Zenit – Samara 1:0 (kon.) | Machačkala – Vladikavkaz 0:0 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Kazaň 0:0 (kon.)
koniec
FK Kubaň Krasnodar
0:0 (0:0)
FC Rubin Kazaň
cz Nedeľa 07.04.2013, 16:30 • Stadion Kuban (Krasnodar) • Ruská Premier Liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    První ruská fotbalová liga má na programu 23. kolo a jako úplně poslední zápas dnešního dne se v něm představí FK Kubaň Kraasnodar a FC Rubin Kazaň.
     
    Postavení v tabulce:

    Dnes se bude jednat o souboj dvou velmi vyrovnaných týmů bojující o evropské poháry. Krasnodaru patří momentálně šestá příčka s 37 body, hosté z Kazaně jsou o dvě místa výše, ale nasbírali pouze o jeden bodík víc a tak dnešní zápas můžeme klidně nazvat zápasem o čtvrté místo.
     
    Minulé kolo:

    Krasnodar se v minulém kole představil na půdě momentálně sedmého Spartaku Moskva a týmy se rozešly nerozhodně po remíze 2:2. To Kazaň naposled v lize doma udolala desatý Lokomotiv Moskva 2:0, poté ještě hrála i v Evropské lize, ale na Chelsea nestačila a prohrála 3:1.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Naposled se celky střetly v letošní sezóně a 23. září 2012 se urodila nejtěsnější výhra téhdy domácí Kazaně, která vyhrála 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Kubaň Krasnodar: Belenov – Bugaev, Kozlov, Dealbert, Xandao, Ionov, Kaboré, Kulik, Popov, Ozbiliz, Baldé

    FC Rubin Kazaň: Ryzhikov – César Navas, Kuzmin, Kaleshin, Marcano, Orbaiz, Karadeniz, Natcho, Kasaev, Dyadyun, Rondón

    Rozhodčí: Karasev – Bogach, Sukhoverkhov.
     
    -2
    Na stadionu je již vše připraveno k zahájení zápasu. Počasí je velmi příjemné a fotbalistům tak nic nebrání předvést maximální výkon. Právě zní ruská státní hymna.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kazaň zahajila utkání výkopem, ale o míč hosté velmi rychle přišli.
     
    1
    Hned v první minutě avizujeme střelecký pokus. Senegalský útočník v barvách Krasnodaru Baldé vyzkoušel štěstěnu, ale míč z jeho kopačky letěl vysoko nad.
     
    3
    Kasaev se snažil individuálně projít přes obranu Krasnodaru, ale byl zdvojen a míč mu nakonec utekl za brankovou čáru. Belenov tak může vykopávat v poklidu od vlastní branky.
     
    4
    Ve čtvrté minutě zápasu zahrávali domácí vůbec první rohový kop zápasu, ale žádné výraznější šance se nedočkali.
     
    5
    Hosté napadají rozehrávku soupeře a Krasnodar si tak pomáhá až s brankářem Belenovem, přes kterého se rozehrát již podařilo.
     
    6
    Domácí získali míč na půli hřiště a okamžitě následovala rychlá přihrávka do běhu na Ozbilize. Ten však míč nedokázal ideálně zpracovat a následně tak neměl proti početní přesile moc šancí na úspěch.
     
    8
    Baldého našel dlouhý nákop do šestnáctky, ale domácí útočník si míč velmi špatně zpracoval. Kulatý nesmysl mu odskočil od nohy a následně ho tak v pohodě ukryl do náruče Ryzhikov.
     
    9
    Po několika nepřesnostech na obou stranách se k míči dostali domácí, ale dlouhý pas na Ozbilize byl až moc dlouhý.
     
    10
    Ionov se hnal za míčem a dohnal ho ještě před brankovou čarou a okamžitě centroval do pokutového území. V tom byla dvojice domácích hráčů a jedním z nich byl Ivelin Popov, který se dostal k hlavičce. Ta však ztrácela potřebnou razanci.
     
    12
    Na opačné straně byl k vidění hodně nepovedený centr Rodóna.
     
    13
    Dealbert předvedl riskantní malou domů, ale jeho hlavička naštěstí doskákala k Belenovi dříve než se k ní dostal napadající útočník Kazaně.
     
    14
    Souboj mezi Kulikem a Dyadyunem končí odpískaným faulem druhého jmenovaného.
     
    16
    Už to vypadalo, že se hostující hráč dostane s míčem až do šestnáctky Krasnodaru, ale domácí obrana přispěchala na poslední chvíli a míč odkopla.
     
