Rayo Vallecano – Sociedad 0:2 (kon.) | Atlético Madrid – Granada 5:0 (kon.) | Zaragoza – Barcelona 0:3 (kon.)
Bilbao – Real Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
5:0 (2:0)
Granada CF
Nedeľa 14.04.2013, 17:00 • Estadio Vicente Calderón, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase už hráči Atlética nezaváhali a potvrdili svoju ofenzívnu silu ďalšími troma gólmi. Najskôr sa už v 47. minúte gólovo presadil Radamel Falcao, následne v 63. minúte pridal ďalší gól Raúl Garcia a v 70. minúte uzavrel gólový účet stretnutia na hodnote 5:0 domáci David Luis. Atlético si teda do tabuľky odnáša ďalšie tri body a Granada ostáva dnes bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo španielskej Primera División.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:55:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Priamy kop z hranice pokutového územia domáceho Atlética odišiel zahrávať Buonanotte, no jeho delovka napokon skončila len na múre domácich tiel!
     
    90+2
    V závere nadstaveného času získali hráči Granady priamy kop z pravej strany, ktorý odišiel zahrávať Torje a po jeho centri napokon zakončoval Brahimi, no bol neúspešný. Na rade je však ďalší priamy kop pre hostí!
     
    90+1
    "Trikrát a dosť!" To by si určite veľmi rád povedal domáci Falcao, ktorému chýba k hetriku už len jeden gól. Tentokrát mal veľkú šancu, no loptu umiestnil len o pár centrimetrov vedľa pravej žŕdky granadskej brány.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Juanfran získal loptu na pravej strane a následne preveril svoje centrovacie schopnosti. Táto skúška skončila nad jeho očakávania, keďže lopta skončila po odcentrovaní až za postrannou čiarou.
     
    89
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo zakončoval Rodríguez, no gólman Roberto zasahovať nemusel, keďže delovka tohto madridského hráča letela len vedľa jeho brány.
     
    88
    Buonanotte neustrážil na ľavej strane svoje nervy na uzde a po prieniku domáceho Falcaa loptu získal len nedovolene. Na rade je teda voľný kop pre Atlético.
     
    87
    Ofenzívna snaha domáceho Atlética pokračuje a očividne chcú domáci pre Falcaa vybojovať hetrik. Zatiaľ však veľa času do konca tohto zápasu už neostáva.
     
    86
    Únikom po pravej strane sa tentokrát chcel presadiť Gabi, čo sa mu aj napokon podarilo, no jeho následný center na Kokeho bol už len veľmi nepresný a loptu získali hráči Granady.
     
    85
    Začínam mať pocit, že tento zápas sa už len dohráva. Granada drží loptu na svojich kopačkách, no už sa nejako nehrnie dopredu. Päťgólová nádielka hosťom asi stačí.
     
    84
    Oliver Torres tvrdo zakončoval z ľavej strany, no napokon minul priestor hosťujúcej brány. Na rade je teda odkop v podaní gólmana Roberta.
     
    83
    Adrián si niekoľkokrát vymenil loptu s Falcaom na ľavej strane, no následne ju poslali len na Olivera Torresa, ktorý sa snaží niečo vymysliť z úrovne stredu ihriska.
     
    82
    Gólman Courtois si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Tentokrát zachytil loptu po pomerne nedôraznom centri od hosťujúceho El-Arabiho.
     
    81
    Falcao získal loptu na ľavej strane a následne ju odcentroval na Insúa, no jeho zakončenie letelo len vysoko nad bránu hosťujúcej Granady. Následne bol však gólman Roberto nepríjemne zložený k zemi Falcaom, ktorý do neho narazil. Na rade je krátke ošetrovanie.
     
    80
    Dobrý center Kokeho z rohového kopu letel presne na hlavu Adriána, no jeho zakončenie napokon letelo len tesne nad bránu hosťujúcej Granady.
     
    79
    Insúa získal loptu na ľavej strane, no z ťažkého uhla už zakončovať nedokázal. Následne však proti Angulovi vybojoval pre Atlético aspoň rohový kop.
     
