Draft NHL (kon.)
koniec udalosti
Draft NHL

Nedeľa 30.06.2013, 21:00 • Prudential Center, Newark, New Jersey • Draft
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začína o 21:00.
     
    Príjemný "deň D", draftový deň či na Slovensku skôr prelom dní, všetkým fanúšikom ľadového hokeja, tým s vyšším záujmom o našu mládež zvlášť.

    Skôr než začneme si v skratke prebehnime základnými informáciami o 51. NHL Drafte, ktorý sa v tomto roku koná v Prudential Center, New Jersey.

    Výberom budú dominovať dosiaľ nedraftovaní hráči narodení medzi 1. januárom 1993 a 15. septembrom 1995. Avšak aj nedraftovaní hráči z krajín mimo Severnej Ameriky ročníka 1992, alebo tiež narodení po 30.6. 1993, ktorých mená už síce zazneli na vstupnom NHL drafte 2011, ale nepodpísali zmluvu so žiadnym NHL tímom, sa môžu na tohtoročnom zozname ocitnúť.

    Draft je veľmi komplexná záležitosť médiami a fanúšikmi často vnímaná len v daný jeden deň. Predchádza mu množstvo presledovaných dní a prebdených nocí, ktoré majú za sebou nielen skauti jednotlivých tímov NHL. Jednou zo súčastí je aj Draft Lottery, kde sa 29. apríla tohto roka rozhodlo o poradí 14 tímov, pre ktoré sa sezóna skončila základnou časťou. Prvý pick vo Vstupnom Drafte 2013 tak získalo Colorado Avalanche. Nasledovať bude Florida Panthers a Tampa Bay Lightning.

    Pozrime sa ešte na rebríček "Top prospects" pre tento rok podľa NHL Central Scouting z 24. apríla 2013:

    Korčuliari hrajúci v Severnej Amerike
    1. Seth Jones, O, (USA)
    2. Nathan MacKinnon, C, (CAN)
    3. Jonathan Drouin, LK, (CAN)
    4. Darnell Nurse, O, (CAN)
    5. Sean Monahan, C, (CAN)
    6. Hunter Shinkaruk, C/LK, (CAN)
    7. Valentin Zykov, LK, (RUS)
    8. Frederik Gauthier, C, (CAN)
    9. Mirco Mueller, O, (SUI)
    10. Anthony Mantha, PK, (CAN)

    Korčuliari hrajúci v Európe
    1. Alexander Barkov ml., C, (FIN)
    2. Valerij Ničuškin, PK, (RUS)
    3. Elias Lindholm, C, (SWE)
    4. Rasmus Ristolainen, O, (FIN)
    5. Alexander Wennberg, C, (SWE)
    6. Andre Burakovsky, LK, (SWE)
    7. Jacob de la Rose, LK, (SWE)
    8. Robert Hagg, O, (SWE)
    9. Artturi Lehkonen, LK, (FIN)
    10. Pavel Bučnevič, LK, (RUS)

    Brankári hrajúci v Severnej Amerike
    1. Zach Fucale, (CAN)
    2. Eric Comrie, (CAN)
    3. Tristan Jarry, (CAN)

    Brankári hrajúci v Európe
    1. Juuse Saros, (FIN)
    2. Ebbe Sionas, (SWE)
    3. Luka Gračnar, (SLO)

    Poradie 2013 Draft Prospects SLOVÁKOV
    Severná Amerika: Martin Réway 91.
    Európa: Marko Daňo 12., Peter Cehlárik 28., Timotej Šille 42., Eduard Šimun 66., Dávid Gríger 71., Dávid Šoltés 72., Martin Boboš 117.
    Brankári: Maroš Mikoláš 10.
     
    Opätovne prajem príjemný večer, o maličkú chvíľu začíname. Samozrejmosťou, ktorá draft sprevádza, sú rôzne "trejdy", ešte pred oficiálnym začiatkom sme zaregistrovali dva:
    * Minnesota získala Benna Ferriera a budúcoročný pick v 6. kole výmenou za beka Justina Falka, ktorý tak poputuje do New Yorku
    * San Jose získalo z Pittsburghu útočníka Tylera Kennedyho za tohtoročný výber v druhom kole
     
    Za mikrofón sa postavil za nespokojného bučania so svojim preslovom Gary Bettman.
     
    Nasleduje to, na čo čaká celý hokejový svet. Zástupcovia tímu Colorado Avalanche sa posúvajú od svojho stolíka za pultík. Prehovorí Joe Sakic.
     
    1.
    Podľa očakávaní sa prvou voľbou draftu NHL 2013 stal Kanaďan NATHAN MACKINNON. Stal sa tak len siedmym hráčom, ktorý po tom, čo získal Memorial Cup, bol draftovaný z prvého miesta.
     
    Po úvodnom pózovaní pre fotografov a krátkych rozhovoroch je pultík voľný pre zástupcov Floridy Panthers.
     
    2.
    Európska jednotka sa stáva svetovou dvojkou, Fín s ruskými koreňmi, ALEKSANDER BARKOV mladší odsúva Setha Jonesa! Panteri volili tohto centra pred vysokým obrancom.
     
