Slavia Praha – HC Slovan 1:2 (kon.) | Slavia – HC Slovan 1:2 (kon.)
koniec
IHC Slavia Praha
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 25.07.2013, 18:00 • Eden Praha • Prípravný zápas
Partner:
     
    HC Slovan po dvoch minulosezónnych pražských víťazstvách v KHL nad Levom Praha v pomere 1:2 a 3:4 aj tentokrát víťazí v stovežatej, nad Sláviou Praha, a opäť len o gól, v pomere 1:2. HC Slovan predviedol dobrý výkon, o víťazstve rozhodla bezchybná druhá tretina a dobrá kombinančná hra hostí v tretej tretine. HC Slovan sa teraz predstaví o týždeň v Bratislave, keď na domácom ľade v prípravnom zápase privítame Spartak Moskva. Na tento zápas Vás všetkých srdečne pozývam už teraz. HC Slovan želám šťastnú cestu v novom klubovom autobuse domov do Bratislavy a pekný večer Vám všetkým, Vladimír Korduliak. (20:12:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Slovan má teraz puk na svojich hokejkách a zbierame tak cenné sekundy, toto by sme už mohli udržať.
     
    59:09
    Růžičkova strela končí na hrudi Kopřivu, Furch opúšťa bránku domácich, presilovka domácich o dvoch mužov je tu.
     
    58:28
    Peter Ölvecký dostáva za hrubosť dve minúty, domáci sa zrejme pokúsia ešte aj o hru bez brankára, majú príležitosť na vyrovnanie.
     
    58:04
    Skrumáž pred domácou bránkou, no gól sme nevideli, pretože celú situáciu napokon vyriešil domáci gólman Furch.
     
    57:30
    Blíži sa nám záver tretej tretiny a oba tímy stupňujú svoju aktivitu, Slovan je skúseným mužstvom a tento zápas dotiahne do víťazného konca.
     
    56:47
    Peter Ölvecký vo výbornej šanci natiahol Furcha v bránke, škoda len, že puk po Petrovej strele končí na betónoch domáceho gólmana.
     
    56:07
    Ďalekonosný pozdrav Kopřivovi poslal opäť Dávid Skokan, gólman hostí si akurát tak oprášil svoju rukavicu.
     
    55:19
    Netík poslal krásnu prihrávku pred bránku, kde nabiehal Bližňák, škoda, že táto spolupráca teraz nevyšla. Stále vedieme o gól, ešte niečo menej ako 5 minút do klaksónu.
     
    54:39
    Miklík pálil na bránku domáceho tímu, no obetavým zákrokom jedného z domácich hráčov, ktorý sa hodil do strely Miklíka, končí útočná akcia hostí.
     
    54:04
    Opäť prerušená hra po hre s vysokou hokejkou jedného z hráčov hostí. Hra sa nám teraz kúskuje, čo viac vyhovuje samozrejme hráčom hostí.
     
    52:55
    Chyba v rozohrávke hostí, máme tu zakázané uvoľnenie a vrátime sa s pukom pred gólmana Kopřivu, kde budeme vhadzovaním o chvíľku pokračovať v hre.
     
    51:58
    Teraz chybovali hostia, ktorý sa prevenili ofsajdom, keďže Kukumberg podržal puk na svojej hokejke trošku pridlho.
     
    50:58
    Dávid Skokan dnes veľmi aktívny, po jeho strele puk končí na vyrážačke Kopřivu, Slovan naďalej drží jednogólové vedenie a do konca tretej tretiny ostáva niečo viac ako 9 minút hry.
     
    50:35
    Dresler vystrelil no bránku hostí, puk zrejme ešte tečoval pred bránkou stojaci Růžička, Kopřiva bol však pozorný a puk má pod svojou kontrolou.
     
    50:08
    Marko Daňo sa predral s pukom cez dvoch brániacich hráčov domáceho tímu až k Furchovi, no tento minisúboj vyšiel úspešne pre domáceho gólmana, škoda.
     
    49:07
    Obrana hostí hrá veľmi pozorne a aj teraz zlikvidovala ďalšiu útočnú snahu domáceho tímu v podaní Klhůfka.
     
