USA U18 – Rusko U18 4:2 (kon.) | Švédsko U18 – Kanada U18 4:3 (kon.) | SR 18 – Fínsko U18 1:5 (kon.)
Česko U18 – Švajčiarsko U18 4:3 (2:0 po s.n.)
koniec
USA U18
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Rusko U18
Utorok 06.08.2013, 14:00Hlinka Gretzky Cup
Partner:
     
    Skončilo sa stretnutie plné vylúčení a emócií. Ruskí hokejisti v ňom zvíťazili 4:2

    Najlepším hráčom Ruska sa stal Fazlejev, najlepším spomedzi Američanov je gólman Nedeljkovic.

    To je od nás z tohto stretnutia všetko, ostaňte webu Onlajny.eu verní aj pri večernom zápase Slovákov, ktorý má úvodné buly naplánované na 17:30. (16:11:21)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Snáď už posledné vylúčenie stretnutia, Nasybullin sa previnil nedovoleným bránením.
     
    59:22
    Aby toho nebolo dosť, opäť tu máme ďalšie vylúčenia. Američan Haydon a Rus Svečnikov si zvyšok stretnutia za zbytočné emócie odsedia na lavičke.
     
    59:22
    Oddychový čas hostí.
     
    59:22
    Svečnikov zjavne nevie prekusnúť výsledok tesne pred koncom a zbytočne sa po prerušení hry gólmanom Nedeljkovičom pustil do strkanice. Toto nikam viesť nebude...
     
    58:37
    Rusi sa stále tlačia do zakončenia, ale Nedeljkovic si z toho ťažkú hlavu nerobí. Pred dobiedzajúcim Fazelejevom prikryl puk a hru prerušil.
     
    57:58
    USA sa nemá kam ponáhľať. Milan poľahky nahodil puk do útočnej tretiny, ale nik z jeho spoluhráčov ho nedokorčuľoval.
     
    57:30
    Dohrávanie tvrdých súbojov a mely pred brankármi pokračujú.
     
    56:40
    Na ľade sa stupňujú emócie a to predovšetkým na ruskej strane. Na zemi skončil jeden z amerických hokejistov, ale nič vážne sa mu nestalo.
     
    55:49
    čas sa neúprosne kráti a na ruských hokejistoch stále vidieť, že si uvedomujú, že ešte môžu duel zdramatizovať. Američania však nič také pripustiť nechcú.
     
    55:00
    Z rýchleho protiútoku sa do zakončenia z uhla dostal Lauta a jeho pokus vyrazil Nedeljkovic pravým betónom. Našťastie pre USA nebol poblízku nik zo súperových hráčov, kto by mohol zakončovať.
     
    53:28
    Bittner vypálil z pravého kruhu do priestoru ruskej brány a Korobov puk dosť neisto prikryl. Americkí hráči samozrejme chceli situáciu využiť, ale hlavný arbiter už fúkol do píšťalky a tak musí teraz upokojovať vzplanuté emócie.
     
    51:40
    Rusom sa podarilo nahodiť puk do pásma, ale dlho sa tam nezdržali. Nedeljkovic vykorčuľoval z brány a pomohol vlastným spoluhráčom rozohrať.
     
    51:00
    Rusko sa márne snaží prebojovať k zakončeniu a zdramatizovaniu zápasu, americkí hokejisti sú teraz "na koni" a súpera ani nepúšťajú do útočnej tretiny.
     
    50:06
    Američania ovládli ľadovú plochu. Aktívny Haydon puk podržal v útočnom pásme a aj vypálil, ale iba tesne vedľa brány.
     
    49:16
    USA dalo gól!
    A USA už opäť vyhráva rozdielom dvoch gólov. Perfektnú prácu predviedol JOSEPH SNIVELY, ktorý s pukom prekorčuľoval až pred Korobova a aj keď prvé zakončenie ešte ruský gólman vyrazil, pri následnej dorážke sa už Joseph nemýlil. Asistenciu si pripisuje Kyle Connor.
     
    47:30
    Rusko sa márne tlačí do zakončenia. Malmquist a Wagner súperovi puk vzali a rýchlo ho zaviezli na opačnú polovicu klziska.
     
    46:53
    Zakázané uvoľnenie USA.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 12. Schmaltz (Dudek), 13. Dudek (Schmaltz, Dougherty), 47. Dougherty (Schmaltz, Dudek), 50. Snively (Connor) – 31. Sleptsov, 41. fazlejev (Lazerev, Nasybullin)


    USA U18: Nedeljkovic – Haydon, Mantha, Dougherty, Nardella, Carlo, Wolff, Rosburg – Poganski, Schmaltz, Bittner – Wahlin, Snively, Connor – Dudek, Wagner, Malmquist– Iverson, Turgeon, Phelps – Milan
    Rusko U18: Korobov – Šaripzjanov. Nasybullin, Cvetkov, Bojkov, Ljamkin, Sleptsov, Nazarkin, Dervuk – Pilipenko, Fazlejev, Lazarev – Svečnikov, Kodola, Vovčenko – Lauta, Nikolišin, Zinoviev – Kamenev, Boltanov, Ryžkov

    Rozhodca: Goga, Stano – Tvrdoň, Výleta