    3.
    Nasleduje tretí najdôležitejší a najsledovanejší pick, Tampa Bay Lightning si vybrala Kanaďana JONATHANA DROUINA! Seth Jones stále sedí a čaká na zahlásenie svojho mena.
     
    Je to možno trochu prekvapenie, že Seth Jones ostáva stále pripravený v obleku bez dôležitého dresu najbližšieho zamestnávateľa, mnoho odborníkov ale predpokladalo, že meno obrancu sa v prvej trojke neobjaví.
     
    4.
    Ako štvrtý tím v poradí bude vyberať Nashville Predators. A SETH JONES sa dočkal! Mohutný talentovaný bek, aktuálny juniorský majster.
     
    5.
    Carolina Hurricanes predstavila piaty výber – rýchleho útočníka zo Švédska – ELIASA LINDHOLMA. Ten bol v preddraftových rebríčkoch medzi Európanmi až na treťom mieste – odsunul tak ruský talent Valerija Ničuškina.
    Tento mladík sa dokázal v tejto sezóne v tíme Brynäs prepracovať až do prvého útoku.
     
    6.
    Jay Feaster z Calgary Flames v prvom rade spomenul záplavy. Následne predstavil tímový prvý výber – Kanaďana SEANA MONAHANA. Zaujímavosťou je, že tento center sa nedokázal prebojovať na juniorské Majstrovstvá a bol počas sezóny suspendovaný na 10 zápasov. Je to však rodený vodca.
     
    7.
    Na pódium prichádzajú zástupcovia Edmontonu Oilers. Craig MacTavish predstavuje ich voľbu – kanadského obrancu DARNELLA NURSEA.
     
    Ohlásená výmena, Nino Niederreiter sa presťahuje z New Yorku do Minnesoty za Cala Clutterbucka.
     
    8.
    Tak a opäť je ohlásený obranca, Buffalo Sabres si zabralo fínskeho beka RASMUSA RISTOLAINENA, ktorý figuroval na štvrtej pozícii európskeho rebríčka.
     
    Tak napokon ako deviaty tím nebude vyberať New Jersey Devils, ale Vancouver Canucks, ktorý toto právo vymenil za brankára Coryho Schneidera!
     
    9.
    Vancouver Canucks si vyberá kanadského centra BO HORVATA. Ten priznal, že svoje meno v prvej desiatke skutočne nečakal.
     
    10.
    Dallas Stars, konkrétne hlas Mikea Modana, vyberá "konečne" európsku dvojku, mohutného kapitána ruskej osemnástky, ktorý gólom v predĺžení rozhodol o tom, že bronz získalo v zápase proti Kanade Rusko – VALERIJA NIČUŠKINA.
     
    11.
    Druhú desiatku otvára Philadelphia Flyers. Paul Holmgren oznamuje, že jedenástkou tohoročného draftu je dvojmetrový kanadský obranca SAMUEL "SAM" MORIN.
     
    Z trojminútovky pre Phoenix Coyotes už uplynula polovica, stále čakáme.
     
    12.
    Don Maloney s kolegami sa presunul na pódium a ohlásil meno, ktoré podľa odborníkov jednoznačne malo zaznieť v prvom kole, veľa fanúšikov Toronta ale dúfalo, že až neskôr. Syn slávneho Tie, kanadský center, MAX DOMI.
     
    13.
    Číslo trinásť pre Winnipeg Jets. Ďalší kanadský obranca, JOSHUA MORRISSEY. Na Majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov nosil tento ofenzívne ladený obranca na hrudi asistentské Ačko.
     
    14.
    Rad Kanaďanov preťala voľba Columbusu Blue Jackets, ktorí siahli do Európy, konkrétne do Švédska – center Djurgårdenu, ALEXANDER WENNBERG. Medzi mužmi tohto tímu získal v 49 zápasoch 35 bodov. Na MSJ v šiestich zápasoch tri.
     
    15.
    Prvú pätnástku uzavrie New York Islanders, dnes už spomínaný v súvislosti s výmenou. Garth Snow ohlásil meno kanadského obrancu, RYANA PULOCKA.
     
    16.
    Nasleduje druhý výber Buffala v prvom kole, tento získali Šable vo výmene s Minnesotou na začiatku apríla. A je to v poradí druhý Rus v tento večer, obranca NIKITA ZADOROV.
     
    17.
    Číslo sedemnásť patrí Ottawe Senators a stáva sa ňou CURTIS LAZAR, kanadský center, ktorého prirovnávajú k Scottovi Hartnellovi.
     
    Bettman ohlasuje trejd, Detroit vymenil svoj výber z miesta číslo 18 so San Jose za ich výbery 20 a 58.
     
    18.
    Takže namiesto Červených krídel sa na pódium presúvajú Žraloci zo San Jose. Tim Burke bez veľkých rečí ohlásil rovno meno – švajčiarskeho obrancu MIRCA MÜLLERA.
     
    19.
    Columbus Blue Jackets sú druhým tímom, ktorý sa na pódium posunie už druhý raz v prvom kole, a ohlasujú meno ľavého krídelníka, ktorý má aj kanadskú aj americkú národnosť, KERBYHO RYCHELA.
     
