Montpellier – Lyon 1:2 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
1:2 (1:1)
Olympique Lyon
cz Piatok 19.04.2013, 20:30 • Stade de la Mosson, Montpellier. • Ligue 1 Uber Eats
     
    90+3
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak tohle je hodně krutý a nezasloužený konec pro domácí tým. Po rohovém kopu nedokázali fotbalisté Montpellieru dostatečně míč odkopnout, ten se nakonec dostal ke CLEMENTU GRENIEROVI, který na nic nečekal a z voleje, zhruba ze třiceti metrů, poslal míč pod horní tyč branky. Jourdren si sice snažil co mohl, ale na míč nedosáhl. Sice krásný gól, ale pro Lyon zcela nezasloužený.
     
    90
    Cabella měl na kopačce rozhodnutí, z těžkého úhlu pálil do brankáře, od kterého se míč odrazil do levé tyče branky a poté ven, následně zahrál jeden z hostujících hráčů rukou a domácí reklamovali penaltu, ovšem bezúspěšně.
     
    85
    Domácí podruhé střídají. Ze hřiště odchází Bryan Dabo, místo něj příjde Jonas Martin.
     
    78
    Bakary Koné si v obranné fázi počínal hodně tvrdě a může být rád jen za žlutou kartu. Domácí budou zahrávat standardní situaci z dobré vzdálenosti.
     
    76
    Hosté podruhé střídají. Lisandra Lopeze nahrazuje Bafetimbi Gomis.
     
    72
    Poprvé střídají i hosté. Odejde dnešní smolař Anthony Mounier a místo něj se na hřiště podívá Gaetan Charbonnier.
     
    71
    Druhá žlutá a opět pro hráče Lyonu, tentokrát je to Clement Grenier.
     
    68
    První střídání. Odchází Steed Malbranque a nahradí jej Anthony Martial.
     
    66
    Maxime Gonalons jako první hráč v tomto zápase vidí žlutou kartu.
     
    62
    Další velká šance domácích, Congre hlavičkoval, vypadalo to, že Vercoutre v poklidu míč chytí do rukavic, ovšem neposedný míč mu z nich vypadl a akce tak pokračoval. Naštěstí pro hosty nebyl nikdo z hráčů soupeře dost rychlý, aby nabídnuté šance využil.
     
    57
    Ne, ne, ne. Když to nejde, tak to nejde. Mounier v další stoprocentní šanci nedokázal sám před brankářem usměrnit míč za jeho záda. Balón skončil na břevně branky.
     
    54
    Tak tohle byly velké šance domácích. Nejprve Belhanda pálil jen do protihráče, poté situace pokračovala a na odražený míč před brankou o kousek nedosáhl Mounier a Camara.
     
    41
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádhera. Cabella si u rohového praporku pohrál se dvěma protihráči, dokázal mezi nimi přihrát na volného YOUNESE BELHANDU, ten si popošel, na čáře ohraničující pokutové území naznačil střelu, udělal kličku a poté střílel a míč poslal k pravé tyčce branky soupeře. Vercoutre si sice natahoval co mohl, balónu se dotknul, ovšem vyrazit nebo chytit jej už nedokázal. Krásná akce domácích a zasloužené vyrovnání.
     
    33
    Podobná situace jako u gólu hostujícího celku, ovšem na druhé straně. Cabella centroval z pravé strany a k hlavičce se dostal Mounier, avšak míč si to zamířil nad branku. Další velká šance tohoto domácího fotbalisty.
     
    29
    Lyon právě vstřelil branku!
    Grenier odcentroval z levé strany přesně na hlavičku LISANDRA LOPEZE, který poslal míč k pravé tyčce. Domácí gólman neměl šanci zasáhnout.
     
    13
    Velká šance pro Lopeze, který se dostal k odraženému míči a střílel z voleje. Je velice pravděpodobné, že by dal gól, ovšem to by nesměl trefil bránícího hráče.
     
    10
    Tohle už byla velká gólovka. Opět v akci Mounier, který se vyhnul ofsajdové pasti a dostal se za obránce soupeře, tváří v tvář brankář však pálil míč jen do něj, poté zoufale schoval tvář do dlaní.

    Petr Frömel

    Góly: 41. Belhanda – 29. Lopez, 90+3. Grenier

    Karty:   66. Gonalons (LYO), 71. Grenier (LYO), 78. Koné (LYO)


    HSC Montpellier: Jourdren – Congre, Hilton, El Kaoutari, Bedimo – Stambouli, Dabo – Cabella, Belhanda, Mounier – Camara.
    Olympique Lyon: Vercoutre – Fofana, Kone, Umtiti, Dabo – Malbranque, Gonalons – Briand, Grenier, Gourcuff – Lopez.

    Rozhodca: Sebastien Moreira.