Boston – Toronto 2:4 (kon.) | Detroit – Anaheim 0:4 (kon.) | LA Kings – St. Louis 1:0 (kon.)
NY Islanders – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Minnesota – Chicago 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
New York Islanders
4:5 (2:3, 0:1, 2:0 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
cz Nedeľa 05.05.2013, 18:10 • Nassau Veterans Memorial Coliseum, Uniondale, New York • Play-off NHL
Partner:
     
    68:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto!!! Straitovo vyloučení přišlo Ostrovany pěkně draho. Hostům parádně vyšla kombinace, kdy Martin nahrál Crosbymu, který od brankové čáry našel v předbrankovém prostoru CHRISE KUNITZE a ten se trefil přesně do šibenice nad lapačku Nabokova. Kunitz tak vystřelil Pens důležité vítězství! Asistence: Sidney Crosby, Paul Martin.
     
    50:48
    Islanders právě vstřelili branku!
    JOHN TAVARES v play-off konečně potvrzuje pověst kanonýra! Domácí vybojovali ve středním pásmu puk, z čehož profitoval právě Tavares, který se z pravého kruhu zápěstím trefuje mimo dosah Fleuryho, který se ve stoje jen otočil za pukem. Je vyrovnáno! Asistence: Josh Bailey.
     
    45:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté hráli přesilovku opravdu špatně a dokonce inkasují! Frans Nielsen získal na vlastní modré kotouč a dokázal nahrát KYLEMU OKPOSOVI, který samostatný únik zakončil přesnou střelou mezi betony Fleuryho. Ostrované se tak vrací do zápasu. Asistence: Frans Nielsen.
     
    37:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci navyšují své vedení na 2:4! Jevgenij Malkin našel přesnou přihrávkou obránce DOUGLASE MURRAYE, který si najel na levý kruh a ranou do horního růžku překonal vyjetého Nabokova. Asistence: Jevgenij Malkin, Paul Martin.
     
    19:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté dokonale obrací průběh utkání! Sidney Crosby pronikl podél pravého mantinelu a bekhendovou přihrávkou našel před branku najíždějícího PASCALA DUPUISE, který jen nastavil hůl a usměrnil kotouč za záda bezmocného Nabokova. Vracející se John Tavares byl u skórujícího hráče příliš pozdě. Asistence: Sidney Crosby, Chris Kunitz.
     
    13:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins využívají početní výhodu naprosto dokonale! Při již pokračující klasické přesilovce našel Malkin přesným pasem CHRISE KUNITZE, který si zajel za záda Višňovského, jel na Nabokova sám a ranou k tyčce ho překonal. 2:2 a začíná se znovu! Asistence: Jevgenij Malkin, Kris Letang.
     
    13:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku rychle využívají! Kris Letang ranou z vrcholu kruhů propaluje Nabokova a je sníženo. Jeho střelu ještě zřejmě lehce tečoval JAROME IGINLA, který byl oficiálně označen jako autor branky. Asistence: Kris Letang, Sidney Crosby.
     
    05:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš! Crosby předvedl krásnou individuální akci, kdy se od mantinelu dostal až mezi kruhy, ale Nabokov skvěle zasáhl. Na druhé straně dojel Grabner nastřelený kotouč a od zadního mantinelu ho poslal před branku přímo do míst, kam si najel CASEY CIZIKAS a ten prostřelil Fleuryho ranou mezi betony – 2:0! Asistence: Michael Grabner.
     
    01:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované do zápasu vlétli jako velká voda a rychle střílí úvodní gól! Višňovský zavezl kotouč do útočného pásma a nahodil ho do brankoviště. Tam hned několikrát dorážel Kyle Okposo, ale Fleury ještě dokázal udržet kotouč před čarou. Dojíždějící MATT MOULSON už však puk do branky dostal. Asistence: Kyle Okposo, Lubomír Višňovský.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 2. Moulson (Okposo, Višňovský), 6. Cizikas (Grabner), 46. Okposo (Nielsen), 51. Tavares (Bailey) – 14. Iginla (Letang, Crosby), 14. Kunitz (Malkin, Letang), 19. Dupuis (Crosby, Kunitz), 38. Murray (Malkin, Martin), 69. Kunitz (Crosby, Martin)


    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Streit, Carkner, Hamonic, MacDonald, Strait, Višňovský – Boyes, Tavares, Bailey – Okposo, Nielsen, Moulson – McDonald, Aucoin, Ullström – M. Martin, Cizikas, Grabner. Trenér: Jack Capuano
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Vokoun) – Letang, Eaton, Niskanen, Murray, Despres, P. Martin – Dupuis, Crosby, Kunitz – Iginla, Malkin, Bennett – Cooke, Sutter, Morrow – Adams, Jokinen, Glass. Trenér: Dan Bylsma

    Rozhodca: Meier, Peel – Cherrey, Murphy