    16
    Na druhé straně se do šance řítil Baldé, ale chyběl mu krůček, aby na míč dosáhl.
     
    18
    Kazaň hodně vysunula napadání a domácím to nadělalo mnoho problémů při rozehrávce. Nakonec se však našla skulinka, kterou hráči Krasnodaru dostali míč do hry.
     
    18
    Dyadyun byl nikým neatakován v pokutovém území a měl možnost hlavičkovat. Míč se od jeho hlavy odrazil vysoko nad břevno domácí branky, ale rozebrání soupeřů v podání Krasnodaru nebylo stoprocentní.
     
    20
    Na útočné polovině budou do hry vhazovat míč domácí.
     
    21
    Další střelecký pokus, který můžeme zařadit do kategorie velmi nepřesných vyslal jeden z domácích.
     
    22
    Pro změnu následuje velmi nepřesná přihrávka. Domácím fanouškům to však evidentně nevadí a dál s velkým nadšením ženou svůj tým za vítězstvím.
     
    22
    Ryzhikov vystartoval rychle z brány a schoval míč před dotírajícím Baldém.
     
    24
    Domácím se nepovedla ofsajdová past a tak si za obranu naběhl Gökdeniz Karadeniz, který však v obrovské šanci přestřeluje z voleje bránu.
     
    26
    Domácí prováhali pravý čas na střelu a tak se celá jejich akce zdržela. Na jejím konci bylo rozčílení Baldého, který reklamoval ruku protihráče.
     
    27
    Nádhernou akci domácích kazí pouze neuvěřitelné zakončení Popova, který vběhl mezi dvojici soupeřů a dostal míč přesně do nohy. Z blízkosti však posílá míč těsně vedle kazaňské brány.
     
    29
    Obě strany se snažily překonat obrany nakopávanými míči, ale ani na jedné se to nepodařilo.
     
    30
    Ozbilis procházel sám jako nůž máslem obranou soupeře, ale přes posledního obránce se už nedokázal dostat a o míč přišel.
     
    31
    Dyadyun si seběhl za obranu Krasnodaru, ale včasným výběhem šel míči naproti i Belenov a domácí brankář byl u baĺónu o chloupek dříve.
     
    32
    Střelu zpoza šestnáctky Belenov pouze vyrazil těsně před sebe a štěstím pro Krasnodar byl fakt, že nejblíže k míči měl jejich hráč, který ho odkopl na roh.
     
    33
    Z rohového kopu se hosté k ničemu vážnějšímu nedostali.
     
    35
    Domácí brankář Belenov založil dlouhým nákopem akci Krasnodaru, ale ta skončila ještě dříve než vůbec začala.
     
    36
    Krasnodar si opět nevěděl rady a tak volil rozehrávku až od vlastního brankáře.
     
    37
    Centr do pokutového území domácích prolétl bez povšimnutí až na druhou stranu.
     
    38
    Rychlý protiútok domácích byl přibržděn pomalejším zpracováním jednoho z hráčů ve žlutém. V pozici, ve které už neměl co ztratit se odhodlal Bugaev ke střele, ale ta mu vůbec nesedla.
     
    39
    Krasnodar dostává výhodu volného přímého kopu z takových třiceti metrů ...
     
    40
    ... Ozbilis se odhodlal k přízemní střele kolem postavené zdi, ale minul kromě zdi i bránu Kazaně.
     
    42
    Obrana Krasnodaru si nedělá žádné problémy při rozehrávce, když je nejhůř, tak si pomohou s brankářem Belenovem.
     
    43
    Z ničeho nic přilétla z dobrých pětatřiceti metrů přesně umístěná střele, po které se musel Ryzhikov hodně natahovat, aby ji vůbec vyrazil na roh.
     
    45
    Ve 45. minutě zahrávali hosté rohový kop a dostali se i k hlavičce, jenže ta byla nepřesná a po odkopu domácího brankáře se zřejmě celý první poločas ukončí.
     
    První poločas skončil.
     
    Přesně tak se i stalo. Hlavní rozhodčí Karasev naposled v prvním poločase pískl do píšťalky a ukončil tím první půli. V té jsme zatím žádnou branku neviděli, ale fotbal se hrál pohledný a diváky musel bavit.

