Nemšová – Pruské 6:7 (po pr.)
koniec po predl.
NTS FK-ZŠ Nemšová
6:7 (0:2, 2:2, 4:2)
ŠK 98 Pruské
Sobota 06.04.2013, 14:30 • sTC aréna Púchov • Play-off ženskej Extraligy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.
     
    Víkend bude určite patriť všetkým fanúšikom florbalu, ktorí by nemali chýbať na finále play-off extraligy žien v Púchove, kde sa v prvom dvojzápase stretnú Nemšová a Pruské.

    V zajtrajších poobedňajších hodinách sa očakáva, že by sa zaplnila multifunkčná aréna sTC v Prešove, kde by si na svoje mohli prísť oba tábory fanúšikov. Nemšová v bojoch o finále vyradila v semifinále bojovný Tvrdošín a jej finálový náprotivok v dramatickej sérii, kde sa rozhodlo o postupujúcom až v piatom zápase, ktorí zvládli lepšie hráčky Pruského. Na očakávané finále sa teší azda väčšina hráčok, výnimkou nie je ani Dominika Sádecká, ktorá si atmosféru ako 16-ročná vychutná po prvý krát. „Osobne sa na finále veľmi teším. Nikdy som vo finále ZEX nebola, takže je to pre mňa nová skúsenosť,“ informuje pred zápasom Dominika Sádecká. Tí čo situáciu v oblasti ženskej extraligy sledujú vedia, že v základnej časti sa bojovalo o každý jeden zápas. O samotnom víťazovi rozhodlo iba skóre, ktoré umiestnilo na prvú priečku Nemšovú a na druhú pozíciu práve Pruské. „Tento rok bola extraliga veľmi vyrovnaná a na prvom mieste sa mohol ocitnúť hociktorý tím, no bolo by odo mňa nefér neočakávať najvyššie umiestnenie v základnej časti, pretože sme, myslím si, podávali výkony hodné prvých priečok v tabuľke,“ udáva na pravú mieru kapitánka Nemšovej Veronika Izraelová.
     
    Úvodné zostavy:

    NTS FK-ZŠ Nemšová: Hôrková (Oškrdová) – Ďuriková B., Remová, Tydlačková, Melišková, Tokarová, Bobotová, Zderková, Rabšíková, Maradíková, Strapková, Sádecká, Izraelová, Štefulová, Gáliková, Haljaková, Ďuríková V.

    ŠK 98 Pruské: Letková (Krištofová) – Šponiarová, Hrehušová, Hlavačová, Dobrodejová L., Dobredejová V., Resková, Mončeková, Bachorcová, Trošková, Florišová, Blašková, Florišová, Šponiarová, Petrovská.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:10
    Začal sa nám úvod prvej tretiny, Pruské sa dostalo do útoku, ale tam už zlyhalo na pozornej obrane. Po chvíli sa rodí aj zakončenie v podaní hostí, ich pokus z pravej strany však končí mimo brány.
     
    00:46
    Nemšová je stále zatlačená vo vlastnej polovici, pár kombinačných prihrávok a zakončenie z pravej strany, ktoré ako v prvom prípade končí mimo brány.
     
    01:10
    Registrujeme aj prvý útok Nemšovej. Sádecká po ľavej strane, následne nahodila puk k mantinelu, kde sa bude rozohrávať po faule.
     
    01:37
    Aj po niekoľkých sekundách sú pri loptičke domáce hráčky, konkrétne v zadných radoch B. Ďuríková, ktorá zakladá jeden z ďalších útokov.
     
    02:01
    Nebezpečná akcia pre domáce hráčky. Tie sa dostali z vlastnej polovice pred bránu súpera, dobrá prihrávka pred bránu a následné zakončenie Sádeckej, ktoré reflexne vyráža brankárka.
     
    02:36
    Pruské malo problém s rozohrávkou, to využívajú domáce hráčky, ktoré sa sťahujú na vlastnú polovicu a držia loptičku pri svojej bráne. Po pár sekundách vznikol faul pri mantinely, rozohrávať budú hráčky Nemšovej.
     
    03:05
    Od vlastnej brány až pred tú súperovu sa dostali domáce, tie sa pokúšali aj o nejaké zakončenie, lenže to neskončilo na brankárke, ale na obrancovi, ktorý blokoval.
     
