Leverkusen – Freiburg 3:1 (kon.) | Hannover – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Augsburg – Dortmund 0:4 (kon.)
Hertha – Frankfurt 6:1 (kon.) | Hoffenheim – Norimberk 2:2 (kon.) | Braunschweig – Brémy 0:1 (kon.)
koniec
Hannover 96
2:0 (1:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 10.08.2013, 15:30 • HDI-Arena, Hannover • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V úvode druhého polčasu tohto zápasu opäť naplno zabrali hráči hosťujúceho Wolfsburgu, no dnes šťastie nestálo na ich strane. Najskôr v 48. minúte trafil brvno domácej brány Träsch, následne bol v 52. minúte po druhej žltej karte vylúčený obranca Klose a pre Wolfsburg to vyzeralo už poriadne zle. Napokon sa však hostia pozviechali a niekoľkokrát preverili gólmana Zielera. Ten však vo všetkých prípadoch uspel, alebo mu pomohlo brvno jeho brány. To trafil tiež v 85. minúte vystriedaný Schäfer. Gólman Benaglio predviedol v tomto zápase skvelý brankársky výkon, no napokon po chybe oslabenej hráčskej zostavy Wolfsburgu inkasoval aj v druhom polčase, keď ho v 84. minúte prekvapil strelou pomedzi nohy Szabolcs Huszti.
    Hannover si teda v prvom kole Bundesligy pripisuje na svoje konto jasné tri body, no výkon Wolfsburgu, ktorý hral v dvojnásobnom oslabení bol dnes viac než chválihodný.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z nemeckej Bundesligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:29:06)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Sio zakončoval z pravej strany, no jeho strela nemala potrebnú razanciu, a tak si s ňou gólman Zieler s veľkým prehľadom poradil. Následne predvedie odkop od brány Hannoveru.
     
    90+2
    Schlaudraff sa natlačil pred bránu hosťujúceho Wolfsburgu a náseldne chcel ešte niečo vymyslieť, no svojimi kľučkami a pohybmi sa následne previnil len útočným faulom, po ktorom musí odovzdať loptu súperom.
     
    90+1
    Po peknom centri od Schlaudraffa sa k zakončeniu mohol dostať Stindl, no napokon tomu tak nebolo, keďže loptu stihol odkopnúť pozorný Naldo.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Sané úspešne odstavil na ľavom krídle bežiaceho Sia a vybojoval tak pre svoj tím dôležitú loptu. Hannover môže teda pokračovať v získavaní cenných sekúnd.
     
    89
    Hoffmann poslal pekný center smerom dopredu na Husztiho, no na neho bola táto prihrávka príliš dlhá a celú situáciu napokon upokojil až gólman Benaglio.
     
    88
    Domáci už len vyčkávajú a vyzerá to tak, že už nebudú chcieť niečo vážne vymyslieť. Základ pre Hannover je v týchto chvíľach ubrániť pekný dvojgólový náskok.
     
    87
    Futbalisti Wolfsburgu ešte takticky napádajú rozohrávku Hannoveru, no zatiaľ sa hráčom Hannoveru darí a hostia domácich v hernej pohode už príliš nerozhadzujú.
     
    86
    Futbalisti Hannoveru sa už nikde neponáhľajú a snažia si udržať svoj náskok dobrými prihrávkami na vlastnej polovici ihriska. Vyzerá to už tak, že sa im to podarí.
     
    85
    Hostia sa však nevzdávajú! Schäfer získal loptu po dobrej prihrávke na ľavej strane a tvrdým centrom zakončoval. Napokon však trafil len brvno domácej brány a gólman Zieler môže byť len rád!
     
    84
    Hannover dal gól!
    Domáci sa dlho trápili, no napokon dokázali prekonať tentokrát bezmocný obranný val Wolfsburgu. Po krásnej prihrávke od Hoffmanna sa k lopte dostal SZABOLCS HUSZTI, ktorý si gólmana Benaglia vychutnal pekným zakončením pomedzi jeho nohy. Tentokrát nemal švajčiarský gólman v službách Wolfsburgu žiadnu šancu.
     
    83
    Stindl následne získal loptu na pravej strane, no napokon ho faulom odstavil hosťujúci Polák. Ten poskytol domácim šancu na rozohranie nepriameho kopu z pravej strany.
     
    82
    Spoza pokutového územia hostí tentokrát tvrdo zakončoval domáci kapitán Stindl, no gólman Benaglio bol v strehu, po lopte sa skvele hodil a následne ju vyrazil mimo svojej brány!
     
    81
    Hráčom domáceho celku posledný rohový kop nevyšiel a po centri od Husztiho sa k lopte dostal pozorný gólman Benaglio. Následne loptu po ľavom krídle potiahol Sio, no ten bol napokon odstavený pozorným Sakaiom.
     
    80
    Na rade je aj posledné striedanie Wolfsburgu. Namiesto Vieirinhu nastupuje do hry oddýchnutý Sio.
     
    79
    Po nepresnej prihrávke od Poláka sa domáci dostali do protiútoku! Diouf sa dobre presúval po pravom krídle, následne prihrával na Schlaudraffa, no ten bol tiesnený a loptu s tečom poslal len mimo wolfsburgskej brány.
     
    78
    Vystriedaný hráč hostí Schäfer sa po fantastickej prihrávke od Diega dostal do peknej šance na ľavej strane! Jeho tvrdé zakončenie z ťažkého uhla prešlo okolo gólmana Zielera, no napokon len tesne minulo priestor hannoverskej brány!

    Góly: 17. Andreasen, 84. Huszti

    Karty:   34. Bittencourt (HAN), 37. Huszti (HAN), 45+1. Prib (HAN), 54. Sané (HAN) – 13. Klose (WOL)   52. Klose (WOL)   32. Arnold (WOL)


    Hannover 96: Zieler – Pander, Haggui, Sané, Sakai – Stindl ("C"), Andreasen (73. Hoffmann) – Huszti, Prib (66. Schlaudraff), Bittencourt (77. Schmiedebach) – Diouf.
    VfL Wolfsburg: Benaglio ("C") – Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez – Koo (55. Knoche), Polák – Vieirinha (80. Sio), Arnold, Diego – Olić (66. Schäfer).

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp

    Diváci: 49000