    20.
    Detroit Red Wings si vyberá kanadského útočníka a je ním najstarší hráč draftu, ANTHONY MANTHA (narodený 16.9.1994).
     
    21.
    Toronto Maple Leafs si vybral útočníka, ktorý volil hru v QMJHL dokonca i pred štúdiom na Harvarde – kanadský center FREDERIK GAUTHIER. Svojim jediným gólom na MSu18 rozhodol finále s USA.
     
    22.
    Calgary Flames, ktoré tento výber získali od St. Louis Blues, si vybrali znova kanadského útočníka, EMILE POIRIERA.
     
    23.
    Washington Capitals napodobnili San Jose a bez akýchkoľvek uvítaní a dlhých rečí rovno ohlásili meno – švédskeho útočníka ANDRE BURAKOVSKY, ktorý je už tretím pokračovateľom hokejovej tradície v rodine – hral už jeho dedko Benny, otec Robert i strýko Mikael.
     
    24.
    Už sa nám to trošku zrýchľuje, nikomu sa neďakuje za vytvorené podmienky a podobne, Vancouver Canucks rýchlo ohlásili meno. Číslom 24 na drafte roku 2013 je HUNTER SHINKARUK, kanadský center.
     
    25.
    Montreal Canadiens, konkrétne Trevor Timmins, ohlasuje svoj výber – MIKE MCCARRON. V hľadisku sa ozvalo jemné bučanie, zrejme reakcia na to, že si Canadiens svoju prvú voľbu určili na Američana.
     
    Ostáva nám ešte päť mien do konca prvej, najdôležitejšej tridsiatky.
     
    26.
    Bob Murray z Anaheimu Ducks zahlásil meno SHEA THEODORE, kanadského obrancu, ktorý sa dostal aj do tímu kanadskej reprezentácie do 18 rokov na aprílových majstrovstvách.
     
    27.
    Prvé, najočakávanejšie slovenské meno, MARKO DAŇO, zaznelo z úst predstaviteľa Columbusu Blue Jackets. Trenčiansky útočník aktuálne v službách bratislavského Slovana sa tak stal číslom 27, po ôsmich rokoch Slovák draftovaný v prvom kole!
     
    28.
    Calgary Flames opäť na pódiu, v prvom kole rovnako ako predtým Columbus už po tretí raz, vybrali si kanadského útočníka, aktuálneho majstra hráčov do 18 rokov, MORGANA KLIMCHUKA.
     
    29.
    Prvá voľba Dallasu Stars padla na Európana, ich druhou je celkové číslo 29. a je ním kanadský útočník JASON DICKINSON.
     
    30.
    Prvú tridsiatku uzatvára aktuálny držiteľ Stanley Cupu, Chicago Blackhawks. Ich voľba padla na amerického útočníka RYANA HARTMAN. V kolónke trestných minút za uplynulú sezónu svieti 120 – v 56 zápasoch. Skauti ho označili za hráča, ktorého milujete ak je u vás, no neznášate, ak hrá proti vám.
     
    Prvé kolo je teda za nami, svojho výberu sa v ňom po ôsmich rokoch dočkal konečne aj slovenský hráč, konkrétne Marko Daňo. Zaujímavosťou je, že zatiaľ nebol vybratý žiaden brankár. S brankárom je však spojený dosiaľ najzaujímavejší trejd – Vancouver Canucks vymenil Coryho Schneidera do New Jersey Devils za voľbu číslo deväť, ktorou si vybrali Bo Horvata.
     
    Ďalej by sme sa už mali posúvať o niečo rýchlejšie, drafty druhého až siedmeho kola sa nebudú ohlasovať na pódiu a hráči sa nebudú presúvať z tribúny dole, aby si spoločne s ich novými "vlastníkmi" podali ruky, prevzali novučičký dres a vyfotili sa. Tribúny sa taktiež trošku vyprázdnia. Tým z vás, ktorým meno Marka Daňa ohlásené v prvom kole "stačilo", alebo jednoducho už nemôžu sledovať ďalej, prajeme dobrú noc. Všetko podstatné si môžte v našom prenose prečítať aj spätne.
     
    Mimochodom, kanadských hráčov bolo v prvom kole vybratých 18. Traja sú zo Švédska, traja Američania, po dvoch z Fínska a Ruska. Číslo 18 má Švajčiar a 27 už spomínaný Slovák.
     
    31.
    Florida Panthers si vybrala amerického obrancu, IANA MCCOSHENA.
     
    32.
    Ďalší pick pre Colorado Avalanche padol na kanadského obrancu, CHRISA BIGRASA.
     
    33.
    ADAM ERNE bol čakaný o čosi skôr, ale predsa zaznelo aj jeho meno. Americký útočník putuje do Tampy Bay Lightning.
     
    34.
    Podobne očakávaný možno trochu vyššie, švédsky center JACOB DE LA ROSE ohlásený Montrealom Canadiens.
     
    Plynie čas pre Carolinu Hurricanes, ostáva posledná minúta.
     