    03:33
    Opäť vidíme na palubovke nebezpečnú útočnú dvojicu v zložení Sádecká a Izraelová. Tá sa ešte v útoku nepresadila, o tom však môžu hovoriť hráčky Pruského, ktorá dvakrát nebezpečne zakončili.
     
    04:21
    Nahodená strela v podaní mladšej Ďuríkovej. Tá to skúšala na dvakrát, ale v oboch prípadoch jej strela bola zablokovaná.
     
    04:40
    Pruské pri útoku, prenik po ľavej strane nevyšiel najlepšie, ale hostia sa k podobnej situácii dostali aj po pár sekundách. Následný protiútok Nemšovej minul bránu.
     
    05:19
    Pruské dali gól!
    Máme tú úvodný gól dnešného zápasu. Pruské sa po úvodnom tlaku dočkalo predsa gólu, ktorý zaznamenalo po rýchlom protiútoku. Po pravej strane prešla Dobrodejová, ktorá nahodila loptičku pred bránu, tam iba dorážala ZUZANA ŠPONIAROVÁ, ktorá otvára gólovo dnešný zápas. Asistencia: Veronika Dobrodejová.
     
    05:59
    Ďalší útok v podaní hostí! Tí sa dostali dostali aj pred bránu súpera, lenže zakončenie opäť míňa bránu. Následný protiútok domácich bol taktiež hrozivý, keď vyrazenú strelu mohla doraziť do prázdnej brány Izraelová, lenže loptička jej nepríjemne odskočila.
     
    06:50
    Rozohrávku v strede zachytila Sádecká, tá si to už hádzala na strelu, lenže v tom okamihu bola zastavená súperom, ktorý fauloval.
     
    07:25
    Odrazená loptička pri útočení Nemšovej sa odrazila ku Zderkovej, tá si to ihneď dala na strelu a svojim pokusom ohrozila brankárku, ktorá však vyráža do bezpečia.
     
    08:16
    Dobré zakončenie aj na domácej strane. Až od vlastnej brány prenikla Ďuríková, tá si to vzápätí dala aj na zakončenie, lenže jej pokus míňa tesne bránu.
     
    08:44
    Skoro sa potvrdilo staré známe nedáš dostaneš! Pruské sa dostalo do dobrej šance, ktorú aj zakončilo, lenže brankára Hôrková mala iný názor a loptičku pokryla.
     
    09:31
    Opäť sa dravosťou po útočení predvádza Ďuríková. Tá prechádza stredom, posiela loptičku na najbližšiu spoluhráčku a tá z prvej páli iba do obrancu.
     
    10:14
    Nemšová po tom ako dlhšie držala loptičku na vlastnej polovici vyráža do útoku. Ten sa končí po strele od mantinelu na ľavej časti. Následný protiútok patril hosťom, ktorí taktiež pálila mimo.
     
    11:12
    Pruské dali gól!
    Hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia po tom ako hráčky Nemšovej zlyhali čo sa týka obrannej stránky a priam dovolili preniknúť súperovi pred bránu. Zakončenie VERONIKY DOBRODEJOVEJ skončilo za chrbátom Hôrkovej. Asistenciu si pripisuje Zuzana Šponiarová.
     
    13:23
    Domáce hráčky sa opäť dostali na vlastnú polovicu tam sa budú snažiť o nejaký útok, ktorý aj prišiel. Zakončenie z pravej strany v podaní Izraelovej odráža do bezpečia obrana.
     
    13:52
    Aj po chvíli to skúša z podobnej pozície Izraelová. Tentokrát opäť neuspela, keď jej pokus vykrýva brankárka Letková.
     
    14:05
    Pruské od vlastnej brány postupuje do útoku. Rozohrávku však vystihol súper, ktorý sa snažil o zakončenie, ale toto si už obrana Pruského dokázala postrážiť.
     
    14:30
    V týchto sekundách prišlo viacero chýb na strane hostí. Ani jednu však nedokázali potrestať hráčky Nemšovej. Na teraz sa do útoku dostáva Pruské, ktoré zakončilo v podaní Florišovej mimo.
     