    48:35
    Hostia sa takmer dostali do brejku, Daňo však nenašiel svojou prihrávkou spoluhráča a tak sa gólová radosť odsúva na neskorší termín.
     
    46:50
    Ďalšia akcia domáceho tímu v podaní Bednářa a Jelínka, po Jelínkovej strele puk triafa len hráča hostí a Kopřiva si mohol na chvíľku vydýchnuť.
     
    45:58
    Rýchla hokejová akcia domácich, Šenkeřík našiel dobre postaveného Klhůfka, ten vypálil z prvej, chvála pánu triafa len do gólmana Kopřivu.
     
    45:13
    Hra sa nám na chvíľku preruší, nerovnosť ľadovej plochy musia teraz odstrániť čiaroví rozhodcovia, ktorí za pomoci snehu a vody zarovnajú trhlinku na ľadovom koberci.
     
    44:55
    Aj na druhej strane sa iskrilo, Kopřiva zlikvidoval výborný strelecký pokus z medzikružia ex-slovanistu Dávida Skokana.
     
    44:40
    Slovan na ľade koncertuje, tentokrát to bola spolupráca Michala Vondrku s Michelom Miklíkom, Michelova strela len tesne minula Furchovu bránku.
     
    43:58
    Michal Sersen je lačný po góloch, jeho ďalšiu krásnu strelu opäť chytá stále koncentrovaný a pozorný Furch.
     
    43:21
    Michal Sersen narobil vetry pri bránke domáceho tímu, jeho aktivitu zabrzdil až úspešný zákrok domáceho gólmana Furcha.
     
    42:54
    Zaútočili aj domáci hráči, Chalupov strelecký pokus však končí bezpečne v náručí gólmana Kopřivu.
     
    42:28
    Napriek tomu, že diváci mali vstup na dnešný duel "zadara", do haly v Edene sa prišlo na HC Slovan pozrieť len 1.124 divákov.
     
    42:17
    Mikúš aktívny pred Furchom, snažil sa mu puk prepasírovať za chrbát, no gólman mal puk jasne vo svojej rukavici.
     
    41:40
    Domáci tím brzdí aktivitu hostí a vyhadzuje puk von na zakázané uvoľnenie.
     
    41:05
    Mojžíš preveril pozornosť Furcha, dorážal ešte Peter Ölvecký, Furch jeho pokus vyráža späť do hry.
     
    40:09
    Tak teraz sa aktivnejšie rozbiehajú hostia, ihneď po buly to skúsil strelou Jelínek, no Kopřiva sa v bránke nemusel ani pohnúť, strela bola namierená mimo priestor bránky.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 19:27.
     
    HC Slovan predviedol svoje umenie v druhej časti hry a dokonale rozobral domáci tím ako údenú makrelu. Bol jednoznačne aktívnejším mužstvom, vyrovnanie síce na seba nechalo počkať, no dočkali sme sa. Mihálik delovkou ukázal prítomným, ako to má bek hrať a keď sa ponúkla hosťom šanca hrať presilovku, na Slovensku nik nepochyboval o tom, že to tam jednoducho padne. A padlo, po delostreleckej kanonáde sa Slovan vďaka Sersenovi ujal vedenia a už sa tešíme na záverenú časť dnešného duelu.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:48
    Krásny strelecký pokus si do štatistík zapíše aj Libor Hudáček, jeho pokus však Furch rovnako krásne ukryl vo svojej lapačke.
     
    38:55
    Slovan hrá v tejto fáze hry to, čo potrebuje, svojou aktivitou zmenil vývoj zápasu a snáď to do kabín už udržíme.
     
    37:27
    Na druhej strane musíme pochváliť bojovníka Bednářa, ktorý teraz triafa do hrude gólmana hostí, ten svojim zákrokom vyrovnanie stavu razantne odmietol.
     
    37:00
    Slovan dal gól!
    Tak toto sa dalo čakať, ten gól priamo visel vo vzduchu – HC Slovan ostreľoval Furcha v bránke domácich ako na vojenskej strelnici a bol to práve MICHAL SERSEN, ktorý šiestu strelu na bránku domácich v tejto presilovej hre premenil vo vedúci gól hostí. Asistencie: Milan Bartovič a Tomáš Netík.
     
