Leverkusen – Freiburg 3:1 (kon.) | Hannover – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Augsburg – Dortmund 0:4 (kon.)
Hertha – Frankfurt 6:1 (kon.) | Hoffenheim – Norimberk 2:2 (kon.) | Braunschweig – Brémy 0:1 (kon.)
koniec
Hannover 96
2:0 (1:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 10.08.2013, 15:30 • HDI-Arena, Hannover • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri prvom kole bájnej nemeckej Bundesligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať dianie na štadióne HDI-Arena v Hannoveri, kde si domáci Hannover 96 od 15:30 zmeria sily proti tímu VfL Wolfsburg.

    Hannover 96 sa v sezóne 2012/2013 predviedol v Bundeslige, kde nazbieral 45 bodov za bilanciu 13 výhier – 6 remíz – 15 prehier. Táto bilancia stačila Hannoveru na pekné deviate miesto pred desiatym Nürnbergom (1bodový náskok) a za ôsmou Borussiou M'gladbach (dvojbodová strata). Hráčom Hannoveru sa v celej sezóne podarilo vsietiť 60 gólov, no inkasovali ich 62, čo im na tabuľkový účet prinieslo gólové skóre -2.
    Čo sa týka prípravy pred sezónou 2013/2014, tak Hannover odohral až deväť prípravných stretnutí. Dva z nich hneď po závere minuloročnej Bundesligy, keď hráči Hannoveru najskôr prehrali s Hollenbachom výsledkom 1:3, no následne zdolali Meuselwitz tesne – 3:2. Po miernej pauze pokračovali prípravné zápasy až 30. júna, keď sa začala víťazná šnúra Hannoveru. Najskôr zdolal celok Schleswig 06 výsledkom 9:1, následne tím Weiche Flensburg výsledkom 4:0. Ďalší debakel prišiel na pôde tímu Celle, kde Hannover dominoval výsledkom 8:0. Medzi nemeckými celkami bol Hannover úspešný, no na európskej pôde už toľko šťastia v príprave nemal. Najskôr na domácej pôde podľahol holandskému PSV Eindhoven výsledkom 0:3, následne anglickému West Bromwich Albion výsledkom 1:2 a do tretice zdolal Hannover aj turecký káder Kasımpaşa SK (výsledok 0:1). V poslednom prípravnom zápase si hráči Hannoveru zmerali sily proti výberu Hallescheru FC, keď vyhrali tesne – 1:0.
    Pred začiatkom novej sezóny sa však v Nemecku odohralo aj prvé kolo pohára DFP Pokal, v ktorom Hannover dominoval na pôde štvrtoligového celku Victoria Hamburg výsledkom 2:0. Postup do druhého kola je pre Hannover teda jasný.

    Wolfsburg dokázal v sezóne 2012/2013 nazbierať na svoje konto 43 bodov za bilancia 10 výhier – 13 remíz – 11 prehier. To mu stačilo na sympatickú jedenástu priečku pred dvanástym Stuttgartom (bez náskoku bodov, no s lepším skóre) a za desiatym Nürnbergom (jednobodová strata). Wolfsburgu sa v minuloročnej sezóne podarilo nastrieľať 47 gólov, no inkasovali ich až 52, čo prinieslo na tabuľkový účet gólové skóre -5.
    Futbalisti Wolfsburgu začali s prípravnými zápasmi až 6. júla, no odvtedy ich stihli odohrať až sedem. Najskôr sa Wolfsburg predviedol na pôde švajčiarského FC Sion, kde dominoval výsledkom 4:0. Následne prišiel zápas na pôde francúzskeho AS Saint-Étienne Loire, kde sa zrodila priaznivá remíza 1:1. V ďalšom stretnutí európskeho charakteru privítal Wolfsburg na svojej pôde dánskeho majstra – celok FC København, ktorý však domácich zdolal výsledkom 2:1. Ďalší prípravný zápas sa odohral na pôde Wolfsburgu, kde domáci privítali bundesligový celok Braunschweiger TSV Eintracht 1895. Ten však domácich zdolal výsledkom 2:1. Wolfsburg sa následne predviedol aj v belgických Bruggách, kde však domáci zabojovali a následne zdolali nemeckých futbalistov v pomere 2:1. Ďalšie kroky Wolfsburgu putovali opäť do Švajčiarska, kde si hráči nemeckého celku zmerali sily proti výberu FC Sankt Gallen 1879 a napokon zdolali domácich v pomere 2:1. Posledný prípravný zápas odohrali futbalisti Wolfsburgu na domácej pôde, kde privítali francúzsky Olympique Marseille. Na domácej pôde Wolfsburg zabojoval a napokon vyhral výsledkom 2:0.
    Čo sa týka prvého kola nemeckého pohára DFP Pokal, tak v ňom si Wolfsburg meral sily proti druholigovému celku Karlsruher SC. V tomto zápase na pôde Karlsruheru však Wolfsburg zabojoval naplno a napokon vyhral v pomere 3:1, čo mu stačilo na postup do druhého kola.

