Draft NHL (kon.)
koniec udalosti
Draft NHL

Nedeľa 30.06.2013, 21:00 • Prudential Center, Newark, New Jersey • Draft
     
    208.
    Los Angeles Kings vymenilo pick s New Jersey Devils a je tu chvíľa, na ktorú celé Prudential Center čaká – slovo je odovzdané špeciálne Martinovi Brodeurovi, ktorý ohlásil meno svojho syna; kanadského brankára ANTHONYHO BRODEURA.
     
    180.
    Boston Bruins – tohoročný finalista požiadal o timeout. Ide o päťminútovú prestávku, na ktorú má každý tím právo. Tak ako v zápase i v drafte ho môže využiť len raz.
     
    Ohlasovať sa bude opäť výmena. Toronto Maple Leafs vymenilo picky 51, 117 a pick v 4. kole v budúcoročnom drafte s Chicagom za Davea Bollanda!
     
    Ešte predtým ale ohlásený trejd a v ňom zainteresovaný aj Slovák Andrej Sekera! Buffalo ho vymenilo do Caroliny práve za tento pick (číslo 35) spolu s obrancom Jamiem McBainom.
     
    Prvé kolo je teda za nami, svojho výberu sa v ňom po ôsmich rokoch dočkal konečne aj slovenský hráč, konkrétne Marko Daňo. Zaujímavosťou je, že zatiaľ nebol vybratý žiaden brankár. S brankárom je však spojený dosiaľ najzaujímavejší trejd – Vancouver Canucks vymenil Coryho Schneidera do New Jersey Devils za voľbu číslo deväť, ktorou si vybrali Bo Horvata.
     
    Tak napokon ako deviaty tím nebude vyberať New Jersey Devils, ale Vancouver Canucks, ktorý toto právo vymenil za brankára Coryho Schneidera!
     
    1.
    Podľa očakávaní sa prvou voľbou draftu NHL 2013 stal Kanaďan NATHAN MACKINNON. Stal sa tak len siedmym hráčom, ktorý po tom, čo získal Memorial Cup, bol draftovaný z prvého miesta.

    Dominika Haršáni Handzušová