    Ešte predtým ale ohlásený trejd a v ňom zainteresovaný aj Slovák Andrej Sekera! Buffalo ho vymenilo do Caroliny práve za tento pick (číslo 35) spolu s obrancom Jamiem McBainom.
     
    35.
    Nasleduje teda Buffalo Sabres a ich voľba padla na JT COMPHERA, amerického útočníka z projektu národného tímu USA.
     
    36.
    Prvý brankár dostal číslo 36! Montreal Canadiens si vybral kanadského gólmana ZACHA FUCALEA, ktorý chytal v Halifaxe. Rodák z Montrealu je veľkým fanúšikom práve tohto tímu a tak sa mu zrejme splnil – mimo faktu, že bol vôbec draftovaný – jeden z jeho snov.
     
    Edmonton vymieňa pick číslo 37 s Los Angeles za ich picky 57, 88 a 96. Králi majú dovedna 10 pickov, ale žiaden v prvom kole, takže tento trejd ich trochu posunul.
     
    37.
    Los Angeles si vyberá ruského útočníka, ktorý strávil uplynulú sezónu v zámorí, VALENTINA ZYKOVA.
     
    38.
    Ďalší výber sa nezdržiava výmenami, Buffalo Sabres vybralo najmladšieho hráča tohoročného draftu – amerického útočníka CONNORA HURLEYHO, ktorý sa narodil 15.9.1995. Ak by sa narodil o deň neskôr, patril by už do budúcoročného draftu.
     
    Nasleduje New Jersey Devils a čaká sa trochu dlhšie, bude ohlásený ďalší trejd?
     
    Je to tak, číslo 39 vymenili s Phoenixom Coyotes za výbery 42 a 73. Je až neuveriteľné, že Phoenix obetuje jeden z pickov len preto, aby sa posunul o tri miesta vyššie.
     
    39.
    Phoenix Coyotes si vyberá kanadského centra, aktuálneho majstra sveta do 18 rokov, LAURENTA DAUPHINA.
     
    40.
    Dallas Stars si zvolil kanadského útočníka, ktorý za sebou nemá veľmi výraznú sezónu. REMI ELLIE získal v 65 zápasoch za London Knights 17 bodov, následne v play-off v 21 zápasoch 8. Jeho prednosti ale nie sú v zbieraní bodov.
     
    Ohlasovať sa bude opäť výmena. Toronto Maple Leafs vymenilo picky 51, 117 a pick v 4. kole v budúcoročnom drafte s Chicagom za Davea Bollanda!
     
    41.
    Švédsky obranný talent z MODO, ROBERT HÄGG, ktorý svojej reprezentácii pomohol získať striebro na MSJ, putuje do Philadelphie Flyers.
     
    42.
    STEVEA SANTINIHO, amerického obrancu z projektu USDP, si vybralo New Jersey Devils.
     
    43.
    Nasleduje Winnipeg Jets s prvým z troch výberov v tomto kole. Vzali si rýchleho kanadského centra, NICA PETANA.
     
    Čaká sa na Columbus Blue Jackets. Ten však vzdal túto voľbu výmenou s Pittsburghom za picky 50 a 89.
     
    44.
    Pittsburgh Penguins sa teda v tomto kole posunul vyššie a vyberá si dnes po prvý raz – a siahol po brankárovi, TRISTANOVI JARRYM, ktorý bol dvojkou v tíme Edmonton Oil Kings a teda spoluhráčom nášho Martina Gernáta.
     
    45.
    Anaheim Ducks si vybral NICKA SÖRENSENA, útočníka, ktorý sa narodil v Dánsku a má i dánsku národnosť, ale aj švédsku a práve Švédov reprezentoval na MSJ, kde však ostal v šiestich zápasoch bez bodu. Už druhú sezónu hrá v zámorí, konkrétne v QMJHL, v tíme Quebec Remparts.
     
    46.
    Minnesota Wild siahli do Green Bay Gamblers a vybrali si GUSTAVA OLOFSSONA, švédskeho beka.
     
    47.
    St. Louis Blues si vybral TOMMYHO VYNNELLIHO, amerického beka, strieborného z MS v Soči.
     
    48.
    ZACH NASTASIUK sa stal číslom 48, keď si ho vybral Detroit Red Wings. Kanadský útočník je synom Paula Nastasiuka, známeho amerického futbalistu.
     
    49.
    San Jose Sharks si vybralo kanadského pravého krídelníka GABRYELA PAQUIN-BOUDREAUA.
     
    50.
    Až teraz je teda na rade Columbus Blue Jackets a vyberá kanadského obrancu DILLONA HEATHERINGTONA, ktorého meno bola skutočne "radosť písať" počas prenosov z Majstrovstiev v Soči...
     
    51.
    Švédsky bek CARL DAHLSTRÖM poputuje do Chicaga Blackhawks.
     
    52.
    Buffalo Sabres ohlásilo meno amerického útočníka JUSTINA BAILEYHO. Má aj kanadské občianstvo.
     
    53.
    Washington Capitals si vybral beka MADISONA BOWEYHO. Zaslúžil sa o vyrovnanie finále Majstrovstiev hráčov do 18 rokov s Amerikou, ktoré Kanada následne už spomínaným gólom Gauthiera vyhrala.
     