    78
    Po pravej strane chcel plynulo prejsť Gabi, no napokon ho nekompromisným sklzom odstavil Nilito. Ten môže byť rád, že neobdržal od hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    77
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Koke, no jeho projektil skončil len tesne vedľa brány hosťujúcej Granady. Gólman Roberto tentokrát zasahovať nemusel.
     
    76
    Oliver Torres získal loptu na ľavej strane a následne ju skvele odcentroval na Falcaa, ktorý bol však neúspešný a jeho následné zakončenie skončilo len tesne nad bránou hosťujúcej Granady!
     
    75
    Aj tréner Granady prichádza s posledným striedaním. Namiesto Arandu nastupuje na trávnik oddýchnutý El-Arabi.
     
    74
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal hosťujúci Buonanotte, ktorý si zasekol troch domácich obrancov a následne tvrdo zakončoval. Loptu chcel umiestniť k ľavej žŕdke domácej brány, no napokon ju minul.
     
    73
    Tréner Atlética posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Filipeho Luisa nastupuje na trávnik oddýchnutý Insúa.
     
    72
    Hráči Granady sa stále nevzdávajú a snažia sa niečo vymyslieť, no po dobrom centri od Nolita tentokrát loptu úspešne zblokoval Juanfran.
     
    71
    Tréner domáceho Atlética – Simeone prichádza aj s druhým striedaním. Namiesto Raúla Garcíu nastupuje na trávnik Oliver Torres.
     
    70
    Atlético dalo gól!
    Domáci hráči Atlética prichádzajú aj s piatym gólom! Po skvelom centri od Falcaa loptu posul Adrián. Následne sa k zakončeniu na ľavej strane dostal domáci FILIPE LUIS, ktorý skvelým hlavičkovým projektilom prekonal bezmocného gólmana Roberta.
     
    69
    Atlético má loptu stále vo svojej moci a snaží sa niečo vymyslieť, no nedarí sa mu to. Pozorní hráči Granady sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nedávajú Robertovi veľa práce.
     
    68
    Vidíme aj prvé striedanie domáceho Atlética Madrid. Namiesto Diega Costu prichádza na trávnik oddýchnutý Adrián.
     
    68
    Na rade je aj druhé striedanie hosťujúcej Granady. Namiesto Ighala nastupuje do hry Buonanotte.
     
    67
    Falcao sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance po dobrej prihrávke od Raúla Garcíu, no jeho následné zakončenie z ľavej strany bolo neúspešné a skončilo len na bočnej sieti hosťujúcej Granady.
     
    65
    Nilito sa s loptou dobre presúval cez stred, no následne narazil na domáceho Mirandu, ktorý ho rukou zasiahol do krku. Za tento faul si Miranda odnáša žltú kartu.
     
    64
    Koke našiel na ľavej strane Diega Costu, ktorý následne tvrdo zakončoval, no jeho delovka bola jedným z hostí zblokovaná len za postrannú čiaru.
     
    63
    Atlético dalo gól!
    Domáci hráči sa dostávajú po tomto priamom kope už do štvorgólového vedenia! Po skvelom centri z priameho kopu v podaní Kokeho sa k teču dostal ešte RAÚL GARCÍA, ktorý už naozaj nezaváhal a loptou preloboval bezmocného gólmana Roberta.
     
    62
    Gabi poslal dobrú prihrávku do behu na Falcaa, ktorého síce dôrazne bránil Mainz, no Falcao napokon získal aspoň priamy kop pre svoj tím zo vzdialenosti 23 metrov mierne vpravo.
     
    61
    Nolito chcel preniknúť s loptou po ľavej strane, no následne narazil na pozorného Filipeho Luisa, ktorý ho od lopty odstavil a okamžite poslal loptu smerom dopredu.
     
    60
    Ighalo sa s loptou natlačil do pokutového územia domáceho celku, no následne bol dôrazne bránený domácim Mirandom, ktorý získal loptu pre domáce Atlético.
     