    Ktorému z celkov sa vydarí zápas úspešnejšie a pripíše si do tabuľky prvé tri body? Alebo uvidíme remízu?
     
    Úvodné zostavy:

    Hannover 96: Zieler – Pander, Haggui, Sané, Sakai – Stindl ("C"), Andreasen – Huszti, Prib, Bittencourt – Diouf.

    VfL Wolfsburg: Benaglio ("C") – Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez – Koo, Polák – Vieirinha, Arnold, Diego – Olić.

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp.
     
    Predstavme si aj náhradníkov oboch celkov:

    Hannover 96: Miller ("NB") – Schmiedebach, Sobiech, Schaludraff, Hoffmann, Pocognoli, Schulz.

    VfL Wolfsburg: Grün ("NB") – Ochs, Schäfer, Medojević, Sio, Kutschke, Knoche
     
    Hráči oboch tímov a rozhodcovia sú už nastúpení na ihrisku. Zápas sa nám o malú chvíľu bude môcť začať.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop v tomto zápase mali k dispozícii hráči domáceho Hannoveru, ktorí sa na malú chvíľu stiahli pred vlastnú bránu a následne sa snažia útočiť.
     
    2
    Träsch sa s loptou dobre presúval po pravom krídle a následne ju odcentroval pred bránu domáceho celku, no tam ju pozorní obrancovia Hannoveru spracovali a následne odkopli do bezpečia.
     
    2
    Hosťujúci Koo sa dostal do skvelej gólovej šance, keď získal loptu po krátkej prihrávke od Olića a následne zakončoval z pozície tesne za hranicou pokutového územia! Gólman Zieler sa však po lopte skvele hodil a vyrazil ju svojou pravou rukou za vlastnú bránu. Na rade je rohový kop pre hostí.
     
    3
    Rohový kop odišiel zahrávať Träsch, no jeho center bol napokon len veľmi nepresný a pozorná domáca defenzíva loptu stihla odkopnúť do bezpečia.
     
    4
    V úvodných minútach tohto zápasu sú oveľa aktívnejší futbalisti hosťujúceho Wolfsburgu, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Vierinha odcentroval loptu pred domácu bránu, no gólman Zieler ju stihol zachytiť vo svojom náručí.
     
    5
    Po dlhšej dobe sa do útoku dostali aj futbalisti domáceho celku, no po nepresnej prirhávke od Priba získal loptu pozorný Diego, ktorý zakladá ďalší nebezpečný útok Wolfsburgu.
     
    6
    Po pravom krídle sa rýchlo presúval Sané a následne loptu odcentroval pred bránu gólmana Benaglia. Ten však center zachytil vo svojom náručí s veľkým prehľadom.
     