    54.
    Zaznelo ďalšie meno majstra zo Soči, PHILIPPE DESROSIERS si ide prevziať dres Dallasu Stars.
     
    55.
    Montreal Canadiens a ďalšie fínske meno – ARTTURI LEHKONEN, ľavé krídlo KalPy. Hokej hral i jeho otec Ismo či strýko Timo. Je stabilným členom fínskych reprezentačných výberov, dobre si ho pamätáme z tohoročných MSJ.
     
    56.
    Edmonton Oilers má teraz dva výbery po sebe, prvým je kanadský útočník MARC-OLIVIER ROY.
     
    Tak napokon nie, Edmonton túto voľbu vymenil so St. Louis Blues za výbery 83, 94 a 113.
     
    57.
    Takže nasleduje St. Louis Blues, ktoré vyberá útočníka WILLIAMA CARRIERA.
     
    Na rade je Detroit Red Wings, ale pri ich stole sa ešte diskutuje.
     
    58.
    Detroit napokon po výzve ohlásil meno – kanadský útočník TYLER BERTUZZI, synovec Todda Bertuzziho. Opäť jeden z tých nepríjemných ak hrá proti vám, no dobrých hráčov pre vlastný tím.
     
    59.
    Brankár ERIC COMRIE, nevlastný brat Mikea a Paula Comrieho, ohlásený Winnipegom Jets. Mimochodom, toto bol práve pick, ktorý Winnipeg získal ako kompenzáciu za nepodpísanie zmluvy s Daultanom Leveilleom, výberom z prvého kola roku 2008, a práve preto je tento rok výberov 211, nie 210.
     
    60.
    Boston Bruins siahol do Švédska a vybral si reprezentačného obrancu LINUSA ARNESSONA.
     
    Nasledovať bude posledný výber druhého kola, ktoré napriek zrýchleniu trvalo vyše hodiny. Winnipeg Jets ho ale vymenil s Washingtonom Capitals za picky 84, 114 a 127.
     
    61.
    Washington Capitals si vybral amerického útočníka ZACHARYHO SANFORDA a tým končíme druhé zo siedmych kôl.
     
    62.-65
    Tretím kolom sa to opäť trochu zrýchli, a tak budeme prinášať spolu vždy niekoľko mien.
    Tretie kolo otvorila štvorica Kanaďanov. Center YAN PAVEL LAPLANTE vybratý Phoenixom, následne brankár SPENCER MARTIN pre Colorado Avalanche, obranca JONATHAN-ISMAEL DIABY pre Nashville a opäť útočník ADAM TAMBELLINI pre Newyorských Jazdcov.
     
    66.-68
    Číslom 66 sa stal Američan BRETT PESCE, obrancu si vybrala Carolina Hurricanes. Nasledovalo Calgary a opäť obranca KEEGAN KANZIG. Dallas Stars siahol do Európy, konkrétne po obrancovi zo Švédska – NIKLAS HANSSON.
     
    69.-71
    Celkovým číslom 69 sa stal NICHOLAS BAPTISTEA, ktorého vybralo Buffalo. Pokračujeme pekne rýchlo, prvú tretinu hráčov máme za sebou menom EAMON MCADAM, amerického brankára si zabrali Ostrovania. Následne svoje meno počul útočník CONNOR CRISP, ktorého si vybral Montreal Canadiens.
     
    72.-75
    Kanadský útočník TYRELL GOULBOURNE sa stal úlovkom Philadelphie Flyers. Ďalšieho Kanaďana, RYANA KUJAWINSKIHO vybrali New Jersey Devils. Majster z Chicaga si zvolil amerického útočníka JOHNA HAYDENA a po dlhšom čase zaznelo i ruské meno, konkrétne ľavé krídlo PAVEL BUČNEVIČ pre New York Rangers.
     
    76.-81
    Opäť vyberal New York, ale tentokrát Islanders, a siahol znova po Američanovi – útočníkovi TAYLOROVI CAMMARATOVI. Nasledoval taktiež americký útočník JAKE GUENTZEL pre Pittsburgh Penguins. V rýchlom slede ďalšie výbery: 78. brankár MARCUS HÖGBERG pre Ottawu Senators, nasledovaný ďalším Švédom, útočníkom MATTIASOM JANMARK-NYLENOM pre Detroit. New York Rangers si z 80. miesta zvolil kanadského krídelníka ANTHONYHO DUCLAIRA a jeho krajan KURTIS GABRIEL putuje do Minnesoty z miesta číslo 81.
     
    82.-85
    Toronto Maple Leafs siahlo po kanadskom centrovi CARTEROVI VERHAEGHEOVI. Nasledovali ďalší traja centri – pre Edmonton Oilers Rus BOGDAN YAKIMOV, pre Winnipeg Jets Američan JIMMY LODGE a pre Vancouver Canucks jeho krajan COLE CASSELS.
     
    86.-89
    Druhým draftovaným Švajčiarom sa stal krídelník SVEN ANDRIGHETTO, ktorého si vybral Montreal Canadiens. Amerického beka z projektu USDP, KEATONA THOMPSONA, si vybral Anaheim Ducks. Nasledovali dvaja Európania – ruský útočník Anton Slepyšev pre Edmonton Oilers a dánsky OLIVER BJORKSTRAND pre Columbus Blue Jackets.
     
