Benfica – Chelsea 1:2 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
1:2 (0:0)
Chelsea FC
Streda 15.05.2013, 20:45 • Amsterdam arena, Amsterdam • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Aký by to bol za záver? Benfica sa hneď po výkope dostala do útoku, kde chyboval práve Ivanovic, ale strela Cardoza končí tesne mimo brány. Veľké šťastie pre Chelsea!
     
    90+3
    Chelsea dala gól!
    ZREJME JE ROZHODNUTÉ!!!!! Celý štadión vybuchol explóziou na jednej strane šťastím, ale fanúšikovia Benfici ostávajú v smútku. Záverečný rohový kop skončil na zadnej tyči, kde si na hlavičku nabehol BRANISLAV IVANOCIC, ktorý hlavičkou poslal loptu k pravej tyči.
     
    88
    Mohlo byť rozhodnuté, ale pokračujeme stavom 1:1. Rýchly útok v podaní Chelsea, ktorý bol zavŕšený strelou kapitána "The Blues," ktorá z väčšej diaľky skončila na brvne Arturovej brány.
     
    82
    Dobrá šanca na strane Benfici! Z ničoho nič prišiel útok na strane hráčov v červených dresoch. Prihrávka Limu na Cardoza, ktorý z voleja mieri pod brvno, ale Čech perfektne vyráža na rohový kop.
     
    77
    Vynútené striedanie po avizovanom ošetrovaní Garaya. Na jeho miesto nastupuje Jardel.
     
    68
    Benfica dala gól! Znovu máme vyrovnaný stav a musíme uznať, že aj zaslúžene! Loptu na biely bod si postavil OSCAR CARDOZO, ktorý poslal loptu do stredu brány. Vyrovnané 1:1!
     
    67
    POKUTOVÝ KOP PRE BENFICU!
     
    66
    Dvojité striedanie na strane papierového domáceho tímu. Z ihriska odišiel Rodrigo a Melgarejo. Na ihrisko nastupujú Lima a John.
     
    61
    Po pár sekundách prichádza jeden z ďalších útokov na strane Chelsea. Znovu pri lopte Torres a faul Luisao, ktorého priestupok je potrestaný žltou kartou.
     
    60
    Chelsea dala gól!
    Neviditeľný muž druhého polčasu práve otvára skóre zápasu. Po odkope od brankára Petra Čecha sa dostal k lopte FERNANDO TORRES, ktorý tvrdo prešiel cez obranu a následne si obišiel brankára Artuta do prázdnej brány zasunul loptu.
     
    45+1
    Hrubá chyba Benfici pri rozohrávke a do dobrej šance sa dostal súper. Lopta skončila u Oscara, ktorý sa už rútil dopredu, avšak takticky zozadu zastavil súpera Garay. Druhá žltá karta v zápase.
     
    38
    Až teraz sme svedkami šance na strane Chelsea. Po súhrnnej kombinácii sa dostal k lopte tesne za 16-tkou Frank Lampard. Dobre si to pripravil a poslal loptu na bránu. Perfektná strela, ktorá zaplávala pred Arturom, ktorý však perfektne zasiahol!
     
    15
    Dlhšie sa čakalo na rozohrávku, ale následne prišla po signále lopta do 16-tky. Tichý prechod, alebo aj s dávkou šťastia sa lopta dostala pred malé vápno, kde v klbu hráčov nedokázal Salvio dopraviť loptu za Čecha. Lisabon v úvode spaľuje ďalšiu veľkú šancu!
     
    14
    V úvode prvého polčasu sme videli faul Matića, ale ten rozhodca žltou kartou nepotrestal. Po nevyužitej šanci Chelsea prišiel útok na druhej strane a po úniku technický faul Oscara, ktorý tak prerušil hru pri brejku Benfici. Pri lopte Cardozo a Gaitán.
     
    12
    Obrovské šance aj po pár sekundách. Benfica váha a váha! Opäť sa dostal do útoku útoční trojuholník domácich hráčov, na ktorého konci bol Gaitán, ktorý z voleja míňa vysoko nad.
     
    11
    Perfektný úvod pokračuje na strane Benfici Lisabon. Po pravej strane potiahol loptu Salvio, ktorý namieril prihrávku do 16-tky, kde zakončoval aj Cardozo, následne aj Matić. Stále pokračuje stav 0:0.

    Tomáš Batiz

    Góly: 68. Cardozo (pen.) – 60. Torres, 90+3. Ivanovic

    Karty:   45+1. Garay (BEN), 61. Luisao (BEN) – 14. Oscar (CHE)


    Benfica Lisabon: Artur – Almeida, Luisao, Garay, Melgarejo – Perez, Matič, Rodrigo – Gaitan, Cardozo, Salvio.
    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Ivanovič, Cahill, Cole – Lampard, Luiz – Ramires, Mata, Oscar – Torres

    Rozhodca: B. Kuipers – S. van Roekel E. Zeinstra