    7
    Diouf získal loptu v centrálnej časti a následne ju strieľanou prihrávkou poslal smerom na bránu gólmana Benaglia. Ten však nezaváhal a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    8
    Momentálne sa hra mierne presunula do stredu ihriska, kde oba tímy tvrdo bojujú o loptu. Zatiaľ sú však aktívnejší hráči Wolfsburgu, ktorí dobre útočia, no príkladne sa aj bránia.
     
    9
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Diouf, ktorý získal loptu po skvelom centri od Saného! Následne hlavičkovo zakončoval, no gólman Benaglio bol v strehu a loptu vyrazil svojou rukou nad vlastnú bránu.
     
    10
    Po ľavej strane sa tentokrát dobre presúval Träsch, ktorý krížne našiel Vieirinhu. Ten tvrdo zakončil z pravého krídla, no jeho delovka napokon letela len tesne mimo brány Hannoveru.
     
    11
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Prib, ktorý nekompromisne zakončoval tesne pred gólmanom Benagliom. Ten však loptu videl dobre a strelu ukryl vo svojom náručí.
     
    12
    Po ľavej strane sa tentokrát dobre presúval Sané, no jeho zakončenie napokon smerovalo len na kopačky hosťujúcich obrancov. Gólman Benaglio teda zasahovať nemusel.
     
    13
    Klose sa previnil tvrdým faulom pri prieniku domáceho Dioufa a následne obdržal žltú kartu. Hannover má teda k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 22 metrov.
     
    14
    Priamy kop odišiel zahrávať Andreasen, ktorý skvelým centrom našiel aktívneho Dioufa. Tomu však lopta sadla len veľmi zle a napokon ju poslal len za bránu Wolfsburgu!
     
    15
    Z ďalšej útočnej vlny Hannoveru sa snažil presadiť domáci Prib, no jeho zakončenie napokon zblokovali pozorní obrancovia hosťujúceho Wolfsburgu. Na rade je teda útok hostí.
     
    17
    Hannover dal gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia! Po skvelom vyhratom súboji za hranicou pokutového územia hostí sa k lopte dostal LEON ANDREASEN, ktorý si loptu prihral s Dioufom, ten mu ju vrátil a Andreasen si ju následne potiahol na pravú stranu, kde pravačkou nekompromisne strieľal. Gólman Benaglio už chybu vo svojich obranných radoch zažehliť nedokázal.
     
    17
    Futbalisti hosťujúceho Wolfsburgu sú momentálne poriadne otrasení a vôbec sa im nedarí. Uvidíme, či sa dokážu vzchopiť a zabojovať proti aktívnemu Hannoveru.
     
    18
    Po pravej strane sa dobre presúval Koo, no jeho následné zakončenie smerovalo len vysoko nad bránu gólmana Zielera. Ten teda zasahovať nemusel.
     
    19
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa tentokrát mohol dostať Stindl, no jeho únik napokon prekazil gólman Benaglio, ktorý skvele vybehol a odskočenú loptu odkopol smerom k stredu ihriska.
     
    20
    Olić získal loptu pred gólmanom Zielerom, no napokon si mierne nerozumel so svojim spoluhráčom Arnoldom. Gólman Hannoveru využil túto situáciu a loptu chytil do svojho náručia.
     
    21
    Momentálne sa do útoku snažia dostať hráči Hannoveru, no tým sa zatiaľ veľmi nedarí. Stindl bol pri prieniku zastavený hlavným rozhodcom za útočný faul.
     
    22
    Stindl sa tentorkát predviedol faulom aj v defenzíve, keď poslal k zemi útočiaceho Träscha. Následne majú hráči Wolfsburgu k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 31 metrov!
     
    23
    Priamy kop odišiel zahrávať Arnold, no jeho pekný center napokon skončil len na kopačkách domácich obrancov, ktorí loptu odkopli do bezpečia. Následne tvrdo pálil aj Polák, no jeho delovku domáci obrancovia zblokovali.
     
