Hoffenheim – Kaiserslautern 3:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:1 (2:0)
1. FC Kaiserslautern
Štvrtok 23.05.2013, 20:30 • Rhein-Neckar Arena • Nemecká Bundesliga
     
    Na dnes je to z mojej strany všetko. Príjemný zvyšok večera praje komentátor Tomáš Batiz. Športu zdar! (22:23:59)
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil zápas medzi TSG 1899 Hoffenheim – 1. FC Kaiserslautern výsledkom 3:1.

    V dnešnom zápase sme videli celkom dobrý futbal, ktorý potešil viacero fanúšikov tohto športu. V úvode zápasu sme videli jasnú prevahu na domácej strane čo sa nakoniec prejavilo aj na góloch. V druhom polčase to už bolo vyrovnané a hra sa prelievala zo strany na stranu. Istá šanca prišla v 58. minúte, keď sa Idrisoovi podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu. Všetko však v záver zápasu zabezpečil striedajúci Schipplock, ktorý tak stanovil na konečných 3:1.
     
    90+1
    V posledných sekundách prichádza ďalšia žltá karta, tentokrát na domácej strane. Po faule v strede ihriska dostáva napomenutie od rozhodcu Beck.
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    V závere zápasu prichádza žltá karta na strane hostí. Po útočnom faule na brankár vidí žltú kartu Baumjohann.
     
    90
    V týchto sekundách prichádza striedanie aj na strane hostí. Ihrisko opúšťa autor jedného gólu Indrissou, na ihrisko nastupuje Zellner.
     
    90
    Začala sa nám posledná riadna hracia minúta zápasu. Pri lopte sú aktuálne domáci hráči, ktorí začnú jeden z posledných útokov v zápase.
     
    88
    Povedal by som, že všetci čakajú na záverečný hvizd. Domáci hráči zahrávajú priamy kop z väčšej vzdialenosti, lenže po súboji prichádza lopta na domácej strane.
     
    87
    Po rozohrávke autového vhadzovania z pravej strany sa k lopte dostali domáci hráči. Ich snaha už nie je až taká veľká a tento útok skončili nepresným centrom cez pravú stranu.
     
    86
    Na domácej strane príde opäť k striedaniu. Ihrisko na teraz opúšťa Salihović, keď na jeho miesto prichádza Sule.
     
    85
    Viacero ofsajdom v posledných minútach hry. Teraz však bol signalizovaný ofsajd, ale v sklze bol nepríjemne zasiahnutý Beck.
     
    83
    Poviem Vám už na rovinu – tento zápas sa dohráva. Boli sme však svedkami útoku zo strany hostí, lenže toto je jeden z ďalších ofsajdov. Center po ľavej strane skončil u Idrissoua, ako sme spomínali – ofsajd!
     
    82
    V posledných sekundách sa nám hra zväčša iba prerušuje. V súboji o loptu na pravej strane stratil rovnováhu Roberto a padol na ihrisko. Postranný signalizoval faul a ten sa stal po pár sekundách aj realitou.
     
    81
    V hre sa nám pokračuje až teraz. Domáci hráči vrátili súperovi loptu a ten bude rozohrávať zo zadných radov. Ich presun nebol najlepší a o loptu v strede ihriska prišli.
     
    80
    Hra je stále prerušená...
     
    78
    Tak toto vyzerá na dlhšie prerušenie hry, keď center z pravej strany skončil u brankára, ktorý vyrazil loptu do bezpečia. Hra je prerušená a brankár domácich stále leží na ihrisku.
     
    77
    Musíme však pochváliť aktivitu hostí, ktorí sa snažia aspoň o ďalší gól. Ich útok na ľavej strane bol zastavený faulom, takže uvidíme "aspoň" štandardnú situáciu.
     
    76
    Prichádza jedno z ďalších striedaní. Ihrisko v týchto sekundách opúšťa Weiser na miesto, ktorého nastupuje Bunjaku.
     
