Düsseldorf – Norimberk 1:2 (kon.) | Fürth – Freiburg 1:2 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 2:4 (kon.)
Hoffenheim – Hamburger 1:4 (kon.) | Brémy – Frankfurt 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 3:3 (kon.)
Leverkusen – Hannover 3:1 (kon.) | Schalke – Stuttgart 1:2 (kon.) | Bayern – Augsburg 3:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
3:1 (2:0)
Hannover 96
Sobota 11.05.2013, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    88
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Bender, prichádza Schwaab.
     
    86
    Pre Toprakov faul si prišiel jeden z hráčov Hannoveru, bolo totiž jasné, že bude chcieť vysokú loptu poslať preč spred pokutového územia čo najskôr a tak dá nohu vysoko. Za tento zákrok dostáva žltú kartu.
     
    77
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Schürrle, prichádza Milik.
     
    77
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Hegeler, prichádza Hosogai.
     
    71
    Hannover dal gól! Tak predsa vidíme zníženie v podaní hostí, Artur Sobiech prebral peknú prihrávku od Sérgia Pinta na pravej strane pokutového územia, brankára prekonal prízemnou strelou k vzdialenejšej žrdi a snaha DANIELA CARVAJALA o odvrátenie pohromy končí vo vlastnej sieti.
     
    68
    Nutné ošetrovanie Felipeho, vyzerá to na svalové zranenie. Privolaní ošetrovatelia si s jeho situáciou nedokázali poradiť na trávnik tak miesto neho prichádza Haggui.
     
    64
    Kiessling v nájazde! Hegelerovu prihrávku vynikajúco spracoval, možno si ju však kopol priďaleko a navyše bol zozadu atakovaný Felipem. Loptu tak poslal priamo na brankára, ktorý bol zrejme rád, že nemusel riešiť vážnejšiu strelu.
     
    59
    Bayer Leverkusen dal gól! Domáci si krivdu vynahradili parádnou akciou, ktorú zakončuje JENS HEGELER zvnútra pokutového územia ku bližšej žrdi – po ľavici brankára Zielera. Ten si na loptu mohol siahnuť, ale strela ho prekvapila a zrejme čakal zakončenie do druhej strany.
     
    56
    Hannover zvyšuje dôraz, čo sa mu nie veľmi vypláca, prvú žltú kartu v zápase totiž za sklz bez lopty dostáva Felipe.
     
    53
    Center na Dioufovu hlavu tentokrát presný! Ako blesk prišla prihrávka pre Senegalčana, ten však nedokázal hlavou namieriť presne a bránku prestrelil.
     
    41
    Ďalšie zakončenie smerujúce na brankára domácich, Leno sa vyznamenal pri Sobiechovom vydarenom pokuse na pravú žrď. Strele chýbala razancia, Leno sa však musel natiahnuť v plnej dĺžke.
     
    34
    Ďalšia rýchla odpoveď na druhej strane, Hegeler si loptu narazil pred pokutovým územím a unikol tak ofsajdovej pasci. V nájazde na Zielera skúšal loptu poslať z ľavej strany k vzdialenejšej žrdi, tam však dostal skôr rukavice hosťujúci brankár.
     
    28
    Bayer Leverkusen dal gól! STEFAN KIESSLING akciu začal pred pokutovým územím, vysunul na pravej strane zrejme André Schürleho, ten mu loptu centrom vracia priamo na hlavu a Stefan už nemal problém zakončiť cez zmäteného Zielera.
     
    13
    Obrovská šanca domácich! Delovku z hranice pokutového územia Zieler len vyrazil na brvno, zachránil tak však svoj tím pred inkasovaním.
     
    6
    Bayer Leverkusen dal gól! Andre Schürrle pripravil gól v situácii dvoch proti jednému JENSOVI HEGELEROVI, a ten sa už pred prázdnou bránkou nemýlil.

    Marián Handzuš

    Góly: 6. Hegeler, 28. Kiessling, 59. Hegeler – 71. Carvajal (vla.)

    Karty:   86. Toprak (LVR) – 56. Felipe (HAN)


    Bayer Leverkusen: Leno – Friedrich, Boenisch, Toprak, Daniel Carvajal, Rolfes, Bender, Hegeler, Reinartz, Kiessling, Schürle.
    Hannover 96: Zieler – Pocognoli, Eggimann, Felipe, Sakai, Cherundolo, Hoffmann, Sérgio Pinto, Rausch, Diouf, Sobiechj.

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Borsch