    24
    Huszti sa dobre presúval po ľavom krídle, no napokon bol faulovaný, a tak získal výhodu voľného kopu tesne za polovicou ihriska. Do útoku teda mieria hráči Hannoveru 96.
     
    25
    Aktuálne sa hrá prevažne v strede ihriska, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. V týchto chvíľach sú však aktívnejší hráči Wolfsburgu, ktorí sa snažia vyrovnať.
     
    26
    Huszti fauloval pri prieniku hosťujúceho Träscha, ktorý následne padol k zemi a vybojoval pre svoj tím priamy kop z pravej strany, ktorý odchádza zahrávať Diego.
     
    27
    Diego si postavil loptu, chvíľu čakal a následne poslal pred bránu Hannoveru pekne rotujúci center. Ten však letel len na hlavy domácich obrancov, ktorí následne upokojili napätie pred vlastnou bránou.
     
    28
    Z pravej strany tentokrát strieľaným centrom zakončoval domáci Bittencourt, no gólman Benaglio nemal s touto loptou väčší problém a loptu zachytil vo svojich rukách.
     
    29
    Futbalisti Wolfsburgu sú pri lopte v strede ihriska a snažia sa predrať pred bránu domáceho Hannoveru. Zatiaľ sa však hráči domáceho celku bránia vynikajúco a nedávajú hosťom veľa priestoru.
     
    30
    Domáci Prib sa po obrovskej chybe hosťujúceho Nalda dostal k zakončeniu na ľavom krídle, no napokon nedokázal prekonať gólmana Benaglia, ktorý sa po lopte skvele hodil a svojimi rukami ju stihol v poslednej chvíli zachytiť!
     
    31
    Hráči Wolfsburgu sa následne snažili ofenzívne presadiť, no veľmi sa im nedarí. Po nepresnej prihrávke od Diega sa k lopte opäť dostali futbalisti Hannoveru.
     
    32
    Hráči hosťujúceho Wolfsburgu si poriadne zavarili! Po filmovaní v podaní Maximiliana Arnolda a následnej potýčke vidí tento hráč Wolfsburgu červenú kartu!
     
    34
    Do kartovej listiny sa tentokrát zapísal aj domáci Bittencourt, ktorý nekompromisným šlapákom odstavil bežiaceho Vieirinhu. Tentokrát to je však karta farby žltej.
     
    35
    Nervozita sa na hannoverskom ihrisku poriadne vyostruje. Oba tímy hrajú v napätej nálade, no momentálne sú aktívnejší futbalisti Hannoveru, ktorí hrajú v početnej výhode o jedného muža.
     
    36
    Hráči oboch tímov sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Momentálne sú pri lopte hráči Hannoveru, ktorí sa snažia niečo vymyslieť.
     
    37
    Domáci Huszti sa previnil nečistým sklzom na brániaceho Diega a za tento útočný faul si odnáša žltú kartu.
     
    38
    Andreasen sa dobre presúval po pravom krídle, no pozorný Klose ho napokon stihol včas odstaviť. Uvidíme, či sa Wolfsburgu v oslabení podarí ešte niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    39
    Koo sa dobre presúval po ľavom krídle a následne aj tvrdo zakončil, no gólman Zieler bol v strehu a loptu zachytil vo svojom náručí. Na rade je ďalší útok hostí.
     
    40
    Futbalisti Hannoveru sa dostali do ďalšej dobrej šance, keď po centri od Stindla loptu odhlavičkoval Diouf, no jeho zakončenie napokon letelo len mimo Benagliovej svätyne.
     
    41
    Rodriguez odcentroval loptu pred bránu gólmana Zielera a tam následne tvrdo hlavičkoval Diego. Ten však napokon trafil len dobre postavených obrancov domáceho Hannoveru.
     
    42
    Na druhej strane sa k lopte pred gólmanom Benagliom dostal Bittencourt, ktorý aj zakončoval, no jeho nedôrazná strela z otočky pohodlne skončila v moci gólmana Benaglia.
     