    90.
    Predposledným výberom tretieho kola, ktorý patril tímu Boston Bruins, sa stal druhý Slovák tento večer! Je ním žilinský útočník, ktorý zažil výbornú sezónu v švédskej Luley, PETER CEHLÁRIK!
     
    91.
    Tretie kolo uzavrel výber Winnipegu, konkrétne kanadský útočník J.C. LIPON.
     
    92.-96
    Florida načala štvrté kolo výberom kanadského brankára EVANA COWLEYHO. Kanaďanmi sa pokračuje v celom tomto príspevku; Colorado si vybralo beka MASONA GEERTSENA, Edmonton pravé krídlo JACKSONA HOUCKA, Nashville centra FELIXA GIRARDA a ďalší center poputuje opäť do Edmontonu – KYLE PLATZER.
     
    97.-99
    Pätorku Kanaďanov prerušil americký obranca MICHAEL DOWNING, výber Floridy, ktorá si vyberala aj z ďalšieho miesta a siahla znova do Kanady, po centrovi MATTOVI BUCKLESOVI. Nasledoval brankár, európska jednotka, Fín JUUSE SAROS, ktorého si vybral Nashville Predators.
     
    Už to ide skutočne rýchlo, a tak to skrátim na vstupy k jednotlivým hráčom.
     
    100.
    New Jersey Devils – americké ľavé krídlo, MILES WOOD.
     
    101.
    Dallas Stars – kanadské ľavé krídlo – NICHOLAS PAUL.
     
    102.
    Ottawa Senators – švédske reprezentačné pravé krídlo – TOBIAS LINDBERG.
     
    103.
    Los Angeles Kings – kanadské pravé krídlo – JUSTIN AUGER.
     
    104.
    Winnipeg Jets – americký center – ANDREW COPP.
     
    105.
    Columbus Blue Jackets – kanadský center – NICK MOUTREY.
     
    106.
    New York Islanders – americký brankár – STEPHON WILLIAMS.
     
    107.
    Minnesota Wild – kanadský obranca DYLAN LABBE.
     
    108.
    Ottawa Senators – kanadský obranca BEN HARPUR.
     
    109.
    Detroit Red Wings – kanadské ľavé krídlo DAVID POPE.
     
    110.
    New York Rangers – kanadský bek RYAN GRAVES.
     
    111.
    San Jose vymenilo tento pick s Chicagom Blackhawks, ktoré si vybralo švédskeho obrancu ROBINA NORELLA.
     
    112.
    Nashville Predators tento pick vymenil so St. Louis Blues. ZACHARY POCHIRO, americký útočník.
     
    113.
    Edmonton Oilers – kanadské ľavé krídlo AIDAN MUIR.
     
    114.
    Čaká sa na číslo 114, konkrétne voľbu Winnipegu. A napokon je tu prvý Čech – obranca hrajúci v Rimouski, JAN KOŠŤÁLEK.
     
    115.
    Po Pernell Karlovi – známom ako P.K. a Malcolmovi je draftovaný aj tretí z bratského tria, JORDAN SUBBAN. Kanadského beka draftoval Vancouver Canucks.
     
    116.
    A je tu ďalší Slovák, i keď figuruje v zozname NHL Draftu ako Čech – ťažko vôbec povedať za čo sa sám MARTIN RÉWAY považuje. Nevysokého útočníka si vybral Montreal Canadiens.
     
    117.
    Švédsky brankár FREDRIK BERGVIK sa stal úlovkom San Jose Sharks.
     
    118.
    Los Angeles Kings – americké pravé krídlo HUDSON FASCHING.
     
    119.
    Pittsburgh Penguins – americký bek RYAN SEGALLA.
     
    120.
    Boston Bruins – americký center RYAN FITZGERALD.
     
    121.
    Chicago Blackhawks – americký center TYLER MOTTE.
     
    122.
    Florida Panthers – kanadské ľavé krídlo CHRISTOPHER CLAPPERTON.
     
    123.
    Colorado Avalanche – americký obranca, strieborný z MSu18, WILL BUTCHER.
     
    124.
    Tampa Bay Lightning – lotyšský brankár KRISTERS GUDLEVSKIS.
     
    125.
    Nashville Predators – fínsky útočník SAKU MÄENELANEN.
     
    126.
    Carolina Hurricanes – kanadský útočník BRENT PEDERSEN.
     
    127.
    Winnipeg Jets – americký obranca TUCKER POOLMAN.
     
    128.
    Edmonton Oilers – kanadský útočník EVAN CAMPBELL.
     
    129.
    Buffalo Sabres – americký brankár CALVIN PETERSEN.
     
    130.
    Buffalo Sabres – švédske pravé krídlo – GUSTAV POSSLER.
     
    131.
    Dallas Stars – kanadský útočník COLE ULLY.
     
    132.
    Philadelphia Flyers – kanadský bek TERRANCE AMOROSA.
     
    133.
    Phoenix Coyotes – americký bek CONNOR CLIFTON.
     
    134.
    Winnipeg Jets vymenil tento pick, vyberať bude Chicago Blackhawks. Amerického centra LUKEA JOHNSONA.
     
    135.
    Calgary Flames – kanadský obranca ERIC ROY.
     
    136.
    New York Islanders – švédsky center VIKTOR CRUS RYDBERG.
     
    137.
    Minnesota Wild – kanadský bek CARSON SOUCY.
     
    138.
    Ottawa Senators – kanadský center VINCENT DUNN.
     
    139.
    Detroit Red Wings – kanadský bek MITCHELL WHEATON.
     
    140.
    Nashville Predators – TEEMU KIVIHALME sa dočkal, americký obranca, ktorý zdedil fínsku národnosť po otcovi Jannem.
     
