Amsterdam – Willem II 5:0 (kon.) | Den Haag – Feyenoord 2:0 (kon.) | Eindhoven – Nijmegen 4:2 (kon.)
Waalwijk – Arnhem 3:2 (kon.) | Alkmaar – Zwolle 4:0 (kon.) | Venlo – Groningen 0:0 (kon.)
Heerenveen – Utrecht 2:4 (kon.) | Heracles – Twente 1:1 (kon.) | Breda – Kerkrade 5:3 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
5:0 (2:0)
Willem II Tilburg
cz Nedeľa 05.05.2013, 12:30 • Amsterdam Arena • Holandská Eredivisie
     
    89
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ještě než začne velká párty, je tu pátý hřebíček do rakve Tilburgu, který dostal na cestu domů pořádný náklad. Nejlepší hráč na place Erikson přihrál před bránu, kde byl střídající DANNY HOESEN a hokejovou terminologií, míč v podstatě protečoval do sítě. Není co řešit, 5:0!
     
    82
    Ajax právě vstřelil branku!
    Další gól v síti hostů a poněkud smolný a kuriózní. Eriksen zahrával rohový kop a míč se po několika odrazech dostal k SIMEOVI DE JONGOVI. Od jeho stehna se míč doslova doplazil do sítě. Ač Meul dělal co mohl, nestihl zasáhnout včas.
     
    78
    Hosté naposledy střídají. Odchází zraněný Robbie Haemhouts, nahrazuje ho Simon van Zeelst.
     
    76
    Viktor Fischer dnes dohrál, na poslední minuty nastupuje Derk Boerrigter.
     
    73
    Druhé střídání v týmu Tilburgu. Místo Van Buurena nastupuje Van Kerckhoven .
     
    70
    Domácí střídají. Ze hřiště odešel Kolbeinn Sigthórsson a nahradil ho Danny Hoesen.
     
    68
    Ajax právě vstřelil branku!
    Není co řešit. Výtečná akce na tři doteky končí gólem. Nejprve poslal po pravé straně Eriksen do brejku Babela, ten nastaroval nohy a přesným centrem našel na zadní tyči VIKTORA FISCHERA, který nemohl netrefit poloprázdnou bránu.
     
    60
    Je zde první střídání v týmu hostů. Odešel Guijt a na jeho místo přichází Hofs.
     
    46
    Domácí kouč Frank De Boer poprvé zasahuje do sestavy. Místo Schöneho nastupuje Poulsen.
     
    39
    Höcher to udělal také parádně a Vermeer musel ukázat něco ze své akrobacie. Míč mířil do pravé šibenice, odkud ho však gólman Ajaxu vyškrábl do bezpečí.
     
    30
    Pěkná akce hostů, proč také nezahrozit a něco nezkusit. Po rohu Misidjana se dostal k hlavičce na malém vápně Peters a mnoho nechybělo. Vermeer sice nezasahoval, míč však určitě tlačil očima ven z brány. To se mu také povedlo a balon putoval pár centimetrů vedle.
     
    26
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí rozehráli roh pouze na krátko a bylo vidět, že se jednalo o nacvičený signál. K míči se na hranici vápna postavil CHRISTIAN ERIKSEN a jeho dělovka propadla mezi rukavicemi Meula podruhé do sítě. Doposud chytal brankář Tilburgu velice dobře, ovšem tato střela a inkasovaná branka půjde na jeho vrub.
     
    25
    Eriksen si postavil míč a obstřelil skvěle celou zeď. Gólman Meul však předvedl efektní a hlavně efektivní robinzonádu. Míč vytáhl po zmíněné standardce nad bránu a bude z toho roh pro domácí.
     
    24
    První žlutá karta zápasu a vyfasoval ji Van Buuren, který zhruba dvacet metrů před Meulovou bránou zastavil nedovoleně Fischera.
     
    22
    Mohlo být 2:0. Eriksen dostal parádní pas za obranu a domácí hráč ukázal dnes již poněkolikáté svou rychlost. Přespurtoval obránce Buurena a vystřelil na Meula, který byl značně rozhozen ve svém postavení. Nakonec pravou nohou vytlačil míč mimo tři tyče.
     
    13
    Ajax právě vstřelil branku!
    Vše je však zapomenuto. Další akce domácí se už ujala. Přesný centr Babela z pravé strany uklidil do sítě rybičkou KOLBEINN SIGTHÓRSSON. Obrana soupeře mu nechala před Meulem hodně velkého prostoru a pro rodáka z Islandu, to nebyl problém skórovat.
     
    4
    Fantastické publikum na stadionu neustále pěje chorály a nyní sledovalo dvě obrovské šance svých oveček. První střela Eriksena z malého vápna byla ještě na poslední moment sražená, nicméně o pár chvil později se k míči opět dostal domácí záložník a jeho pokus z hranice vápna jen těsně minul pravou tyč.

    Roman Zajíček

    Góly: 13. Sigthórsson, 26. Eriksen, 68. Fischer, 82. De Jong, 89. Hoesen

    Karty:   24. Van Buuren (WLM)


    Ajax Amsterdam: Vermeer – Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – Jong, Schöne (46. Poulsen), Eriksen – Sigthórsson (70. Hoesen), Fischer (76. Boerrigter), Babel. Trenér: Frank De Boer.
    Willem II Tilburg: Meul – Van Buuren (73. Van Kerckhoven), Haastrup, Peters, Cornelisse – Ippel, Guijt (60. Hofs), Haemhouts (78. Zeelts) – Misidjan, Snijders, Höcher. Trenér: Jurgen Streppel.

    Rozhodca: Makkelie – Lobbert, Steegstra

    Diváci: 51 963