Chelsea – Everton 2:1 (kon.) | Liverpool – QPR 1:0 (kon.) | Manchester City – Norwich 2:3 (kon.)
Newcastle – Arsenal 0:1 (kon.) | Southampton – Stoke City 1:1 (kon.) | Swansea – Fulham 0:3 (kon.)
Tottenham – Sunderland 1:0 (kon.) | West Bromwich – Manchester United 5:5 (kon.) | West Ham – Reading 4:2 (kon.)
Wigan – Aston Villa 2:2 (kon.)
koniec
West Ham United
4:2 (2:0)
Reading FC
Nedeľa 19.05.2013, 17:00Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vitajte pri poslednom kole anglickej Premier League. Stretne sa v ňom West Ham United a už istý vypadávajúci Reading.

    West Ham United sa nachádza presne v strede tabuľky. Patrí mu desiate miesto so ziskom 43 bodov. Skóre má rovnako pasívne, a to 41:51. V ostatnom zápase prehrali hráči West Hamu na pôde Evertonu 0:2.

    Reading sa nachádza na predposlednom mieste ligy, keď získal iba 28 bodov a má skóre 41:69. Reading má druhú najhoršiu obranu. V ostatnom zápase prehrali jeho hráči na domácom ihrisku s Manchestrom City 0:2.

    Favoritom je domáci West Ham. Na jeho výhru bookmakeri stávkových kacelárií vypísali kurz 1,6, na remízu okolo 4,0 a na výhru Readingu približne 5,30.
     
    -5
    Náhradníci:

    West Ham United: Tomkins – Collison, Maiga, Henderson, Taylor, Paulista, O'Neil

    Reading FC:Pearce – Mariappa, Le Fondre, Akpan, Carrico, Blackman, Taylor
     
    -5
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Jaaskelainen ─ Demel, Collins, Reid, OBrien ─ Diame, Noble ─ Vaz Te, Nolan, Cole ─ Carroll

    Reading FC: McCarthy ─ Gunter, Morrison, Gorkss, Kelly ─ McCleary, Karacan, Guthrie, McAnuff ─ Pogrebnyak, Robson-Kanu

    Rozhodca: M. Dean – J. Collin, J. Brooks.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hráči Readingu.
     
    1
    Hostia sa hneď v úvode pokúsili dostať do útoku, ale tam vybojovali iba outové vhadzovanie a súperovu bránu neohrozili.
     
    2
    Práve naopak, na opačnej strane sa takmer rozvlnila sieť! Domáci hráči získali loptu, spoza šestnástky ju centroval Noble a priamo pred bránou nohou pohladil Carroll. Nanešťastie pre West Ham ju ale nedokázal umiestniť do brány.
     
    3
    Hostia sa nevedia vymaniť spod zovretia domácich futbalistov. Reading sa nevie zmocniť lopty a založiť útočnú akciu.
     
    4
    Reading iba odkopol loptu až k súperovmu brankárovi. Ani to mu však na získanie útočnej polovice nestačilo.
     
    6
    Reading sa postupne osmelil. Získal loptu, ale jeho hráči sa zatiaľ iba pokúšajú dostať ju na útočnú polovicu.
     
    7
    Reading sa dostal do prvej príležitosti v stretnutí. Do šestnástky letel center, na ktorý si vyskočil McAnuff, ale jeho hlavička letela mimo brány.
     
    8
    Pri lopte opäť obratný McAnuff. Tentokrát to skúsil individuálne po pravej strane ihriska, ale proti pozornej dvojici brániacich domácich nemohol zakončiť.
     
    9
    West Ham iba odkopol loptu do okolia stredového kruhu, kde o ňu všetkými silami bojoval Collins. Napokon sa mu to podarilo a jeho tím môže ísť dopredu.
     
    10
    Domáci futbalisti ale nikam nedošli. Hostia sa pozorne stiahli do defenzívy a nedovolili Carrollovi s loptou na kopačke vniknúť do vápna.
     
    11
    Ak to nejde postupne a po zemi, treba to skúsiť rýchlo a vzduchom. West Ham to skúsil strelou z veľkej vzdialenosti, ale Coleho pokus bol veľmi nepresný.
     
    12
    Reading získal výhodu rohového kopu.
     
    13
    Hostia to od rohovej zástavky skúsili iba nakrátko, čo im vytúžené ovocie neprinieslo. Po streleckom pokuse spoza šestnástky lopta zrazená iba na ďalší roh.
     