    43
    Po peknom centri z ľavej strany od Saného sa k lopte na pravom krídle dostal Diouf, ktorý chcel zakončovať, no pozorní obrancovia Wolfsburgu loptu odkopli za vlastnú bránu. Na rade je rohový kop pre Hannover.
     
    44
    Rohový kop Hannoveru odišiel zahrávať Stindl, no jeho projektil napokon po menších odrazeniach skončil v náručí gólmana Benaglia.
     
    45
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal domáci Bittencourt, ktorý získal loptu po skvelom centri z pravej strany od Andreasena a následne tvrdo zakončil! Bittencourtova volejová delovka však letela len vedľa brány Wolfsburgu.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45+1
    Na rad prichádza ďalšie uďelovanie žltej karty. Tentokrát ju obdržal domáci Prib, ktorý faulom zneškodnil útočiaceho Olića.
     
    45+1
    Následný priamy kop hostí odišiel zahrávať Diego, no jeho center napokon skončil len v moci domácich obrancov, ktorí ukončujú prvý polčas ďalekým odkopom lopty do bezpečia.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 49000 divákov.
     
    V úvodných minútach prvého polčasu poriadne zabrali hráči hosťujúceho Wolfsburgu, ktorí niekoľkokrát potrápili gólmana Zielera. Ten však dobrými zákrokmi odolal a napokon povzbudil hráčov Hannoveru smerom dopredu. Domáci sa v 17. minúte po góle Leona Andreasena dostali do vedenia, keď si tento dánsky hráč v službách Hannoveru vytvoril dobrú prihrávkovú kombináciu s Dioufom po defenzívnej chybe hostí. Následne v 32. minúte dostal hosťujúci Maximilian Arnold jasnú červenú kartu za filmovanie a náznak potýčky.
    Wolfsburg bude teda počas druhého polčasu hrať v oslabení. V presilovej hre sa Hannoveru darilo smerom dopredu, no gólman Benaglio bol v strehu a nepustil do svojej siete už žiadnu loptu.

    Podarí sa Wolfsburgu zabojovať aj v oslabení a vsietiť tak vyrovnávajúci gól alebo si Hannover pripíše do tabuľky prvé tri body?
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Úvodný výkop v druhom polčase mali k dispozícii oslabení hráči Wolfsburgu, ktorí si loptu stiahli na svoju polovicu a následne sa snažia vymyslieť niečo ofenzívne.
     
    47
    Gólman Zieler si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď zneškodnil nebezpečné hlavičkové zakončenie z tesnej blízkosti od Olića! Ten získal skvelú prihrávku pred bránu Hannoveru od Träscha.
     
    48
    Olić potiahol loptu po ľavej strane, keď sa stihol zbaviť dvoch obrancov Hannoveru, následne loptu poslal krížne ku Vierinhovi. Ten predviedol skvelý center pred bránu gólmana Zielera, kde nekompromisne pálil Träsch, no posledný menovaný napokon trafil len brvno domácej svätyne!
     
    49
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostali aj hráči Hannoveru, keď loptu po pravej strane skvele potiahol Andreasen. Ten peknou prihrávkou našiel Dioufa, ktorý následne tvrdo zakončoval, no tesne minul priestor wolfsburgskej brány!
     
    50
    Úvod druhého polčasu je zatiaľ poriadne akčný, keďže oba tímy sa tlačia do útoku a chcú vsietiť gól. Momentálne sú pri lopte hostia, ktorých však domáci ukážkovo bránia.
     
    51
    Vieirinha získal loptu na ľavej strane a následne tvrdo zakončoval, no gólman Zieler s touto strelou problém nemal. Loptu úspešne chytil vo svojich rukách. Následne ju bude odkopávať od svojej brány.
     