    59
    Gabi poslal z ľavej strany dobrý center na Diega Costu, no ten bol napokon neúspešný, keďže jeho kľučkový prienik zastavil pozorný Angulo, ktorý zachytil loptu a zakladá útok Granady.
     
    58
    Na druhej strane sa snažil ofenzívne presadiť hosťujúci Aranda, no jeho nedôrazné zakončenie napokon gólman Courtois s veľkým prehľadom zachytil vo svojom náručí.
     
    57
    Hráči Atlética si vytvorili ďalší skvelý protiútok, po ktorom sa musel gólman Roberto poriadne obraciať! Po skvelom centri od Juanfrana z ľavej strany sa k zakončeniu pred bránou hostí dostal Raúl Garcia, no gólman Roberto jeho zakončenie dokázal vyraziť! Následne z dorážky García trafil len ľavú žŕdku granadskej brány.
     
    56
    Rohový kop domácim síce veľmi nevyšiel, no napokon sa k lopte dostal ešte Koke, ktorého zakončenie bolo zblokované len presne do náručia gólmana Roberta.
     
    55
    Po peknej prihrávke od Diega Costu sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Rodríguez, no jeho nekompromisný volej bol jedným z hosťujúcich obrancov zblokovaný len za bránu Granady. Na rade je rohový kop pre Atlético.
     
    54
    Hosťom sa momentálne veľmi nedarí a previňujú sa zbytočnými faulami. Nekompromisným šlapákom tentokrát domáceho Kokeho odstavil hosťujúci Ighalo. Aj on obdržal od hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    53
    Rodríguez sa veľmi dobre presúval po ľavej strane, no následne ho potiahol za dres a zložil k zemi hosťujúci Brahimi. Ten si za tento faul odnáša odmenu v podobe žltej karty.
     
    52
    Nolito získal loptu na ľavej strane po dobrom centri od Mikela Rica, no napokon bol neúspešný. Jeho zakončenie v páde skončilo len presne v náručí gólmana Courtoisa, ktorý nemal s týmto zákrokom problém.
     
    51
    Následný rohový kop hráčom Atlética veľmi nevyšiel a po zaujímavom centri od Kokeho chcel loptu zblokovať ešte Filipe Luis, no následne ho dobre odstavil pozorný Mainz. Ten získal pre Granadu dobrú šancu na protiútok.
     
    50
    Po dobrej prihrávke od Gabiho sa k lopte na pravej strane dostal Juanfran, ktorý tvrdo zakončoval, no jeho projektil bol jedným z hosťujúcich obrancov zblokovaný len na bočnú sieť Robertovej brány.
     
    49
    Po nepresnom centri od Kokeho sa k lopte dostal gólman Roberto, ktorý predvedie ďaleký odkop od svojej brány. Práve teraz sa Granada môže dostať do útočnej kombinácie.
     
    48
    Futbalisti Granady sa snažia ofenzívne presadiť, no veľmi sa im nedarí. Atlético veľmi dobre bráni stred ihriska a s prehľadom zneškodňuje šance hostí už v ich začiatkoch.
     
    47
    Atlético dalo gól!
    Domáci sa v úvode druhého polčasu dostávajú do dvojgólového vedenia! Po faule vystriedaného Juanma Ortiza získali hráči Atlética priamy kop z ľavej strany, ktorý odišiel zahrávať Koke. Jeho center hlavou zblokoval Raúl García, ktorý vedľa seba našiel nebráneného RADAMELA FALCAA. Ten už nezaváhal a loptu dorazil do granadskej brány.
     
    46
    Tréner Granady – Lucas Alcaraz si pre nás pripravil polčasové striedanie. Namiesto Nyoma nastupuje na trávnik oddýchnutý Juanma Ortiz.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    V prvom polčase tohto zápasu sme mohli vidieť jasnú ofenzívnu prevahu domáceho Atlética Madrid, ktoré sa už v 4. minúte dokázalo gólovo presadiť zásluhou Diega Costu, ktorý hlavičkovo prekonal gólmana Roberta po Kokeho presnom centri. Následne sa hostia snažili ešte niečo vymyslieť, no veľmi sa im nedarilo, čo z rýchleho protiútoku v 27. minúte využil domáci Radamel Falcao, ktorý presnou dorážkou prekonal gólmana Roberta aj podruhýkrát.