    36:16
    Krenželok odchádza von na dve minúty za podrazenie, HC Slovan to pred Furchom snáď poriadne roztočí.
     
    35:13
    Holub sa teraz obetavo vrhol do strely, ktorú vyslal Martin Škoula, Furch v bránke domácich tak zasahovať nemusel.
     
    34:31
    Bednář teraz pri svojom streleckom pokuse zlomil hokejku, napriek tejto situácii Kopřiva radšej puk berie pod svoju kontrolu.
     
    34:15
    Kolena sa dostal do šance, Slovan je pri chuti, no nateraz to obrana domáceho tímu ustála. Slovan, poďme ďalej, vychutnajme si aj Sláviu Praha, veď v Prahe sme ešte neprehrali.
     
    33:02
    Slovan dal gól!
    HC Slovan Bratislava svojou aktívnou hrou vyrovnáva skóre dnešného zápasu po nechytateľnej bombe od modrej čiary v podaní VLADIMÍRA MIHÁLIKA, ktorý vymietol pavučinu v hornom rohu Furchovej bránky. Asistencia: Peter Ölvecký.
     
    31:16
    Jaroslav Bednář mal teraz strelecký pokus ako z hokejovej učebnice, pozorný Kopŕiva však jeho strelu dostal pod kontrolu a nedovolil jasať domácim po druhýkrát v dnešnom dueli.
     
    29:19
    Zaútočili aj domáci hráči, Stránský sa prehnal s pukom okolo Kopřivovej bránky, gólman hostí sa nenechal nachytať na hruškách a Stránského strelecký pokus bezpečne kryje.
     
    28:35
    Roman Kukumberg bol teraz v krásnej šanci, na dvakrát sa mu však nepodarilo prekonať Furcha v bránke, prvý jeho pokus gólman ešte vyrazil pred seba, druhý Romanov pokus končí mimo bránky. Slovan naďalej maká a je rozhodne v tejto časti hry lepším mužstvom.
     
    27:35
    Jaroslav Bednář vypichol puk Bližňákovi, Mário sa tak k strele nedostal a domáci dostali puk pod svoju kontrolu.
     
    27:07
    Opäť sa vyznamenal domáci gólman, tri strely v krátkom časovom slede ohrozili gólmana v bránke domáceho tímu, zatiaľ však drží čisté konto. Poďme Slovan!
     
    26:39
    Opäť sme videli peknú strelu Šťastného, no Furch je pánom situácie a tak sa skóre nateraz meniť nebude.
     
    26:15
    Pozornosť dobre chytajúceho Furcha preveril teraz Kolena, bez úspechu, gólman domáceho tímu dáva veľký pozor na dianie na ihrisku.
     
    25:37
    Puk na okamih v strednom pásme, hostia zaútočili, no čiarový píska ofsjad, keďže sa v pásme zabudol Roman Kukumberg.
     
    25:14
    Ďalšie zakázané uvoľnenie domáceho tímu, vrátime sa pred Furcha, ktorého bránku Slovan neprestajne dobýja.
     
    24:21
    Šťastný pekne vystrelil od modrej, jeho strela však bola zrazená obranou domáceho tímu až na ochrannú sieť.
     
    23:34
    A je po presilovej hre domáceho tímu, Slovan sa ubránil a snáď mu táto skutočnosť vleje vietor do plachát a postará sa o drámu v dnešnom zápase.
     
    21:34
    Vladimír Mihálik vyfasoval dve minúty za nedovolené bránenie. Slávia bude hrať presilovú hru a má možnosť zvýšiť svoje vedenie v zápase.
     
    21:25
    Hosťujúci hráči naďalej aktívnejší, nerozumeli si však v prechode do útoku a puku sa tak po nahodení do pásma zmocnia domáci hráči.
     
    20:40
    Slovan začal aktívnejšie prostredné dejstvo dnešného predstavenia, chyboval však v rozohrávke a vidíme tak zakázané uvoľnenie hostí.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:43.
     
