Francúzsko – Slovensko 2:6 (kon.) | Česko – Bielorusko 2:0 (kon.) | Fínsko – Nemecko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Švédsko
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Švajčiarsko
Piatok 03.05.2013, 20:15 • Stockholm Globe Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mojej strany by to bolo na dnes všetko. Lúči sa s Vami Tomáš Batiz, prajem príjemný zvyšok večera. (22:37:10)
     
    Nejlepší hráčmi zápasu: Nino Niederreiter (SUI) a Dick Axelsson (SWE).
     
    Skončil sa nám zápas medzi Švédskom a Švajčiarskom, kde sme spoznali prekvapivého víťaza a to tím zo Švajčiarska, ktorý zdolal svojho súpera tesným rozdielom 2:3.

    Dnešný zápas ukázal, že každý zápas je iný a v hokeji je všetko možné. Švédsko bolo pred zápasom jasným favoritom, ale nakoniec prehralo po tom ako ho zdolalo Švajčiarsko, ktoré viedlo aj 2:0, potom však v závere druhej tretiny sa Švédi dohadovali, lenže v závere tretej časti Švajčiari zvyšovali gólom do prázdnej brány, lenže veľká dráma sa písala ďalej. Švédi vďaka Hjalmarssonovi znížili na konečných 2:3.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Švédsko dalo gól! Neskutočný záver v zápase Švédsko – Švajčiarsko, keď sa po pár sekundách opäť mení skóre a pár sekúnd pred koncom to bude ešte dráma. Švédi dokázali ihneď po inkasovanom góle do prázdnej brány odpovedať gólom spred brány v podaní SIMONA HLAJMARSSONA. Asistencie: Henrik Tallinder.
     
    59:28
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je rozhodnuté. Pár sekúnd pred koncom tretej tretiny Švajčiarsko prekvapivo vedie nad Švédskom 3:1, keď tretí gól pridáva do prázdnej brány z vlastnej polovice RYAN GARDNER. Bez asistencie.
     
    58:56
    Šesť hráčov na štyroch počas presilovky Švédska. Tri koruny sa usadili v útočnom pásme, odkiaľ sa snažia zakončiť z každej pozície, ale Švajčiarsko sa veľmi dobre bráni a snaží sa aj zakončiť na prázdnu bránu.
     
    58:20
    ŠVÉDSKO ODVOLALO MARKSTROMA!
     
    58:12
    Švajčiarsko síce čelí presilovke, ale veľmi dobre sa bráni a súpera k ničomu nepustí. Aj tentokrát stojí na modrej čiare a vysoko napáda rozohrávka súpera.
     
    Veľa hráčov na strane Švédska je už nervóznych, ale strach príde aj na strane Švajčiarov, keď na trestnú odchádza Josi za hákovanie.
     
    56:56
    Záverečné minúty zápasu, resp. tretej tretiny. Stále sa pokračuje v hre 5 na 5, ale Švédsko sa pomaly odhodlá k hre bez brankára. Tento útok na strane žlto-modrých nie je moc hroziví a končí pod lapačkou brankára súpera.
     
    55:34
    Ako som povedal Švajčiarku stačí sa iba brániť a väčšinu pukov vyhadzuje k bráne súpera. Švédi sú s pukom v okolí vlastnej brány, lenže odtiaľ sa góly dávajú naozaj veľmi často.
     
    54:50
    Dobrý útok registrujeme aj na strane Švajčiarska, ktoré sa snaží o poistenie si skóre. Ak budú hrať vyrovnanú partiu Švédi určite stiahnu brankárka a červeno-čierny budú mať šancu.
     
    54:24
    Hra sa presunula do pásma Švajčiarska, ktoré sa však bráni. Po pár prihrávkach to vyzeralo aj na nepríjemne zakončenie, lenže súper sa bráni veľmi obetavo.
     
    53:59
    Po nejakom čase sme svedkami útoku aj na strane Švajčiarka, ktoré sa podpisuje na prekvapenie na MS. Švédi ešte majú nejaký ten čas aby mohli skórovať, lenže jeden z ďalších útokov nie je premenený, keď si ďalší zákrok pripisuje Gerber.
     
    53:32
    Posledné sekundy veľký tlak v okolí brány Švajčiarska, ktoré ešte dokáže zvládnuť brankár Gerber. Ten sa vo vlastnom bránkovisku presúval zo strany na stranu, ale samotný zákrok nemusel prísť, keď zakončenie končí mimo.
     
    52:56
    Švédsko je po oddychovom čase a uvidíme či mu to pomohlo natoľko aby mohlo niečo s dnešným zápasom spraviť. Jeden z radov ďalších útokov vyzeral celkom dobre, ale zakončenie ani z ďaleka nebolo také skvelé. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    Oddychový čas domácích.
     
    52:21
    Zmätok pred bránou Gerbera nekončí zakončením a obrana Švajčiarska to zvládla presne tak ako mala, teda na jednotku. Červeno-čierny pokračujú do útoku taktiež, lenže prechod po pravej strane končí prerušením hry.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 39. Frannsson (Danielsson, Eriksson), 60. Hjalmarsson (Tallinder) – 23. Bieber (Walker, Blum), 29. Niederreiter (Pluss), 60. Gardner


    Švédsko: Markstrom (Enroth) – Kronwall, Falth, Gustafsson, Tallinder, Granberg, Fransson – Eriksson, Persson, Axelsson – Hjalmarsson, Lundqvist, Jamtim – Lindberg, Ericsson, Landeskog – Jarnkrok, Danielsson, Thornberg. Trenér: Par Marts
    Švajčiarsko: Gerber (Berra) – Vauclair, Seger, Blindenbacher, Furrer, von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Pluss, Moser – Cunti, Bodenmann, Hollestein – Ambuhl, Suri, Gardner – Trachsler, Bieber, Walker. Trenér: Sean Simpson

    Rozhodca: Croft (USA), Ronn (FIN) – Suominen (FIN), Valach (SVK)