    Podarí sa Granade v druhom polčase ešte niečo vymyslieť alebo si Atlético svoj náskok už ustráži?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    V závere nadstaveného času sa k lopte na pravej strane dostal Miranda, ktorý chcel nájsť ďalekým centrom Diega Costu, no napokon sa mu to nepodarilo. Loptu zachytil pozorný hosťujúci Diakhaté.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Diego Costa chcel niečo vymyslieť na ľavej strane, no jeho prienik zastavil pozorný Mainz, ktorý sa zachoval vrámci pravidiel, a tak môže založiť ďalší útok hosťujúcej Granady.
     
    44
    Raúl Garcia sa dobre presúval po pravej strane, no napokon bol tvrdo faulovaný. Atlético po tomto faule získalo priamy kop z pravej strany, ktorý odišiel zahrávať Koke. Jeho center však napokon skončil len na kopačkách hosťujúcich obrancov.
     
    43
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal hosťujúci Ighalo, no príliš dlho uvažoval nad tým, či vystrelí a vlastne ako vystrelí. To využil domáci Miranda, ktorý mu loptu uchmatol a následne založil ďalší útok Atlética.
     
    42
    Nilito nekompromisne zakončoval z ľavej strany, no jeho delovka napokon skončila len na kopačkách Raúla Garcíu, ktorý loptu odcentroval smerom dopredu na svojich spoluhráčov.
     
    41
    Rodríguez dobre pracoval s loptou na ľavej strane, no následne ho nepríjemne fauloval Nyom. Ten si koledoval o ďalšu žltú kartu, no hlavný rozhodca bol v tomto prípade tolerantný.
     
    40
    Futbalisti Granady sú pri lopte a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Atlético sa veľmi dobre bráni a s prehľadom kazí granadské prihrávkové kombinácie.
     
    39
    Po dobrom centri z rohového kopu od Kokeho sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Raúl García, no tento projektil napokon skončil len vysoko nad bránou hosťujúcej Granady.
     
    38
    Diego Costa zakončoval z ľavej strany nepríjemným strieľaným centrom, no tento projektil napokon za bránu Granady zblokoval pozorný obranca Angulo. Na rade je teda rohový kop pre Atlético.
     
    37
    Diego Costa získal loptu na pravej strane a následne ju prihrával na Gabiho. Ten už-už chcel zakončovať, no následne poslal loptu len dozadu na Filipeho Luisa, ktorý sa snaží opäť niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    36
    Na druhej strane sa po centri od Nolita dostal k zakončeniu hlavou z ľavej strany hosťujúci Aranda. Jeho delovka však skončila len vysoko nad bránou domáceho gólmana Courtoisa.
     
    35
    Koke loptu dobre odcentroval z ľavej strany a následne sa k zakončeniu hlavou dostal Falcao. Jeho hlavičkové zakončenie bolo síce vytvorené len v páde, no napokon dokázalo ohroziť granadskú bránu. Gólman Roberto sa však dobre hodil a loptu zachytil vo svojich rukaviciach.
     
    34
    Falcao veľmi dobrou kľučkou odstavil hosťujúceho Nyoma, no napokon neudržal svoju agresivitu na uzde. Falcaa potiahol za dres a následne ho nohou zhodil k zemi. Za tento faul si odniesol prvú žltú kartu tohto zápasu.
     
    33
    Granada sa stále snaží ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa jej veľmi nedarí. Atlético sa s veľkým prehľadom bráni a osobné súboje o loptu vyhráva s veľkým prehľadom.
     
    32
    Po dobrej prihrávke od Juanfrana sa k lopte v centrálnej časti dostal Diego Costa, ktorý ju následne posunul na Falcaa. Falcao však tento center spracovať nedokázal a následne mu hostia loptu s prehľadom uchmatli.
     
