3. etapa: Ajaccio - Calvi Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) (kon.)
koniec udalosti
3. etapa: Ajaccio - Calvi

Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE)

Pondelok 01.07.2013, 12:55Tour de France
     
    PETER SAGAN prichádza na pódium, aby si obliekol zelený dres! Zároveň môžeme počuť skandovanie jeho mena. V cieli je prítomných veľa slovenských fanúšikov!
     
    140,5
    Peter Velits sa dnes môže tiež dostať do záverečného špurtu, mometálne je vo vláčiku svojho tímu zhruba na 4 pozícii.
     
    110,0
    Pelotón je v aktuálnom zjazde a v prvej polovici sa nachádza aj Peter Sagan. Verme, že sa mu podarí na týchto pozíciach udržať aj po poslednej náročnej horskej prémii.
     
    106,5
    V prvej časti pelotónu sa pohybuje aj Peťo Velits a jeho OmegaPharma -QuickStep. Pelotón stiahol z náskoku niekoľko desiatok sekúnd. Momentálne sa strata pohybuje na hranici 1 minúty a päť sekúnd.
     
    Sami sme zvedaví, aké úlohy dnes od svojho belgického tímu dostal Peter Velits. Včera dostal od tímu úlohu počkať na lídra Marka Cavendisha a do cieľa prišiel so stratou cez 17 minút. Dnes by mohol Púchovčan dostať od tímových manažérov voľnú ruku a v etape sa pokúsiť o nejaký čiastkový výsledok. Len pripomíname, že minulý rok prežilo Slovensko nádhernú tretiu etapu, v ktorej triumfoval Peter Sagan a Peťo Velits skončil na treťom mieste. Bodaj, by sme sa niečoho podobného dočkali aj dnes.

    Martin Platko

    Michal Bakoš