    Před druhým poločasem je vše naprosto otevřené a nás čeká jistě velmi zajímavých pětačtyřicet minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté ztratili lacině míč na půli hřiště a zrodilo se tak přečíslení domácích, které bylo zakončeno i střelou, ta sice byla nepřesná, ale i tak se jedná o dobrý vstup Krasnodaru do druhé půle.
     
    48
    Domácí hráč přijal přihrávku a obtočením se kolem své osy chtěl zmást obranu. To se však nepovedlo a tak se Kazaň dostala rychle k míči.
     
    49
    Velmi nepřesný centr od Baldého pouze prolétl pokutovým územím.
     
    51
    Bugaev dělal co mohl, ale přihrávku do běhu nestihl zachytit.
     
    52
    Moc hezká přihrávka na volného Ozbilise, který se dostal do pokutového území, kde byl naprosto čistě odzbrojen.
     
    53
    Jsme svědky vůbec první žluté karty v zápase, tu dostal Charles Kaboré.
     
    55
    Po dlouhé době a možná vůbec poprvé se hosté dostali na delší časový úsek k míči a snaží se postupným útokem vyzrát na obranu Krasnodaru.
     
    55
    Výsledkem snažení je vybojovaná standartní situace z takových pětadvaceti metrů. Pozice, ze které by se dalo i přímou střelou ohrozit bránu.
     
    56
    Přesně to se i stalo a Belenovi nadělala skákavá střela více problémů než by se původně zdálo. Belenov však dokázal míč vyrazit alespoň na tyč, která tak zabránila úvodní brance.
     
    58
    Ionov se dostal s míčem za hranici pokutového území, ale neměl komu přihrát a tak kulatý nesmysl poslal na jistotu dozadu.
     
    59
    Útok rozehrává Krasnodar opět až z vlastní poloviny.
     
    60
    Jenže rozehrát postupný útok se povedlo na výbornou. Ionov dostal milimetrovou přihrávku od Popova a okamžitou střelou na zadní tyč překonal brankáře Ryzhikova. Tomu však povedlo to, že míč doskákal sice za brankovou čáru, ale těsně kolem jeho pravé tyče.
     
    61
    Na druhé straně došlo na přízemní centr, který odkopla pozorná obrana Krasnodaru.
     
    62
    V 62. minutě zápasu je zde první střídání. Jako první vymyslel změnu hostující kouč Kurdan Berdyev, který ze hřiště posílá Alana Kasaeva a na jeho post vyslal Aleksandra Ryazantseva.
     
    63
    Již nyní je jasné, že každou chviličku příjde změna i na domácí straně. Kouč Krasnodaru Leonid Kuchuk už náhradníkovi rozdává potřebné instrukce.
     
    65
    Kazaň držela míč dlouho na svých kopačkách, ale směrem dopředu nic nevymyslela.
     
    66
    Belenov vyběhl daleko z šestnáctky, ale situaci zvládl a míč odkopl do zámezí.
     
    66
    Ještě před změnou na domácí straně je zde střídání Kazaně. Odchází Vladimir Dyadyun a místo něj se na hřiště podívá Roman Eremenko
     
    66
    Ve stejný moment dochází již k avizovanému střídání na straně domácích. Ze hřiště odejde Ibrahima Baldé a nahradí ho Gheorghe Bucur
     
    67
    Belenov musel řešit zapeklitou situaci před svou brankou, ale reflexivním zákrokem drží domácí brankář bezbrankový stav.
     
    68
    Střídající Bucur se ihned po příchodu na trávník prezentoval střelou ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus kryje připravený Ryzhikov.
     
    70
    Domácí lavička chystá další změnu a je to pochopitelné. V posledních minutách totiž začínají přebírat otěže zápasu hosté.
     
    71
    Za Kazaň se střelecky představil také střídající fotbalista, byl ním Ryazantsev, ale ani jeho střela neměla gólové parametry.
     
    72
    Hosté si přihrávali míč na vlastní polovině a následně se rozhodli pro dlouhý nákop na Rondóna, ten si však v souboji s protihráčem pomohl faulem.
     
    73
    Druhé střídání na domácí straně přichází na řadu právě v této chvíli. Odchází Aleksey Ionov a místo něj dostává důvěru Marcos Ureňa.
     
    74
    Po faulu na domácího hráče se dlouho diskutovalo zda se neměla pískat penalta. Rozhodčí nakonec rozhodl, že se bude kopat pouze přímý kop, ale i z toho mohli domácí vstřelit úvodní branku, jenže proti byl fantastický Ryzhikov, který se po míči vrhl jako šelma a nepustil ho za svá záda.
     
