Montreal – Ottawa 3:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Vancouver – San Jose 2:3 (po pr.) | Washington – NY Rangers 1:0 (po pr.)
koniec
Montreal Canadiens
3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Ottawa Senators
cz Sobota 04.05.2013, 01:00 • Bell Centre • Play-off NHL
Partner:
     
    38:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Rene Bourque vyjel s pukem z rohu kluziště před branku, přičemž na sebe navázal dva obránce. Následně poslal kotouč na levou stanu na MICHAELA RYDERA, který úplně osamocen zametl kotouč za přesouvajícího se Andersona. Asistence: Rene Bourque, PK Subban.
     
    28:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté se na chvilku usadili v útočném pásmu a hned je z toho branka. Po pár přihrávkách se kotouč dostal na modrou ke Chrisu Phillipsovi, který tvrdou ránou překonal domácího brankáře. Po přeskoumaní gólu v Torontu je nakonec branka připsána MILANU MICHÁLKOVI, který zřejmě kotouč tečoval před brankou. Asistence: Chris Phillips, Andre Benoit.
     
    24:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Nejdříve Turris nedokázal osamocen zasunout kotouč do branky Canadiens, aby z protiútoku Alex Galchenyuk našel úplně volného BRENDANA GALLAGHERA, který pouze zasunul kotouč do prázdné branky. Asistence: Alex Galchenyuk, Brandon Prust.
     
    23:20
    Montreal právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné. RYAN WHITE zblokoval chybnou rozehrávku hostujícího obránce a kotouč se došoural mezi betony Andersona až za jeho záda. Co se nepovedlo z jasných šancí, tak se povedlo takovouhle náhodou. Bez asistence.

    Ján Jabrocký

    Góly a asistencie: 24. White, 25. Gallagher (Galchenyuk, Prust), 39. Ryder (Bourque, Subban) – 29. Michálek (Phillips, Benoit)


    Montreal Canadiens: Price – Markov-Subban, Gorges-Diaz, Bouillon-Tinordi – Bourque-Plekanec-Ryder, Moen-Desharnais-Dumont, Prust-Gallagher-Galchenyuk, White-Halpern-Armstrong
    Ottawa Senators: Anderson – Méthot-Karlsson, Phillips-Gončar, Cowen-Benoît – Michalek-Turris-Alfredsson, Latendresse-Zibanejad-Silfverberg, Greening-Smith-Neil, Kassian-Pageau-Condra

    Rozhodca: Wes McCauley, Kevin Pollock – Derek Amell, Tim Nowak