Kazaň – Chelsea 3:2 (kon.) | Lazio – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Bazilej – Tottenham 3:2 (4:1 po pen.)
Newcastle – Benfica 1:1 (kon.)
koniec po penal. (4:1)
FC Bazilej 1893
3:2 (1:1)
Tottenham Hotspur
Štvrtok 11.04.2013, 21:05 • St. Jakob-Park, Bazilej • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:05.
     
    Srdečne vítam všetkých futbalových fanúšikov pri sledovaní live prenosu z Európskej ligy, kde sú na programe štvrťfinálové odvety. My sa spoločne bližšie pozrieme do Švajčiarska, kde domáci Bazilej privíta anglický klub Tottenham Hotspur.
     
    FC Bazilej sa momentálne nachádza na prvom mieste ligovej tabuľky vo svojej domácej lige. Pred druhým Grasshoppers má však len jednobodový náskok. Bazilej sa dostala do play – off Európskej súťaže číslo dva zo skupiny G, kde skončila na druhom postupovom mieste. V šesnásťfinále narazili na ukrajinský Dneper. Prvý zápas proti tomuto súperovi odohrali Bazilejčania pred domácimi tribúnami a domáce prostredie využili naplno. Triumfovali 2:0. V odvete si už postup postrážili, kedže na horúcej ukrajinskej pôde uhrali remízu 1:1. Los rozhodol, že v osemfinále domáci narazia na Zenit Petrohrad, ktorý bol favoritom dvojzápasu, po tom, čo dokázal vyradiť Liverpool. Predpoklady sa však nenaplnili a Bazilejskí futbalisti sa tešili z postupu po výsledkoch 2:0 doma a 0:1 vonku. V generálke na tento súboj domáci remizovali na pôde St. Gallen 0:0.
     
    Kohúti, ako sa hosťujúcemu tímu hovorí sú na 4. mieste ligovej tabuľky a s FC Chelsea bojuje o tretie miesto zaručujúce priamy postup do skupinovej fázy budúcoročnej Ligy Majstrov. Do šestnásť finále Európskej ligy sa kvalifikovali z 2. miesta, ktoré obsadili v skupine J za talianskym Laziom Rím. V šestnásť-finále narazili Kohúti na francúzsky Lyon, s ktorým sa na postup poriadne nadreli. Doma vyhrali len tesne 2:1 a vonku strelili rozhodujúci zásah na 1:1, ktorý v tej chvíli zaručoval postup až tesne pred koncom zápasu. Žreb rozhodol, že osem-finálovým súperom Londýnskeho celku bude Inter Miláno. Po jasnej domácej výhre 3:0 sa predpokladalo, že v Taliansku už nebudú mať Angličania žiadne problémy s postupom, no opak bol pravdou. Nerazzuri doma zabojovali, vyhrali rovnako 3:0 a poslali zápas do nadstavenia. Tam zachránil Tottenham Emanuel Adyebayor a Kohúti sa tak aj napriek prehre 1:4 mohli tešiť z postupu. V generálke na odvetu remizovali domáci na White Hart Lane 2:2 s Evertonom.
     
    Prvý štvrť-finálový zápas : Tottenham Hotspur – FC Bazilej 2:2

    Pred začiatkom zápasu boli jasným favoritom domáci futbalisti, no v prvom polčase sa predpoklady vôbec nenaplnili. Hostia totiž po zásahoch Stockera a Freia vyhrávali v 34. minúte už 2:0. Domáci sa na dosah dostali ešte v prvom polčase zásluhou Adebayoea, ktorý znížil na 1:2. O tom, že zápas sa skončí remízou 2:2 rozhodol Sigurdsson v 58. minúte. Švajčiari si tak vybojovali pred domácim zápasom výbornú východiskovú pozíciu. Remíza vonku 2:2 dáva Bazileji veľkú šancu na úspech. Kohútov však ešte nemožno z boja o postup odpísať. Zverenci Andreho Villasa – Boasa od začiatku sebavedomo vyhlasujú, že chcú ovládnuť túto súťaž a ak tak chcú naozaj učiniť, musia si poradiť aj s touto situáciou.
     
    Dokážu domáci futbalisti dotiahnuť dobre rozohraný dvojzápas do úspešného konca alebo Kohúti vo Švajčiarsku zabojujú a obrátia všetko vo svoj prospech ? Odpovede na tieto otázky sa dozviete od 21:05 na www.onlajny.eu
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bazilej 1893: Sommer – P. Degen, Schär, Dragovic, Park Joo Ho – Salah, Elneny, F. Frei, Serey Die, Stocker – Streller (C)

    Tottenham Hotspur: Friedel – Walker, Dawson (C), Vertonghen, Naughton – Holtby, Dembélé, Parker, G. Sigurdsson – Dempsey – Adebayor

    Rozhodca: Benquerença – J. Santos, R. Santos (POR).
     