    31
    Granada sa prebudila z herného spánku a momentálne si vytvára zaujímavé gólové šance. Tentokrát z pravej strany loptu odcentroval Mainz, no gólman Courtois loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    30
    Brahimi sa s loptou presúval cez stred, no následne mu ju uchmatol domáci Diego Costa. Brahimi však tento fakt nezvládol a Costu nekompromisným sklzom zozadu zložil k zemi.
     
    29
    Momentálne sa hrá prevažne v strede ihriska, kde sa oba tímy snažia ofenzívne presadiť. Zatiaľ sú však aktívnejší hráči domáceho Atlética, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no nedarí sa im to.
     
    28
    Hostia sú mierne otrasení, no mám pocit, že sa stále nevzdávajú. Tentokrát sa k lopte v strede ihriska dostal Ighalo, no jeho následný prienik zastavil pozorný Filipe Luis, ktorý získal loptu pre Atlético.
     
    28
    Atlético dalo gól!
    Hráči domáceho celku predviedli svoju klasickú a účinnú zbraň – rýchle protiútoky! Po skvelej prihrávke od Diega Costu sa k lopte na ľavej strane dostal RADAMEL FALCAO, ktorý vyhral šprintérsky súboj proti hosťujúcemu obrancovi a následne loptu s veľkým prehľadom dorazil do odkrytej časti granadskej brány.
     
    26
    Hostia mali k dispozícii po faule jedného z domácich hráčov priamy kop vo vzdialenosti približne 32 metrov (mierne vľavo). Zahrávať ho odišiel Torje, ktorý dobrým centrom našiel len domáceho Falcaa. Ten si loptu takmer vsietil do vlastnej brány, no napokon skončila len tesne nad.
     
    25
    Nyom sa tentokrát snažil aj ofenzívne presadiť, no jeho delové zakončenie z pravej strany bolo napokon len veľmi nepresné a po zblokovaní skončilo len za postrannou čiarou. Na rade je autový hod pre Granadu.
     
    24
    Po dobrej prihrávke od Falcaa sa k lopte dostal Rodríguez, ktorý sa snažil preniknúť cez stred až ku gólmanovi Robertovi, no Nyom bol v strehu a Rodrígueza svojím telom odstavil.
     
    23
    Ighalo preveril gólmana Courtoisa jemnou strelou z centrálnej časti, no ochranca madridskej svätyne bol v strehu a loptu v pokľaku zachytil do svojho otvoreného náručia.
     
    22
    Mikel Rico odcentroval loptu z pravej strany na stred, kde ju hlavou zblokoval ešte Nolito, no ten napokon svoje zakončenie nedokázal usmerniť a lopta skončila len za postrannou čiarou.
     
    21
    Hosťujúci Nyom sa snažil presadiť únikom po pravej strane, no následne ho čisto odstavil domáci Rodríguez. Nyom túto situáciu sympaticky prifilmoval a hlavný rozhodca teda odpískal jasný faul.
     
    20
    Torje získal loptu na pravej strane a následne ju krížne odcentroval až k bráne domáceho celku, no nabiehajúci Aranda napokon loptu zachytiť nedokázal, no prihrávku od svojho spoluhráča chváli potleskom a pekným gestom.
     
    19
    Falcao sa snažil odcentrovať loptu na stred ku Kokeovi, no napokon bol neúspešný, keďže jeho prihrávku zachytil pozorný Diakhaté, ktorý upokojuje tempo hry spolu s gólmanom Robertom.
     
    18
    Atlético Madrid sa pomaly, ale isto presúva smerom k bráne hosťujúcej Granady a očividne chce ešte skórovať. Hostia sa však zatiaľ veľmi dobre bránia a gólman Roberto veľa práce nemá.
     
    17
    Falcao získal loptu na pravej strane, následne si zasekol jedného z obrancov Granady a tvrdo zakončoval. Jeho delovka však napokon skončila len na bočnej sieti hosťujúcej brány.
     
    16
    Domáci Raúl García dokázal prekonať gólmana Roberta, keď po skvelom centri od Kokeho loptu odkopol presne do odkrytého priestoru granadskej svätyne. Napokon sa však tento gól neuznáva, keďže García stál v tesnom ofsajde.
     