    15:11
    Nemšová má teraz pozičný tlak. Párkrát sa dostala pred bránu súpera, odkiaľ nebezpečne zakončovala. V oboch prípadoch situáciu rieši brankárka Letková, ktorá perfektne zasiahla.
     
    15:50
    Strela sem, strela tam. Domáce hráčky sa snažia o zníženie. Hovorí o tom aj strela Sádeckej, ktorá mieri iba do stredu, kde si to postrážila brankárka.
     
    16:20
    Po dlhšom čase prichádza aj útok Pruského. Ten sa rozhodol o rýchly brejk po ľavej strane, loptičku nahodil pred bránu, kde vyráža do bezpečia brankára. Z následného útoku Nemšovej sa hra prerušuje.
     
    16:42
    Rozohrávka nebola určite najlepšia, po tom ako sa do rýchleho protiútoku dostali hostia. Ten nevyužili ani na zakončenie, keď posledná brániaca hráčky Ďuríková blokuje prihrávku.
     
    17:26
    Betka Ďuríková je aj pri ďalšom útoku súpera. Jej prihrávka skončila na pravej strane, po čom prišlo aj zakončenie. To však opäť míňa bránu súpera.
     
    17:46
    Tak toto vyzerá naozaj hrozivo. Pri útočení domáceho tímu ostáva ležať po súboji na zemi Rabšíková!
     
    17:46
    Po tom ako sa hra na pár sekúnd prerušila rozohráva sa v strede ihriska. Izraelová vybojovala loptičku, ale jej prihrávka smerovala iba do zadných radov.
     
    18:16
    Nemšová opäť útočí! Strelecký pokus od mantinelu bol zablokovaný a následne po rozohrávke prichádza opäť nejaké to snaženie o gól. Aj v týchto sekundách loptička opúšťa hraciu plochu.
     
    18:30
    Po rozohrávke sa do zakončenia dostáva Zderková. Tá nestrelila iba blokujúcu hráčku. Po loptičku sa do zadných radov vracajú domáce hráčky, ktoré po chvíli budú postupovať do útoku.
     
    19:06
    Pruské v závere prvej tretiny si vyvíja tlak smerom dopredu. Snaží sa ešte o nejaký gól, ktorý by priam zložil na kolená domáce hráčky. Pokúšala sa o to Hlavačová, ktorá mieri mimo.
     
    19:35
    Rozohráva sa opäť v okolí brány Nemšovej. Zakončenie z pravej strany vyráža brankár Hôrková do bezpečia. Pri loptičke po rozohrávke hráčky Nemšovej.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:13
    Pred pár sekundami sa nám začalo aj druhé dejstvo stretnutia. V jeho úvode sú pri útoku domáce hráčky, tie sa však do zakončenia nedostali.
     
    20:55
    Prvý útok v druhej tretine prichádza aj na druhej strane. Pruské sa taktiež nedostalo do zakončenia, po tom ako hrali viacmenej za bránou Hôrkovej. Po pár sekundách do vyskúšali z väčšej vzdialenosti, lenže tento pokus hravo zvládla brankára Nemšovej.
     
    21:47
    Zaváhanie v rozohrávke Nemšovej a v návrate stopercentná Betka Ďuríková, ktorá priam v hodine dvanástej zastavuje!
     
    22:45
    Pruské dali gól!
    Ďalší gól po pár minútach druhej časti hry, presadilo sa sesterské duo na ktorého konci bola ZUZANA ŠPONIAROVÁ, ktorá sa svojou strelou nemýlila. Asistenciu si pripisuje sestra Michaela Šponiarová.
     
    23:43
    Pri ďalšom útoku sú opäť hráčky Nemšovej. Tie sa snažia o nejakí gól aj v týchto sekundách, lenže rozohrávka opustila palubovku. Rozohrávať sa bude teda na druhej strane.
     
    24:03
    Dobrý pokus aj po niekoľkých sekundách hry. Po zlej rozohrávke domácich sa do zakončenia dostáva Floširová, ktorá svojou strelou zápästím míňa bránu.
     
    24:16
    Nejaké pohrozenie prichádza aj zo strany Nemšovej. Tá po svojej rozohrávke zakončila po strele Štefulovej, ktorá páli tesne mimo.
     
