B. Bystrica – Žilina 3:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 5:0 (kon.) | Senica – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
5:0 (2:0)
Spartak Myjava
Nedeľa 04.08.2013, 19:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.
     
    V nedeľu si na Pasienkoch zmeria sily domáci Slovan s hosťujúcou Myjavou.
     
    Hostia z Myjavy vstúpili do novej sezóny nečakane vysokou domácou prehrou s Duklou Banská Bystrica, ktorej podľahli 0:4. Následne však zvíťazili 1:0 v Nitre, kde síce hrali od 23. minúty bez vylúčeného Vladimíra Kukoľa, ale o všetkom rozhodol gól Petra Šuleka z 52. minúty. V treťom kole to bol súboj dvoch Spartakov. Myjava privítala na svojej pôde Trnavu a tá otvorila skóre stretnutia už v 9. minúte vďaka Andrejovi Hodekovi. Následne však prišli chvíle domáceho tímu. V 13. minúte vyrovnal Martin Černáček a už o šesť minút neskôr dokonal obrat Štefan Pekár. V dramatickom zápase prešlo ďalších šesť minút, keď napol trnavskú sieť aj Peter Šulek a tím z Kopaníc už viedol 3:1. Z dvojgólového náskoku sa však tešil len minútu, pretože za hostí skóroval Peter Štepanovský. V závere polčasu však znova zvýšil náskok Myjavy Peter Sládek. V druhom dejstve sa už trafili do brány len domáci futbalisti. Svoj druhý gól dal v 60. minúte Peter Šulek a o tridsať minút neskôr uzavrel skóre stretnutia na konečných 6:2 striedajúci Erik Daniel. Kopaničiari majú preto v priebežnej tabuľke 6 bodov a aktívne skóre 7:6.
     
    Domáci Slovan Bratislava nevstúpil do sezóny tak, ako si predstavoval. V prvom kole privítal na Pasienkoch nováčika z Dunajskej Stredy. V 41. minúte otvoril skóre stretnutia hosťujúci Branislav Fodrek a Slovanu sa podarilo už len vyrovnať zásluhou Pavla Fořta na konečných 1:1. Druhé kolo so Senicou bolo preložené pre povinnosti oboch tímov v európskych pohárových súťažiach. Belasí si v druhom predkole zmerali sily s bulharským klubom PFC Ludogorets Razgrad. Prvý zápas odohral Slovan na domácej pôde. Skóre stretnutia otvoril v 65. minúte hosťujúci Mäntylä, ale zdanlivo prehratý zápas zvrátil v závere striedajúci Juraj Halenár. Ten najskôr v 88. minúte ukážkovo namieril spoza pokutového územia a následne v nastavenom čase otočil skóre gólom z pokutového kopu. Slovan tak išiel do odvety so skóre 2:1. Tesné vedenie však aktuálnemu majstrovi v odvete nepomohlo. Prehral 0:3 a s Ligou Majstrov sa musel rozlúčiť v najskoršom možnom čase. O čiastočné odčinenie prehry v Bulharsku sa chceli Slovanisti pokúsiť v nasledujúcom ligovom zápase v Trenčíne. V 49. minúte otvoril skóre zápasu Juraj Halenár, v 62. minúte síce vyrovnal Karol Mondek, no už o dve minúty neskôr prinavrátil hosťom vedenie Karol Mészáros. Potom zaskočil všetkých prítomných domáci Tomáš Malec, ktorý v čase medzi 76. až 89. minútou zaznamenal hetrik a Slovan prehral v Trenčíne 2:4. Klub z Bratislavy má tak na svojom konte jeden bod a pasívne skóre 3:5. Vedenie klubu sa rozhodlo reagovať na situáciu odvolaním Samuela Slováka z postu hlavného trénera. Dočasne ho nahrádza vo funkcii Jozef Valovič a jeho poradcom bude Dušan Galis. Vzniknutá situácia sa nepáči ani fanúšikom Slovana. Tí chcú dať počas zápasu najavo svoju nespokojnosť s prístupom hráčov ku klubu.
     
    Pri pohľade na vzájomné zápasy z minulej sezóny Corgoň ligy, môže byť spokojnejší Slovan. Najskôr doma zvíťazil nad Myjavou 2:1, následne vyhral v Myjave rovnako 2:1 a v poslednom vzájomnom meraní síl sa zrodila v hlavnom meste Slovenska remíza 1:1.
     
