Slovensko – Rakúsko 1:0 (kon.) | Rusko – Ukrajina 3:0 (kon.) | Chorvátsko – Taliansko 0:0 (kon.)
Švajčiarsko – Švédsko 0:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
0:1 (0:1)
Švédsko
Nedeľa 05.05.2013, 19:30 • Pod Dubňom, Žilina • Majstrovstvá Európy do 17 rokov
Predzápasové kurzy
     
    80+2
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Engvall, prichádza Ramhorn Johan.
     
    78
    Lipovac takmer rozhodol o osude dnešného zápasu. Nachystal si výbornú streleckú pozíciu, no v poslednom momente loptu zblokoval Sonko Sundberg.
     
    75
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Niederhäusern, prichádza Abreu De Oliveira.
     
    73
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Rakip, prichádza Nordin.
     
    71
    Žltú kartu dostáva kapitán Troch koruniek Linus Wahlqvist.
     
    71
    Kilian Pagliuca parádne zacentroval z ľavej strany, v šestnástke sa zjavil Hunziker, no ešte pred ním sa tam ukázal ako blesk gólman Mohlin a doslova a do písmena mu zobral gól z hlavy. Perfektné čítanie hry, skutočne perfektné.
     
    69
    výborný center Lipovaca si jeden z obrancov Švédska takmer zrazil do vlastnej bránky! Mohlin bol však pozorný a podržal svoj mančaft.
     
    64
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Forestal, prichádza Pagliuca.
     
    64
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Grgič, prichádza Kamber.
     
    61
    Žltú kartu dostáva strelec gólu Švédov Gustav Engvall.
     
    59
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Berisha, prichádza Lipovac.
     
    55
    Mirza Halvadzic z vnútra šestnástky páli iba tesne vedľa bránky Helvétov. Nuž, ak by trafil priestor bránky, Fellmann by bol bezmocný.
     
    48
    Tak ale v tomto momente zakombinovali Švajčiari parádne a Eric Briner zacentroval z hranice šestnástky. S podporou vetra sa lopta stočila a zamiera rovno pod brvno Mohlina. Ten bol pozorný a loptu s námahou vytlačil nad svoju svätyňu.
     
    42
    Krásny futbalový moment! Isaak Ssewankambo vyskúšal prekvapiť švajčiarského brankára snáď zo 40 metrov a takmer sa mu to podarilo. Fabian Fellmann sa musel natiahnúť skutočne v celej svojej dĺžke a ešte snáď aj kúsok viac, aby loptu končekmi prstov vyškriabal na roh. Krásny zákrok, no i skvelá myšlienka a realizácia.
     
    38
    Švédsko dalo gól!
    Švédi sa po parádnej akcii ujímajú vedenia. Štastným strelcom je GUSTAV ENGVALL, ktorý dostal peknú prihrávku do šestnástky a prízemnou strelou okolo pravej nohy prekonal Fabiana Fellmanna.
     
    36
    Trachsel obabral dnes už spomínaného Suljica, poslal perfektnú prihrávku na Grgiča, ktorý z prvej len tesne prestrelil bránku Mohlina.
     
    24
    Jolan Forestal spálil veľkú príležitosť. Dostal krásnu prihrávku na hranicu vápna, stál tam sám. Pozrel sa, kde stojí brankár Mohlin a pokúsil sa ho technicky obstreliť. Lopta ma však nesadla a Mohlin nemal vážnejší problém.
     
    20
    Vzápätí šanca na opačnej strane, do brejku bol vyslaný Trachsel. Tomu však loptu vypichol brankár Mohlin, ktorý vybehol až za hranicu šestnástky. Výborne čítanie hry.
     
    18
    Obrovské zaváhanie Niederhäuserna, ktorý podcenil centrovanú loptu. Zobral mu ju Engvall, krásne zacentroval pred bránku, kde stál pripravený Mirza Halvadzic. Ten lopru umiestnil hlavičkou parádne, no ešte krajší bol zákrok brankára Fellmanna, ktorý loptu vytlačil na brvno.
     
    10
    Opäť šanca v podaní Švajčiarov. Hunziker spätnou prihrávkou našiel v šestnástke Trachsela, ten z prvej natiahol Mohlina, ktorý loptu parádne vytlačil nad brvno.
     
    8
    Veľká šanca Švajčiarska, Marco Trachsel sa z ľavej strany vrútil do šestnástky Švédska. Vystrelil po zemi a brankár Mohlin mal veľké problémy, pretože mu lopta vypadla. Všetko však vyriešila obrana a brankár si mohol vydýchnuť.

    Dávid Švec

    Góly: 38. Engvall

    Karty:   61. Engvall (SUI) – 71. Wahlqvist (SWE)


    Švajčiarsko: Fellmann – Stettler, Drakul, Elvedi, Kadoic (C), Forestal, Briner, Hunziker, Grgič, Trachsel, Niederhäusern. Tréner : Heinz Moser.
    Švédsko: Mohlin – Suljic, Ramhorn, Sonko Sundberg, Wahlqvist (C), Berisha, Rakip, Jönsson Salétros, Ssewankambo, Engwall, Halvadzic. Tréner : Roland Larsson.

    Rozhodca: Sidiropoulos – Vassyutin, Kostadinov

    Diváci: 1983