    74
    Celkom dobré šance čo sa týka aspoň presunov do útoku. Videli sme ďalší z útokov zo strany hostí. Cez stred potiahol dobre loptu Idrissou, ktorý zakončil vysoko nad.
     
    73
    Videli sme aj útok zo strany hostí. Rýchly brejk po ľavej strane bol zavŕšený centrom za obranu a loptou na Baumjohanna, ktorý bol však v ofsajde. Hra je prerušená.
     
    72
    Uvidíme ako to nakoniec dopadne. Pri lopte sú teraz hráči hostí, ktorí síce kombinujú vo väčšej diaľke od brány. Hra sa snažila presunúť na pravú stranu, lenže obrana zasiahla tak ako mala.
     
    70
    Do útoku v týchto sekundách postupujú domáci hráči. Pár prihrávok a center Vollanda, ktorý skončil na hlave jedného z hráčov, ten však prestrelil.
     
    69
    Hostia sa predsa ešte o niečo snažia. Po pravej strane prichádza útok, ktorý je zakončený centrom na pravú tyč, resp. prednú.
     
    67
    Hoffenheim dal gól! Hostia mali ešte istú nádej, ale tá po inkasovanom góle skončí. Dobrý prechod domácich, prihrávka na ľavú stranu, kde z prvej zakončil striedajúci SVEN SCHIPPLOCK, ktorý zvyšuje na 3:1. Pripomíname, že tento hráč bol na ihrisk sotva pár sekúnd.
     
    66
    Prvé striedanie v tomto stretnutí prichádza až teraz. Z ihriska na strane domáceho tímu odchádza Rudy, ktorý sa podieľal na viacerých centroch z pravej strany či rohových kopov. Na ihrisko nastupuje Schipplock.
     
    65
    Podobná situácia ako pred pár sekundami. Johnson je pri lopte, ide 1 na 1, ale faul.
     
    64
    Dick sa rozhodol o dlhý aut, ktorý však nebol moc nebezpečný pre obranu domáceho tímu, resp. hráčov v modrých dresoch. Tí sa na teraz dostávajú do útoku po ľavej strane ihriska. Pri lopte Johnson.
     
    64
    Center z pravej strany v podaní hostí. Lopta mierila na zadnú tyč, lenže obranca ju nadvihol a včas ešte poslal do bezpečia. Autový hod z pravej strany zahral Dick.
     
    63
    V úvode 63. minúty sa do útoku dostali domáci hráči, lenže kolmica za obranu končí u brankára. Vzápätí prichádza kombinácia zo strany hostí.
     
    62
    Odkop od bráni hostí a lopta končí u súpera. Domáci hráči sa dostali k lopte v strede ihriska a dostali sa na pravú stranu. Center Rudyho zablokovala obrana.
     
    60
    V poslednom čase sa do útoku tlačia viac domáci hráči. Viackrát sme boli svedkami tlaku na pravej strane, ale teraz nie najlepšia kombinácia a prichádza strata lopty. Nakoniec nie – rohový kop re domácich.
     
    60
    Uvidíme ako tento zápas dopadne. Teraz však budeme svedkami rohového kopu domácich.Center z pravej strany zahral Rudy, ktorý poslal loptu na prednú tyč. Odrazená lopta skončila znovu pri domácich hráčov, lenže Rudy nedokázal na druhýkrát odcentrovať.
     
    58
    1. FC Kaiserslautern dal gól! Možná iskierka nádeje? Jasné je však to, že hostia znižujú stav stretnutia na rozdiel jedného gólu, keď perfektnú prihrávku zúžitkoval MOHAMADOU IDRISSOU, ktorý si potiahol brankára a zakončil do prázdnej brány.
     
    57
    Pár sekúnd sa nehralo, resp. hra bola prerušená. V rýchlej kombinácii na strane hostí sa do zakončenia dostal Baumjohann, ktorý si obhodil obrancu a zakončil presne do brankára.
     
    55
    Ako sme už spomínali prišiel faul na Johnsona, ktorý unikol po pravej strane. V sklze ho zastavil obranca Torrejón a v konečnom dôsledku je z toho žltá karta.
     