    14
    Ani tentokrát sa Readingu nič nepodarilo a o loptu prišiel. Vzápätí ju však získal Vaz Te a okamžite zamieril do protiútoku. Bol už tesne na hranici šestnástky a loptu si chystal na strelu, keď sa v poslednej chvíli stihol vrátiť jeden zo súperových obrancov.
     
    15
    Do šestnástky pred McCarthym letela polovysoká lopta, na ktorú si pri vzdialenejšej žrdi vyskakoval Carroll. V dobrej príležitosti však zakončil iba mimo priestoru brány.
     
    16
    Ani hostia ale v útoku nezaváhajú. Bol to pravdepodobne Guthrie kto dostal prihrávku za hranicou šestnástky a z viac ako 220 metrov vystrelil na domácu bránu. Lopta nanešťastie pre jeho tím letela mimo priestoru brány.
     
    17
    West Ham získal rohový kop.
     
    18
    Domáci zahrali rohový kop do stredu šestnástky, ale tam sa nepodarilo nikomu zakončiť. Všetci Kladivári boli vo výskoku prikrátki.
     
    20
    Stále sledujeme rýchly futbal. Lopta lieta zo strany na stranu, ale ani jednému z celkov sa nedarí presadiť.
     
    23
    West Ham United dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Ďakovať za to môžu súperovmu brankárovi, ktorý sa dopustil školáckej chyby pri tozohrávke. Namiesto želaného odkopu trafil iba vlastného spoluhráča a od neho lopta odskočila priamo na kopačky KEVINA NOLANA, ktorý do odkrytej časti brány zaknihoval presnú strelu.
     
    25
    Domáci futbalisti sú gólom zjavne nabudení a neustále sa tlačia do zakončenia.
     
    26
    Domáci sú stále na útočnej polovici a pokúšajú sa postupne prepracovať až do malého vápna. Tentokrát sa im to nepodarilo, pretože do Coleho prihrávky vložil nohu pozorný protihráč.
     
    28
    To, čo pred malou chvíľou McCarthy pokazil, teraz napravil aj s úrokmi. Domáci poriadne zatlačili, spoza šestnástky poslali center priamo do malého vápna, kde ho Carroll ešte priťukol Nolanovi a ten mal pred sebou odkrytú časť brány. Do nej sa ale v poslednej chvíli stihol zázračne presunúť hosťujúci brankár a hlavičku vyraziť.
     
    29
    Domáci sú po góle stále veľmi aktívni, z čoho sú hostia mierne zaskočení a vôbec sa im nedarí presadiť v útoku.
     
    30
    Na zemi ostáva ležať domáci Reid a rozhodca už privoláva lekára.
     
    31
    Vyzerá to, že to nebude nič vážne. Reid sa po niekoľkých desiatkách sekúnd postavil a môže sa pokračovať v hre.
     
    32
    Pokračovalo sa štandardkou pre hosťujúci celok. Tú ale vôbec nezvládli a loptu smerujúcu do šestnástky domáci odvrátili do bezpečia.
     
    33
    Na útočnej polovici získal loptu Cole a poriadne vyzvřtal obranu! Napokon sa prebojoval k strele z približne 18 metrov, ktorá skončila niekoľko centimetrov od spojnice brány.
     
    34
    West Ham United dal gól!
    A náskok domácich je už dvojgólový! RICARDO VAEZ TÉ nabiehal do šestnástky, kde mu loptu presne na kopačku naservíroval jeho spoluhráč Carroll. Ricardo okamžitou strelou z voleja prepálil obrancu aj brankára, ktorí mu stáli v ceste.
     
    36
    Po tomto presnom zásahu sú už hostia úplne vykoľajení. Nedokážu predviesť ani jednu sériu presnejších prihrávok a musia sa brániť.
     
    38
    West Ham stále na útočnej polovici. Skúša to sériou prihrávok, ale teraz si jeho futbalisti na malý moment nerozumeli a lopta smerovala až na vlastnú obrannú polovicu. Tam ju však bez problémov zachytil Demel a ofenzívny pokus West Hamu môže začať odznova.
     
    40
    Domáci majú hru plne pod kontrolou a nikam sa neponáhľajú. Hostia sa síce snažia aspoň zrážať ich prihrávky, ale bez úspechu.
     
