Amsterdam – Willem II 5:0 (kon.) | Den Haag – Feyenoord 2:0 (kon.) | Eindhoven – Nijmegen 4:2 (kon.)
Waalwijk – Arnhem 3:2 (kon.) | Alkmaar – Zwolle 4:0 (kon.) | Venlo – Groningen 0:0 (kon.)
Heerenveen – Utrecht 2:4 (kon.) | Heracles – Twente 1:1 (kon.) | Breda – Kerkrade 5:3 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
5:0 (2:0)
Willem II Tilburg
cz Nedeľa 05.05.2013, 12:30 • Amsterdam Arena • Holandská Eredivisie
     
    89
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ještě než začne velká párty, je tu pátý hřebíček do rakve Tilburgu, který dostal na cestu domů pořádný náklad. Nejlepší hráč na place Erikson přihrál před bránu, kde byl střídající DANNY HOESEN a hokejovou terminologií, míč v podstatě protečoval do sítě. Není co řešit, 5:0!
     
    82
    Ajax právě vstřelil branku!
    Další gól v síti hostů a poněkud smolný a kuriózní. Eriksen zahrával rohový kop a míč se po několika odrazech dostal k SIMEOVI DE JONGOVI. Od jeho stehna se míč doslova doplazil do sítě. Ač Meul dělal co mohl, nestihl zasáhnout včas.
     
    68
    Ajax právě vstřelil branku!
    Není co řešit. Výtečná akce na tři doteky končí gólem. Nejprve poslal po pravé straně Eriksen do brejku Babela, ten nastaroval nohy a přesným centrem našel na zadní tyči VIKTORA FISCHERA, který nemohl netrefit poloprázdnou bránu.
     
    26
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí rozehráli roh pouze na krátko a bylo vidět, že se jednalo o nacvičený signál. K míči se na hranici vápna postavil CHRISTIAN ERIKSEN a jeho dělovka propadla mezi rukavicemi Meula podruhé do sítě. Doposud chytal brankář Tilburgu velice dobře, ovšem tato střela a inkasovaná branka půjde na jeho vrub.
     
    13
    Ajax právě vstřelil branku!
    Vše je však zapomenuto. Další akce domácí se už ujala. Přesný centr Babela z pravé strany uklidil do sítě rybičkou KOLBEINN SIGTHÓRSSON. Obrana soupeře mu nechala před Meulem hodně velkého prostoru a pro rodáka z Islandu, to nebyl problém skórovat.

    Roman Zajíček

    Góly: 13. Sigthórsson, 26. Eriksen, 68. Fischer, 82. De Jong, 89. Hoesen

    Karty:   24. Van Buuren (WLM)


    Ajax Amsterdam: Vermeer – Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – Jong, Schöne (46. Poulsen), Eriksen – Sigthórsson (70. Hoesen), Fischer (76. Boerrigter), Babel. Trenér: Frank De Boer.
    Willem II Tilburg: Meul – Van Buuren (73. Van Kerckhoven), Haastrup, Peters, Cornelisse – Ippel, Guijt (60. Hofs), Haemhouts (78. Zeelts) – Misidjan, Snijders, Höcher. Trenér: Jurgen Streppel.

    Rozhodca: Makkelie – Lobbert, Steegstra

    Diváci: 51 963