    54
    Vyzerá to tak, že oba tímy sa už aj rozhodli, že nemajú nejak cieľ bojovať a čo len skórovať. Útok na domácej strane a faul pri autovej čiare. Johnson ostáva ležať na zemi.
     
    54
    Na ľavej strane prišiel center pred veľké vápno. V skrumáži o loptu sa do zakončenia dostali hráči v bielych dresoch, ale neúspešne. Na druhej strane brejk domácich, lenže obrana FC Kaiserslautern úspešná.
     
    53
    Mali sme pár sekúnd problém s prenosom na štadión, ale v týchto sekundách je už všetko v poriadku. Na ľavej strany budú rozohrávať hostia priamy kop.
     
    50
    Po dlhšom čase prichádza aj žltá karta, ak si dobre pamätám je to už druhá v dnešnom zápase. Po súboji o loptu prišiel faul Salihovića – žltá karta.
     
    49
    V posledných sekundách je držanie lopty na strane hostí. Kolmica na ľavú stranu a pri lopta sa ocitol Baumjohann, ktorý neposlal loptu pred malé vápno.
     
    48
    Zlá rozohrávka domácich hráčov a pri lopte sú hostia. Zo zadných radov prichádza lopta na ľavú stranu, vzápätí na stred a hra sa opäť otáča. V druhom polčase je jasný náznak tlaku hostí.
     
    48
    Rohový kop z pravej strany skončil na zadnej tyči, kde však hostia nezakončili z prvej situácie, ale následná odrazená lopta skončila u Borysiuka, ktorý páli vysoko nad.
     
    47
    V úvode druhého polčasu sú viac pri lopte hráči domáceho tímu. Rýchla kombinácia cez stred ihriska a vzápätí aj také zakončenie Becka, domáceho hráča, po ktorom prichádza rohový kop.
     
    46
    Pred pár sekundami sa nám začal druhý polčas. V úvode sa dostali k lopte domáci hráči, ale tí zlyhali v kombinácii. Druhá varianta prichádza práve teraz, ale center Dicka nie je presný.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker – Polanski – Rudy, Salihović – Volland, Johnson – Firmino

    1. FC Kaiserslautern: Sippel – Dick, Torrejon, Heintz, Löwe – Borysiuk, Orban – Weiser, Baumjohann – Idrissou, Hoffer

    Rozhodca: Brych – Boršč, Lupp.
     
    Druhý polčas začne približne o 21:35.
     
    Skončil sa nám prvý polčas, v ktorom sa nám ani nenastavovalo. V úvodných minútach sme videli jasnú prevahu zo strany hráčov Hoffenheim, ktorí to v konečnom dôsledku stanovili aj do jasného vedenia 2:0.

    Sumár gólov:
    11. minúta – Hneď od úvodu sme svedkami jasného tlaku domácich hráčov, ktorí to teraz iba stanovili úvodným gólom. Rozohrávka priameho kopu našla pred malým vápnom ROBERTA FIRMINA, ktorý v nábehu nezaváhal.

    29. minúta – Vyrovnaný zápas po prvom góle naberá znovu nejaký ten spád. Dobrý prechod do veľkého vápna zo strany domácich. Perfektná kombinácia a na záver dorážka ROBERTA FIRMINA do prázdnej brány. TSG 1899 Hoffenheim s prehľadom kontroluje dianie na ihrisku.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby. Do útoku sa dostali hráči domáceho tímu, ale v strede ihriska prišiel faul na Johnsona.
     
    44
    Vidím to tak, že prvý polčas skončí stavom 2:0. Po nejakom útoku zo strany domácich hráčov prišlo zakončenie, ale to bolo len také propagačné. Po pár sekundách sa hra presunula do stredu ihriska.
     
    43
    V posledných sekundách prvého polčasu prišiel útok zo strany hostí. Po ľavej strane sa snažili preniknúť, ale nevyšlo to ani na dvakrát. Tretí pokus bol celkom fajn, ale skončilo to ofsajdom.
     