    24:43
    Šance sa striedajú na oboch stranách. Najskôr svoju možnosť nevyužilo Pruské, po chvíli vyráža brankárka Letková aj pokus Sádeckej, ktorá mierila dobre do ľavého horného rohu.
     
    24:57
    Pruské sa opäť dostáva do zakončenia. To úvodné ešte v čas zablokovala brankára, ale vzápätí tvrdo fauluje Ďuríková pri mantinely. Dobrodejová v páde opúšťa palubovku.
     
    25:07
    Ani teraz sa nevylučuje. Veronika Dobrodejová opúšťa palubovku a mieri na striedačku. Tam prichádza ošetrenie čarovným chladiacim sprejom. Vyzerá to tak, že Verča bude môcť pokračovať v hre.
     
    25:24
    Pruské hráčky majú aj teraz navrch, snažia sa nejak dostať do zakončenia od mantinelov, ale ani toto nevyšlo. Teraz vyzeral sľubne protiútok domácich, ale ten ešte včas zastavila dobre sformovaná obrana hostí.
     
    26:06
    Loptička sa strieda zo strany na stranu. Hostia najskôr zakončili tesne za polovicou, následne sa o niečo pokúsili aj domáce hráčky. Ich snaženie skončilo za mantinelom, ale tam opäť úraduje obrana súpera.
     
    27:00
    Pruské dali gól!
    Nemšová opäť na kolenách, keď už po štvrtý krát inkasuje v doterajšom priebehu zápasu. Znovu sa zrodil rýchly rýchly útok, ktorý zakončila strelou KLAUDIA PETROVSKÁ. Asistenciu si pripisuje Michaela Šponiarová.
     
    28:30
    Nemšová má možnosť útočiť, nedivím sa tomu ani ja, keďže prehrávajú o štyri góly, môžu si dovoliť prechádzať s viacerými hráčkami.
     
    28:58
    Kapitánka domácich mala na hokejke priam vyrovnávajúci gól, keď sa predrala k bráne súpera, obtočila sa okolo obrancu a zakončila v pravej tyči. Proti však bola brankárka Letková, ktorá reflexne vyráža ľavou rukou.
     
    29:47
    Nemšová sa fakt snaží. Hovoria o tom aj posledné sekundy hry, keď sú skoro stále pred bránou súpera. Dva zakončenia však skončili iba u obrany, ktorá v oboch prípadoch blokuje do bezpečia.
     
    30:18
    Zderková zachytila loptičku v strede ihriska, prechádza v okolí mantinelu a pozornou strelou zakončuje, rovno do nohy brankárky, tá si pripisuje ďalší zákrok a do teraz drží Pruské.
     
    30:36
    Pochváliť musíme aj oba stánky fanúšikov, ktoré hrdo a od srdca povzbudzujú svoje hráčky. Osobne posielam pozdrav Petrovi Marienkovi, ktorý patrí medzi fanúšikov Pruského a so šťastím v očami máva vlajkou svojho obľúbeného tímu v najvyššej ženskej extralige na Slovensku!
     
    31:28
    Nespokojnosť na strane Pruského. Ten si pýtal faul po strede v strede ihriska. Následný útok Nemšovej sa nevydaril a o niečo sa teraz budú pokúšať hostia. Tí taktiež neuspeli, lenže teraz budú rozohrávať od pravého mentinela.
     
    32:04
    Čo chýbalo aj tentokrát po útoku Nemšovej. Tá sa postupne dostala po pravej strane pred bránu súpera, kde zakončovala Izraelová, kapitánka domáceho tímu, jej pokus priam lizol bránu Pruského.
     
    32:37
    Nespokojnosť na tvári vidieť aj Betke Ďuríkovej, ktorá sa dostala do zakončenia, lenže jej pokus z prvej míňa bránu.
     
    32:48
    Aj po pár sekundách sa dostáva do zakončenia Ďuríková, na teraz je jej pokus zablokovaný!
     
    33:03
    Vážení športoví priatelia, hra sa opäť prerušila po tom ako na palubovke ostáva ležať jedna z hráčok Pruského. Vyzerá to tak. že je to vyvrtnutý členok.
     