    Náhradníci:

    FC Bazilej 1893: Vailati – Sauro, Steinhöfer, D. Degen, Díaz, Cabral, A. Frei

    Tottenham Hotspur: Lloris – Assou-Ekotto, Caulker, Huddlestone, Livermore, Carrol, Coulthirst

    Štvrtý rozhodca: Venâncio Tomé (POR)
    Náhradní rozhodcovia: Manuel De Sousa (POR), Carlos Xistra (POR)
     
    Hráči už sú nastúpení v tuneli a o chvíľu už vyrazia smerom na trávnik. Zápas o 4 minúty začína!
     
    Hlavní aktéri dnešného stretnutia spolu s rozhodcami a detičkami vchádzajú na trávnik. V Bazileji je upršané počasie, padá veľmi hustý dážď a trávnik vyzerá byť premočený. Nie sme však v Corgoň lige, ale vo štvrťfinále Európskej ligy. Verme, že dnes uvidíme krásny futbal, plný gólov a šancí na oboch stranách.
     
    André Villas-Boas sa priateľsky pozdravil s Muratom Yakinom, tréneri sa na seba usmievali a hráči sa už rozostavili na svoje pozície. Zápas o chvíľku začína.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca Benquerença fúkol do píšťalky a zápas sa začal. Úvodný výkop obstarali domáci hráči. Rýchly nákop do útočných radov, lopta prešla až ku brankárovi Friedelovi.
     
    1
    Prvý útok Tottenhamu, hostia vybojovali pri pravej postrannej čiare lopte na svoje kopačky.
     
    1
    Na opačnej strane sme teraz mohli vidieť faul na Sigurdssona, štandardtka pre Hotspur.
     
    2
    Nakopávaná lopta, domáci sa dokázali ubrániť, nechávajú však Tottenham pri lopte.
     
    2
    Zbytočná strata lopty v zadných radoch Tottenhamu, loptu vybojoval Stocker, no bol faulovaný zo zadu. Ponechaná výhoda, ale rohodca nakoniec píska priamy kop pre domácich.
     
    3
    Videli sme ďalekonosný pokus, Fabian Frei však namieril asi pol metra veľa pravej tyčky. Friedel nemusel zasahovať.
     
    4
    Terén zapríčiňuje to, že hráčom sa lopta ťažšie hýbe a tak môžeme vidieť mierne nepresné rozohrávky. Hráči začínajú byť viac opatrní.
     
    5
    Serey Die hľadal dlhým nákopom na hrote Strellera, no táto lopta bola zbytočná, obrana hostí si s ňou úplne bez problémov poradila.
     
    5
    Opäť dlhá lopta, tentokrát však prešla za čiaru a gólman Tottenhamu si ju chystá a bude vykopávať od svojej brány.
     
    6
    Adebayor sa rozbehol po pravej strane po nepresnej rozohrávke domácich, zastavil ho však pozorný Park Joo Hoo a odkopol loptu za postrannú čiaru.
     
    7
    Po ľavej postrannej čiare kombinovali Naughton so Sigurdssonom, nakoniec však jeden z nich padá a rozhodca nepíska. Lopta pre Bazilej.
     
    8
    Hostia pri lopte, pohybujú sa však iba okolo stredovej čiary. Walker potiahol lopte smerom ku bazilejskej bráne a ihneď bol faulovaný. Priamy kop pre hostí z veľkej vzdialenosti.
     
    9
    Vertonchen nastrelil z priameho kopu iba jedneho z obrancov domácich. Pri lopte však stále Tottenham.
     
    9
    Tentokrát to po ľavej strane nevyšlo, domáci prišlo o loptu, no v zápätí ju vybojovali naspäť. Bazilej zatiaľ s nízkym držaním lopty.
     
    10
    Z veľkej vzdialenosti napriahol Clint Dempsey, jeho pokus však zastavil aj mokrý trávnik, lopta pomaly letela ďaleko od Sommerovej bránky.
     
    11
    Hráčom Tottenhamu sa ťažko kombinuje, sú vysoko napádaní a tak sa hrá približne okolo stredovej čiary.
     
    12
    Adebayor dostal loptu od Walkera na ľavej strane, nemal však komu nahrať a musel sa opäť stiahnuť dozadu. Bazilej ako keby stále iba vyčkával a vyčkával.
     