    42
    Po dlhom aute pred malé vápno prišla celkom taká šanca, keď si na odrazenú loptu nabehol Hoffer, ktorý spoza zadnej tyče hneď z voleja páli vysoko nad.
     
    41
    V závere 41.minúty sú pri lopte hráči hostí. V posledných sekundách nemali toho veľa, ale teraz center z pravej strany skončil hlavičkou, ktorá minula bránu. Obrana domácich odkopáva aspoň na aut.
     
    41
    Tak toto nevyšlo najlepšie hosťom. Rýchla rozohrávka, ktorá bola nepresná a vyzeralo to na hrozivý brejk zo strany domácich. Našťastie obrana hostí zasiahla.
     
    40
    Po pár sekundách prichádza ďalší útok zo strany domácich. Teraz však skončil tesne za stredom a do útoku išiel súper. Dobrá taktická hra a faul v strede ihriska.
     
    40
    Opakuje sa nám tá istá situácia z posledných minút. Pár prihrávok hráčov v modrých dresoch a útok smerom k veľkému vápnu. Skoro to skončilo zakončením, ale hostia sa ubránili.
     
    38
    Vyzeralo to celkom dobre čo sa týka útoku zo strany domáceho tímu. Pár prihrávok a lopta za obranu, na ktorú si nabiehal Firmino, lenže skorej pri lopte bol brankár Sippel.
     
    37
    V závere prvého polčasu sme svedkami istého tlaku aj na strane domáceho tímu. Teraz sa však musím opraviť, prihrávka na pravú stranu končí jedným z ďalších ofsajdov.
     
    35
    Spomínali sme v prvom polčase je to viacero o fauloch ako hre. Po rozohrávke na strane hostí prichádza center z ľavej strany, ktorý mieri na zadnú tyč. Lopta skončila v náručí brankára Casteelsa, ktorý v pohode zasiahol.
     
    34
    Po pár prihrávok sa rysoval aj postupný útok. Pár prihrávok a center z pravej strany, ktorý končí súbojom o loptu. Najskôr sa do útoku dostali hostia, ale tí prvotne zlyhali. Teraz sú znovu pri lopte.
     
    33
    Domáci hráči sa dostali znovu ku lopte. Kombinácia v takom trojuholníku, ale v závere to končí nepresnosťou. Uvidíme čo prinesú ďalšie minúty zápasu. Domáci hráči kombinujú vo vlastných zadných radoch.
     
    32
    Nejaká tá šanca sa rysovala aj zo strany hostí, ale tí to skúšali na pár prihrávok a tou finálnou za obranu. Teraz to hosťom vôbec nevyšlo a postranný signalizuje ofsajd.
     
    31
    Hra sa otáča na stranu domácich hráčov. Pri lopte sú však práve hráči v modrých dresoch, ktorí sa dostali k lopte, postupovali cez útok na ľavej strane, ale o loptu o prišli.
     
    31
    Po rozohrávke na strane hostí prichádza aj rýchle zaváhanie. Najskôr prišla zlá rozohrávka, po pár sekundách aj faul. Musím povedať, že hosťom zápas moc nevychádza.
     
    29
    Hoffenheim dal gól! Vyrovnaný zápas po prvom góle naberá znovu nejaký ten spád. Dobrý prechod do veľkého vápna zo strany domácich. Perfektná kombinácia a na záver dorážka ROBERTA FIRMINA do prázdnej brány. TSG 1899 Hoffenheim s prehľadom kontroluje dianie na ihrisku.
     
    28
    Na druhej strane sa hráči v modrých dresoch snažilo o nejaký ten útok, ale prvotne zlyhali na pravej strane a následne sa o to pokúšali znovu. Lopta za obranu smerovala na Roberta, lenže ten sa ocitol v ofsajde.
     
    28
    Pozeráme sa na druhý rohový kop hostí. Center na zadnú tyč obrana domácich odrazila, no následne sú pri lopte práve hráči v modrých dresoch. Toto Kaiserslautern nejak nevychádza.
     