    41
    A náskok mohol byť už trojgólový! Reading sa bráni a ani nevie, kde mu hlava stojí. Aj preto zrejme v šestnástke zabudol úplne voľného Vaeza Té, ktorý po krížnej prihrávke napálil spojnicu brány.
     
    42
    Útočná akcia ale pokračuje aj naďalej. Lopta sa odrazila za hranicu šestnástky, kde si ju ešte domáci futbalisti vymenili, až sa k strele dostal Diame, ale lopta už nemala takú presnosť ani razanciu a skončila mimo priestoru brány.
     
    44
    Diame sa nevzdáva ani tesne pred polčasovým hvizdom. Keďže mu nevyšiel predchádzajúci strelecký pokus, skúsil to opäť. Na hranici šestnástky si zasekol obrancu a vystrelil, ale iba do rúk stojaceho McCarthyho.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45+1
    Ani v nadstavenom čase sa obraz hry nemení. Pri lopte stále domáci, ale skórovať sa im už zrejme nepodarí. Center hráča menom Vaez Té nemal dostatočnú presnosť.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas mal jednoznačný priebeh. Domáci futbalisti prestrieľali súpera pomerom 11:5 a právom vyhrávajú dvojgólovým rozdielom. Reading sa márne snaží, s ťažkosťami sa mu útočnú akciu podarí založiť len veľmi zriedka.

    Ďalší polčas začne približne o 18:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili hostia so zmenou. Odchádzajú Pogrebnyak a Robson-Kanu, na ihrisko sa pozrie Le Fondre a Blackman.
     
    47
    Hneď v úvode polčasu pokračujú domáci futbalisti podstatne aktívnejšou hrou ako súper. Spoza hranice šestnástky vypálil Collins, ale jeho pokus skončil mimo priestoru brány.
     
    48
    Domáci aj po rozohrávke súperovho brankára loptu získali a pokúsili sa opäť zaútočiť. Loptu si už na strelu chystal Nolan, ale zastavil ho ofsajdový verdikt.
     
    50
    West Ham stále aktívnejším celkom. Reading po dlhej dobe získal loptu, ale jeho hráči si ju posúvajú iba na vlastnej obrannej polovici.
     
    51
    Reading po dlhšom čase na útočnej polovici, a bola z toho dokonca strela do priestoru brány! McAnuff sa pokúsil prekvapiť, ale Jaaskelainen bol na svojom mieste.
     
    52
    A Reading neustáva v útočnej aktivite. Tentokrát sa strelou prezentoval aj Blackman, ale tá už nemala takú razanciu ako predchádzajúci pokus.
     
    53
    Reading FC dal gól!
    Hosťom sa dokonca podarilo znížiť! Po dlhom čase sa usadili na útočnej polovici a na hranici šestnástky sa ukážkovo uvoľnil GARATH MCCLEARY a prepálil Jaaskelainena. Tento gól sa určite chytiť dal, ale domáci gólman si nepostrážil sopdok brány.
     
    55
    Reading FC dal gól!
    A Reading dokonca vzápätí vyrovnáva! Tak toto je obrat ako hrom! Blackman prešprintoval súperovho obrancu a loptu naservíroval priamo do šestnástky. Tam bol pripravený ADAM LE FONDRE a stav je razom 2:2.
     
    57
    Tak domáci West Ham je teraz poriadne otrasený a zaskočený. Reading sa naopak neustále tlačí do zakončenia, v tejto chvíli Blackmanov center preletel šestnástkou a skončil až za čiarou mimo priestoru brány.
     
    59
    West Ham pravdepodobne facka prebrala a konečne sa opäť natlačil do zakončenia. Nolan našiel prihrávkou rýchleho Carrolla, ktorý okamžite vypálil z voleja. tento pokus v poslednej chvíli vyboxoval brankár McCarthy.
     
    61
    West Ham zvýšil svoje obrátky. Do šestnástky smeroval polovysoký center, ktorý zasiahol hlavu Carrolla, ale od nej lopta doskackala iba do rúk brankára hostí.
     
    63
    Rozhodca prvýkrát vyťahuje žltú kartu. Za zbytočné podrazenie protihráča si ju vyslúžil McAnuff.
     
    66
    Hra sa zrýchlila. Do zakončenia sa tlačí aj jedna, aj druhá strana, ale v týchto chvíľach sa viac darí hosťujúcemu celku. Blackman poslal doo šestnástky dva centre za sebou, ale ani jeden z nich sa neujal.
     