    12
    Teraz to však domácim vyšlo, prvá vážnejšie vyzerajúca akcia, takže ju označíme ako dôležitá. Cenzer z pravej strany, Mohamed Salah volejom triafa loptu, tá letela dosť vysoko nad bránu. Diváci tlieskajú jednej z prvých šancí zápasu.
     
    13
    Pripomínam , že v prípade bezgólovej remízy by postúpil Bazilej vďaka remíze 2:2 v Tottenhame.
     
    14
    Dlhý odkop z obranných radov Bazileju zachytávajú opäť Angličania. Rozohrávka a dlhý pas na Adebayora, ten sa ocitol v prvom ofsajde dnešného zápasu.
     
    14
    Sommerov výkop a loptu si berú zasa hostia. Pripravili sa však o ňu nepresnou rozohrávkou pri pokuse založiť protiútok.
     
    15
    Faulovaný Schar a voľný kop pre domácich. Tí zahrávajú iba nakrátko a držia loptu na kopačkách. Následné otočenie hry bolo pridlhé.
     
    16
    Postupný útok Tottenhamu, opäť chybička v strede ihriska, Bazilejčania zachytávajú a pomáhajú si s brankárom.
     
    16
    Z veľkej diaľky to vyskúšal Gylfi Sigurdsson, no na tomto trávniku to zrejme nebude také jednoduché ani pre strelcov ani pre brankárov.
     
    17
    Hostia si teraz výborne pomáhajú aj s brankárom a nedávajú mu tak príležitosti k oddýchnutiu, čo sa môže počas zápasu ešte vyplatiť.
     
    18
    Opäť snaha o krídelný útok, hostia stroskotali pár metrov za stredovou čiarou. Dnes to je teda bitka o každú loptu, zatiaľ môžeme vidieť veľa nepresností.
     
    19
    Pri rozohrávkach je to veľmi ťažké, obom tímom to na trávniku nejde a takisto oba tímy vysoko napádajú. Hrá sa prevažne v strede ihriska.
     
    19
    Ofsajd domácich, odkopávať bude Sommer.
     
    20
    Stále čakáme na prvú veľkú šancu v zápase, v Bazileji padá hustý dážď, hrá sa ťažko.
     
    21
    Tottenham teraz kombinoval pred pravou časťou šestnástky. Narážačky Adebayora, Dembélého a Walkera, nedokázali však dostať loptu do pokutového územia. Stiahli sa viac dozadu.
     
    22
    Pokus o útok popri pravej postrannej čiare, Bazilejčania zastavený skôr, než stihli niečo vymyslieť.
     
    23
    Tottenham dal gól!
    Prihrávka zo stredu pola až priamo do stredu šestnástky pozemi. Prihrávku nezachytil Dragovič a tak sa lopty zmocnil CLINT DEMPSEY, obišiel si brankára a poľahky skóroval do prázdnej brány.
     
    24
    Príležitosť aj na druhej strane, Marko Streller pri lopte pre šestnástkou, no k strele sa nakoniec neodhodlal.
     
    25
    Na trávniku zostáva ležať 30 ročný americký záložník Clint Dempsey, no nebude to zrejme nič vážne.
     
    25
    Výkop Friedela zachytili Bazilejčania na svojej polovici.
     
    26
    Ako rýchlo sa lopty zmocnili, tak o ňu aj prišli. Po zisku pokus o dlhý pas, lopta sa vrátila ku gólmanovi Tottenhamu.
     
    27
    FC Bazilej dal gól!
    A je vyrovnané! Egyptský hráč MOHAMED SALAH prekonáva bodlom a strelou tesne spoza šestnástky Friedela. Lopta letela do ľavého dolného rohu, brankár hostí to zrejme nečakal.
     
    28
    Tak po nudnej časti hry tu máme 2 góly v priebehu 5 minút.
     
    29
    Mohamed Salah sa rútil do ďalšej obrovskej šance, no tentokrát so strelou počkal a to zrejme nemal, obrana hostí ho odzbrojila.
     
    30
    Na štadióne v Bazileji môžeme vidieť mierne zadymený vzduch kvôli fanúšikom, ktorý odpálili nejaké to pyro. Atmosféra je po dvoch góloch výrazne lepšia.
     
    30
    Walker ťahá loptu po pravej strane, poradil si s troma obrancami, no nakoniec ho zastavil v poslednej chvíli Stocker a poslal loptu na roh.
     
    31
    Center z ľavého rohu, k hlavičkovému zakončeniu sa dostal Clint Dempsey, lopta mu skĺzla po hlave a brankár Friede si s tým ako tak poradil.
     