    27
    Do útoku sa teraz dostávajú hostia, ale ich prechod po ľavej strane a následným centrom do 16-tky končí rohovým kopom.
     
    26
    Ako som spomínal, posledné sekundy zápasu sú skoro stále o tom istom. Veľa sa fauluje na to, že nám prebieha iba 26. minúta prišlo viacero faulov.
     
    25
    Začala sa nám 25. minúta a my sa pozeráme na útok zo strany hostí. Tí majú aj nejakí blok čo sa týka útokov. Borysuk si spracoval loptu, ktorá mu však odskočila. Následný súboj skončil faulom a domáci budú rozohrávať.
     
    24
    Zápas sa dostal akurát do tej fázy, kde ani jeden z tímov sa nedostáva do vážnych šancí. V týchto sekundách je to hlavne o bojoch v strede ihriska, kde tu nejaký ten faul.
     
    23
    Tak takto sa zápas určite nevyrovná. Priamy kop z väčšej vzdialenosti skončil centrom do 16-tky domáceho tímu, kde to bolo však zo strany Kaiserslautern veľmi pasívne a žiaden z ich hráčov nešiel do zakončenia. Brankár Casteels mal ľahkú prácu.
     
    22
    Jedno a to isté. teraz nám však prišiel dobrý brejk zo strany hostí, ale tých zastavil faul v strede ihriska. Dlhšie sa čaká na rozohranie, hlavný rozhodca Brych ešte niečo vysvetľuje hráčom.
     
    22
    Viacmenej je hra skoro stále prerušená. Na pravej strane sa dostali k lopte domáci hráči, nejaká ta kombinácia, ale pokus o kolmicu do 16-tky sa nepodaril.
     
    21
    Znovu sa nám opakuje tá istá situácia. Zo zadných radov prichádza kombinácia v podaní domácich. Následný útok však prerušil súper a ten ide znovu do útoku.
     
    20
    Po nejakom čase vidíme aj útok na druhej strane. Hostia sa snažia hroziť hlavne z tohoto, ale zatiaľ to bola iba jedna strela z kopačky Hoffera. Po prihrávkach prichádza obrana domácich, tá je zatiaľ 100%.
     
    19
    Vyzerá to tak, že tento zápas bude ešte napínavý. V zadných radoch sa dostávajú do kombinácie hráči domáceho tímu, ale tí preferujú postupný útok. Na pravej strane kombinácia medzi Robertom a Rudym, vhadzovať budú hostia.
     
    18
    Po góle sa veľa toho nestalo. Po aute sa dostali k lopte domáci hráči, ktorí si držia prevahu v zadných radoch a pomaly sa snažia o útok.
     
    18
    Hra sa nám prelieva zo strany na stranu. Tentokrát sú pri lopte hostia, ktorí sa však stiahli až do zadných radov, ale tam je to iba o prihrávkach. Náznak o útok a center, ktorý končí v aute.
     
    16
    V úvode 16. minúty prichádza jeden z ďalších útokov zo strany hostí. Po krátkej kombinácii prišiel center z pravej strany v podaní Loweho, ktorý hľadal Hoffera, ale ten sa k lopte nedostal.
     
    15
    Autové vhadzovanie na pravej strane a po skrumáži sa do útoku dostali hráči hostí. Je to dosť dlhý názov, takže písať to nebudem. Strela z kopačky Hoffera skončila v náručí brankára.
     
    14
    Znovu sme svedkami útoku zo strany domáceho tímu. Perfektná kombinácia pred veľkým vápnom, ale zakončenie z ľavej strany z kopačky Roberta. Tentokrát to nekončí gólom, ale blokom obrancu.
     
    13
    Po inkasovanom góle sme svedkami aj náznaku na druhej strane. Budem sa opakovať, ale bol to iba náznak. V strede ihriska krátka kombinácia, ale tá po nepresnej prihrávke Orbana končí.
     
    11
    Hoffenheim dal gól! Hneď od úvodu sme svedkami jasného tlaku domácich hráčov, ktorí to teraz iba stanovili úvodným gólom. Rozohrávka priameho kopu našla pred malým vápnom ROBERTA FIRMINA, ktorý v nábehu nezaváhal.
     