    V prvej tretine sme videli vyrovnaný duel, z pohľadu šancí ako aj hry v poli. Hostia sa mohli ujať vedenia, no Tomáš Netík trafil len do žrde Furchovej bránky. Prišla presilová hry hostí, no boli to naopak domáci, ktorí mohli ísť do vedenia. Keď sa už zdalo, že do šatní pôjdu chlapci za bezgólového stavu, Jonathan Sigalet fauloval, odišiel na trestnú lavicu a domáci Jaroslav Bednář potešil svojich spoluhráčov a fans domáceho tímu. Tréner Čada bude mať čo svojim zverencom v šatni povedať.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    HC Slavia Praha dala gól! Faulovaný Jonathanom Sigaletom JAROSLAV BEDNÁŘ dokonale pomstil svoj faul, krásnou strelou prekonáva v bránke hostí Miroslava Kopřivu a domáci tak spokojne odídu s jednogólovým vedením do šatne.
     
    19:29
    Sigalet fauloval a dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    18:54
    V šanci v závere prvej tretiny aj domáci tím, Jelínkov strelecký pokus však Kopřiva betónom zráža do rohu klziska.
     
    18:00
    Obrovská šanca hostí, Šťastný s Mihálikom v prečíslení zaútočili, Vladimír Mihálik vypálil a len tesne minul odkrytú časť Furchovej bránky! Škoda, mohlo to byť veselšie.
     
    17:10
    Slovan teraz aktívnejší v útočnom pásme, Mihálik posielal puk pred bránkovisko, no nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov a smerujeme k bezgólovej prvej tretine zápasu.
     
    16:44
    Chybná rozohrávka v domácom tíme, zakázané uvoľnenie a hra sa vráti pred Furcha.
     
    16:22
    Roman Kukumberg to skúsil na Furcha, no obrana domáceho tímu jeho puk zrazila mimo hraciu plochu.
     
    15:56
    Ex-slovanista Dávid Skokan výbrone vybojoval puk, prihral kolegovi z formácie Žejdlovi, no toho pokryla pozorná obrana hostí a tak zo šance napokon nič nebolo.
     
    14:55
    Mojžíš teraz pekne vystrelil, no prestrelil bránku a puk končí na ochrannom skle.
     
    14:48
    Výborný Michal Vondrka dostal ideálnu prihrávku do brejku, prešiel poblíž mantinelu, krásne vystrelil, no pozorný Furch puk kryje vo svojom náručí.
     
    13:48
    Peter Ölvecký sa snažil vyťažiť zo šance maximum, obrana Slávie na čele s dobrým Furchom však bola proti.
     
    13:08
    Domáci tím chyboval v rozohrávke vo vlastnom pásme, Mojžíšova strela od modrej však nemala patričnú razanciu a tak domáci gólman moc práce nemal.
     
    11:26
    Domáci tím sa ubránil prvému oslabeniu a práve naopak, bol to on, ktorý mohol prekvapiť a ujať sa vedenia v dnešnom zápase.
     
    10:42
    Obrovská šanca domáceho tímu, Jaroslav Bednář po ideálnej prihrávke od Sklenářa však triafa len do padajúceho gólmana hostí.
     
    10:09
    Hostia začali presilovku ako sa patrí, Netíkova strela sa však neujala a domáci sa vyhodením puku z pásma na čas oslobodzujú.
     
    09:26
    Prvé vylúčenie v dnešnom zápase, na lavicu hanby odchádza Krenželok, menší trest, dve minúty za hákovanie.
     
    08:54
    Ďalší pekný zákrok gólmana Kopřivu, Micka stál pred bránkoviskom a umne tečoval strelu Holuba, no brankár sa nenechal prekvapiť.
     
    07:51
    Teraz sa dobrým zákrokom prezentoval gólman Kopřiva, ktorý vyráža Štichovu strelu späť do hry.
     
    06:43
    Nová posila hostí Tomáš Netík triafa po krásnej strele len do žŕďky Furchovej bránky. Bol to práve HC Slovan, ktorý mal najväčšiu šancu doterajšieho priebehu záasu.
     
    06:22
    Štajnoch sa blysol dobrým obranným zákrokom, keď nedovolil puku po Tomicovej strele ohroziť gólmana hostí.
     
    05:34
    Domáci pri zakladaní útoku prišli o puk v strednom pásme, Marko Daňo však ponúknutú príležitosť nepretavil v dobrú akciu či šancu bratislavského "Orla".
     
