Düsseldorf – Norimberk 1:2 (kon.) | Fürth – Freiburg 1:2 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 2:4 (kon.)
Hoffenheim – Hamburger 1:4 (kon.) | Brémy – Frankfurt 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 3:3 (kon.)
Leverkusen – Hannover 3:1 (kon.) | Schalke – Stuttgart 1:2 (kon.) | Bayern – Augsburg 3:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
3:1 (2:0)
Hannover 96
Sobota 11.05.2013, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Tretí Leverkusen dnes bude hostiť deviaty Hannover. Stred tabuľky je poriadne nahustený a tak budú mať hostia o motiváciu postarané.
     
    Aktuálna forma hovorí jednoznačne v prospech Bayeru, keď neprehral ostatných 6 zápasov (4 výhry). Vzájomné zápasy má navyše pevne v rukách, pri 10 výhrach "pustil" iba tri (7 remíz).
     
    Naopak Hannover sa trápi, z ostatných päť zápasov vyhral jediný (2 remízy).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    6
    Bayer Leverkusen dal gól! Andre Schürrle pripravil gól v situácii dvoch proti jednému JENSOVI HEGELEROVI, a ten sa už pred prázdnou bránkou nemýlil.
     
    Ospravedlňujeme sa za mierne meškanie, kvôli technickým problémom sme prišli o úvod stretnutia.
     
    13
    Obrovská šanca domácich! Delovku z hranice pokutového územia Zieler len vyrazil na brvno, zachránil tak však svoj tím pred inkasovaním.
     
    14
    Ďalší vzruch pred bránkou Hannoveru, k zákroku bol Zieler nútený tentoraz z ľavej strany útoku, tentoraz Reinartzovu loptu do bezpečia boxoval.
     
    19
    Chvíľkový herný pôst prerušili znovu hráči domácich, pred brankárom zaváhal Schürle a v následnej dorážke z pravej strany posielal loptu len na hlavičku obrancu Boenisch.
     
    20
    Hra sa presunie pred Lena, pekných pár metrov za pokutovým územím si loptu stavia hráč hostí.
     
    21
    Centrovaná lopta odvrátená na roh, ten okamžite po rozohratí v moci domácich.
     
    22
    Leverkusen využíva rozhodenú obranu Hannoveru na protiútok! Lopta sa dostala až k Schürlemu, ktorému pri pokuse o strelu nesadla a posiela ju tak len mimo ľavej žrde.
     
    24
    Čas pre držanie lopty na strane domácich, v úvode sú aktívnejší a majú viac z hry.
     
    25
    Tentoraz sa však prepočítali, rozohrávka Bayeru končí ešte na vlastnej polovici a loptu do pokutového územia dostáva Diouf! Nepodarilo sa mu však vymyslieť nič kreatívnejšie, než pád.
     
    26
    Hra je znovu prerušená, hosťujúci hráč zostáva ležať na úrovni poliacej čiary po nevyberanom zákroku. Kartu sme však nevideli.
     
    28
    Bayer Leverkusen dal gól! STEFAN KIESSLING akciu začal pred pokutovým územím, vysunul na pravej strane zrejme André Schürleho, ten mu loptu centrom vracia priamo na hlavu a Stefan už nemal problém zakončiť cez zmäteného Zielera.
     
    30
    Ani pri dvojgólovom vedení sa domáci nesťahujú pred svojho brankára, Hannover má veľmi ťažkú úlohu, ak chce v dnešnom zápase uspieť. Rozcvičovať sa však začali noví hráči, ktorí by mohli priniesť novú krv už v polčase.
     
    31
    Prechod Leverkusenu zastavený, Hannover sa bude snažiť brániť aktívnejšie, dôraznejšie pristupovať k útočníkom.
     
    32
    Tentoraz v útočnej snahe hostia, postupný prechod zastavený faulom a tak lopta zostáva v ich moci.
     
    33
    Diouf s loptou v pokutovom území! Prihrávka bola však príliš prudká a senegalský útočník osamotený.
     
    34
    Ďalšia rýchla odpoveď na druhej strane, Hegeler si loptu narazil pred pokutovým územím a unikol tak ofsajdovej pasci. V nájazde na Zielera skúšal loptu poslať z ľavej strany k vzdialenejšej žrdi, tam však dostal skôr rukavice hosťujúci brankár.
     
    36
    "Deraví" hostia sa snažia upokojiť hru, loptu držia na svojich kopačkách, avšak nedostávajú sa ďalej, než za polovicu a tak to skúšajú znovu a znovu.
     
    39
    Kiesslingovi došla trpezlivosť a loptu zobral Pintovi o čosi razantnejšie – faul. Ak by však rozhodca neposúdil tento zákrok za nedovolený, mohli sme vidieť ďalší sľubný protiútok domácich.
     
    40
    Šancu sme však videli na druhej strane, Diouf však len sklamane búcha rukou do zeme po nepodarenej strele.
     
