B. Bystrica – Žilina 3:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 5:0 (kon.) | Senica – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
5:0 (2:0)
Spartak Myjava
Nedeľa 04.08.2013, 19:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Slovan dal gól!

    LESTER PELTIER zakončuje kanonádu Slovana. Najlepšie sa zorientoval pred bránou, zvládol súboj s Černáčkom a loptu doklepol do odkrytej siete.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    89
    Mészáros priťukol Soumahovi, ale ten vystrelil niekoľko centimetrov nad bránu Solničku, piaty gól z toho teda nebol.
     
    83
    Na trávnik už pribehli zdravotníci s nosítkami, ale Soumah sa sám postavil a pomaly odkráčal za postrannú čiaru.
     
    82
    Na trávniku ostal ležať domáci strelec Soumah. Vyzerá to na problémy s ľavou nohou.
     
    77
    Posledné striedanie Slovana a aj celého stretnutia. Kladrubského nahradil Jakúbek.
     
    76
    Pelegríni poslal center na bránu Poláčeka a takmer ho zaskočil. Poláček napokon všetko vyriešil a loptu smerujúcu do vlastnej siete skrotil.
     
    72
    Hlavný arbiter Valášek doprial futbalistom krátku prestávku na občerstvenie. V Bratislave je aj v týchto večerných hodinách stále horúco a tak to hráčom určite padne vhod.
     
    71
    Striedajú aj domáci futbalisti, Fořta nahradil Grendel.
     
    70
    Posledné striedanie hostí. Kosíka nahradil Daniel.
     
    70
    Lopty sa chopil Halenár, ale zatočil ju iba pár centimetrov nad brvno Solničkovej svätyne.
     
    69
    Na opačnej strane unikol Peltier, ktorého v poslednej chvíli za cenu žltej karty zastavil Častulín. Slovan má k dospozícii kop z približne 17 metrov.
     
    68
    Lopta mierila priamo na bránu domáceho gólmana a ten ju musel jednou rukou vytlačiť mimo priestoru brány.
     
    67
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne 3719 divákov. Časť z nich opäť vytiahla svetlice a dymom tak zavalila svoj sektor.
     
    64
    Takmer som to zakríkla! V šestnástke sa k strele dostal striedajúci Pelegríni, ale s jeho zakončením z ľavej žrdi si na zemi ležiaci Poláček poradil.
     
    59
    Striedanie na oboch stranách. Z domácich ihrisko opustil Žofčák a miesto prenechal Peltierovi, z hostí dohral Bruško a nahradil ho Pelegríni.
     
    58
    Myjavčania už sú značne nervózni, Sládek si vyslúžil žltú kartu.
     
    57
    Prvé striedanie stretnutia využívajú hostia. Šuleka nahradil Kukoľ.
     
    54
    Slovan dal gól!

    Soumah vystrelil spoza vápna a jeho loptu v šestnástke zrazil Siva, nanešťastie pre hostí však iba na kopačky Slovanistov. MOMADOU BAGAYOKO neváhal ani sekundu a pod brvno zavesil štvrtý gól do Solničkovej siete.
     
    50
    Slovan dal gól!

    Slovan vyhráva rozdielom triedy, ale nestalo sa tak bezprostredne po rohovom kope. Po ňom domáci ostali na útočnej polovici a Žofčák poslal loptu do šestnástky. Tam si po ňu k ľavej žrdi zbehol PAVEL FOŘT, ktorý zaujímavo odrazil loptu ponad padajúceho Černáčka a aj gólmana Solničku.
     
    46
    Hneď v úvode získali domáci štandardku, ktorú zahrával Halenár. Jeho prudké zakončenia minulo ľavú žrď Solničkovej brány iba o niekoľko desiatok centimetrov.
     
    45+1
    Slovan dal gól!

    Lopta poskakovala v šestnástke a skrotil ju až SEYDOUBA SOUMAH. Sklepol si ju na vlastnú kopačku a "špicákom" bez problémov prestrelil Solničku.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    44
    Obrana domácich teraz totálne prepadla! S loptou si Myjavčania po rohovom kope v šestnástke robili čo len chceli. Po prvom odraze od hlavy niektorého z hostí sa k zakočneniu dostal aj Černáček, ktorý bol pred Poláčekom úplne osamotený, ale tesne minul.
     
    39
    Prvá žltá karta v stretnutí. Gorosito likvidačným spôsobom poslal k zemi Marčeka, za čo ho trest neminul.
     
    37
    Bez ťažkostí to ale nebolo následne po tom! Šulek našiel vo vápne Bruška, ktorý skúšal loptu posunúť pred bránu, kde si ju takmer do vlastnej siete hlavičkou zrazil Gorosito.
     
    32
    Bagayoko sa pekne uvoľnil na pravej strane a nabehol si na prihrávku za obranu, ale neulakomil sa k strele zo sťaženej pozície. Loptu posunul na stranu Mészárosovi, ktorý v páde triafa bočnú sieť!
     
    28
    Slovan dal gól!

    Slovan dominoval už niekoľko sekúnd a Solnička nevedel kam skôr. Napokon pred seba vyrazil prudkú Halenárovu strelu, ktorú Fořt posunul na KAROLA MÉSZÁROSA a ten vypálil k pravej žrdi. Loptu ešte nešťastne tečoval Myjavčan Černáček a gólman hostí bol bez šance na zákrok.
     
    25
    V tropických horúčavach dostávajú hráči prestávku na občerstvenie.
     
    22
    Žofčák odcentroval do vápna, kde v akrobatickej pozícii zakončoval Mészáros. Po tejto lopte sa načiahol Solnička a šancu zneškodnil.
     
    18
    Soumah sa predral stredom ihriska a na konci akcie našiel Halenára. Ten z ťažkého uhla posielal loptu na Solničku a tesne pred ním si ju takmer do vlastnej brány zrazil Lukšík. Filipovi Lukšíkovi sa lopta od nohy odrazila síce za čiaru, ale so šťastím iba mimo priestoru brány.
     
    15
    Mészáros poslal center do šestnástky a skvele si naň vyskočil Pavel Fořt, ale jeho hlavička v najväčšej šanci stretnutia tesne minula priestor Solničkovej brány.
     
    12
    Bruško zahral loptu do stredu šestnástky, kde si na ňu od vzdialenejšej žrde zbehol Peter Sládek, ale jeho delovka minula priestor brány.
     
    9
    Domáci vo svojej aktivite pokračujú! Tentokrát si už zahral aj Solnička, ktorý zneškodnil nebezpečnú Soumahovu strelu spoza šestnástky.
     
    8
    Slovan sa dostal do gólovej príležitosti! Z ľavej strany centroval priamo do malého vápna Mészáros a lopta už už letela na Foršta, keď ju v poslednej chvíli zrazil pozorný Častulín.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 28. Mészáros, 45+1. Soumah, 50. Fořt, 54. Bagayoko, 90+1. Peltier

    Karty:   39. Gorosito (SBA) – 58. Sládek (MYJ), 69. Častulín (MYJ)


    ŠK Slovan Bratislava: Poláček – Josimov, Niňaj, Gorosito, Bagayoko – Žofčák, Kladrubský, Soumah, Fořt – Halenár, Mészáros
    Spartak Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Lukšík, Černáček – Bruško, Šulek, Marček, Sládek – Pekár, Kosík

    Rozhodca: Valášek – Weiss E., Brendza

    Diváci: 3719