    04:24
    Ofsajd domáceho tímu, puk bol v pásme skôr ako Krenželok a tak si môžu borci na chvíľku vydýchnuť.
     
    03:40
    Domáci tím začal od úvodu veľmi aktívne, hostia akoby sa oťukávali s prostredím a o chvíľku, veríme v to všetci, prepnú na vyšší rýchlostný stupeň.
     
    02:46
    Klhůfek chcel teraz prekvapiť Kopřivu v bránke hostí, ideálnu prihrávku od Šenkeříka však nedokázal zasunuť za gólmanov chrbát.
     
    01:51
    Po skrumáži domáceho tímu Kopřiva radšej puk berie pod svoju kontrolu do rukavíc, vhadzovať sa bude po jeho ľavej ruke.
     
    01:12
    Teraz sa dostal do šance Růžička, svojmu otcovi a trénerovi v jednej osobe však radosť neurobil, netrafil priestor bránky hostí.
     
    00:15
    Bartovič vystrelil na domácu bránku, jeho strelecký pokus bol však obranou Slávie úspešne zblokovaný a tak gólman zasahovať nemusel.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slavia Praha:

    Furch (Svoboda) – Kadlec, Dresler, Holub, Valach, Štich, Šenkeřík, Chalupa, Beňovič – Skokan, Tomica, Žejdl, Bednář, Klhůfek, Jelínek, Krenželok, Poletín, Micka, Sklenář, Růžička, Stránský

    HC Slovan Bratislava:

    Kopřiva (Janus) – Sersen, Škoula, Sigalet, Mojžíš, Mihálik, Štajnoch, Brejčák, Kudrna, Ďatelinka – Bartovič, Bližňák, Netík, Vondrka, Ölvecký, Miklík, Hudáček, Kukumberg, Daňo, Mikúš, Šťastný, Kolena

    Rozhodca: Jebavý, Nečas – Kopal, Marek.
     
    Príjemný letný podvečer želám všetkým priaznivcom ľadového hokeja a fans HC Slovan Bratislava zvlášť. V tento horúci júlový deň zamierili na prípravný zápas do Prahy hráči HC Slovan, ako dopadne ich úvodná premiéra sezóny 2013/2014? Onedlho budeme poznať odpoveď.....
     
    Do pražského Edenu k „zošívaným“ zavíta v rámci prípravy na novú hokejovú sezónu jediný slovenský účastník v KHL, bratislavský HC Slovan. V čase uhorkovej sezóny by sa v drese hostí po dvojtýždňovej príprave mohli predstaviť divákom aj nové posily „Orla“ – Tomáš Netík, Martin Škoula, Ján Brejčák, Milan Kolena a Tomáš Rusina. Obzvlášť pikantnú príchuť bude mať zápas pre dvojicu ex-slávistov Michala Vondrku, ktorý sa v drese „“Orla“ premával po ľadových plochách už minulú sezónu a Miroslava Kopřivu, ktorý sa upísal „belasým“ len nedávno. Pozrime sa aj na opačné garde, v drese domáceho tímu by sa mohol divákom predstaviť ex-slovanista Dávid Skokan, ktorý obliekal dres HC Slovan Bratislava v rokoch 2009 – 2012. Poďme sa spolu pozrieť v horúcom letnom období do hokejovej arény a vychutnajme si prípravný zápas dvoch „S“Slávia Praha vs. Slovan Bratislava.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 20. Bednář – 34. Mihálik (Ölvecký), 37. Sersen (Bartovič, Netík)


    IHC Slavia Praha: Furch (Svoboda) – Kadlec, Dresler, Holub, Valach, Štich, Šenkeřík, Chalupa, Beňovič – Tomica, Jelínek, Micka – Bednář, Krenželok, Růžička – Sklenář, Žejdl, Skokan – Poletín, Klhůfek, Stránský
    HC Slovan Bratislava: Kopřiva (Janus) – Sersen, Škoula, Sigalet, Mojžíš, Mihálik, Štajnoch, Brejčák, Kudrna, Ďatelinka – Bartovič, Bližňák, Netík – Vondrka, Ölvecký, Miklík – Hudáček, Kukumberg, Daňo – Mikúš, Šťastný, Kolena

    Rozhodca: Jebavý, Nečas – Kopal, Marek

    Diváci: 1.124