    Podarí sa Slovanu zabodovať naplno alebo zvíťazí Myjava v treťom ligovom zápase v rade, prípadne sa zrodí remíza? Odpoveď na tieto a aj iné otázky sa dozviete z nášho textového prenosu na Onlajny.eu!
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Poláček – Josimov, Niňaj, Gorosito, Bagayoko – Žofčák, Kladrubský, Soumah, Fořt – Halenár, Mészáros

    Spartak Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Lukšík, Černáček – Bruško, Šulek, Marček, Sládek – Pekár, Kosík

    Rozhodca: Valášek – Weiss E., Brendza.
     
    -2
    Hráči už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik.
     
    -1
    Po podaní rúk čakáme už len na úvodný výkop. Slovan bude hrať v tradičnej belasej farbe, Myjavčania si priniesli a využijú žltú sadu dresov.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali hostia.
     
    1
    A Myjavčania sa ihneď pustili na útočnú polovicu. Sládek našiel kolmicou Pekára, ale ten loptu napálil iba do dobre postavenej obrany Slovanistov.
     
    2
    Slovan sa zmocnil lopty a presunul sa na útočnú polovicu. Dlho sa tam však neudržal, hráči v žltých dresoch loptu odkopli až pred Poláčeka..
     
    3
    Po pravej strane sa šikovne uvoľnil Bagayoko a loptu posunul ešte výhodnejšie postavenému Soumahovi. Toho ale Myjavčania vytlačili až do outovej pozície.
     
    4
    Slovan sa stále aktívne tlačí pred brankára Solničku. Žofčáka hľadala prihrávka od niektorého z jeho spoluhráčov, ale napokon prehusteným priestorom neprešla.
     
    5
    Prvýkrát v stretnutí si zahral domáci gólman Poláček. V rukaviciach schoval loptu, ktorá ho svojou rýchlosťou absolútne nemohla ohroziť.
     
    6
    Bagayoko poslal loptu do šestnástky pred Solničku, kde sa do dobrej príležitosti mohol dostať Gorosito, ale z prvej nedokázal zakončiť podľa svojich predstáv.
     
    7
    Myjavčania získali po menšom faule výhodu štandardky. Takmer až od stredovej čiary ju zahrával Bruško a lopta letela až do šestnástky, ale s ľahkosťou skončila iba u Poláčeka.
     
    8
    Slovan sa dostal do gólovej príležitosti! Z ľavej strany centroval priamo do malého vápna Mészáros a lopta už už letela na Foršta, keď ju v poslednej chvíli zrazil pozorný Častulín.
     
    9
    Domáci vo svojej aktivite pokračujú! Tentokrát si už zahral aj Solnička, ktorý zneškodnil nebezpečnú Soumahovu strelu spoza šestnástky.
     
    10
    Na opačnej strane sa takisto mohol predviesť gólman, ale nestalo sa tak. Šulek si zbehol po ľavej strane aj s loptou a už si ju aj chystal na zakončenie, ale v poslednej chvíli mu ju vykopol Gorosito.
     
    11
    Myjava získala rohový kop.
     
    12
    Bruško zahral loptu do stredu šestnástky, kde si na ňu od vzdialenejšej žrde zbehol Peter Sládek, ale jeho delovka minula priestor brány.
     
    13
    Fořt mohol ťažiť z vyhratého hlavičkového súboja Žofčákom, ale nestalo sa tak. Obrana Myjavy včas zasiahla.
     
    14
    Hosťujúci Pekár získal loptu a vo veľkej rýchlosti mieril až k šestnástke, ale vracajúci sa Kladrubský ho včas zastavil.
     
    15
    Mészáros poslal center do šestnástky a skvele si naň vyskočil Pavel Fořt, ale jeho hlavička v najväčšej šanci stretnutia tesne minula priestor Solničkovej brány.
     
    16
    Niňaj tvrdo poslal k zemi Kosíka, ale rozhodca kartu nevyťahuje a situáciu rieši iba ústnym upozornením.
     
    17
    Myjavčania mali k dispozícii štandardku, ale vôbec ju nevyužili podľa svojich predstáv. Nízku loptu bez problémov odvrátil Soumah.
     
    18
    Soumah sa predral stredom ihriska a na konci akcie našiel Halenára. Ten z ťažkého uhla posielal loptu na Solničku a tesne pred ním si ju takmer do vlastnej brány zrazil Lukšík. Filipovi Lukšíkovi sa lopta od nohy odrazila síce za čiaru, ale so šťastím iba mimo priestoru brány.
     
    19
    Rohový kop zahrával Halenár, ale lopta bola pridlhá a napokon skončila až za postrannou čiarou na opačnej strane.
     
    22
    Žofčák odcentroval do vápna, kde v akrobatickej pozícii zakončoval Mészáros. Po tejto lopte sa načiahol Solnička a šancu zneškodnil.
     