    52
    Pre Wolfsburg je to dnes naozaj veľmi ťažké. Obranca Klose sa pri súboji s domácim Dioufom zachoval veľmi nešportovo a tvrdo ho fauloval. Hlavný rozhodca Brych pre neho vytiahol druhú žltú kartu a rovnako s ňou aj kartu červenú.
     
    53
    Hostia hrajú v poli momentálne len deviati (aj spolu s brankárom) a proti Hannoveru to budú mať naozaj veľmi ťažké. Ešte však nič nie je stratené a aj v takomto rozpoložení sa dá skórovať.
     
    54
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase získal domáci Sané, ktorý sa previnil tvrdým faulom na prenikajúceho Vieirinhu.
     
    55
    Hosťujúci tréner Hecking sa rozhodol poslať na trávnik prvé striedanie. Namiesto Kooa nastupuje do hry oddýchnutý Knoche.
     
    56
    Futbalisti Hannoveru sú pri lopte na vlastnej polovici ihriska a snažia sa niečo vymyslieť. Zatiaľ však len takticky vyčkávajú a očividne chcú svojich súperov zovrieť v ich pokutovom území.
     
    57
    Olić sa stále nevzdáva a snaží sa ofenzívne presadiť. Tentokrát držal loptu na ľavej strane, no následne narazil na pozorného Hagguiho, ktorý vybojoval pre domácich autový hod.
     
    58
    Diouf získal skvelú prihrávku do behu od Husztiho tesne pred gólmana Benaglia, no jeho následné zakončenie gólman hostí úspešne zachytil vo svojom náručí. Pre Hannover to mohlo byť už 2:0.
     
    59
    Sakai skvele zapracoval na ľavej strane, kde odstavil dobiedzajúceho hráča hostí – Olića, no napokon získavajú hráči Wolfsburgu aspoň rohový kop.
     
    60
    Rohový kop odišiel zahrávať Diego, ktorý poslal loptu na pravú stranu, odtiaľ ju do stredu na Nalda odcentroval Träsch. Naldove zakončenie z otočky však letelo len priamo na Zielera, ktorý loptu s prehľadom chytá.
     
    61
    Rodriguez nekompromisne fauloval prenikajúceho Bittencourta a domáci teda získavajú štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 21 metrov, ktorú odíde zahrávať Huszti.
     
    62
    Huszti si loptu postavil, následne sa rozbehol a nekompromisne pálil. Jeho delovka však napokon smerovala len nad bránu gólmana Benaglia, ktorý zasahovať nemusel.
     
    63
    Leon Andreasen tentokrát skúsil svoju pravačku zo vzdialenosti približne 28 metrov, no napokon jeho dobre umiestnená prízemná strela len tesne minula priestor hosťujúcej brány!
     
    64
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, no napokon boli neúspešní. Stindl chcel loptu posunúť na Dioufa, no to sa mu cez pozorného Diega nepodarilo.
     
    65
    Diouf sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď získal loptu po dobrej prihrávke do behu od Priba a následne tvrdo zakončil! Obranca hostí Rodriguez bol však v strehu a po skvelom sklze zblokoval loptu mimo svojej brány!
     
    66
    Na rade je druhé striedanie Wolfsburgu. Namiesto Olića nastupuje do hry oddýchnutý Schäfer.
     
    66
    Aj tréner domácich – Slomka sa rozhodol striedať. Namiesto Priba posiela na trávnik oddýchnutého Schlaudraffa.
     
    67
    Schlaudraff nastúpil na trávnik a ihneď sa dostal do skvelej gólovej šance! Po dobrej prihrávke od Dioufa zakončoval z centrálnej časti, no jeho projektil napokon skončil tesne vedľa Benagliovej brány.
     
    68
    Futbalisti Hannoveru sú pri ofenzívnej chuti, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Wolfsburg sa veľmi dobre bráni a pred gólmanom Benagliom odvádzajú obrancovia poriadny kus práce.
     
    69
    Po pravej strane sa tentokrát dobre presúval Vieirinha, ktorý chcel na ľavom krídle nájsť Schäfera, no to sa mu cez pozorného Hagguiho nepodarilo.
     