    32
    Strieľaný center Marka Strellera, kapitán hostí Dawson však situáciu zachraňuje.
     
    33
    Tottenham v útoku, kvôli terénu však strácajú loptu pri ľavej postrannej čiare a rozhodca ju prideľuje domácim.
     
    34
    Walker zle rozohral, nemal podporu spoluhráčov a Streller zachytil jeho prihrávku vzduchom. Skúšal rýchlo rozohrať, vložil do toho príliš veľa sily a poslal loptu za čiaru.
     
    35
    Louis Holtby to skúšal z ľavej strany, jeho center bol zblokovaný. Jeho tím zostáva pri lopte.
     
    35
    Série nepresnotí v strede ihriska, loptu si vymenili oba tábory viackrát.
     
    36
    Držanie lopty na strane hostí, Naughton posiela loptu do šestnástky, tam sa odrazilu ku Dembélemu a ten chcel krásne obstreliť brankára, Sommer si s jeho strelou poradil a vytiahol robinsonádu.
     
    37
    O chvíľku na to sa dostal ku strele z ľavej strany ešte Adebayor, no z veľkého uhlu nastrelil iba brankára.
     
    38
    Walker nešťastne zakopol o Park Joo Hoa, no vyzerá to, že ten to aj celkom dobre prifilmoval na svojej obrannej polovici. Hra na chvíľu prerušená.
     
    39
    Salah sa pokúšal o narážačku, no po odovzdaní lopty bol faulovaný a píska sa faul.
     
    39
    Naughton napomenutý žltou kartou za faul pri postrannej čiare. Ak by hostia postúpili, tento hráč by nemohol nastúpiť v prvom zápase semifinále.
     
    40
    Na ostatných štadiónoch je zatiaľ stav stále bezgólový, góly sme videli iba tu v Bazileji na St Jakob-Parku.
     
    41
    Výkop Friedela zachytili jeho spoluhráči, no vďaka vysokému napádaniu sa museli opäť trochu stiahnuť.
     
    42
    Nedovolený zákrok Stockera v šestnástke, rozhodca prideľuje loptu Tottenhamu.
     
    43
    Bazilej kombinuje pred skalopevnou anglickou obranou, no zatiaľ nevedia prejsť cez pozorných hráčov. Pri postrannej čiare zostáva ležať Philippe Degen.
     
    44
    Philipp Degen sa drží za koleno, pomaly však vstáva a v hre sa bude pokračovať.
     
    44
    Marko Streller poslal výborný center pozemi priamo pred Friedela, no v šestnástke chýbali dobre postavení spoluhráči.
     
    45
    Snaha Tottenhamu v domácej šestnástku, nikto z hráčov a v závere ani Adebayor nevystrelil.
     
    45
    Vyskúšal to však teraz Naughton, jeho tvrdá strela končí v náručí Sommera.
     
    45+1
    Dembélé dostáva žltú kartu za faul zozadu pred šestnástkou. Záchranná brzda pomohla, priamy kop pre domácich.
     
    45+1
    K strele sa dostal Fabian Frei, no jeho strela bola zrejme tečovaná múrom a uvidíme ešte roh domácich.
     
    45+2
    Stockerov roh, domáci už nedokázali ohroziť bránu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    P. Degen bude na začiatku druhého polčasu vystriedaný, tréner Murat Yakin to chcel urobiť už teraz, no hlavný rozhodca Benquerença ukončil prvý polčas. V prvej polovici sme videli najprv futbal s viacerými chybami a čakaním, hralo sa prevažne v strede ihriska. O góly sa v priebehu štyroch minút postarali najprv Dempsey do "prázdnej" brány a následnej aj Salah tvrdým bodlom do ľavého dolného rohu. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas. Za tohto stavu by postupoval Bazilej. 2:2 + 1:1 = 3:3 – viac gólov Bazileju na ihrisku súpera. Druhý polčas začne približne o 22:09.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Výkop do druhého polčasu tentokrát obstarali hostia. Začal sa teda ruhý polčas, vyzerá to, že oba tímy nastúpili do zápasu bez zmien, aj keď sme avizovali odstúpenie Degena.
     
    47
    Priestor na pravom krídle pre Walkera, ten posiela loptu na opačnú stranu ihriska. Adebayor sa teraz snažil odcentrovať z ľavej strany, no vybojoval roho po odrazení lopty do Degena.
     
    48
    Prvá šanca druhého polčasu, krásny center priamo na hlavou Adebayora, ten tvrdou strelou posiela loptu k pravej tyči, no Sommer chytá.
     
    48
    Rýchly protiútok na druhej strane, Streller spoločne so Stockerom narobili problémy Tottenhamskej obrane. Roh pre domácich.
     