    33:10
    Nemšová začína viac útočiť, osobne sa ani nevidím. Posledných desať minút sa dotláčajú pred bránu súpera, lenže chýba tomu nejaký ten gól, ktorý by aj zdramatizoval zápas.
     
    34:05
    Ďalšia šanca sa rodí na strane Nemšovej. Po krídle preniká Veronika Izraelová, ktorá to skúša individuálne. Jej pokus míňa bránu.
     
    34:30
    Vidno už aj na hre, že v dnešnom zápase sa nehrá o fazuľky, ale je to finále Tvrdosť na hre nechýba ani pri súbojoch pri mantineloch, ktoré zväčša vyhrávajú domáce.
     
    35:01
    V útoku osamotená Haljaková. Neostávalo jej nič iné iba nahodiť loptičku do útoku.
     
    35:09
    Nemšová musí fakt bojovať, keď bude čeliť dvojminútovej presilovke súpera, po tom ako na tresnú za bránenie odchádza kapitánka Izraelová.
     
    35:38
    Prihrávky medzi obranou a nejaké náznaky na zakončenie. Pruské to skúša hlavne z krajov, lenže to jediné zakončenie vyrazila brankárka.
     
    36:09
    Pochvalu si určíte zaslúži Štefulová, ktorá vybojovala loptičku a vyhadzuje ju rovno k bráne súpera. Dôležité sekundy pre Nemšovú.
     
    36:40
    Pruské naďalej na polovici súpera. Loptička sa pohybuje medzi krajmi, lenže zakončenia boli iba dva a ani z jedného gól nepadol.
     
    37:17
    Nekoľko sekúnd sa už hrá 5 na 5. V útočení sú však hráčky Pruského, ktoré v zakončení zaváhali a Nemšová následne strieda. Nasledujúci útok domácich, konkrétne osamotenej Izraelovej nebol úspešný.
     
    37:51
    Pomaly sa blížime aj k záveru druhej časti hry. Nemšová bude rozohrávať do vlastnej brány. Záver bude ešte dramatický, uvidíme či stovka divákov v hale bude svedkami nejakého gólu.
     
    38:19
    Nemšová sa dostáva k bráne súpera. Zakončenia končí iba u brankárky. Následne však rozhodca píska faul na Izraelovú a rozohrávať sa bude v tesnej blízkosti brány súpera.
     
    38:33
    Pruská brána aj teraz odoláva. Nemšová mala dobrú šancu na prvý gól. lenže strela Bobotovej skončila u brankárky, ktorá si pripisuje ďalší dobrý zákrok.
     
    38:58
    Posledné minúty sa odohrávajú na strane Pruského. Nemšová sa opäť snaží o zakončenie, lenže ani to neprichádza.
     
    39:25
    Nemšová dala gól!
    Prvý gól v domácich dresoch prichádza aj v týchto sekundách, keď sa pred bránou najlepšie zorientovala ALŽBETA ĎURÍKOVÁ, ktorá prekonáva brankárku. Asistencia: Kristína Haljaková.
     
    39:49
    Nemšová dala gól!
    Neuveriteľné! Nemšová v závere druhej tretiny znižuje na 2:4 ZUZANA STRAPKOVÁ. Bez asistencie.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:43
    Nemšová v úvode tretej časti hry kontroluje hru. Popri mantinely preniká B. Ďuríková, ktorá to len tak zľahka nahadzuje pred bránu. Po pár sekundách prichádza aj strelecké snaženie.
     
    41:31
    Po prvý krát v tretej tretine sú aj hráčky Pruského pri útočení. Ich prvotné zakončenie míňa bránu súpera.
     
    41:36
    Pruské dali gól!
    Ďalší gól! Hostia z Pruského si upevňujú náskok vedenia na rozdiel troch gólov, keď sa z ľavej strany svojou strelou presadila VERONIKA DOBRODEJOVÁ. Táto hráčka obstála aj s veľkým potleskom z tribúny. Asistencia: Zuzana Šponiarová.
     
    42:35
    Druhé vylúčenie domácom tíme a opäť to je kapitánka Izraelová, tá teraz odchádza za hru rukou, ale z môjho pohľadu to bolo čisté rameno. Rozhodcovia však majú iný názor.
     