    41
    Ďalšie zakončenie smerujúce na brankára domácich, Leno sa vyznamenal pri Sobiechovom vydarenom pokuse na pravú žrď. Strele chýbala razancia, Leno sa však musel natiahnuť v plnej dĺžke.
     
    42
    Hannover má problém sa po útočnej akcii vrátiť do defenzívy, nevyužil to teraz znovu Kießling.
     
    43
    Aby si poistili stred ihriska, skúšajú v závere prvého polčasu útočiť hostia nakopávanými loptami. Táto taktika nie je úplne odsúdená na neúspech, ale do hry sa pred Lenom zapája málo ich hráčov.
     
    44
    Rohový kop sme videli na druhej strane, centrovaná lopta síce našla hlavu jedného z nabiehajúcich hráčov, končí však vedľa bránky.
     
    45
    Nadstaveného času sa nedočkáme, Hannover tak už svoju akciu nestihne naplno rozvinúť.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvodnej útočnej snahe hostia, ďaleko sa však nedostali a tak sa znovu dostane Leverkusen k protiútoku.
     
    47
    Lopta z hranice pokutového územia letí vysoko nad, Zieler sa tak len obzrel a zasahovať nemusel.
     
    48
    S loptou na kopačkách znovu Bayer, hostia sa totiž nepresnou prihrávkou sami pripravili o akýkoľvek ďalší postup do útoku.
     
    49
    Leverkusen si dovolil začať akciu znovu až od brankára, podarilo sa mu vyslať pas na Kiesslinga, ktorý na pravej strane obrancom poriadne zamotal hlavu.
     
    50
    Ďalší úspešný pas na Kiesslinga, tentoraz už však loptu iba zasekol a prihral späť dozadu, pretože bol na pravej strane predsa zahnaný do priveľkého uhla.
     
    50
    Aktívne zapájanie Kiesslinga do hry pokračuje, tentoraz sa však dostal do ofsajdu.
     
    51
    Útočia hostia, po dlhom čase sa im podarilo presne zakombinovať pred pokutovým územím, avšak následná lopta smerujúca na Dioufovu hlavu bola privysoká.
     
    52
    Hostia majú obrovské problémy na ľavej strane obrany, tentokrát to bol zrejme Schürrle, kto sa dostal až za ich chrbát a prihrával do ohňa – tam však bol priestor prehustený a navyše sa pískal útočný faul.
     
    53
    Center na Dioufovu hlavu tentokrát presný! Ako blesk prišla prihrávka pre Senegalčana, ten však nedokázal hlavou namieriť presne a bránku prestrelil.
     
    54
    Jednoznačný faul Pinta na unikajúceho Schürrleho, nohu mu zozadu položil priamo do cesty. Hlavný rozhodca si po následnej vzájomnej diskusii s úsmevmi volá previnilca a varuje ho pred kartovou "odmenou".
     
    55
    Štandardná situácia končí neslávne, lopta len preskackala pokutovým územím.
     
    56
    Hannover zvyšuje dôraz, čo sa mu nie veľmi vypláca, prvú žltú kartu v zápase totiž za sklz bez lopty dostáva Felipe.
     
    58
    Štandardné situácie na oboch stranách, zakončené podobne, centrovanou loptou a neúspešnou hlavičkou.
     
    58
    Schürrle sa hnevá na verdikt čiarového rozhodcu, opakovaný záber dáva za pravdu útočníkovi Leverkusenu, ktorý sa do ofsajdu nedostal.
     
    59
    Bayer Leverkusen dal gól! Domáci si krivdu vynahradili parádnou akciou, ktorú zakončuje JENS HEGELER zvnútra pokutového územia ku bližšej žrdi – po ľavici brankára Zielera. Ten si na loptu mohol siahnuť, ale strela ho prekvapila a zrejme čakal zakončenie do druhej strany.
     
    61
    Snaha o odpoveď na druhej strane, hranica pokutového územia však bola "stopkou" a po odohratí lopty bude rozohrávať brankár domácich.
     
    62
    Herný prejav Hannoveru naznačuje, že zápas jeho hráči ešte nevzdali, avšak zrejme nie je v ich silách poriadne sa presadiť.
     
    63
    Ďalšia ich akcia končí neslávne, Leverkusen bez problémov odoberá ich stratené lopty.
     
    64
    Kiessling v nájazde! Hegelerovu prihrávku vynikajúco spracoval, možno si ju však kopol priďaleko a navyše bol zozadu atakovaný Felipem. Loptu tak poslal priamo na brankára, ktorý bol zrejme rád, že nemusel riešiť vážnejšiu strelu.
     
    65
    Na druhej strane pekný Benderov volej spoza šestnástky, lopta letí vedľa žrde.
     
    66
    Lopta lieta z jednej strany na druhú ako na tenise, k úspešnému zákroku opäť vyzvaný Zieler, lopta končí po peknom Schürrleho technickom pokuse k pravej žrdi v jeho rukaviciach.
     