    49
    FC Bazilej dal gól!
    Stockerov roh a domáci sa dostávajú do vedenia! Schär hlavičkoval na prednej tyči do brankára Friedela, ten vyrazil loptu pred seba a ALEXANDAR DRAGOVIČ z blízka premieňa svoju šancu.
     
    50
    Za tohto stavu postupuje Bazilej, ak by Tottenham vyrovnal, išli by sme do predĺženia.
     
    51
    Na trávniku zostáva opäť ležať jeden z hráčov, teraz to bol strelec gólu Dragovič. Našťastie to nevyzerá na nič vážne.
     
    52
    Faul na Dempseyho a uvidíme priamy kop Tottenhamu z veľkej vzdialenosti.
     
    52
    Faul zozadu, Stocker "odmenený".
     
    53
    Vyzeralo to na Vertonghena, no nakoniec to bol Sigurdsson, kto rozohrával priamy kop. Jeho tvrdá strela letela vysoko nad.
     
    54
    Oba tímy zvádzajú súboje pri pravej postrannej čiare, Bazilej to skúša dlhými loptami.
     
    54
    Tentokrát však prišla dlhá lopta na strane Tottenhamu. Adebayor šprtintoval smerom k bráne, no z veľkého uhlu triafa iba bočnú sieť.
     
    55
    Sigurdsson vybojoval rohový kop po súboji s Degenom, ktorý zrejme nakoniec nie je zranený, ako to vyzeralo.
     
    56
    Strela z veľkej diaľky, Bazilej sa ihneď pokúša o veľmi rýchly protiútok. Toto však bolo až príliš rýchle a lopta prišla až ku gólmanovi hostí.
     
    57
    Výhoda pre Bazilej, no Dawson fauluje a to bol zákrok až na žltú kartu. Tvrdé.. Kapitán však nepotrestaný, priamy kop pre Bazilej.
     
    57
    Priamy kop, lopta letela na hlavu Dragoviča a ten z veľkej diaľky vystrelil hlavou tesne nad bránku Friedela!
     
    58
    Serey Die potrestaný žltou kartou za zbytočný faul.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Serey Die, prichádza Diáz.
     
    59
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dembélé, prichádza Caroll.
     
    60
    Logické striedanie na oboch stranách, Sigurdssonov center, no pri spätnej prihrávke od Adebayora sme videli zdvihnutú zástavku – ofsajd.
     
    61
    V Bazileji vidíme skutočne boj o každú loptu, každý centimeter ihriska. Adebayor prechádza po ľavej strane, no nakoniec bol zadržaný trojicou brániacich obrancov.
     
    62
    Pokus o center z ľavej strany, Bazilejčania však zachytávajú a pri rýchlej rozohrávke sa vystavili ofsajdovej pozícii.
     
    62
    Sigurdsson už nestihol zachytiť loptu pred čiarou a tak bude Sommer odkopávať od svojej brány.
     
    63
    Salah prestrčil loptu na Degena, no ten ju vôbec netrafil ideálne. Loptu si teraz berie Friedel.
     
    64
    Opäť zachytená nepresná rozohrávka hostí, rýchly protiútok, pred bránou úplne voľný Diaz, no loptu dostal už neskoro a nedokázal tak ohroziť bránu.
     
    65
    Stockerov súboj s Walkerom vyhráva anglický hráč. Hrá sa v rýchlom tempe z jednej strany na druhú.
     
    66
    Z veľkej diaľky vyskúšal vystreliť Mohamed Elneny, jeho strelu s menšími problémami vyrazil gólman Tottenhamu.
     
    67
    Pokazené rozhorávky aj na strane Tottenhamu aj Bazileju, hrá sa medzi polovicou a bránkou domácich.
     
    68
    Hrať sa bude zrejme prevažne už iba na tejto polovici, nakoľko Tottenham musí minimálne vyrovnať, aby mohol pomýšľať na postup. Bazilej to bude skúšať dlhými loptami.
     
    69
    Parker zrazený na zem svojim spoluhráčom, domáci chystajú ďalšie striedanie.
     
    69
    Sigurdsson zastavený pri obrannom výpade, rýchly protiútok nepriniesol loptu do šestnástky hostí, vynikajúco zabojoval Vertonghen.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Stocker, prichádza Steinhöfer.
     
    70
    Avizované striedanie je za nami. Tottenham pri lopte na svojej polovici.
     
    71
    Rýchly protiútok Bazileju, lopta však zmenila majiteľa. Hráči v bielych dresoch sa následne ocitli v ofsajde.
     
    72
    Hostia stále držia loptu, no do útočných výpadov im nie je dovolené ísť. Po ľavej strane to teraz skúša Naughton, k lopte sa dostal Parker v strede ihriska, jeho strela bola tečovaná a uvidíme aj roh. Na trávnik sa chystá Huddlestone.
     