    74
    César Neves viděl za předchozí faul žlutou kartu.
     
    77
    Hosté jsou momentálně mnohem aktivnější a to se snaží změnit domácí fanoušci, kteří své borce velmi hlasitě povzbuzují.
     
    78
    Kazaň jakoby hrála s domácími bago. Už dobré dvě minuty se nikdo ve žlutém nedotkl míče.
     
    79
    Takovýto obraz hry se fanouškům Krasnodaru líbit nemůže. Stále jsou u míče hosté a ti se snaží postupně najít mezeru v obraně soupeře.
     
    80
    Jenže přišla nepřesná přihrávka a poté rychlý protiútok, který hosté zažehnali a odkopli míč na roh.
     
    82
    Dobrý obranný zákrok domácího hráče před dotírajícím Rondónem, který nosí zajímavé číslo dresu 99.
     
    83
    Belenov si zakřičel a vydal se pro vysoký centr, ale ve vzduchu jakoby zaváhal a míč pouze netypicky vyrazil před sebe. Hodně nejistý zákrok brankáře Krasnodaru napravili jeho spoluhráči, kteří míč uklidili do bezpečí.
     
    84
    Bugaev uspěl v souboji s Karadenizem, ale hosté přece jenom zůstanou u míče a budou zahrávat rohový kop.
     
    85
    Ještě před zahráním standartní situace domácí střídají. Odešel Ivelin Popov a místo něj na trávník vyběhl Artur Tlisov, který okamžitě řeší zajímavou situaci. Na hřiště totiž vběhl jeden z fanoušků a vydal se hned za novým mužem na hřišti, ten ho za pomoci pořadatelské služby posílá směr tribuna.
     
    86
    Rohový kop nepřinesl pro domácí žádné nebezpečí.
     
    88
    Závěr zápasu se blíží velmi rychle a vypadá to, že dnes se branky nedočkáme.
     
    89
    Dlouhý nákop do pokutového území odvrací pozorná obrana Krasnodaru.
     
    90
    Belenov schovává míč do rukavic před dotírajícím protihráčem.
     
    90
    Opět podobná situace, ale nyní bylo vidět, že si Belenov není vůbec jist. Rozhodl se nakonec proti míči vystartovat a udělal dobře, dotírající Rondón měl smůlu.
     
    90+1
    Plyne první minuta nastavení. Celkově se rozhodčí rozhodl nastavit minuty tři.
     
    90+2
    Čas sice plyne, ale je sympatické, že oba týmy se v závěru snaží strhnout vítězství na svou stranu.
     
    90+2
    Ve druhé minutě nastavení vidí zbytečnou žlutou kartu domácí Ozbiliz, který přišel o míč a tak poté soupeře poslal k zemi.
     
    90+3
    Plyne poslední minuta nastavení a míč vykopává od vlastní brány Ryzhikov.
     
    90+3
    V samém závěru došlo na závar v pokutovém území Krasnodaru, ale již se v zápase zřejmě nic nestane. Míč vykopne Belenov a rozhodčí poté zřejmě zápas ukončí.
     
    Konec zápasu.
     
    Přesně to se i stalo a zápas mezi Krasnodarem a Kazaní tak končí bezbrankovou remízou. Přestože zápasu chyběly branky, tak se bylo na co koukat a utkání nepostrádalo potřebný náboj.

    Dělba bodů je v tomto případě naprosto spravedlivým řešením a oba týmy mohou odejít ze zeleného pažitu spokojeny.

    Já se s Vámi pro dnešek loučím a budu se těšit u dalších fotbalových přenosů. (18:26:43)

    Jozef Valenčík

    Góly:

    Karty:   53. Kaboré (KUK), 90+2. Ozbiliz (KUK) – 74. Neves (RKA)


    FK Kubaň Krasnodar: Belenov – Bugaev, Kozlov, Dealbert, Xandao – Ionov, Kaboré, Kulik, Popov (85. Tlisov) – Ozbiliz, Baldé (66. Bucur)
    FC Rubin Kazaň: Ryzhikov – César Navas, Kuzmin, Kaleshin, Marcano – Orbaiz, Karadeniz, Natcho, Kasaev (62. Ryazantsev) – Dyadyun (66. Eremenko), Rondón

    Rozhodca: Karasev – Bogach, Sukhoverkhov