    141.
    San Jose Sharks – americký obranca MICHAEL BRODZINSKI.
     
    142.
    Toronto Maple Leafs – švajčiarske pravé krídlo FABRICE HERZOG.
     
    143.
    Buffalo Sabres – americký obranca ANTHONY FLORENTINO.
     
    144.
    Washington Capitals – americký obranca BLAKE HEINRICH.
     
    145.
    Vancouver Canucks – švédsky obranca ANTON CEDERHOLM.
     
    146.
    Los Angeles Kings – druhým Čechom sa stal brankár PATRIK BARTOŠÁK.
     
    147.
    Anaheim Ducks – americký útočník WILLIAM (GRANT) BESSE.
     
    148.
    Los Angeles Kings – americký center JONNY BRODZINSKI, ktorý patrí práve medzi výnimki ročníka 1993. Meno Brodzinski tu už raz zaznelo – jeho brat Michael bol draftovaný Žralokmi.
     
    149.
    Pri výbere Dallasu Stars zaznelo po štvrtý raz slovenské meno. Topoľčiansky odchovanec, ďalší Slovák hrajúci vo Švédsku, MATEJ PAULOVIČ.
     
    150.
    Boston Bruins – americký obranca WILEY SHERMAN.
     
    151.
    San Jose Sharks – americký obranca GAGE AUSMUS.
     
    152.
    Florida Panthers – kanadský obranca JOSHUA BROWN.
     
    153.
    Colorado Avalanche – americký obranca BEN STORM.
     
    154.
    Tampa Bay Lightning – fínske ľavé krídlo HENRI IKONEN.
     
    155.
    Nashville Predators – švédsky center EMIL PETTERSSON.
     
    156.
    Carolina Hurricanes – kanadský obranca TYLER GANLY.
     
    157.
    Calgary Flames – americké pravé krídlo TIM HARRISON.
     
    158.
    Edmonton Oilers – kanadský obranca BEN BETKER.
     
    159.
    Buffalo Sabres – americký center SEAN MALONE.
     
    160.
    New Jersey Devils – kanadské ľavé krídlo MYLES BELL.
     
    161.
    Ottawa Senators – americký útočník CHRIS LEBLANC.
     
    162.
    Philadelphia Flyers – americký brankár MERRICK MADSEN.
     
    163.
    Phoenix Coyotes – americký brankár BRENDAN BURKE.
     
    164.
    Pittsburgh Penguins – kanadský obranca DANE BIRKS.
     
    165.
    Columbus Blue Jackets – prvý nórsky hráč, útočník MARKUS SØBERG.
     
    166.
    New York Islanders – kanadský center ALAN QUINE.
     
    167.
    Minnesota Wild – americký center AVERY PETERSON.
     
    168.
    Ottawa Senators – americký center QUENTIN SHORE.
     
    169.
    Detroit Red Wings – kanadský obranca MARC MCNULTY.
     
    170.
    New York Rangers – kanadský brankár MACKENZIE SKAPSKI.
     
    171.
    Nashville Predators – kanadský útočník TOMMY VEILLEUX.
     
    172.
    Toronto Maple Leafs – kanadský brankár ANTOINE BIBEAU.
     
    173.
    St. Louis Blues – fínsky bek SANTERI SAARI.
     
    174.
    Washington Capitals – americký center BRIAN PINHO.
     
    175.
    Vancouver Canucks – kanadský obranca MIKE WILLIAMSON.
     
    176.
    Montreal Canadiens – kanadský center JEREMY GREGOIRE.
     
    177.
    Anaheim Ducks – fínsky center MIRO AALTONEN.
     
    178.
    Los Angeles Kings – kanadský bek ZACHARY LESLIE.
     
    179.
    Pittsburgh Penguins – kanadský center BLAINE BYRON.
     
    180.
    Boston Bruins – tohoročný finalista požiadal o timeout. Ide o päťminútovú prestávku, na ktorú má každý tím právo. Tak ako v zápase i v drafte ho môže využiť len raz.
     
    Boston si napokon zvolil švédske ľavé krídlo ANTONA BLIDHA.
     