    73
    Obrovská šanca Tottenhamu! Dawson hlavou našiel vynikajúceho brankára Sommera, ten výborne vychytal.
     
    74
    Pri lopte však opäť hostia, skúšajú to tentokrát dlhým nákopom, dostali sa pred šestnástku. Následný center z pravej strany zahasil Park Joo Ho.
     
    75
    Dempsey nepretlačil loptu na Adebayora, chýbal kúsok. V rýchlom protiútoku opäť Bazilejčania stroskotali.
     
    76
    Veľká snaha Tottenhamu, no Bazilejčania skutočne veľmi pozorne bránia a napádajú.
     
    77
    Salah v šprinterskom súboji s Walkerom, Bazilej pri lopte. Ku strele sa dostal Diáz z 25 metrov, triafa iba dobre postaveného Friedela.
     
    78
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Parker, prichádza Huddlestone.
     
    78
    Nakopávanú loptu do šestnástky chytá vo výskoku do svojich rukavíc skvelý Sommer.
     
    79
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Naughton, prichádza Assou-Ekotto.
     
    79
    Hostia vyčerpali svoje "zásoby", domáci majú k dispozícii ešte 1 striedanie. Pripomínam, za tohto stavu postupujú Bazilejčania, pri remíze 2:2 by sme videli predĺženie.
     
    80
    Dlhý pas na Ekotta, Park Joo Ho odkopáva loptu za postrannú čiaru.
     
    81
    Z otočky to vyskúšal Sigurdsson, namieril vysoko nad.
     
    82
    Priamy kop Huddlestona. Obrana Bazileju odvracia, pri lopte stále hostia.
     
    82
    Tottenham dal gól!
    A je to vyrovnané! Predstavte si to. Z ničoho nič nakopávaná lopta zo stredu ihriska na CLINTA DEMPSEYHO, ten si excelentne spracoval na prsiach a ihneď vystrelil. Prekvapený Sommer nemal žiadnu šancu.
     
    83
    Neuveriteľné. Taký istý stav ako pred týždňom v Anglicku. Za tohto stavu sa teda bude predlžovať, uvidíme, čo nám prinesie posledných 10 minút.
     
    84
    Strellerova hlavička vyzerala veľmi nebezpečne, nebyť krásneho zákroku Friedela, tak by lopta padla do ľavého rohu bránky.
     
    85
    Adebayor skúša po pravej strane, no pri svojom výpade fauloval.
     
    86
    Tempo udáva stále Tottenham, ako to aj bolo pred gólom na 2:2. Hrá sa prevažne pred bránkou domácich.
     
    87
    Huddlestone na Walkera, ten si narazil so spoluhráčom, poslal loptu do šestnástky a takmer padol vlastný gól. Roh z pravej strany pre Tottenham.
     
    87
    Sigurdssonov center chytá Friedel do rukavíc.
     
    88
    Bazilej je jasne pod tlakom, čo je aj vidieť na ihrisku. Tottenham kontroluje loptu.
     
    88
    Adebayor sa ocitol v ofsajde, rozhodca mu nedovolil pokračovať v hre.
     
    89
    Zápas sa uberá do predĺženia, hráči ako keby už vyčkávali.
     
    90
    Vertonghen zozadu fauloval Strellera pri jasnom prieniku a dostáva červenú kartu! Priamy kop pre domácich asi z 28 metrov.
     
    90+1
    Nadstavený čas 3 minúty. Diázova strela z priameho kopu letela dva metre nad Friedelovu bránku.
     
    90+2
    Streller vyburcoval svojich fanúšikov, Tottenham to teraz vude mať veľmi ťažké. Lopty sa ujali Bazilejčania.
     
    90+3
    Tottenham sa zbavuje lopty iba ďalekým odkopom.
     
    90+3
    Steinhöfer vystrelil z otočky, no nebolo to nič platné.
     
    90+3
    ďalší faul pred šestnástkou a bitka medzi hráčmi!! Šarvátky musí ukľudňovať hlavný rozhodca. Karty sa budú rozdávať.
     
    90+3
    Dawson a Streller potrestaní žltými kartami.
     
    90+4
    Diázova strela z priameho kopu. Lopta letela nad bránu.
     
    Koniec 2. polčasu.
     