    68
    Aj na opačnej strane sa črtala útočná akcia, ale tentokrát to domácim nevyšlo. Ich pokus stroskotal ďaleko za hranicou šestnástky, kde loptu uchmatol Kelly.
     
    69
    Reading okamžite založil útočnú akciu, na ktorej konci letela lopta do šestnástky a vyskakoval na ňu McAnuff, ale jeho hlavička skončila tesne mimo priestoru troch žrdí.
     
    71
    Domácim sa v druhom polčase vôbec nedarí a nevedia sa ani nadlhšie usadiť na súperovej obrannej polovici. Teraz sa im to po čase podarilo, ale vybojovali iba rohový kop.
     
    72
    Ani z rohového kopu sa nič nezomlelo. V skrumáži pred bránou sa lepšie zorientovali brániaci hráči, ktorí loptu vzápätí odkopli.
     
    73
    West Ham získal výhodu priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti. Po ňom smeroval krásny center priamo do tlačenice pred McCArthym, kde si najvyššie vyskočil Carroll, ale lopta končí nad brvnom.
     
    73
    Domáci Cole mal gól na kopačke! Po tom čo Reading vykopol loptu na opačnú polovicu sa jej hráči West Hamu opäť zmocnili a do protiútoku vysunuli práve Coleho. Ten zoči-voči brankárovi nepochodil, McCarthy si pripísal skvelý zákrok.
     
    74
    A práve Cole teraz ihrisko opúšťa, nahradí ho Collison.
     
    76
    V posledných minútach sa nám hra po čase opäť trochu vyrovnala. Oba celky sú veľmi aktívne a uvedomujú si, že jediným presným zásahom môžu výsledok zvrátiť na svoju stranu.
     
    79
    West Ham United dal gól!
    A to sa teraz podarilo domácim! Uvoľnenie ako z učebnice predviedol KEVIN NOLAN, ktorý sa dostal pred obranu a prepálil McCarthyho. Pripísal si tak už druhý gól v strenutí.
     
    81
    Striedanie v tíme domácich. Ihrisko opustil presný strelec Vaz Té, nahradil ho Maiga.
     
    82
    Reading vybojoval rohový kop.
     
    83
    Po ňom letela lopta k bližšej žrdi, ale v skrumáži sa lepšie zorientovali domáci futbalisti, ktorí nebezpečenstvo odvrátili.
     
    83
    Domáci strelec Nolan si vyslúžil žltú kartu.
     
    85
    Rozhodca Dean rozdáva žlté karty ako na bežiacom páse. Teraz si jednu vyslúžil aj domáci Collins.
     
    86
    Striedanie v domácom tíme. OBriena nahradil Taylor.
     
    87
    West Ham United dal gól!
    West Ham predsa len prinavrátil dvojgólové vedenie na svoje kopačky. Maiga naservíroval loptu do šestnástky, kde zahviezdil po tretíkrát v stretnutí KEVIN NOLAN!
     
    89
    Domáci štadión v stoji skanduje meno Kevina Nolena a právom! Stretnutie sa už iba dohráva.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90+1
    Hosťujúci Blackman ešte mohol znížiť na rozdiel jediného gólu. Unikol po ľavej strane a dostal sa až k strele, ale Jaaskelainena neprekvapil.
     
    90+2
    Na opačnej strane pohrozil Diame, ale tu sa predviedol brankár McCarthy. Skóre sa už teda meniť nebude.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je na konci. Druhý polčas priniesol mimoriadne zaujímavý futbal. Najskôr sa hosťom, ktorí boli v prvej časti hry úplne bezzubí podarilo vyrovnať, ale potom svoj hetrik dokonal Nolan a bolo po bodových vidinách Readingu.

    Od nás je to pre dnešok všetko, za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (18:54:19)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 23. Nolan, 34. Té, 79. Nolan, 87. Nolan – 53. McCleary, 55. Fondre

    Karty:   83. Nolan (WHU), 85. Collins (WHU) – 63. McAnuff (REA)


    West Ham United: Jaaskelainen ─ Demel, Collins, Reid, OBrien ─ Diame, Noble ─ Vaz Te, Nolan, Cole ─ Carroll
    Reading FC: McCarthy ─ Gunter, Morrison, Gorkss, Kelly ─ McCleary, Karacan, Guthrie, McAnuff ─ Pogrebnyak, Robson-Kanu

    Rozhodca: M. Dean – J. Collin, J. Brooks