    15
    Hosťujúci Ighalo získal loptu na pravej strane a následne ju prihrával na stred. Tam sa však najlepšie zorientoval domáci Miranda, ktorý loptu zachytil a následne založil ďalší útok domáceho Atlética.
     
    14
    Brahimi to tentokrát skúšal vrtkavou strelou z ľavej strany, no gólman Courtois zasahovať nemusel, keďže lopta napokon letela len vysoko nad jeho bránu.
     
    13
    Domáci Juanfran si s loptou zbehol po pravej strane a následne ju odcentroval smerom na bránu Granady v snahe nájsť Falcaa, no to sa mu nepodarilo. Gólman Roberto dobre vybehol a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    12
    Po zaujímavej prihrávke od Falcaa na stred sa k lopte dostal Koke, ktorý nekompromisne zakončoval, no napokon skončila lopta len napravo od brány gólmana Roberta, ktorý zasahovať nemusel.
     
    11
    Gabi s loptou prešiel cez stred, no následne bol nekompromisne faulovaný. Pre svoj tím získal priamy kop z veľkej vzdialenosti, ktorý bude pravdepodobne rozohrávaný len nakrátko.
     
    10
    Na druhej strane sa snažil únikom po ľavej strane presadiť domáci Falcao, no pozorný Mainz nezaváhal a loptu domácej hviezde s veľkým prehľadom uchmatol.
     
    9
    Aranda to po nepresnej prihrávke od domáceho Kokeho tentokrát skúšal cez stred, no do cesty sa mu postavil pozorný Gabi, ktorý nezaváhal a loptu získal pre svoj tím. Na rade je rýchly útok Atlética.
     
    8
    Aranda sa s loptou presúval po pravej strane a následne ju dobrým centrom odcentroval pred bránu Atlética. Tam však stál pozorný Juanfran, ktorý ju odkopol do bezpečia za postrannú čiaru.
     
    7
    Hosťujúci gólman Roberto tentokrát poriadne zaváhal pri svojom odkope, keď trafil len Raúla Garciu! Od neho sa lopta odrazila do centrálnej časti, kde ju hlavičkovo zblokoval ešte Falcao, no jeho strelu gólman Granady zachytil na svojej výstroji.
     
    6
    Ighalo sa presúval s loptou po ľavej strane a následne mu mierne odskočila. To hosťujúci útočník nezvládol a domáceho obrancu Juanfrana nekompromisne fauloval.
     
    5
    Hráči Granady sú momentálne mierne otrasení, no stále sa snažia niečo vymyslieť. Uvidíme však, či sa im to podarí, keďže Atlético je naladené dobre a ukážkovo sa bráni.
     
    4
    Atlético dalo gól!
    Po dobrej šanci Kokeho na ľavej strane gólman Roberto loptu odkopol len za postrannú čiaru. Následne mali domáci k dispozícii autový hod, po ktorom sa k centru dostal opäť Koke. Ten loptu poslal presne pred gólmana Roberta, kde si skvele nabehol DIEGO COSTA, ktorý svojim hlavičkovým zakončením rozvlnil sieť v bráne Granady.
     
    3
    Aranda sa dobre presúval po pravej strane, no napokon narazil na domáceho Mirandu, ktorý ho pri výskoku mierne kopol do hlavy. Po tomto faule majú hostia k dispozícii priamy kop z veľkej vzdialenosti.
     
    2
    Ighalo sa veľmi dobre presúval po pravej strane a následne aj tvrdo zakončoval, no gólman Courtois bol v strehu a loptu pohodlne ukryl vo svojom pozornom náručí. Na rade je odkop od jeho brány.
     