    10
    Hoffenheim sa snažil dostať znovu do útoku. Prichádza však faul! Heintz sa rozbehol za súperom a v sklze zastavil protihráča – žltá karta.
     
    9
    Po dlhšom čase sme videli útok aj zo strany hostí. Najskôr sa snažil z väčšej vzdialenosti zakončiť Hoffer, ale jeho pokus zablokovala obrana, následne spomínaný hráč fauloval.
     
    9
    Dlhšie sa čakalo na rozohrávku priameho kopu, no nakoniec zakončil z väčšej vzdialenosti Salihovića, ktorý prestrelil dvojčlenný múr súpera.
     
    8
    V posledných minútach môžme povedať, že viac pri lopte sú hráči domáceho tímu. V strede ihriska si vymieňajú už dlhšiu loptu, no po pár sekundách prichádza faul.
     
    7
    Hra sa v úvodných minútach viacmenej iba prerušuje. V strede ihriska sa ocitol s loptou Volland, ktorý sa snažil rozohrať, ale v tej istej sekunde bol podrazený sklzom zo zadu a rozhodca prerušil hru.
     
    6
    Do útoku postupujú po pravej strane hráči Hoffenheimu, ktorí však nie sú úspešní. Po pravej strane rýchly brejk, ktorý je zakončený centrom, ten pokrýva brankár.
     
    4
    Zatiaľ to okrem tej strely nie je nič moc. Hra sa prelieva zo strany na stranu. Obrovská šanca však prichádza vzápätí. Veľká chyba v zadných radoch Kaiserslautern a následné zakončenie Hoffera zlikvidoval Casteels.
     
    3
    Brankár Sippel rozohral na krátko, lenže po pár sekundách prišiel center na súperovú polovicu a Kaiserslautern je už pri lopte. Pár prihrávok a sme svedkami prvého zakončenia, keď si to spoza 16-tky pripravil na strelu Roberto – jeho pokus rovno do náručia brankára.
     
    3
    Hra je prerušená aj vďaka tomu, že pre začínajúcom útoku prišiel faul na Johnsona, ktorý spadol na zem. Po rýchlej rozohrávke sa hra dostala na pravú stranu, lenže následný center Becka neskončil veľkým ohrozením.
     
    2
    Zatiaľ sa nám hra prelieva zo strany na stranu, ale nič veľké sme nevideli. Vyzeralo to na útok zo strany domácich, ale tí zlyhali v rozohrávke. Kaiserslautern je aktuálne pri lopte v zadných radoch.
     
    1
    Pozrime sa však aj na druhú stranu. Pri lopte sa ocitol Thesker, ktorý sa snažil rozohrať. Kombinácia na malom priestore a center, ktorý skončil u súpera.
     
    1
    Pred pár sekundami sme teda začali. V úvode stretnutia sa do útoku dostali hráči Kaiserslautern, ale tí po rýchlom brejku cez ľavú stranu neuspeli.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker – Polanski – Rudy, Salihović – Volland, Johnson – Firmino

    1. FC Kaiserslautern: Sippel – Dick, Torrejon, Heintz, Löwe – Borysiuk, Orban – Weiser, Baumjohann – Idrissou, Hoffer

    Rozhodca: Brych – Boršč, Lupp.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:30.

    Tomáš Batiz

    Góly: 11. Firmino, 29. Firmino, 67. Schipplock – 58. Idrissou

    Karty:   50. Salihović (HOF), 90+1. Beck (HOF) – 10. Heintz (FCK), 55. Torrejón (FCK), 90. Baumjohann (FCK)


    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker – Polanski – Rudy, Salihović – Volland, Johnson – Firmino
    1. FC Kaiserslautern: Sippel – Dick, Torrejon, Heintz, Löwe – Borysiuk, Orban – Weiser, Baumjohann – Idrissou, Hoffer

    Rozhodca: Brych – Boršč, Lupp
    Pondelok 27.05.2013