vieirinhu nastupuje do hry oddýchnutý Sio.
     
    79
    Po nepresnej prihrávke od Poláka sa domáci dostali do protiútoku! Diouf sa dobre presúval po pravom krídle, následne prihrával na Schlaudraffa, no ten bol tiesnený a loptu s tečom poslal len mimo wolfsburgskej brány.
     
    78
    Vystriedaný hráč hostí Schäfer sa po fantastickej prihrávke od Diega dostal do peknej šance na ľavej strane! Jeho tvrdé zakončenie z ťažkého uhla prešlo okolo gólmana Zielera, no napokon len tesne minulo priestor hannoverskej brány!
     
    77
    Na rad prichádza aj posledné striedanie domácich. Namiesto Bittencourta nastupuje do hry Schmiedebach.
     
    73
    Vrámci druhého domáceho striedania odchádza z hry strelec jediného gólu zápasu – Leon Andreasen, ktorého nahradí oddýchnutý Hoffmann.
     
    72
    Kapitán Hannoveru Stindl tvrdo zakončoval z ľavej strany, no jeho delovka napokon skončila len na tele obetavého Nalda, ktorý sa do strely hodil.
     
    70
    Ďalší gól domácich mal na svojej ľavej nohe domáci Huszti, ktorý získal loptu na ľavej strane po centri od Bittencourta a bol úplne nebránený. Jeho projektil však len tesne minul pravú spojnicu Benagliovej brány!
     
    67
    Schlaudraff nastúpil na trávnik a ihneď sa dostal do skvelej gólovej šance! Po dobrej prihrávke od Dioufa zakončoval z centrálnej časti, no jeho projektil napokon skončil tesne vedľa Benagliovej brány.
     
    66
    Aj tréner domácich – Slomka sa rozhodol striedať. Namiesto Priba posiela na trávnik oddýchnutého Schlaudraffa.
     
    66
    Na rade je druhé striedanie Wolfsburgu. Namiesto Olića nastupuje do hry oddýchnutý Schäfer.
     
    65
    Diouf sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď získal loptu po dobrej prihrávke do behu od Priba a následne tvrdo zakončil! Obranca hostí Rodriguez bol však v strehu a po skvelom sklze zblokoval loptu mimo svojej brány!
     
    63
    Leon Andreasen tentokrát skúsil svoju pravačku zo vzdialenosti približne 28 metrov, no napokon jeho dobre umiestnená prízemná strela len tesne minula priestor hosťujúcej brány!
     
    60
    Rohový kop odišiel zahrávať Diego, ktorý poslal loptu na pravú stranu, odtiaľ ju do stredu na Nalda odcentroval Träsch. Naldove zakončenie z otočky však letelo len priamo na Zielera, ktorý loptu s prehľadom chytá.
     
    58
    Diouf získal skvelú prihrávku do behu od Husztiho tesne pred gólmana Benaglia, no jeho následné zakončenie gólman hostí úspešne zachytil vo svojom náručí. Pre Hannover to mohlo byť už 2:0.
     
    55
    Hosťujúci tréner Hecking sa rozhodol poslať na trávnik prvé striedanie. Namiesto Kooa nastupuje do hry oddýchnutý Knoche.
     
    54
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase získal domáci Sané, ktorý sa previnil tvrdým faulom na prenikajúceho Vieirinhu.
     
    52
    Pre Wolfsburg je to dnes naozaj veľmi ťažké. Obranca Klose sa pri súboji s domácim Dioufom zachoval veľmi nešportovo a tvrdo ho fauloval. Hlavný rozhodca Brych pre neho vytiahol druhú žltú kartu a rovnako s ňou aj kartu červenú.
     
    49
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostali aj hráči Hannoveru, keď loptu po pravej strane skvele potiahol Andreasen. Ten peknou prihrávkou našiel Dioufa, ktorý následne tvrdo zakončoval, no tesne minul priestor wolfsburgskej brány!
     
    48
    Olić potiahol loptu po ľavej strane, keď sa stihol zbaviť dvoch obrancov Hannoveru, následne loptu poslal krížne ku Vierinhovi. Ten predviedol skvelý center pred bránu gólmana Zielera, kde nekompromisne pálil Träsch, no posledný menovaný napokon trafil len brvno domácej svätyne!
     