    70
    Ďalší gól domácich mal na svojej ľavej nohe domáci Huszti, ktorý získal loptu na ľavej strane po centri od Bittencourta a bol úplne nebránený. Jeho projektil však len tesne minul pravú spojnicu Benagliovej brány!
     
    71
    Do útoku sa dostali aj výrazne oslabení futbalisti Wolfsburgu, no tým sa veľmi nedarí. Po nepresnej prihrávke od Knocheho sa k lopte dostal pozorný Pander, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    72
    Kapitán Hannoveru Stindl tvrdo zakončoval z ľavej strany, no jeho delovka napokon skončila len na tele obetavého Nalda, ktorý sa do strely hodil.
     
    73
    Vrámci druhého domáceho striedania odchádza z hry strelec jediného gólu zápasu – Leon Andreasen, ktorého nahradí oddýchnutý Hoffmann.
     
    74
    Gólman Zieler si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď musel čeliť strieľanému centru v znení Träscha. Napokon však gólman Hannoveru loptu beu problémov chytil vo svojom náručí.
     
    75
    Hosťujúci Diego tentokrát tvrdo pálil zo vzdialenosti približne 25 metrov, no jeho nekompromisná delovka napokon smerovala len tesne mimo Zielerovej svätyne.
     
    76
    Do útoku sa dostali aj domáci hráči, no po peknej prihrávke od Dioufa stál Sakai v jasnom ofsajde. Pri lopte sú momentálne hráči Wolfsburgu, ktorí chvú ešte niečo vymyslieť.
     
    77
    Knoche chcel na ľavej strane zareagovať na zaujímavý center Träscha, no napokon bol neúspešný. Lopta bola na neho príliš dlhá a napokon skončila v aute.
     
    77
    Na rad prichádza aj posledné striedanie domácich. Namiesto Bittencourta nastupuje do hry Schmiedebach.
     
    78
    Vystriedaný hráč hostí Schäfer sa po fantastickej prihrávke od Diega dostal do peknej šance na ľavej strane! Jeho tvrdé zakončenie z ťažkého uhla prešlo okolo gólmana Zielera, no napokon len tesne minulo priestor hannoverskej brány!
     
    79
    Po nepresnej prihrávke od Poláka sa domáci dostali do protiútoku! Diouf sa dobre presúval po pravom krídle, následne prihrával na Schlaudraffa, no ten bol tiesnený a loptu s tečom poslal len mimo wolfsburgskej brány.
     
    80
    Na rade je aj posledné striedanie Wolfsburgu. Namiesto Vieirinhu nastupuje do hry oddýchnutý Sio.
     
    81
    Hráčom domáceho celku posledný rohový kop nevyšiel a po centri od Husztiho sa k lopte dostal pozorný gólman Benaglio. Následne loptu po ľavom krídle potiahol Sio, no ten bol napokon odstavený pozorným Sakaiom.
     
    82
    Spoza pokutového územia hostí tentokrát tvrdo zakončoval domáci kapitán Stindl, no gólman Benaglio bol v strehu, po lopte sa skvele hodil a následne ju vyrazil mimo svojej brány!
     
    83
    Stindl následne získal loptu na pravej strane, no napokon ho faulom odstavil hosťujúci Polák. Ten poskytol domácim šancu na rozohranie nepriameho kopu z pravej strany.
     
    84
    Hannover dal gól!
    Domáci sa dlho trápili, no napokon dokázali prekonať tentokrát bezmocný obranný val Wolfsburgu. Po krásnej prihrávke od Hoffmanna sa k lopte dostal SZABOLCS HUSZTI, ktorý si gólmana Benaglia vychutnal pekným zakončením pomedzi jeho nohy. Tentokrát nemal švajčiarský gólman v službách Wolfsburgu žiadnu šancu.
     