    23
    A videli sme ďalší faul, ktorý by si možno aj pýtal žltú kartu. Pekár zrazil k zemi Lukšíka, ale končí to iba dohovorom.
     
    24
    Slovan získal rohový kop.
     
    24
    Lopta po ňom letela priamo do šestnástky, kde si problémy narobil sám Solnička, ktorý sa pokúsil vyboxovať, ale to sa mu nepodarilo. Napokon mu pomohli vlastní spoluhráči.
     
    25
    V tropických horúčavach dostávajú hráči prestávku na občerstvenie.
     
    26
    Pokračuje sa v hre.
     
    27
    Slovan stále na útočnej polovici. Žofčák našiel Soumaha, ale ten v ťažkej pozícii o loptu prišiel.
     
    28
    Slovan dal gól!

    Slovan dominoval už niekoľko sekúnd a Solnička nevedel kam skôr. Napokon pred seba vyrazil prudkú Halenárovu strelu, ktorú Fořt posunul na KAROLA MÉSZÁROSA a ten vypálil k pravej žrdi. Loptu ešte nešťastne tečoval Myjavčan Černáček a gólman hostí bol bez šance na zákrok.
     
    29
    Naopak, na opačnú stranu sa so snahou o vyrovnanie tlačia Myjavčania.
     
    30
    Myjava získala rohový kop.
     
    30
    Bruško zahral loptu k bližšej žrdi, odkiaľ Sivovu hlavičku ešte zblokovali domáci a tak sa roh zopakuje.
     
    31
    Bruško tentokrát zahral až k vzdialenejšej žrdi, kde hlavičkový súboj prehral Černáček a k lopte sa dostanú Slovanisti.
     
    32
    Bagayoko sa pekne uvoľnil na pravej strane a nabehol si na prihrávku za obranu, ale neulakomil sa k strele zo sťaženej pozície. Loptu posunul na stranu Mészárosovi, ktorý v páde triafa bočnú sieť!
     
    33
    Na opačnej strane kontrovali hostia. Lukšík našiel v dobrej pozícii Pekára, ale toho zastavil ofsajdový verdikt.
     
    34
    Loptu hráči dobrovoľne odkopávajú do outu, zrejme došlo k jej poškodeniu.
     
    35
    Na trávniku je už nová lopta, môže sa pokračovať hre. V útoku sú domáci.
     
    36
    Halenár skúšal prihrávať Bagayokovi, ale lopta z jeho kopačky bola príliš prudká a nepresná. Odkopávať bude Solnička.
     
    37
    Myjava získala štandardku po menšom faule. Bruško zahral loptu, ale bez väčších ťažkostí ju domáci odvrátili.
     
    37
    Bez ťažkostí to ale nebolo následne po tom! Šulek našiel vo vápne Bruška, ktorý skúšal loptu posunúť pred bránu, kde si ju takmer do vlastnej siete hlavičkou zrazil Gorosito.
     
    38
    Slovan sa opäť presunul na útočnú polovicu.
     
    39
    Prvá žltá karta v stretnutí. Gorosito likvidačným spôsobom poslal k zemi Marčeka, za čo ho trest neminul.
     
    40
    Myjavčania z ponúknutej štandardky ale nič nevyťažili. Slovan sa opäť zmocnil lopty a zamieril na útočnú polovicu.
     
    41
    Ďaleko sa ale domáci nedostali. Bagayoko sa dopustil faulu a Černáček zahrával z vlastnej obrannej polovice. Jeho spoluhráči loptu ani nespracovali.
     
    42
    Slovan získal rohový kop.
     
    43
    Priamo po rohovom kope zakončenie neprišlo, ale o pár sekúnd neskôr áno. Pri pravej žrdi si na center vyskočil veľmi aktívny Mészáros, ale tentokrát priestor brány z uhla minul.
     
    44
    Roh si zahrajú aj hostia.
     
    44
    Obrana domácich teraz totálne prepadla! S loptou si Myjavčania po rohovom kope v šestnástke robili čo len chceli. Po prvom odraze od hlavy niektorého z hostí sa k zakočneniu dostal aj Černáček, ktorý bol pred Poláčekom úplne osamotený, ale tesne minul.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Slovan dal gól!

    Lopta poskakovala v šestnástke a skrotil ju až SEYDOUBA SOUMAH. Sklepol si ju na vlastnú kopačku a "špicákom" bez problémov prestrelil Solničku.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po prvom polčase vyhrávajú v hlavnom meste republiky futbalisti domáceho Slovana a treba povedať, že celkom zaslúžene. Myjavčania sa síce z času na čas dostali do nebezpečného zakončenia, ale vždy im v ňom chýbal aspoň kúsoček šťastia. Za Slovan sa v 28. minúte presadil po celý polčas mimoriadne aktívny Mészáros a druhý gól pridal v nadstavenom čase Soumah.