    1
    V úvode prvého polčasu sú aktívnejší hráči domáceho Atlética, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no tentokrát bol domáci Raúl García faulovaný hosťujúcim Angulom. Na rade je voľný kop pre Atlético z polovice ihriska.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Courtois – Miranda, Juanfran, Filipe Luis, Godín, Gabi, Raúl García, Koke, Falcao, Diego Costa

    Granada CF: Roberto – Diakhaté, Angulo, Nyom, Mainz, Brahimi, Nolito, Mikel Rico, Torje, Ighalo, Aranda

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Víctor Fernández.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 31. kole najvyššej futbalovej súťaže v Španielsku – Primera División!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Estadio Vicente Calderón v Madride, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok Atlético Madrid, ktorý na svojej pôde privíta tím Granada CF.

    Atlético Madrid sa momentálne nachádza na priateľnej tretej priečke so 62 bodmi a gólovým skóre +26. Pred Atléticom sídli na druhej priečke s náskokom troch bodov madridský velikán – Real Madrid. Za Atléticom je so stratou už jedenástich bodov celok Real Sociedad. Aktuálna zápasová bilancia Atlética, remíza – prehra – výhra – remíza – remíza, jasne hovorí o tom, že tomuto celku sa v poslednej dobe nedarí vyhrávať. V poslednej pätici zápasov sa Atlético najskôr predviedlo na pôde Málagy, kde uhralo bezgólovú remízu 0:0. Následne na domácej pôde privítalo celok Real Sociedad, ktorému však Atlético podľahlo tesne – 0:1. Po nepriaznivej sérii sa Atlético napokon vzchopilo a naplno zabodovalo na pôde Osasuny, kde vyhralo v pomere 2:0. Posledné dve kolá priniesli na bodový účet Atlética len dva body, keďže Madridčania v nich remízovali doma proti Valencii (1:1) a následne vonku proti celku Getafe (0:0). Trénerovi Atlética budú dnes chýbať dvaja hráči kvôli zraneniu – Tiago a Turan + jeden hráč kvôli červenej karte – Mario Suárez.

    Granada sa zaraďuje k tým menej úspešným tímom španielskej Primera División. O tom svedčí aj jej tabuľkové postavenie, keďže sídli na sedemnástej priečke s 28 bodmi a gólovým skóre -18. Pred Granadou sídli s náskokom jedného bodu celok Deportivo La Coruña a za Granadou so stratou jedného bodu tím Real Zaragoza. Aktuálna zápasová bilancia Granady, prehra – remíza – remíza – prehra – prehra, jasne hovorí o tom, že tento tím nie je v dobrej forme a nedarí sa mu vyhrávať. V poslednej pätici zápasov sa Granada najskôr predviedla na domácej pôde, kde ju však zdolala hosťujúca Mallorca výsledkom 2:1. O kolo neskôr sa hráči Granady presunuli na trávnik Realu Zaragoza, kde napokon udržali bezgólovú remízu 0:0. Aj v ďalšom kole si Granada vybojovala remízu (1:1), keď na svojej pôde privítala tím Levante. Od tohto momentu sa však Granade už veľmi nedarilo a v posledných dvoch zápasoch nezískala ani bod. Najskôr prehrala na pôde Athletic Clubu výsledkom 0:1 a následne na domácej pôde proti Realu Betis v pomere 1:5. Trénerovi Granady budú chýbať v tomto zápase až štyria hráči. Traja kvôli zraneniu, Yebda, Dani Benítez, Fran Rico a jeden kvôli červenej karte – Guilherme Siqueira.

    Podarí sa Atléticu po prehre a remíze na svojej pôde už konečne vyhrať alebo sa Granada postará o prekvapenie?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Góly: 4. Diego Costa, 28. Falcao, 47. Falcao, 63. Raúl García, 70. Luis

    Karty:   65. Miranda (MAD) – 34. Nyom (GRA), 53. Brahimi (GRA), 54. Ighalo (GRA)


    Atlético Madrid: Courtois – Miranda, Juanfran, Filipe Luis (73. Insúa), Godín, Gabi, Raúl García (71. Oliver Torres), Koke, Falcao, Diego Costa (68. Adrián)
    Granada CF: Roberto – Diakhaté, Angulo, Nyom (46. Juanma Ortiz), Mainz, Brahimi, Nolito, Mikel Rico, Torje, Ighalo (68. Buonanotte), Aranda (75. El-Arabi)

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Víctor Fernández