    Strely (na bránu): 14(6) – 16(8)
    Ofsajdy: 2 – 5
    Fauly: 10 – 10
    Držanie lopty 44% – 56%

    V druhom polčase sme videli taktiež dva góly a tak zápas speje do predĺženia. Najprv Dragovič na začiatku polčasu poslal domácich do vedenia, vtedy sa Bazilejčania stiahli a Clint Dempsey svojim druhým gólom osem minút pred koncom vyrovnal na zatiaľ končených 2:2.
     
    Tottenham je oslabený o jedného hráča po tom, čo bol Vertonghen vylúčený za faul zozadu pri jasnom prieniku Strellera.
     
    91
    Začalo nadstavenie prvého polčasu.
     
    91
    Hrať sa bude 2x15 minút, pre tých, čo by náhodou nevedeli. Úvodný výkop mali Bazilejčania, ktorí majú k dispozícii ešte 1 striedanie.
     
    92
    K lopte sa ešte nedostali hostia, Bazilej ju trpezlivo drží na svojich kopačkách a kombinuje na polovici Tottenhamu.
     
    92
    Degen sa vystavil ofsajdovej situácii, tak si loptu berú hostia, ktorí sa vôbec neponáhľajú.
     
    93
    Tottenham s 9 hráčmi (bez brankára) stiahnutý na svojej polovici.
     
    94
    Degenov center vyhlavičkoval jeden z obrancov Tottenhamu do bezpečia.
     
    94
    Na trávniku si chvíľu poležal otrasený Dempsey, v hre sa už pokračuje.
     
    95
    Domáci to skúšajú aj nakopávanou loptou, zachytili ju hostia a odkopávajú čo najďalej od svojej brány.
     
    96
    Nezmyselna strela Park Joo Hoa, lopta len tak tak prišla k Friedelovi, ten naťahuje čas, ako sa len dá a posiela loptu až pred šestnástku Bazileja.
     
    97
    Schar teraz nakopol Dawsona, lopta teda prisúdená pre Tottenham.
     
    98
    Obrovské šťastie pre Tottenham! Mohamed Elneny triafa z obrovskej vzdialenosti veľmi tvrdou strelou iba pravú žrď.
     
    99
    Friedel si nestíhol ani vydýchnuť a už musí čeliť ďalšej lopte, teraz mu však nenarobila žiadne problémy.
     
    99
    Adebayor vyťažil zo svojej šance maximum a vybojoval rohový kop.
     
    100
    Rohový kop, lopta letela do stredu šestnástky, tam sa jej nedotkal ani jeden z hráčov hostí. Nakoniec sa Tottenham vrátil s loptou až pred svojho brankára. Ešte 5 minút prvého predĺženia.
     
    101
    Bazilej sa "prechádza" a čaká na chybu v obrane Tottenhamu. Momentálne sa vrátili až na vlastnú polovicu.
     
    102
    Nakopávaná lopta a ofsajd domácich. Lopta pre Hotspur.
     
    103
    Hostia iba zakopávajú loptu čo najďalej na súperovu polovicu.
     
    103
    Elneny potrestaný za faul na Sigurdssona.
     
    104
    Huddlestonov center, skákal tam kapitán Dawson, ktorý sa dostal ku strele, no tá strela nebola razantná a brankárovi tak nenarobila nejaké problémy.
     
    105
    Krúženie "supov" domácich pred bránou Tottenhamu. Marcelo Diáz sa odhodlal ku strele a ľavačkou obstrelil brankára a minul pravú tyč len o milimetre!
     
    Nadstavenie prvého polčasu skončilo.
     
    Máme za sebou prvé predĺženie, domáci sa dostali do dvoch veľkých šancí. Najprv Elneny nastrelil žrď a ku koncu chýbali Diázovi iba milimetre. O pár sekúnd pokračujeme.
     
    106
    Začalo druhé predĺženie.
     
    106
    Vyzerá to, že domáci budú ešte poslednýkrát striedať, uvidíme, kedy to nakoniec bude.
     
    106
    Dempsey si hádže loptu na veľkú vzdialenosť a bol faulovaný v strede ihriska.
     
    107
    Na trávnik sa zrejme v blízkej dobe dostane Alexander Frei, ktorý sa rozcvičuje na penaltový rozstrel.
     
    108
    Steinhöfer nepretlačil loptu do šestnástky Tottenhamu, Bazilejčania zostávajú pri obliehaní hosťovskej bránky.
     
    109
    Center na vzdialenejšiu tyč, netrafili ju však ani Salah a ani Degen.
     
    110
    Od penaltového rozstrelu nás delí 10 minút. Situácia sa nemení, domáci obliehajú územie pred šestnástkou Tottenhamu.
     