    Po druhom presnom zásahu vytiahli domáci priaznivci svetlice a pyrotechniku a štadión sa vďaka tomu zahalil do hustého dymu.
     
    Hráči sú už späť na trávniku, môže sa pokračovať v hre.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas začal výkopom domácich futbalistov.
     
    46
    Hneď v úvode získali domáci štandardku, ktorú zahrával Halenár. Jeho prudké zakončenia minulo ľavú žrď Solničkovej brány iba o niekoľko desiatok centimetrov.
     
    47
    Myjavčania rozohrali za pomoci vlastného gólmana a pomaly sa presúvali na útočnú polovicu. Letel na ňu aj dlhý center, ale Sládek ho nestihol.
     
    48
    Slovan s loptu v strede ihriska, sledujeme iba sériu prihrávok.
     
    49
    Myjavčania na pár sekúnd získali loptu a pokúsili sa zaútočiť, ale dostali sa iba niekoľko metrov za stredový kruh.
     
    50
    Slovan získal rohový kop.
     
    50
    Slovan dal gól!

    Slovan vyhráva rozdielom triedy, ale nestalo sa tak bezprostredne po rohovom kope. Po ňom domáci ostali na útočnej polovici a Žofčák poslal loptu do šestnástky. Tam si po ňu k ľavej žrdi zbehol PAVEL FOŘT, ktorý zaujímavo odrazil loptu ponad padajúceho Černáčka a aj gólmana Solničku.
     
    52
    Myjavčania prehrávajú o tri góly a ich herný prejav nenasvedčuje tomu, že by mali ešte dostatok síl a sebavedomia na vyrovnanie.
     
    54
    Slovan dal gól!

    Soumah vystrelil spoza vápna a jeho loptu v šestnástke zrazil Siva, nanešťastie pre hostí však iba na kopačky Slovanistov. MOMADOU BAGAYOKO neváhal ani sekundu a pod brvno zavesil štvrtý gól do Solničkovej siete.
     
    56
    Slovan získal rohový kop.
     
    57
    Rohový kop zahratý do stredu šestnástky, ale po ňom sa k hlavičke nedostal Gorosito.
     
    57
    Prvé striedanie stretnutia využívajú hostia. Šuleka nahradil Kukoľ.
     
    58
    Myjavčania už sú značne nervózni, Sládek si vyslúžil žltú kartu.
     
    59
    Striedanie na oboch stranách. Z domácich ihrisko opustil Žofčák a miesto prenechal Peltierovi, z hostí dohral Bruško a nahradil ho Pelegríni.
     
    60
    Sládek sa pokúšal prebojovať pred Poláčeka, ale bol napádaný Mészárosom a o loptu prišiel.
     
    62
    O víťazovi stretnutia je už rozhodnuté a v týchto chvíľach si loptu oba celky iba vymieňajú.
     
    63
    Myjavčanom sa však nedarí vôbec nič, dokonca ani vlastné prihrávky.
     
    64
    Takmer som to zakríkla! V šestnástke sa k strele dostal striedajúci Pelegríni, ale s jeho zakončením z ľavej žrdi si na zemi ležiaci Poláček poradil.
     
    65
    Myjava získala rohový kop.
     
    66
    Lopta letela do stredu šestnástky, ale Poláček sa ani nemusel pohnúť z bránkovej čiary. Bez problémov akékoľvek hroziace nebezpečenstvo odvrátila jeho spoľahlivá obrana.
     
    67
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne 3719 divákov. Časť z nich opäť vytiahla svetlice a dymom tak zavalila svoj sektor.
     
    68
    Rohový kop získali hostia.
     
    68
    Lopta mierila priamo na bránu domáceho gólmana a ten ju musel jednou rukou vytlačiť mimo priestoru brány.
     
    69
    Na opačnej strane unikol Peltier, ktorého v poslednej chvíli za cenu žltej karty zastavil Častulín. Slovan má k dospozícii kop z približne 17 metrov.
     
    70
    Lopty sa chopil Halenár, ale zatočil ju iba pár centimetrov nad brvno Solničkovej svätyne.
     
    70
    Posledné striedanie hostí. Kosíka nahradil Daniel.
     
    71
    Striedajú aj domáci futbalisti, Fořta nahradil Grendel.
     
    72
    Hlavný arbiter Valášek doprial futbalistom krátku prestávku na občerstvenie. V Bratislave je aj v týchto večerných hodinách stále horúco a tak to hráčom určite padne vhod.
     