    181.
    Chicago Blackhawks – americký center ANTHONY LOUIS.
     
    182.
    Dallas Stars – fínsky bek ALEKSI MÄKELÄ.
     
    183.
    Colorado Avalanche – švédsky obranca WILHELM WESTLUND.
     
    184.
    Tampa Bay Lightning – do tretice Severan, fínsky center SAKU SALMINEN.
     
    185.
    Nashville Predators – kanadské pravé krídlo WADE MURPHY.
     
    186.
    Tampa Bay Lightning – švajčiarsky útočník JOEL VERMIN.
     
    187.
    Calgary Flames – ruský obranca RUŠAN RAFIKOV.
     
    188.
    Edmonton Oilers – kanadský center GREGORY CHASE.
     
    189.
    Buffalo Sabres – americký center ERIC LOCKE.
     
    190.
    Winnipeg Jets – kanadský bek BRENDEN KICHTON.
     
    191.
    Los Angeles Kings – tretí Čech na Drafte, ľavé krídlo DOMINIK KUBALÍK.
     
    192.
    Philadelphia Flyers – americký bek DAVID DRAKE.
     
    193.
    Phoenix Coyotes – kanadský center JEDD SOLEWAY.
     
    194.
    Winnipeg Jets – švédsky bek MARCUS KARLSTRÖM.
     
    195.
    Columbus Blue Jackets – kanadský útočník PETER QUENNEVILLE, bratranec trénera aktuálne Chicaga, Joela Quennevillea. Má ešte dvoch mladších bratov, Johna a Davida.
     
    196.
    New York Islanders – kanadský bek KYLE BURROUGHS.
     
    197.
    Minnesota Wild – kanadský bek NOLAN DE JONG.
     
    198.
    Calgary Flames – kanadský bek JOHN GILMOUR.
     
    199.
    Detroit Red Wings – švédsky krídelník HAMPUS MELEN.
     
    200.
    Minnesota Wild – kanadský brankár ALEXANDRE BELANGER.
     
    201.
    San Jose Sharks – americký center JACOB JACKSON.
     
    202.
    Toronto Maple Leafs – švédsky krídelník ANDREAS JOHNSON.
     
    203.
    Nashville Predators – fínsky brankár JANNE JUVONEN.
     
    204.
    Washington Capitals – kanadský bek TYLER LEWINGTON.
     
    205.
    Vancouver Canucks – americký bek MILES LIBERATI.
     
    206.
    Montreal Canadiens vymenil tento pick s Floridou Panthers. Tá vybrala kanadského beka MACKENZIEHO WEEGARA.
     
    207.
    San Jose Sharks – ruský útočník EMIL GALIMOV.
     
    208.
    Los Angeles Kings vymenilo pick s New Jersey Devils a je tu chvíľa, na ktorú celé Prudential Center čaká – slovo je odovzdané špeciálne Martinovi Brodeurovi, ktorý ohlásil meno svojho syna; kanadského brankára ANTHONYHO BRODEURA.
     
    209.
    Pittsburgh Penguins – kanadský center TROY JOSEPHS.
     
    210.
    Boston Bruins – kanadský útočník MITCHELL DEMPSEY.
     
    211.
    Chicago Blackhawks – posledným menom, ktoré dnes zaznelo v Prudential Center a ktorým sa končí draft, je švédsky obranca ROBIN PRESS.
     
    Zbehnime si v skratke najdôležitejšie udalosti Draftu 2013:

    * Jednotkou sa stal Nathan MacKinnon, nasledoval Aleksander Barkov a Jonathan Drouin
    * Cory Schneider sa sťahuje z Vancouveru skrz celé Štáty až do New Jersey. Vancouver výmenou získal 9. pick, konkrétne Bo Horvata
    * Andrej Sekera bol vymenený do Caroliny za Jamieho McBaina a pick číslo 35 (JT Compher)
    * Dave Bolland sa z Chicaga presťahuje do Toronta, Michael Frolík do Winnipegu
    * New Jersey Devils si z 208. miesta vybrali syna ich dlhoročnej jednotky Martina Brodeura – Anthonyho

    * Draftovaní boli štyria Slováci: Marko Daňo v 1. kole z 27. miesta Columbusom, Peter Cehlárik v závere 3. kola z celkového 90. miesta Bostonom, Martin Réway v 4. kole z celkového 116. miesta Montrealom a Matej Paulovič v 5. kole z celkového 149. miesta Dallasom.
     
    Draftovaná bola takmer stovka Kanaďanov – 97, ďalej majú najviac hráčov samozrejme Američania, 56. Nasleduje Švédsko s 25 hráčmi, Fínsko s 11, Rusko má 8.
    Po štyroch hráčoch majú Švajčiarsko a Slovensko, troch draftovali z Českej republiky a po jednom z Lotyšska, Nórska a Dánska.
     
    Najstarším draftovaným hráčom sa stal Joel Vermin (nar. 2.5.1992), najmladším Aleksander Barkov ml. (nar. 2.9.1995).
     
    Nuž a to je odo mňa všetko. Ak sa našiel niekto taký, kto tento sedem a pol hodinový "maratón" dopozeral až do konca, klobúk dole. Prajem dobrú noc, či príjemnú cestu do práce (a dobrú chuť k raňajkám). Onlajny.eu sa na vás tešia aj pri ďalších (ne)hokejových udalostiach. Do čítania! (04:23:21)

    Dominika Haršáni Handzušová