    85
    Hostia sa však nevzdávajú! Schäfer získal loptu po dobrej prihrávke na ľavej strane a tvrdým centrom zakončoval. Napokon však trafil len brvno domácej brány a gólman Zieler môže byť len rád!
     
    86
    Futbalisti Hannoveru sa už nikde neponáhľajú a snažia si udržať svoj náskok dobrými prihrávkami na vlastnej polovici ihriska. Vyzerá to už tak, že sa im to podarí.
     
    87
    Futbalisti Wolfsburgu ešte takticky napádajú rozohrávku Hannoveru, no zatiaľ sa hráčom Hannoveru darí a hostia domácich v hernej pohode už príliš nerozhadzujú.
     
    88
    Domáci už len vyčkávajú a vyzerá to tak, že už nebudú chcieť niečo vážne vymyslieť. Základ pre Hannover je v týchto chvíľach ubrániť pekný dvojgólový náskok.
     
    89
    Hoffmann poslal pekný center smerom dopredu na Husztiho, no na neho bola táto prihrávka príliš dlhá a celú situáciu napokon upokojil až gólman Benaglio.
     
    90
    Sané úspešne odstavil na ľavom krídle bežiaceho Sia a vybojoval tak pre svoj tím dôležitú loptu. Hannover môže teda pokračovať v získavaní cenných sekúnd.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90+1
    Po peknom centri od Schlaudraffa sa k zakončeniu mohol dostať Stindl, no napokon tomu tak nebolo, keďže loptu stihol odkopnúť pozorný Naldo.
     
    90+2
    Schlaudraff sa natlačil pred bránu hosťujúceho Wolfsburgu a náseldne chcel ešte niečo vymyslieť, no svojimi kľučkami a pohybmi sa následne previnil len útočným faulom, po ktorom musí odovzdať loptu súperom.
     
    90+3
    Sio zakončoval z pravej strany, no jeho strela nemala potrebnú razanciu, a tak si s ňou gólman Zieler s veľkým prehľadom poradil. Následne predvedie odkop od brány Hannoveru.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V úvode druhého polčasu tohto zápasu opäť naplno zabrali hráči hosťujúceho Wolfsburgu, no dnes šťastie nestálo na ich strane. Najskôr v 48. minúte trafil brvno domácej brány Träsch, následne bol v 52. minúte po druhej žltej karte vylúčený obranca Klose a pre Wolfsburg to vyzeralo už poriadne zle. Napokon sa však hostia pozviechali a niekoľkokrát preverili gólmana Zielera. Ten však vo všetkých prípadoch uspel, alebo mu pomohlo brvno jeho brány. To trafil tiež v 85. minúte vystriedaný Schäfer. Gólman Benaglio predviedol v tomto zápase skvelý brankársky výkon, no napokon po chybe oslabenej hráčskej zostavy Wolfsburgu inkasoval aj v druhom polčase, keď ho v 84. minúte prekvapil strelou pomedzi nohy Szabolcs Huszti.
    Hannover si teda v prvom kole Bundesligy pripisuje na svoje konto jasné tri body, no výkon Wolfsburgu, ktorý hral v dvojnásobnom oslabení bol dnes viac než chválihodný.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:29:06)

    Góly: 17. Andreasen, 84. Huszti

    Karty:   34. Bittencourt (HAN), 37. Huszti (HAN), 45+1. Prib (HAN), 54. Sané (HAN) – 13. Klose (WOL)   52. Klose (WOL)   32. Arnold (WOL)


    Hannover 96: Zieler – Pander, Haggui, Sané, Sakai – Stindl ("C"), Andreasen (73. Hoffmann) – Huszti, Prib (66. Schlaudraff), Bittencourt (77. Schmiedebach) – Diouf.
    VfL Wolfsburg: Benaglio ("C") – Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez – Koo (55. Knoche), Polák – Vieirinha (80. Sio), Arnold, Diego – Olić (66. Schäfer).

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp

    Diváci: 49000