Zenit – Samara 1:0 (kon.) | Machačkala – Vladikavkaz 0:0 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Kazaň 0:0 (kon.)
koniec
FK Kubaň Krasnodar
0:0 (0:0)
FC Rubin Kazaň
cz Nedeľa 07.04.2013, 16:30 • Stadion Kuban (Krasnodar) • Ruská Premier Liga
     
    90+2
    Ve druhé minutě nastavení vidí zbytečnou žlutou kartu domácí Ozbiliz, který přišel o míč a tak poté soupeře poslal k zemi.
     
    85
    Ještě před zahráním standartní situace domácí střídají. Odešel Ivelin Popov a místo něj na trávník vyběhl Artur Tlisov, který okamžitě řeší zajímavou situaci. Na hřiště totiž vběhl jeden z fanoušků a vydal se hned za novým mužem na hřišti, ten ho za pomoci pořadatelské služby posílá směr tribuna.
     
    74
    César Neves viděl za předchozí faul žlutou kartu.
     
    74
    Po faulu na domácího hráče se dlouho diskutovalo zda se neměla pískat penalta. Rozhodčí nakonec rozhodl, že se bude kopat pouze přímý kop, ale i z toho mohli domácí vstřelit úvodní branku, jenže proti byl fantastický Ryzhikov, který se po míči vrhl jako šelma a nepustil ho za svá záda.
     
    73
    Druhé střídání na domácí straně přichází na řadu právě v této chvíli. Odchází Aleksey Ionov a místo něj dostává důvěru Marcos Ureňa.
     
    67
    Belenov musel řešit zapeklitou situaci před svou brankou, ale reflexivním zákrokem drží domácí brankář bezbrankový stav.
     
    66
    Ve stejný moment dochází již k avizovanému střídání na straně domácích. Ze hřiště odejde Ibrahima Baldé a nahradí ho Gheorghe Bucur
     
    66
    Ještě před změnou na domácí straně je zde střídání Kazaně. Odchází Vladimir Dyadyun a místo něj se na hřiště podívá Roman Eremenko
     
    62
    V 62. minutě zápasu je zde první střídání. Jako první vymyslel změnu hostující kouč Kurdan Berdyev, který ze hřiště posílá Alana Kasaeva a na jeho post vyslal Aleksandra Ryazantseva.
     
    60
    Jenže rozehrát postupný útok se povedlo na výbornou. Ionov dostal milimetrovou přihrávku od Popova a okamžitou střelou na zadní tyč překonal brankáře Ryzhikova. Tomu však povedlo to, že míč doskákal sice za brankovou čáru, ale těsně kolem jeho pravé tyče.
     
    56
    Přesně to se i stalo a Belenovi nadělala skákavá střela více problémů než by se původně zdálo. Belenov však dokázal míč vyrazit alespoň na tyč, která tak zabránila úvodní brance.
     
    53
    Jsme svědky vůbec první žluté karty v zápase, tu dostal Charles Kaboré.
     
    43
    Z ničeho nic přilétla z dobrých pětatřiceti metrů přesně umístěná střele, po které se musel Ryzhikov hodně natahovat, aby ji vůbec vyrazil na roh.
     
    32
    Střelu zpoza šestnáctky Belenov pouze vyrazil těsně před sebe a štěstím pro Krasnodar byl fakt, že nejblíže k míči měl jejich hráč, který ho odkopl na roh.
     
    27
    Nádhernou akci domácích kazí pouze neuvěřitelné zakončení Popova, který vběhl mezi dvojici soupeřů a dostal míč přesně do nohy. Z blízkosti však posílá míč těsně vedle kazaňské brány.
     
    24
    Domácím se nepovedla ofsajdová past a tak si za obranu naběhl Gökdeniz Karadeniz, který však v obrovské šanci přestřeluje z voleje bránu.

    Jozef Valenčík

    Góly:

    Karty:   53. Kaboré (KUK), 90+2. Ozbiliz (KUK) – 74. Neves (RKA)


    FK Kubaň Krasnodar: Belenov – Bugaev, Kozlov, Dealbert, Xandao – Ionov, Kaboré, Kulik, Popov (85. Tlisov) – Ozbiliz, Baldé (66. Bucur)
    FC Rubin Kazaň: Ryzhikov – César Navas, Kuzmin, Kaleshin, Marcano – Orbaiz, Karadeniz, Natcho, Kasaev (62. Ryazantsev) – Dyadyun (66. Eremenko), Rondón

    Rozhodca: Karasev – Bogach, Sukhoverkhov