Montreal – Ottawa 2:4 (kon.) | Washington – NY Rangers 3:1 (kon.) | St. Louis – LA Kings 2:1 (kon.)
Anaheim – Detroit 4:5 (po pr.)
koniec
Washington Capitals
3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
New York Rangers
cz Piatok 03.05.2013, 01:30 • Verizon Center • Play-off NHL
Partner:
     
    35:07
    A s Rangers začíná být zle! Henrik Lundqvist si vybral slabší chvilku, když nechal mezi svými betony projít do branky nastřelený puk, který z pravého křídla vyslal JASON CHIMERA! Asistence: Mathieu Perreault.
     
    34:21
    Steve Oleksy poslal bezchybnou dlouhou nahrávku mezi obránce Jezdců, kde stál na útočné modré připravený MARCUS JOHANSSON! Ten se okamžitě rozjel do brejku, který proměnil střelou mezi betony! Asistence: Steve Oleksy.
     
    26:59
    Capitals se dočkali vyrovnání! Washington ukazuje, proč jejich power play byla v základní části jedna z nejlepších v lize. Rychle sehraná kombinace s pohotovou koncovkou se sice ještě neuchytila, ale k vyraženému puku se jako první dostal ALEXANDR OVEČKIN, který vsítil svůj 31. gól v kariéře v play-off! Asistence: Mike Green, Nicklas Bäckstöm.
     
    16:44
    Gól! Rangers se prosazují jako první! První útok Jezdců v útočném pásmu dobře kombinoval kolem hrazení, aby se rychlík CARL HAGELIN zničeho nic obtočil kolem branky a poslal svůj tým svým prvním gólem v play-off v kariéře do vedení! Asistence: Ryan Callahan, Ryan McDonagh.

    Šimon Pilek

    Góly a asistencie: 27. Ovečkin (Green, Bäckström), 35. Johansson (Oleksy), 36. Chimera (Perreault) – 17. Hagelin (Callahan, McDonagh)


    Washington Capitals: Holtby – Green, Alzner, Carlson, Erskine, Oleksy, Hillen – Ovečkin, Backstrom, Johansson – Brouwer, Ribeiro, Erat – Fehr, Perreault, Chimera – Beagle, Hendricks, Volpatti
    New York Rangers: Lundqvist (Biron) – Girardi, McDonagh, Stralman, Del Zotto, Moore, Eminger – Callahan, Stepan, Hagelin – Nash, Richards, Zuccarello – Kreider, Brassard, Pyatt – Newbury, Powe, Asham

    Rozhodca: HLAVNÍ: Steve Kozari + Chris Rooney, ČÁROVÍ: David Brisebois + Jonny Murray

    Diváci: 18 595