Benfica – Chelsea 1:2 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
1:2 (0:0)
Chelsea FC
Streda 15.05.2013, 20:45 • Amsterdam arena, Amsterdam • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Z mojej strany to je všetko. Na štadióne v Amsterdame aktuálne prebiehajú oslavy, kde je to už desiata najcennejšia trofej pre londýnsku Chelsea. V mene celého tímu gratulujeme víťazovi. Príjemný zvyšok večera praje komentátor Tomáš Batiz. (22:43:06)
     
    Veľké finále sa rozhodlo v nadstavenom čase, kde Chelsea zásluhou Ivanovica rozhodla o tom, že po minuloročnom zisku ušatej trofeje sa tentokrát budú tešiť zo zisku Európskej ligy.

    Pozrime sa na samotný zápas. Dobré šance mali v úvode zápasu hráči Benfici, ale tým sa nepodarilo skórovať. Šance prišli aj na druhej strane, ale Lampard zlyhal na brakárovi Arturovi, ktorý perfektne zasiahol. Do polčasu gól neprišiel.

    V druhom polčase sa do vedenia dostali hráči Chelsea, ktorí z ničoho nič prišli s akciou, na ktorej konci bol Torres a ten otvoril skóre zápasu. Netrvalo dlho a bolo vyrovnané, keď z penalty poslal do stredu brány loptu Cardozo. Záplava šťastia na strane Chelsea prišla v nadstavenom čase, keď po hlavičke Ivanovica triumfovala aj v Európskej lige.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Aký by to bol za záver? Benfica sa hneď po výkope dostala do útoku, kde chyboval práve Ivanovic, ale strela Cardoza končí tesne mimo brány. Veľké šťastie pre Chelsea!
     
    90+3
    Chelsea dala gól!
    ZREJME JE ROZHODNUTÉ!!!!! Celý štadión vybuchol explóziou na jednej strane šťastím, ale fanúšikovia Benfici ostávajú v smútku. Záverečný rohový kop skončil na zadnej tyči, kde si na hlavičku nabehol BRANISLAV IVANOCIC, ktorý hlavičkou poslal loptu k pravej tyči.
     
    90+2
    Ešte tu máme šancu pre Chelsea, keďže prichádza rohový kop z pravej strany.
     
    90+2
    Stále sa hrá vyrovnaný futbal a stav je 1:1 aj po útoku na strane Benfici. Chelsea sa pokúsila o útok taktiež, ale ten na pravej strane prerušil Melgarejo.
     
    90+1
    Počas nadstaveného času sa hrá prvýkrát, pretože sa čakalo na rozohrávku na ľavej strane. Dlhý center skončil pred 16-tkou súpera, lenže obrana Chelsea nemusela zasahovať.
     
    90
    Nastavujú sa tri minúty.
     
    90
    Dobrá šanca po autovom vhadzovaní, ktorá končí hlavičkou vo veľkom vápne súpera v podaní Cardoza, ten však poslal loptu iba do zeme a následne obrana Chelsea posiela loptu do bezpečia.
     
    89
    Zápas sa prelieva zo strany na stranu. Pred pár sekundami mali šancu hráči Chelsea, ale tentokrát prichádza útok na druhej strane. Loptu z autového vhadzovania pošle do 16-tky Salvio.
     
    88
    Mohlo byť rozhodnuté, ale pokračujeme stavom 1:1. Rýchly útok v podaní Chelsea, ktorý bol zavŕšený strelou kapitána "The Blues," ktorá z väčšej diaľky skončila na brvne Arturovej brány.
     
    88
    Útok na druhej strana a chystá sa priamy kop pre hráčov v červených dresoch. Tí sú už v útoku a po centri prichádza hlavička Matića, ktorý posiela loptu nad bránu, ešte pred tým však zasahuje brankár Peter Čech.
     
    86
    V závere druhého polčasu sa Chelsea tlačí čoraz viac do útoku. Najskôr na pravej strane Mata v spolupráci s Oscarom iba vycentroval, obrana súpera zasiahla. Celá akcia zavŕšená strelou Lamparda, ktorý mieril iba do náručia brankára Artura.
     
    86
    Súboj v strede ihriska a hra je prerušená. Pérez išiel do faulu na Luiza, ale práve on je tým čo si odniesol viac, keďže nie najlepšie došliapol.
     
    85
    Tentokrát prichádza útok aj na strane Chelsea. Tá sa snažila prekvapiť tak ako aj pri góle Torresa. Prihrávka na pravú stranu, kde Ramiresa zlyhal na obrancovi, ktorý v sklze posiela loptu na roh.
     
    84
    Posledné sekundy boli zavŕšené šancami na strane Benfici, ale stále to je stav 1:1. Chelsea sa bránila a bude tak pokračovať aj po ďalšom útoku na strane súpera. Center do útoku a hlavička Luiza, ktorý prerušil úvodnú akciu.
     
    83
    Rohový kop z pravej strany skončil pár metrov pred malým vápnom a následne hlavička striedajúceho Jardela, ktorý páli vysoko nad.
     
    82
    Dobrá šanca na strane Benfici! Z ničoho nič prišiel útok na strane hráčov v červených dresoch. Prihrávka Limu na Cardoza, ktorý z voleja mieri pod brvno, ale Čech perfektne vyráža na rohový kop.

    Tomáš Batiz

    Góly: 68. Cardozo (pen.) – 60. Torres, 90+3. Ivanovic

    Karty:   45+1. Garay (BEN), 61. Luisao (BEN) – 14. Oscar (CHE)


    Benfica Lisabon: Artur – Almeida, Luisao, Garay, Melgarejo – Perez, Matič, Rodrigo – Gaitan, Cardozo, Salvio.
    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Ivanovič, Cahill, Cole – Lampard, Luiz – Ramires, Mata, Oscar – Torres

    Rozhodca: B. Kuipers – S. van Roekel E. Zeinstra