    43:25
    Pruské počas presilovky neustále tlačí na bránu Nemšovej. Snaží sa zakončovať z rohov, čo sa dva krát podarilo, lenže obrana súpera na čele s brankárkou je pozorná.
     
    44:07
    Nemšová teraz vytlačila súper na polovicu, ale ten po chvíli opäť nepríjemne zakončuje z pravej strany, keď pokus Petrovskej míňa bránu.
     
    44:42
    Aj s dávkou šťastia vyráža pokus Sádeckej brankárka Letková. Po jej strele však prichádza faul Izraelovej, ktorá už po tretí krát mieri na tresnú.
     
    45:13
    Veľká dráma s množstvom fanúšikov v aréne sTC. Tentokrát sú v útoku hostia, ktorí zakončujú hlavne z krajov. Pokusy nie sú také 100% ako by sa v presilovke žiadalo. Zakončenia míňajú bránu.
     
    45:46
    Pruské počas svojej presilovky je naďalej na súperovej polovici. Po pár prihrávkach zakončuje od mantinelu kapitánka Trošková, ktorá páli iba do nohy Hôrkovej.
     
    46:08
    Stále pokračujeme tlakom Pruského. Hráčky hľadajú nejakú medzeru, odkiaľ by mohli zakončiť To sa podarilo aj teraz, lenže brankárka mala iný názor. Po rozohrávke zakončuje aj Trošková, opäť na d bránu.
     
    46:32
    Napätie by sa tu dalo krájať. Do útoku idú domáce hráčky, ktoré iba nahodili loptičku pred bránu aby zdržali nejaký čas.
     
    46:50
    Pár sekúnd nám už pokračuje hra 5 na 5. Pruské sa snažilo nejaký útok lenže zakončenie míňa bránu. Následne sa bude rozohrávať od brány Nemšovej, ešte pred tým oba tímy striedajú.
     
    47:18
    Hra sa spomalila. Loptička sa ocitla za bránou Pruského, kde vysoko napadajú domáce hráčky!
     
    47:35
    Nemšová dala gól!
    Dráma v Prešove pokračuje. VERONIKA IZRAELOVÁ priam dokonale nahradzuje svoje zaváhanie vo vylúčenia a teraz je to ona, ktorá sa teší z gólu po prihrávke Dominiky Sádeckej. Asistencia: Dominika Sádecká.
     
    48:04
    Nemšová dala gól!
    Rázom sa nám to nejak dramatizuje. Nemšová pridáva ďalší gól, ktorým znižuje na 4:5. Opäť sa ukazuje smrteľný útok domácich, na ktorého konci je VERONIKA IZRAELOVÁ, ktorá opäť ťaží z prihrávky Dominiky Sádeckej. Asistencia: Dominika Sádecká.
     
    49:26
    Z tribún sa ozýva iba jedno "vyrovnať, vyrovnať." Uvidíme aký priebeh naberie zvyšok tohto zápasu. Čo je jasné, že pri loptičke sú hostia, ktoré rozohrávajú od vlastnej brány.
     
    49:58
    Nemšová sa snaží o vyrovnanie. Hovorí o tom aj pokus Melišovej, ktorá z ľavej strany míňa tesne bránu súpera.
     
    50:33
    Vynikajúca atmosféra pokračuje. Nemšová mala po chvíli ďalšiu dobrú šancu mali v týchto sekundách hráčky Nemšovej, lenže pokus kapitánky Izraeloevj končí tesne mimo.
     
    51:05
    Pruské by si malo dávať pozor na útočnú dvojicu Sádecká a Izraelová. Kapitánka opäť zakončuje po prihrávke svojej spoluhráčky, lenže toto zakončenie jej nevyšlo najlepšie.
     
    51:41
    Hra sa po súboji v strede ihriska prerušuje. Rozohrávať tak budú domáce hráčky, ktoré sa snažia niečo pri mantinely vymyslieť.
     
    51:58
    Dobrá spolupráca po stranách, kde na konci bola Melišová, ktorá z otočky páli iba do bočnej siete. Po jej pokuse prichádza zákrok brankárky.
     