    68
    Nutné ošetrovanie Felipeho, vyzerá to na svalové zranenie. Privolaní ošetrovatelia si s jeho situáciou nedokázali poradiť na trávnik tak miesto neho prichádza Haggui.
     
    71
    Hannover dal gól! Tak predsa vidíme zníženie v podaní hostí, Artur Sobiech prebral peknú prihrávku od Sérgia Pinta na pravej strane pokutového územia, brankára prekonal prízemnou strelou k vzdialenejšej žrdi a snaha DANIELA CARVAJALA o odvrátenie pohromy končí vo vlastnej sieti.
     
    73
    Úroveň hry nám opäť upadla, hlavne "vďaka" pasívnemu prejavu domácich. Nemožno im však taktickú snahu zazlievať, ďalší inkasovaný gól by mohol spôsobiť poriadne komplikácie.
     
    74
    Benderova delovka z pravej strany, Zieler je rád, že sa do lopty nemusel položiť, keďže smerovala mimo jeho bránku.
     
    77
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Hegeler, prichádza Hosogai.
     
    77
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Schürrle, prichádza Milik.
     
    78
    Dvojité striedanie domácich môže priniesť ďalšiu "šťavu" do stretnutia.
     
    78
    V útočnej snahe opäť Leverkusen, domáci zastavení nedovolene. Ich ďalší postup však končí nepresnou prihrávkou pred šestnástkou.
     
    79
    Na zemi zostáva po vlastnom sklze ležať Bender, zatiaľ sa zapája do hry, avšak kríva a možno bude nutné ho vystriedať.
     
    80
    Nepresná prihrávka aj na druhej strane, Hannover nechtiac poslal loptu až brankárovi.
     
    81
    Leverkusen znovu stráži svoje vedenie držaním lopty a čo najbezpečnejšími prihrávkami. To sa teraz snaží Hannover narúšať vysoko vysunutými atakujúcimi hráčmi.
     
    82
    Benderova prihrávka pred pokutové územie nepresná, na šťastie domácich však rovnako dopadol pokus o prechod cez polovicu ihriska v podaní Hannoveru.
     
    82
    Z tribún už teraz znie skandovaný potlesk. Prerušil sa len pri rozčúlení nad verdiktom hlavného rozhodcu, ktorý zastavil postup domácich – útočný faul Bendera.
     
    83
    Hannover už v obrane poriadne otvára priestor pre súpera, využiť to nedokázal Milik, ktorého prihrávka za obranu nenašla adresáta.
     
    84
    Rohový kop pre Hannover, pri rohovej zástavke si domáci radšej zrazil centrovanú loptu za čiaru.
     
    85
    Lopta z rohu poriadne pretiahnutá, ani z pokračujúcej akcie a nastrelenej lopty do pokutového územia nezapršalo – zasahoval Leno.
     
    86
    Pre Toprakov faul si prišiel jeden z hráčov Hannoveru, bolo totiž jasné, že bude chcieť vysokú loptu poslať preč spred pokutového územia čo najskôr a tak dá nohu vysoko. Za tento zákrok dostáva žltú kartu.
     
    87
    Naivnú prihrávku pred pokutovým územím hostia odvracajú, ak by však lopta prešla, mohli ísť na dvojčlennú obranu hostí traja hráči Bayeru.
     
    88
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Bender, prichádza Schwaab.
     
    90
    Stretnutie sa kúskuje, na rade je znovu rohový kop pre Hannover.
     
    90
    Centrovaná lopta však končí rovnako ako všetky predchádzajúce.
     
    90
    Rozhodca ani v druhom polčase nenadstavuje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Domáci Leverkusen mal stretnutie plne v rukách, už od prvého streleného gólu (6. Hegeler) sa Hannover snažil o ofenzívnu hru, čo však prinášalo stále viac a viac priestoru pre Bayer a jeho strelcov (28. Kiessling, 59. Hegeler). Na kvalitnú hru favorita dokázal odpovedať Hannover jedinou úspešnou akciou, keď si Sobiechovu strelu (71.) ešte zrazil do vlastnej bránky Carvajala.
     
    Oslavy domácich budú na štadióne ešte určite pokračovať, prenos z tohto stretnutia je však na konci. Dovidenia pri ďalších onlajnoch. (17:26:21)

    Marián Handzuš

    Góly: 6. Hegeler, 28. Kiessling, 59. Hegeler – 71. Carvajal (vla.)

    Karty:   86. Toprak (LVR) – 56. Felipe (HAN)


    Bayer Leverkusen: Leno – Friedrich, Boenisch, Toprak, Daniel Carvajal, Rolfes, Bender, Hegeler, Reinartz, Kiessling, Schürle.
    Hannover 96: Zieler – Pocognoli, Eggimann, Felipe, Sakai, Cherundolo, Hoffmann, Sérgio Pinto, Rausch, Diouf, Sobiechj.

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Borsch