Francúzsko – Slovensko 2:6 (kon.) | Česko – Bielorusko 2:0 (kon.) | Fínsko – Nemecko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Švédsko
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Švajčiarsko
Piatok 03.05.2013, 20:15 • Stockholm Globe Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:38
    Švédsko dalo gól! Neskutočný záver v zápase Švédsko – Švajčiarsko, keď sa po pár sekundách opäť mení skóre a pár sekúnd pred koncom to bude ešte dráma. Švédi dokázali ihneď po inkasovanom góle do prázdnej brány odpovedať gólom spred brány v podaní SIMONA HLAJMARSSONA. Asistencie: Henrik Tallinder.
     
    59:28
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je rozhodnuté. Pár sekúnd pred koncom tretej tretiny Švajčiarsko prekvapivo vedie nad Švédskom 3:1, keď tretí gól pridáva do prázdnej brány z vlastnej polovice RYAN GARDNER. Bez asistencie.
     
    38:11
    Švédsko dalo gól! Je znížené na rozdiel jedného gólu čo sa hádam odzrkadlí aj na hre, ktorá bude zrejme útočnejšia zo strany Švédov, ktorí sa v týchto sekundách radujú z presného zásahu JOHANA FRANSSONA. Asistencie: Nicklas Danielsson, Loui Eriksson.
     
    28:17
    Švajčiarsko dalo gól!
    Máme tu dvojgólové vedenie na strane Švajčiarska, ktoré si poisťuje svoj náskok o dva góly, keď sa tentokrát presadil NINO NIEDERREITER, ktorý si položil na ľad brankára a následne zasunul puk popod brankára. Asistencia: Martin Pluss.
     
    22:58
    Švajčiarsko dalo gól!
    Práve sme svedkami úvodného gólu v dnešnom stretnutí, ktorý prichádza na strane Švajčiarska. Červeno-čierny najskôr nevyužili presilovku, ale po pár sekundách sa dostali opäť do útoku, keď sa do zakončenia dostal MATTHIAS BIEBER, ktorý z otočky nastrelil korčule obrancu Švédska, od ktorých sa stečoval puk rovno za chrbát brankára Švédka. Asistencie: Julian Walker, Eric Blum.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 39. Frannsson (Danielsson, Eriksson), 60. Hjalmarsson (Tallinder) – 23. Bieber (Walker, Blum), 29. Niederreiter (Pluss), 60. Gardner


    Švédsko: Markstrom (Enroth) – Kronwall, Falth, Gustafsson, Tallinder, Granberg, Fransson – Eriksson, Persson, Axelsson – Hjalmarsson, Lundqvist, Jamtim – Lindberg, Ericsson, Landeskog – Jarnkrok, Danielsson, Thornberg. Trenér: Par Marts
    Švajčiarsko: Gerber (Berra) – Vauclair, Seger, Blindenbacher, Furrer, von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Pluss, Moser – Cunti, Bodenmann, Hollestein – Ambuhl, Suri, Gardner – Trachsler, Bieber, Walker. Trenér: Sean Simpson

    Rozhodca: Croft (USA), Ronn (FIN) – Suominen (FIN), Valach (SVK)