    52:16
    Nemšová je opäť pri loptičke Z pravej strany prichádza prihrávka ku Sádeckej, ktorá to iba nahadzuje dopredu. Tentokrát sa do útoku pozrú aj hostia, tí zakončili, lenže pokus končí mimo.
     
    52:41
    Hra sa prerušuje. Loptička v strede ihriska je čiastočne deformovaná a tak opúšťa palubovku. Nahradí ju nová "snehová guľa".
     
    53:02
    Toto nevyzerá najlepšie! Na palubovke ostáva ležať Betka Ďuríková, ktorej na nohy pomáha aj jej otec tréner, ale aj viacero spoluhráčok.
     
    53:02
    Vyzerá to na nejaký problém s lakťom, kedže pri prechode sa zaň držala 17-ročná hráčka Nemšovej. Dúfame, že bude všetko v poriadku a táto talentovaná hráčky si zahrá aj v zajtrajšom zápase.
     
    53:16
    Ako sa tak pozerám na striedačku domácich, vyzerá to tak že Ďuríková bude môcť pokračovať v hre. Teraz to skúšali aj jej spoluhráčky, ktoré zakončovali tesne pred bránou, kedže pokus končí mimo.
     
    53:57
    Boj o loptičku pri mantinely. Domáce hráčky si ju dokázali vybojovať, ale vzápätí sa k nej dostal súper, ktorý zakladá útok popri mantinely.
     
    54:39
    Loptička sa odráža k nej z domácej hráčke, tá z prvej a bez prípravy páli do obrancu, ktorý vyráža do bezpečia.
     
    54:55
    Nemšová bude rozohrávať skraja palubovky. Prihrávka Sádeckej skončila pred bránou, lenže tam sa nachádzajú iba hráčky Pruského, ktoré následne postupujú do útoku.
     
    55:46
    Pomaly sa blížime k záveru tretej tretiny. Vyrovnať sa snažia hlavne domáce hráčky, ktoré sa o to pokúšajú aj teraz strelou z hokejky Izraelovej. Jej pokus lizol tesne hornú tyč pruskéj brány.
     
    56:20
    Dobrý zákrok si pripisuje brankárka Letková aj teraz. Pred bránou sa dostala s loptičkou Sádecká. Tá si to pripravila na strelu a dokázala zakončiť, lenže brankára vyrazila do bezpečia.
     
    56:51
    Nemšová dala gól!
    NEUVERITEĽNÝ ZÁPAS V PREŠOVSKEJ STC ARÉNE! Nemšová v závere zápasu dokázala vyrovnať po tom ako loptičku pred bránou dopravila za chrbát brankárky KRISTÍNA MELIŠOVÁ. Asistencia: Zuzana Strapková.
     
    58:40
    Nemšová dala gól!
    NEUVERITEĽNÉ! Domáce hráčky v závere stretnutia otáčajú stav stretnutia vo svoj prospech a vyhrávajú v tom najlepšom čase! Pred bránou sa zorientovala VERONIKA IZRAELOVÁ, ktorá si pripisuje tretí gól. Asistencia: Zuzana Strapková.
     
    59:29
    Pár sekúnd do konca zápasu. Nemšová je v útoku, kde sa bude snažiť dohrať tento zápas.
     
    59:49
    Pruské dali gól!
    Magický záver strentnutia. Pár sekúnd pred koncom zápasu je opäť vyrovnané po góle MICHAELY ŠPONIAROVEJ. Asistencia: Klaudia Petrovská.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:03
    Začalo sa nám predĺženie, v ktorom úvode mali dobrú šancu hostia, lenže strela z pravej strany skončila u brankárky Hôrkovej, ktorá včas vyrazila do bezpečia.
     
    60:47
    Nemšová teraz pri loptičke, prihrávka na vlastnej polovici a nahodená loptička pred bránu súpera. Tam sa bojuje o loptičku, ktorá sa vzápätí vracia späť do hry.
     
    61:20
    Domáce hráčky sú opäť pri loptičke, lenže znovu to je iba pred vlastnou bránou, odkiaľ sa brána súpera ohrozuje len veľmi ťažko.
     
    62:01
    Hra je opäť prerušená, na palubovke ostáva ležať jedna z hráčok, ktorá zjavne dostala kŕč do nohy. Hra je opäť prerušená.
     