    47
    Gólman Zieler si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď zneškodnil nebezpečné hlavičkové zakončenie z tesnej blízkosti od Olića! Ten získal skvelú prihrávku pred bránu Hannoveru od Träscha.
     
    45+1
    Následný priamy kop hostí odišiel zahrávať Diego, no jeho center napokon skončil len v moci domácich obrancov, ktorí ukončujú prvý polčas ďalekým odkopom lopty do bezpečia.
     
    45+1
    Na rad prichádza ďalšie uďelovanie žltej karty. Tentokrát ju obdržal domáci Prib, ktorý faulom zneškodnil útočiaceho Olića.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Bittencourt, ktorý získal loptu po skvelom centri z pravej strany od Andreasena a následne tvrdo zakončil! Bittencourtova volejová delovka však letela len vedľa brány Wolfsburgu.
     
    37
    Domáci Huszti sa previnil nečistým sklzom na brániaceho Diega a za tento útočný faul si odnáša žltú kartu.
     
    34
    Do kartovej listiny sa tentokrát zapísal aj domáci Bittencourt, ktorý nekompromisným šlapákom odstavil bežiaceho Vieirinhu. Tentokrát to je však karta farby žltej.
     
    32
    Hráči hosťujúceho Wolfsburgu si poriadne zavarili! Po filmovaní v podaní Maximiliana Arnolda a následnej potýčke vidí tento hráč Wolfsburgu červenú kartu!
     
    30
    Domáci Prib sa po obrovskej chybe hosťujúceho Nalda dostal k zakončeniu na ľavom krídle, no napokon nedokázal prekonať gólmana Benaglia, ktorý sa po lopte skvele hodil a svojimi rukami ju stihol v poslednej chvíli zachytiť!
     
    22
    Stindl sa tentorkát predviedol faulom aj v defenzíve, keď poslal k zemi útočiaceho Träscha. Následne majú hráči Wolfsburgu k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 31 metrov!
     
    19
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa tentokrát mohol dostať Stindl, no jeho únik napokon prekazil gólman Benaglio, ktorý skvele vybehol a odskočenú loptu odkopol smerom k stredu ihriska.
     
    17
    Hannover dal gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia! Po skvelom vyhratom súboji za hranicou pokutového územia hostí sa k lopte dostal LEON ANDREASEN, ktorý si loptu prihral s Dioufom, ten mu ju vrátil a Andreasen si ju následne potiahol na pravú stranu, kde pravačkou nekompromisne strieľal. Gólman Benaglio už chybu vo svojich obranných radoch zažehliť nedokázal.
     
    14
    Priamy kop odišiel zahrávať Andreasen, ktorý skvelým centrom našiel aktívneho Dioufa. Tomu však lopta sadla len veľmi zle a napokon ju poslal len za bránu Wolfsburgu!
     
    13
    Klose sa previnil tvrdým faulom pri prieniku domáceho Dioufa a následne obdržal žltú kartu. Hannover má teda k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 22 metrov.
     
    11
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Prib, ktorý nekompromisne zakončoval tesne pred gólmanom Benagliom. Ten však loptu videl dobre a strelu ukryl vo svojom náručí.
     
    9
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Diouf, ktorý získal loptu po skvelom centri od Saného! Následne hlavičkovo zakončoval, no gólman Benaglio bol v strehu a loptu vyrazil svojou rukou nad vlastnú bránu.
     
    2
    Hosťujúci Koo sa dostal do skvelej gólovej šance, keď získal loptu po krátkej prihrávke od Olića a následne zakončoval z pozície tesne za hranicou pokutového územia! Gólman Zieler sa však po lopte skvele hodil a vyrazil ju svojou pravou rukou za vlastnú bránu. Na rade je rohový kop pre hostí.

    Góly: 17. Andreasen, 84. Huszti

    Karty:   34. Bittencourt (HAN), 37. Huszti (HAN), 45+1. Prib (HAN), 54. Sané (HAN) – 13. Klose (WOL)   52. Klose (WOL)   32. Arnold (WOL)


    Hannover 96: Zieler – Pander, Haggui, Sané, Sakai – Stindl ("C"), Andreasen (73. Hoffmann) – Huszti, Prib (66. Schlaudraff), Bittencourt (77. Schmiedebach) – Diouf.
    VfL Wolfsburg: Benaglio ("C") – Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez – Koo (55. Knoche), Polák – Vieirinha (80. Sio), Arnold, Diego – Olić (66. Schäfer).

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp

    Diváci: 49000