Hoffenheim – Kaiserslautern 3:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:1 (2:0)
1. FC Kaiserslautern
Štvrtok 23.05.2013, 20:30 • Rhein-Neckar Arena • Nemecká Bundesliga
     
    Na dnes je to z mojej strany všetko. Príjemný zvyšok večera praje komentátor Tomáš Batiz. Športu zdar! (22:23:59)
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil zápas medzi TSG 1899 Hoffenheim – 1. FC Kaiserslautern výsledkom 3:1.

    V dnešnom zápase sme videli celkom dobrý futbal, ktorý potešil viacero fanúšikov tohto športu. V úvode zápasu sme videli jasnú prevahu na domácej strane čo sa nakoniec prejavilo aj na góloch. V druhom polčase to už bolo vyrovnané a hra sa prelievala zo strany na stranu. Istá šanca prišla v 58. minúte, keď sa Idrisoovi podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu. Všetko však v záver zápasu zabezpečil striedajúci Schipplock, ktorý tak stanovil na konečných 3:1.
     
    90+1
    V posledných sekundách prichádza ďalšia žltá karta, tentokrát na domácej strane. Po faule v strede ihriska dostáva napomenutie od rozhodcu Beck.
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    V závere zápasu prichádza žltá karta na strane hostí. Po útočnom faule na brankár vidí žltú kartu Baumjohann.
     
    90
    V týchto sekundách prichádza striedanie aj na strane hostí. Ihrisko opúšťa autor jedného gólu Indrissou, na ihrisko nastupuje Zellner.
     
    90
    Začala sa nám posledná riadna hracia minúta zápasu. Pri lopte sú aktuálne domáci hráči, ktorí začnú jeden z posledných útokov v zápase.
     
    88
    Povedal by som, že všetci čakajú na záverečný hvizd. Domáci hráči zahrávajú priamy kop z väčšej vzdialenosti, lenže po súboji prichádza lopta na domácej strane.
     
    87
    Po rozohrávke autového vhadzovania z pravej strany sa k lopte dostali domáci hráči. Ich snaha už nie je až taká veľká a tento útok skončili nepresným centrom cez pravú stranu.
     
    86
    Na domácej strane príde opäť k striedaniu. Ihrisko na teraz opúšťa Salihović, keď na jeho miesto prichádza Sule.
     
    85
    Viacero ofsajdom v posledných minútach hry. Teraz však bol signalizovaný ofsajd, ale v sklze bol nepríjemne zasiahnutý Beck.
     
    83
    Poviem Vám už na rovinu – tento zápas sa dohráva. Boli sme však svedkami útoku zo strany hostí, lenže toto je jeden z ďalších ofsajdov. Center po ľavej strane skončil u Idrissoua, ako sme spomínali – ofsajd!
     
    82
    V posledných sekundách sa nám hra zväčša iba prerušuje. V súboji o loptu na pravej strane stratil rovnováhu Roberto a padol na ihrisko. Postranný signalizoval faul a ten sa stal po pár sekundách aj realitou.
     
    81
    V hre sa nám pokračuje až teraz. Domáci hráči vrátili súperovi loptu a ten bude rozohrávať zo zadných radov. Ich presun nebol najlepší a o loptu v strede ihriska prišli.
     
    80
    Hra je stále prerušená...
     
    78
    Tak toto vyzerá na dlhšie prerušenie hry, keď center z pravej strany skončil u brankára, ktorý vyrazil loptu do bezpečia. Hra je prerušená a brankár domácich stále leží na ihrisku.
     
    77
    Musíme však pochváliť aktivitu hostí, ktorí sa snažia aspoň o ďalší gól. Ich útok na ľavej strane bol zastavený faulom, takže uvidíme "aspoň" štandardnú situáciu.
     
    76
    Prichádza jedno z ďalších striedaní. Ihrisko v týchto sekundách opúšťa Weiser na miesto, ktorého nastupuje Bunjaku.
     
    74
    Celkom dobré šance čo sa týka aspoň presunov do útoku. Videli sme ďalší z útokov zo strany hostí. Cez stred potiahol dobre loptu Idrissou, ktorý zakončil vysoko nad.

    Tomáš Batiz

    Góly: 11. Firmino, 29. Firmino, 67. Schipplock – 58. Idrissou

    Karty:   50. Salihović (HOF), 90+1. Beck (HOF) – 10. Heintz (FCK), 55. Torrejón (FCK), 90. Baumjohann (FCK)


    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker – Polanski – Rudy, Salihović – Volland, Johnson – Firmino
    1. FC Kaiserslautern: Sippel – Dick, Torrejon, Heintz, Löwe – Borysiuk, Orban – Weiser, Baumjohann – Idrissou, Hoffer

    Rozhodca: Brych – Boršč, Lupp
    Pondelok 27.05.2013