    110
    Salah bol čisto odzbrojený od lopty a prichádza striedanie domácich.
     
    111
    Striedanie v tíme FC Bazilej 1893: z ihriska odchádza Salah, prichádza A. Frei.
     
    112
    Obrovský potlesk Freiovi, ktorý nastupuje na svoj 60. a posledný zápas v európskych súťažiach.
     
    113
    Súhra Freiovcov, na jej konci bol Alexander Frei, obrovskú šancu zblokoval v poslednej stotinke Dawson. Kapitán sa ukázal, neuveriteľné, čo teraz zachránil!
     
    114
    Opäť Alexander Frei. Neuveriteľné, čo predvádza čestvý hráč na ihrisku medzi vyčerpanými hráčmi. Friedel na poslednú chvíľu zasahuje!
     
    115
    Hostia majú na mále a za 2 minúty takmer dvakrát inkasovali. Toto bude ešte veľmi horúcich 5 minút.
     
    116
    Elneny teraz možno trochu zbytočne strieľal, jeho strela letela vysoko nad bránu.
     
    117
    Po dlhej dobe sa dostáva do útoku aj Tottenham. Adebayor a Ekotto pri postrannej čiare, nakoniec sa však vrátili iba na polovicu ihriska.
     
    118
    Dlhá prihrávka Steinhöfena na Parka, Friedel sa nikam neponáhľa, za čo je pomerne vypískaný.
     
    119
    Uvidíme ďalší roho domácich.
     
    119
    Zahral ho Alexander Frei, lopta sa dostala von z pokutového územia.
     
    119
    Následný pokus Elnenyho o center bol zblokovaný.
     
    119
    Adebayor to vyskúšal sám veľkým šprintom, no silom nestačil na štyroch obrancov. Natiahol však čas a už nás delia iba sekundy od penaltového rozstrelu.
     
    120
    Alexander Frei centroval, loptu pokryl Friedel.
     
    120
    Posledné sekundy, Steinhöffer však fauloval. Nadstavený čas 1 minúta.
     
    120+1
    15 sekúnd do konca, vhadzovanie pred bránou hostí.
     
    120+1
    Nakoniec z toho už nič nebolo a uvidíme penaltový rozstrel!
     
    Druhé predĺženie skončilo.
     
    Ako dôležité budem označovať premenené penalty a ako normálny príspevok nepremenené. Zostaňte s nami! Penalty o malú chvíľu začínajú!
     
    Držanie lopty sa samozrejme otočilo. Bazilej 52 % – Tottenham 48 %. Všetko je už prichystané, hráči sa zoskupili, brankári dostali posledné rady. Ideme na to!
     
    Začína penaltový rozstrel.
     
    Začínať budú domáci. Fabian Schär si stavia loptu na biely bod!
     
    Fabian Schär tvrdou strelou do ľavého dolného rohu premieňa!
     
    Huddlestone nedal! Ján Sommer vystihol smer strely!
     
    Kapitán Marko Streller premieňa a je to 2:0 pre domácich.
     
    Sigurdsson taktiež premenil! 2:1
     
    Fabian Frei premenil, keď vymietol šibenicu. 3:1!
     
    Emanuel Adebayor nedal! Neuveriteľné, prestrelil! Stačí 1 premenená penalta a domáci postupujú. 3:1
     
    V penaltovom rozstrele zvíťazil tím FC Bazilej 1893 Gól strelil MARCELO DIÁZ.
     
    Koniec zápasu.
     
    Po veľkej dráme nakoniec Bazilej zaslúžene postupuje. Všetko dôležité sa dozviete aj pod záložkou "dôležité". Ja vám ďakujem za pozornosť počas celého zápasu. Dlhý večer končí, Bazilej postupuje. Prajem všetkým dobrú noc. (23:46:59)

    Ján Sárközi

    Góly: 27. Salah, 49. Dragovic, rozh. pen. Diáz – 23. Dempsey, 82. Dempsey

    Karty:   45+1. Dembélé (BAZ), 52. Stocker (BAZ), 58. Die (BAZ), 90+3. Streller (BAZ), 103. Elneny (BAZ) – 39. Naughton (TOT), 90+3. Dawson (TOT)   90. Vertonghen (TOT)


    FC Bazilej 1893: Sommer – P. Degen, Schär, Dragovic, Park Joo Ho – Salah, Elneny, F. Frei, Serey Die, Stocker – Streller (C)
    Tottenham Hotspur: Friedel – Walker, Dawson (C), Vertonghen, Naughton – Holtby, Dembélé, Parker, G. Sigurdsson – Dempsey – Adebayor

    Rozhodca: Benquerença – J. Santos, R. Santos (POR)