    73
    Pokračuje sa v hre.
     
    73
    Kukoľ vypálil na bránu Poláčeka, ale jeho pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    74
    Po rohu spoza šestnástky vypálil Pelegríni a lopta bola opäť zrazená. Nasledovať bude ďalší kop od rohovej zástavky.
     
    74
    Ani tentokrát Poláček zasahovať nemusel, Myjava sa v zakončení trápi.
     
    75
    Sládek prudko našiel Daniela, ktorému sa núkal niektorý zo spoluhráčov mieriacich do šestnástky, ale Erik Daniel všetko zobral na svoje plecia. Celkom zbytočne, o loptu totiž prišiel.
     
    76
    Pelegríni poslal center na bránu Poláčeka a takmer ho zaskočil. Poláček napokon všetko vyriešil a loptu smerujúcu do vlastnej siete skrotil.
     
    77
    Posledné striedanie Slovana a aj celého stretnutia. Kladrubského nahradil Jakúbek.
     
    78
    Hostia sa snažia aspoň o čestný gól. Pelegríni hľadal prihrávkou na pravú stranu Pekára, ale ten bol v ofsajde a hrať nemohol.
     
    79
    Hostia bojujú a v strede ihriska získali už druhý faul. Nič z toho ale nevyťažili, nevedia sa prepracovať k zakončeniu.
     
    80
    Mészáros sklepol loptu Halenárovi, ktorému sa otváral priestor, ale napokon zvolil prihrávku dozadu a Slovan o loptu prišiel.
     
    81
    Grandel poslal pred seba pomerne ťažkú prihrávku, o ktorú s Častulínom bojoval Peltier, ale bez úspechu pre domácich.
     
    82
    Na trávniku ostal ležať domáci strelec Soumah. Vyzerá to na problémy s ľavou nohou.
     
    83
    Na trávnik už pribehli zdravotníci s nosítkami, ale Soumah sa sám postavil a pomaly odkráčal za postrannú čiaru.
     
    84
    Myjava s loptu na vlastných kopačkách. Hostia sa na útočnej polovici snažia kombinovať, ale vôbec sa im nedarí zakončiť.
     
    85
    Na trávniku nesledujeme nič zaujímavé. Lopta lieta z kopačky na kopačku, Myjava sa snaží zaútočiť, ale Slovan ukážkovo bráni.
     
    86
    Jakúbek chyboval pri bránení Daniela, ktorý po ľavej strane vbehol do šestnástky,a le napokon cez Bagayoka nedokázal zakončiť.
     
    87
    Slovanisti s loptou na vlastných kopačkách, ale iba pred brankárom Poláčekom. Nikam sa už nemusia ponáhľať.
     
    88
    Halenár kolmo hľadal Josimova, ktorý ale do súboja so Sládkom nešiel naplno a tak sa k zakončeniu nedostal.
     
    89
    Mészáros priťukol Soumahovi, ale ten vystrelil niekoľko centimetrov nad bránu Solničku, piaty gól z toho teda nebol.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90+1
    Slovan dal gól!

    LESTER PELTIER zakončuje kanonádu Slovana. Najlepšie sa zorientoval pred bránou, zvládol súboj s Černáčkom a loptu doklepol do odkrytej siete.
     
    90+2
    Soumah mohol ešte v samom závere strieľať, ale vo vápne volil prihrávku dozadu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil, viac ako 3 tisícky divákov priamo na štadióne v hlavnom meste Slovenska videli gólovú kanonádu Slovanistov, ktorí sa pod vedením nového trénera nakopli a Myjavčanom nadelili poriadnu nádielku piatich presných zásahov.

    To je od nás pre dnešok všetko, ostaňte webu Onlajny.eu verní aj pri ďalších priamych prenosoch.

    Lúči sa s vami Veronika Pancuráková. (21:25:27)

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 28. Mészáros, 45+1. Soumah, 50. Fořt, 54. Bagayoko, 90+1. Peltier

    Karty:   39. Gorosito (SBA) – 58. Sládek (MYJ), 69. Častulín (MYJ)


    ŠK Slovan Bratislava: Poláček – Josimov, Niňaj, Gorosito, Bagayoko – Žofčák, Kladrubský, Soumah, Fořt – Halenár, Mészáros
    Spartak Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Lukšík, Černáček – Bruško, Šulek, Marček, Sládek – Pekár, Kosík

    Rozhodca: Valášek – Weiss E., Brendza

    Diváci: 3719