    62:01
    Stále je hra prerušená, až teraz odchádza z palubovky kapitánka Dobrodejová s ktorou to naozaj vyzerá zle. Z hracej plochy ju odnášali a podla môjho názoru to je natiahnutý sval.
     
    62:03
    Nemšová skúsila nejaký signál, ten však skončil pred bránou, lenže zakončenie neprišlo.
     
    62:29
    Domáce hráčky opäť na bránu súpera. Do dobrej streleckej pozície sa dostala kapitánka Izraelová, ktorá z otočky páli tesne vedľa ľavej tyče.
     
    62:50
    Vhadzuje sa v strede palubovky, kde loptičku vybojovala Sádecká, ktorá po chvíli aj zakončuje, lenže jej pokus končí tesne vedľa.
     
    63:35
    Loptička sa pohybuje za bránou Pruského. Tam sa však tvrdo boje o loptičku, kde to končí lepšie pre domáce hráčky.
     
    64:26
    Opäť sa bojuje pri mantinely. Vzápätí však prichádza faul na hráčku Nemšovej.
     
    64:56
    Nechýbalo málo a Nemšová mohla inkasovať po vlastnej chybe pred bránou, pokus Petrovskej minul bránu súpera len o centimetre.
     
    65:36
    Osobne sa Vám aj ja priznám, že som vo vytržení kto nakoniec tento zápas vyhrá. Do útoku však postupujú domáce hráčky, kde na konci akcie bola Izraelová, ktorá páli tesne vedľa.
     
    66:26
    Izraelová vybojovala loptu a mieri do útoku. Snaží sa dostať na dostrel, lenže obrana opäť funguje na 100%.
     
    67:04
    Pruské dali gól!
    Je dobojované! Skončil sa nám tak prvý finálový zápas, keď sa o gól v predĺžení postarala IVANA HREHUŠOVÁ. Asistencia: Lenka Dobrodejová.
     
    65:00
    Koniec zápasu.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil prvý finálový zápas, v ktorom rozhodli o výhre hráčky Pruského. Veľmi strhujúci a hlavne dramatický zápas, v ktorom sa bojovalo priam o každý centimeter na palubovke. V úvode mali viac šťastia, čo sa týka gólov hlavne hostia, tí si dokázali spraviť nejaké to gólové vedenia, ktoré im však súper zobral a dokázal vyrovnať na 5:5. Strhujúce sekundy zápasu prišli v jeho samotnom závere, keď sa Nemšovej podarilo dostať do vedenia. Sporný moment prišiel v posledných sekundách, keď rozhodca nezareagoval na oddychový čas domácich, z čoho následne Pruské vyrovnalo na 6:6. O víťazovi sa rozhodlo v predĺžení, keď brankárku Hôrkovú prekonala Hrehušová.
     
    Pre dnešok sa s Vami lúči Tomáš Batiz, uvidíme sa však zajtra, keď si budeme môcť vychutnať zápasy z mužskej extraligy, ale aj druhý finálový zápas Nemšovej proti Pruskému. Prajem príjemný zvyšok dňa. (17:02:29)

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 40. Ďuríková (Haljaková), 40. Strapková, 48. Izraelová (Sádekcá), 49. Izraelová (Sádecká), 57. Melišová (Strapková), 59. Izraelová (Strapková) – 6. Šponiarová (Dobrodejová), 12. Dobrodejová (Šponiarová), 23. Šponiarová (Šponiarová), 27. Petrovská (Šponiarová), 42. Dobrodejová (Šponiarová), 60. Šponiarová (Petrovská), 68. Hrehušová (Dobrodejová)


    NTS FK-ZŠ Nemšová: Hôrková (Oškrdová) – Ďuriková B., Remová, Tydlačková, Melišková, Tokarová, Bobotová, Zderková, Rabšíková, Maradíková, Strapková, Sádecká, Izraelová, Štefulová, Gáliková, Haljaková, Ďuríková V.
    ŠK 98 Pruské: Letková (Krištofová) – Šponiarová, Hrehušová, Hlavačová, Dobrodejová L., Dobredejová V., Resková, Mončeková, Bachorcová, Trošková, Florišová, Blašková, Florišová, Šponiarová, Petrovská.